سرویس جهان مشرق _ تا پیش از نبرد «شمشیر قدس» از نظر صهیونیستها بزرگترین خطر برای زیرساختهای رژیم صهیونیستی، موشکهای دقیق حزب الله لبنان بود که در جنگ ۳۳ روزه شکست خفت باری به اسرائیل تحمیل کرد. در واقع همه تلاش این رژیم از سال ۲۰۰۶ تاکنون متمرکز بر تقویت جبهه شمالی جهت آمادگی برای ورود به هرنوع جنگ احتمالی با حزب الله بود و گروه های مقاومت فلسطین در اولویت بعدی قرار داشتند.
اعتراف صهیونیستها به ناتوانی در محافظت از جبهه داخلی اسرائیل
اما جنگ اخیر غزه و نمایش توانمندیهای نظامی مقاومت فلسطین، صهیونیستها را غافلگیر کرد و متوجه شدند تا چه اندازه در محاسباتشان اشتباه کرده اند. موشکهای مقاومت فلسطین اکنون میتوانند تمامی مناطق اشغال شده را هدف بگیرند و قدرت انفجاری بالایی دارند، این به معنای آن است که تاسیسات و زیرساختهای نظامی و استراتژیک اسرائیل زیر آتش آنهاست.
از سوی دیگر بعد از ترسیم معادله «قدس در برابر جنگ منطقه ای» توسط سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله، سران اسرائیل متوجه شدند که هرگونه تحرک ضد فلسطینان در داخل قدس اشغالی یا سایر مناطق فلسطین به معنای ورود به جنگی همه جانبه با محور مقاومت است؛ چیزی که صهیونیستها از آن وحشت دارند.
بارها منابع ارشد در موسسات امنیتی و نظامی و سیاسی و همچنین شمار زیادی از کارشناسان صهیونیست اعتراف کرده اند که در هرگونه رویارویی آینده با محور مقاومت زیرساختها و جبهه داخلی اسرائیل زیر آتش خواهند بود و ارتش این رژیم توانایی محافظت از آنها را ندارد.
در جنگ آینده کدام زیرساخت های اسرائیل زیر آتش موشکهای مقاومت خواهند بود؟
رآکتور هستهای دیمونا از مهمترین اهداف استراتژیکی است که میتواند هدف موشکهای مقاومت قرار بگیرد. این تاسیسات رآکتور در فاصله ۷۰ کیلومتری نوار غزه قرار داشته و از مهمترین تاسیسات در اراضی اشغالی محسوب میشود. کمی دورتر از این رآکتورها پایگاههای شرکتهای اسرائیلی تولید فسفات و سنگ معدن اورانیوم قرار دارد که در صورت اصابت موشکهای مقاومت به آنها موجب فاجعهای بزرگ برای این رژیم اشغالگر خواهد شد.
فرودگاه نظامی «نیفاتیم» که جنگندههای اف۱۶ رژیم صهیونیستی از آنها برای حملات هوایی خود استفاده میکنند، مهمترین منطقه نظامی برای ارتش این رژیم محسوب میشود که میتواند مورد هدف موشکهای مقاومت قرار بگیرد.
فرودگاه بینالمللی بنگوریون که در مرکز اراضی اشغالی واقع شده نیز یکی از مهمترین زیرساختهای استراتژیکی است که این رژیم از هدف قرار گرفتن آنها نگران است و در صورت رسیدن موشکهای مقاومت به آنجا پروازها متوقف میشوند به همین دلیل صهیونیستها با بروز هر تنشی، مسیرهای پروازی از این فرودگاه و به مقصد آن را تغییر میدهند.
اکنون با افزایش برد موشکهای مقاومت و پوشش تمامی اراضی اشغالی، مجتمع پتروشیمی حیفا که شامل تعدادی زیرساخت پالایش و انبار مواد پتروشیمی قابل نشت است، در خطر قرار گرفته است. این مجتمع شامل مجموعهای از لولههای زیر زمینی برای انتقال متانول و مواد پتروشیمی، انبارهای آمونیاک و اتیلن و نیز تعدادی زیرساخت برای تولید نیتروژن، آب آشامیدنی، هوای فشرده و سیستمهای ضد حریق است. علاوه بر این موشکهای مقاومت در صورت شلیکهای متعدد از نوار غزه برخی تاسیسات نفتی موجود در اراضی اشغالی به ویژه آنهایی که به پالایش نفت با قابلیت اشتعال بالا اختصاص دارند، در خطر قرار میگیرند.
انبارهای جنگندهها و هواپیماهای مسافربری نیز یکی از اهداف برای موشکهای مقاومت هستند و در صورت شلیک به آنها به دلیل وجود حجم بالایی از سوخت، فاجعهای در اراضی اشغالی به وقوع خواهد پیوست.
همچنین در شهر حیفا و به صورت مشخص در منطقه «کریات حایم» دهها انبار حاوی ۹۳۷ هزار متر مکعب نفت خام، انبارهای نفت خام سنگین و سبک، دیزل، نفت سفید و گازوئیل وجود دارد.
همچنین از مهمترین اهداف استراتژیک در اراضی اشغالی که اشغالگران همواره بابت آن نگران هستند، پالایشگاه حیفاست که نیازهای نفتی اسرائیل را تامین میکند. پالایشگاه حیفا گاز صنعتی و مصرف خانگی اسرائیلیها را تامین کرده و ظرفیت پالایش سالانه ۱۳ میلیون تن نفت خام را دارد و از بزرگترین پالایشگاههای نفت جهان محسوب میشود.
امنیتی ترین منطقه تلآویو که در تیررس موشکهای مقاومت خواهد بود
اما در رسانه های صهیونیستی به ویژه هنگام پخش اخبار مرتبط با ارتش رژیم اشغالگر و صحبت از دیدارهایی که میان مسئولان وزارت جنگ و رئیس ستاد کل ارتش این رژیم جهت ارزیابی وضعیت صهیونیستها در سطوح مختلف انجام می گیرد، همواره عبارت «الکریاه» تکرار می شود.
اما الکریاه چیست و اطلاعات مهم درباره آن کدام است؟
الکریاه درواقع یک مقر فرماندهی نظامی و ساختمان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی است که در مرکز تل آویو واقع شده و در یک منطقه مسکونی در خیابان «کاپلان» قرار دارد.
این منطقه شامل مقر مرکزی رژیم اشغالگر صهیونیستی و همچنین پایگاه مرکزی ارتش این رژیم و موسسه نظامی موسوم به موسسه «اسحاق رابین» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی است. الکریاه یکی از اولین پایگاه های ارتش رژیم صهیونیستی و مقر اصلی این رژیم از سال ۱۹۴۸ است.
از آنجایی که این مرکز در یک محیط متراکم غیرنظامی واقع شده عمدتاً و وظایف آن شامل فرماندهی و مدیریت و ارتباطات و پشتیبانی میشود. مسئولان سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی اعتراف میکنند در هر جنگ آینده با گروه های محور مقاومت، الکریاه یکی از مراکز اصلی است که مورد هدف قرار خواهد گرفت.
علاوه بر آن مقر وزارت جنگ، ستاد کل ارتش، اتاق عملیات نیروهای هوایی و دریایی، دفتر سخنگوی ارتش، دفتر خاخام نظامی، کمیته پذیرش سربازان و سایر مواضع حساس رژیم صهیونیستی همگی در این مرکز قرار دارد.
این مرکز همچنین شامل ۲۲ ساختمان است که قبلا مقر ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی بود و در حال حاضر به بخش تدارکات واگذار شده است. همچنین در الکریاه فرودگاهی برای بالگردها وجود دارد که در سال ۲۰۰۵ افتتاح شد که مساحت آن ۹۰ هزار متر مربع است و هزینهای که برای ساخت این پروژه صرف شده به یک و نیم میلیارد «شیکل» (واحد پول رژیم صهیونیستی) می رسد.
از برجسته ترین مواضع این مرکز میتوان به برج «مارگانیت» اشاره کرد که ساختمانی برای ادارات و تجهیزات ارتباطی است. همچنین ۲ ساختمان ۱۸ طبقه معروف به برجهای قناری در این مرکز قرار دارد که در بخش شمال غربی آن واقع شدهاند و شامل دفاتر نظامی و مقر نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی میشوند.
رسانه های صهیونیستی گزارش می دهند که محافل سیاسی و امنیتی این رژیم تصمیم گرفته اند تا به دلیل ترس از ویرانی بزرگی که در هر جنگ آینده با محور مقاومت در مقر الکریاه به وجود خواهد آمد ۵ برج دیگر در این مرکز ساخته و مقر فرماندهی نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی را در این برجها تقسیم کنند.
«یائیر گولان»، فرمانده ارتش اسرائیل در جبهه شمالی درباره تهدیدات پیش روی زیرساختهای اسرائیل و به ویژه مرکز الکریاه اعتراف میکند: علی رغم این که ما تجربه جنگ با مقاومت فلسطین در جنوب را داریم اما تهدید در جبهه شمالی ده ها بار بیشتر از جبهه جنوبی است و بر اساس ارزیابی های ما حداقل ۷۰ هزار موشک پیشرفته و دقیق حزب الله تاسیسات برق در منطقه الخضیره و مقر فرماندهی نظامی الکریاه در مرکز تل اویو و فرودگاههای بین المللی اسرائیل را هدف قرار داده اند.
البته خود صهیونیستها اذعان میکنند همه زیرساختهایی که به آن اشاره شد حتی با ورود به درگیری با مقاومت فلسطین در معرض خطرات جدی قرار میگیرد؛ همانطور که در جریان نبرد شمشیر قدس مشاهده شد. بنابراین وضعیتی که صهیونیستها هنگام ورود به جنگ احتمالی همهجانبه با مقاومت خواهند داشت قابل توصیف نیست.