کد خبر 1309800
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۱:۱۵

محققان می گویند خوردن وعده های غذایی در شب می تواند بر سطح قند خون تأثیر بگذارد.

به گزارش مشرق به نقل از هلث لاین، به گفته محققان، غذاخوردن در شب می‌تواند سطح قند خون را مختل کرده و خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

مطالعات قبلی نشان داده است که خوردن وعده‌های غذایی در شب می‌تواند باعث افزایش وزن و افزایش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی شود.

بیشتر بخوانید

آشنایی با علائم پنهان دیابت

متخصصان می‌گویند افرادی که در شیفت‌های شب کار می‌کنند باید سعی کنند تا حد امکان وعده‌های غذایی خود را در زمان‌های عادی صبح، ظهر و عصر بخورند.

به گفته محققان بیمارستان بریگهام و زنان در بوستون، غذاخوردن در شب، ناهماهنگ با ریتم‌های شبانه‌روزی طبیعی بدن، می‌تواند فرد را در معرض خطر ابتلاء به دیابت قرار دهد.

در این مطالعه، محققان ۱۹ جوان سالم را در محیطی قرار دادند که هدف آن تقلید از کار شیفت شب بود.

در حالی که همه شرکت‌کنندگان در مطالعه، شب کار بودند، تنها کسانی که وعده‌های غذایی خود را در شیفت شب می‌خوردند، با افزایش عدم تحمل گلوکز خون و کاهش عملکرد سلول‌های بتا پانکراس که هر دو پیش‌ساز بالقوه دیابت نوع ۲ هستند، روبرو بودند.

محققان گزارش کردند شرکت کنندگانی که برنامه غذایی روزانه خود را رعایت کرده بودند، علیرغم بیدار بودن تمام شب، هیچ یک از این تغییرات نامطلوب را مشاهده نکردند.

«فرانک شیر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «این نتایج نشان می‌دهد که زمان وعده غذایی در درجه اول مسئول اثرات گزارش شده بر تحمل گلوکز و عملکرد سلول‌های بتا است و احتمالاً به دلیل ناهماهنگی ساعت مرکزی و محیطی در سراسر بدن روی می‌دهد.»

منبع: مهر