جاذبه‌ های گردشگری تبریز یکی از آن شهرهایی است که اتفاقات تاریخی زیادی را به چشم دیده است، فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده و خلاصه این که این شهر یک تاریخ زنده است.

به گزارش مشرق، شهر تبریز یکی از دیدنی ترین مکان های گردشگری ایران هست که از طبیعت جذاب گرفته تا دیدنی های باستانی را در خود جای داده هست. تبریز، یکی از آن شهرهایی هست که رویدادها تاریخی زیادی را به چشم دیده هست، فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده و خلاصه اینکه این شهر یک تاریخ زنده هست.

تبریز کلانشهری در منطقهٔ آذربایجان ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی است. این شهر، بزرگ‌ترین قطب اقتصادی منطقهٔ آذربایجان ایران و مرکز اداری، ارتباطی، بازرگانی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این منطقه شناخته می‌شود. تبریز شهری باستانی است و قدمت آن به حدود ۴۵۰۰ سال پیش می رسد.

اکثریت ساکنان تبریز آذری هستند و به زبان ترکی آذربایجانی با لهجه تبریزی سخن می‌گویند. تبریز، یکی از شهرهای ایران است که برای مدت زمان طولانی به عنوان پایتخت ایران در دوره های مختلف تاریخی بوده است.

تبریز با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد دارای آب و هوای سرد و مرطوب است. بنابراین بهترین زمان سفر به این شهر تاریخی زیبا در تابستان است که هوایی معتدل و مطلوب دارد.


این شهر هم چنان بعنوان یکی از زیباترین شهرهای ایران شناخته میشود که همین علتی شد برای اینکه این بار در این جا جاذبه های گردشگری تبریز را به شما معرفی کنیم تا اگر خواستید برای تعطیلات بعدی به تبریز سفر کنید بدانید که به چه مکان های دیدنی سر بزنید.

کویر قوم تپه تبریز

احتمالا برای تان عجیب باشد اما تبریز که تقریباً همۀ معتقد میباشند جزو یکی از شهر هایی هست که مناطق سرسبز و طبیعتی جذاب دارد، دارای یکی از زیباترین کویرهای ایران به اسم کویر قوم تپه هست. بافت این منطقه با دیگر مناطق تبریز تفاوت زیادی دارد.

این منطقه به صورت طبیعی و به خاطر وزش بادهای منطقه و تجمیع خاک ها و گردو غبار منطقه به صورت تپه های شنی در آمده هست. کویر قره تپه یکی از جاذبه های گردشگری تبریز هست که حتماً باید از آن دیدن کنید.

آدرس: شمال شرقی تبریز، صوفیان

پارک ملی کنتال

پارک ملی کنتال یکی از جاذبه های گردشگری تبریز هست که در آن جا می‌توانید عناصر جذابی از قبیل بقایای آسیاب های سنگی را دیدن کنید. در اوایل بهار رویش لاله های رنگارنگ در دامنه های کنتال و قلعه علی بیگ به صورت کشتزار های لاله درمی آیند.

برای دسترسی به این منطقه پس از گذر از شهر سیه رود و در امتداد رودخانه مرزی ارس در موازات نوار مرزی ارمنستان و آذربایجان و در دره کنتال پاسگاه محیط بانی کنتال قابل دیدن هست.

آدرس: جاده جلفا به خدافرین بعد از شهر سیه رود

جنگل ارسباران

جنگل ارسباران یکی از مناطق بکر و دست نخورده تبریز هست. جنگلی سرسبز که انواع گونه های جانوری و گیاهی را در دل خود جای داده هست. این جنگل به اسم های ارسبار یا آرازبار و قره داغ یا قراچه داغ هم شناخته می‌شود.

جنگل های ارسباران با طبیعت خوشگل و چشم اندازهای دلنشین و وجود اماکن و ابنیه تاریخی، توان بالقوه بالایی برای جذب توریست دارد در واقع این چنگل یکی از جاذبه های گردشگری تبریز هست که هواداران زیادی دارد. از جمله آثار تاریخی این منطقه میتوان به قلعه بابک، قلعه پشتو، قلعه جوشین، دژ قهقهه، بقعه شیخ شهاب الدین و بازار اهر اشاره کرد.

آدرس: شمال کوه های قوشا داغ

بازار فرش تبریز

بازار تبریز را به هیچ عنوان نباید از دست بدهید. راسته های این بازار یکی از ریشه های تاریخی کشورمون هست. بوی اصالت و حفظ هنر قبل در حجره حجره این بازار به مشام میرسد. هر بخش از بازار سنتی تبریز با دقت به کسب و کاری که در آن جریان دارد، به شکل خاصی ساخته شده و باعث شده تا «راسته بازار»، «سرا»، «تیمچه»، «دالان» و «گذر» به وجود بیایند تا هم کسبه و هم مردم به راحتی و با اطمینان به فعالیت و کسب و کار و خرید و فروش اقدام نمایند.

تیمچه مظفریه بی حدس زیباترین بخش بازار تاریخی تبریز هست، تیمچه ای با سقفی بلند، پنجره های کوچک و بزرگ سفید و رنگی در حاشیه ها و وسط سقف و ردیف های منظم حجره ها.

آدرس: خیابان امام تبریز

منزل علی مسیو

کربلایی علی مسیو دومین شهردار شهر تبریز هست. در باره زندگی علی مسیو، کمترین اطلاعات نسبت به دیگر چهره‌های تاریخی وجود دارد. علی مسیو یکی از برجسته‌ترین انقلابیون ایران در یک‌صد سال قبل‌هست.

مبارز و متفکری خردمند و فداکار، که به حق پیشوای گمنام انقلاب مشروطه؛ که یکی از مهم ترین رویدادها تاریخ کشور هست به تعداد می آید. اکنون منزل او تبدیل به موزه ای دیدنی شده هست. موزه ای که میتوان تک تک ردپاهای تاریخ را زندگی کرد.

آدرس: تبریز.خیابان ارتش جنوبی، کوچه صدر، پلاک ۵۰

منزل مشروطه

اکنون که گفتگو از مشروطه و یکی از سردمداران مشروطه شد، بد نیست که همین جا یکی دیگر از جاذبه های گردشگری تبریز به اسم منزل مشروطه را نیز به شما معرفی کنیم.

منزلٔ مشروطه در یکی از محله های قدیمی شهر تبریز به اسم راسته کوچه و در غرب بازار تبریز قرار گرفته . این بنا به سبک معماری دورهٔ قاجار ساخته شده و ملک شخصی حاج مهدی کوزه کنانی بوده.

آدرس: بازار تبریز، راسته کوچه

کلیسای کاتولیک ها

کلیسای کاتولیک ها «عذرای توانا» متعلق به مسیحیان کاتولیک ایران هست. این بنا در سال ۱۲۹۱ خورشیدی احداث شده و نمای آن آجری می‌باشد.

طول کلیسای کاتولیک ها ۳۰ متر و عرض آن ۱۵ متر هست و برج ناقوس کلیسا در بالای ایوان کوچکی قرار گرفته هست. این کلیسا برای اجرای مراسم و جشن های کاتولیک ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

آدرس: تبریز، محله میارمیار

ائل گلی تبریز

مگر می‌شود به تبریز سفر کرد و شاه گلی یا همان ائل گلی را ندید؟ شاه گلی یکی از مهم ترین گردشگاه و جاذبه های گردشگری شهر تبریز هست که در جنوب شرق تبریز و در ۷ کیلومتری مرکزشهر واقع شده هست. این مکان در زمان آق قویونلوها ایجاد شده و در دوره صفویان ترویج یافته.

گودی دریاچه شاه گلی ۱۲ متر بوده و در محوطه آن قایقرانی انجام می‌شود. همین طور شهربازی «لوناپارک» و مسافرخانه های متعددی در داخل این گردشگاه وجود داره. با احداث هتل ۵ ستاره و بین المللی شاه گلی در مرکز این دریاچه، این گردشگاه جنبه جهانی پیدا کرده هست.

آدرس: بلوار ملکی، پارک ائل گلی

کندوان

کندوان هم که گفتن ندارد، اصلا یکی از اصلی ترین مکان هایی که در تبریز باید به دیدن آن بروید، روستای صخره ای کندوان میباشد. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثنا در جهان به حساب می آید. چرا که دیگر در کاپادوکیه ترکیه و داکوتا کشور آمریکا «که هر دو دارای معماری صخره‌ای میباشند» کسی زندگی نمی کند.

منزل های این روستا به مثل کندوی عسل در دل کوه کنده شده اند و دیدنی اینجاست که عسل یکی از مهم ترین محصولات این روستا میباشد و وجه تسمیه این روستا نیز همین منزل ی کندو مثل هست.

آدرس: ۱۸ کیلومتری جنوب اسکو

مسجد آبی (کبود) تبریز

 مسجد آبی تبریز یا مسجد جهانشاه از دیگر مکان های دیدنی تبریز در قرن نهم هجری و در زمان ابومظفر جهانشاه قراقویونلو به دستور دخترش صالحه خانم ساخته شده است ولی متاسفانه در زلزله ای مهیب در سال ۱۱۹۳ هجری قمری به شدت آسیب دیده است.

مسجد کبود به خاطر کاشی کاری های فیروزه ای رنگش به فیروزه اسلام هم مشهور است. روی کاشی های ایوان می توانید طرح های آبی پیچیده ای که مسجد کبود نامش را از آن گرفته است مشاهده کنید. درون مسجد انواع خطاطی های زیبا و هنرمندانه نیز وجود دارد.

آدرس: خیابان امام خمینی تبریز

مسجد یا ارگ علیشاه تبریز

 مسجد یا ارگ علی شاه تبریز در فاصله سال‌های ۷۱۶ الی ۷۲۴ هجری قمری به وسیله تاج‌الدین علی شاه جیلان تبریزی؛ وزیر اولجایتو و ابوسعید بهادرخان، ساخته شده است.

هدف از احداث آن ساخت مسجد بود که با فرو ریختن سقف هنگام ساخت و مرگ علیشاه نیمه کاره رها شد. در سال‌های بعد و تا پایان دوره‌ی «قاجاریه» با اضافه شدن قسمت‌های جدید به آن، از این بنا به‌عنوان «دژ نظامی» استفاده شد و نقطه‌ی تمرکز دفاع تبریز در جنگ‌های ایران و روسیه هم بود.

در سال های اخیر بیشتر قسمت های این سازه تخریب شدند. امروزه تنها دیوارهای شبستان این ارگ زیبای تاریخی تبریز باقی مانده است.

آدرس: مسجد علیشاه در مرکز شهر تبریز، در ضلع جنوبی تقاطع خیابان امام خمینی و فردوسی قرار دارد و امروزه فضای پیرامون آن برای برگزاری نماز جمعه مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصلای بزرگ تبریز در این مکان احداث شده ‌است.