کد خبر 1356367
تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۸

با فراهم‌سازی سرمایه ۶۵۰ هزار دلاری برای فرستادن نخستین ماهواره اینترنتی به مدار ماه؛ قرار است سرعت این سرویس اینترنتی به اندازه‌ای باشد که بتوان ویدیوهای ۴K را به راحتی با زمین استریم کرد.

به گزارش مشرق، یک استارتاپ به نام «آکواریان اسپیس» (Aquarian Space) هفته گذشته اعلام کرد که توانسته در اولین گام اجرای پروژه‌اش برای راه‌اندازی اینترنت پرسرعت در ماه و مریخ و متصل کردن و ایجاد ارتباط میان این بخشهای فضا با زمین، موافقت Draper Associates را برای سرمایه‌گذاری بر روی این پروژه بگیرد.

این استارتاپ توانسته است که در نخستین مرحله ۶۵۰ هزار دلار سرمایه جذب کند و قرار است مراحل فنی ارسال اولین ماهواره اینترنتی به مدار ماه را تا سال ۲۰۲۴ به اتمام برساند و اولین گام برای برقراری اینترنت پرسرعت در منظومه شمسی را بردارد. هدف این پروژه متصل کردن زمین و ماه به هم از طریق اینترنت پرسرعت پهن‌باند است و احتمالا در گام بعدی این سرویس در مریخ نیز راه‌اندازی شود.

قرار است سرعت این سرویس اینترنتی به اندازه‌ای باشد که بتوان ویدیوهای ۴K  را به راحتی با زمین استریم کرد. این شرکت قرار است تا سال ۲۰۲۴ نخستین ماهواره خود را در مدار ماه قرار دهد.

این استارتاپ اظهار کرد که هدف این شرکت ایجاد چیزی است که به آن Solnet می‌گویند و می‌تواند ازطریق ماهواره‌های اینترنتی، یک سرویس تجاری اینترنت پرسرعت را در اختیار کاربران قرار دهد. سرعت اعلام شده برای این سرویس ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه است (این سرعت از میانگین سرعتی که در حال حاضر کاربران آمریکایی دریافت می‌کنند – حدود ۳۰ مگابیت بر ثانیه سرعت دارد- بالاتر است).

کلی لارسون، مدیر عامل این شرکت استارتاپی اعلام کرد:تا سال ۲۰۲۱ تنها ۱۳ کاوشگر، فرودگر و ماهواره  بر سطح و اطراف ماه وجود داشتند که این تعداد در سال ۲۰۳۰ به ۲۰۰ عدد می‌رسد و تجارتی چند میلیون دلاری بر مدار ماه ایجاد می‌کند.   با این‌حال تحقق این امر بدون برقراری یک ارتباط ثابت و پایدار میان زمین و ماه امکان‌پذیر نخواهد شد.

آکواریان اسپیس قصد دارد در نهایت یک سرویس ارتباطی پرسرعت فضایی (solnet) را راه‌اندازی کند. Solnet برای رسیدن به هدف خود از شبکه‌های ماهواره‌ای پرسرعت با سرعت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه استفاده خواهد کرد. اولین ماهواره Solent قرار است در سال ۲۰۲۴ پرتاب شود و دومین ماهواره در سال ۲۰۲۵ برای پوشش قطب جنوب ماه به فضا پرتاب شود و هنوز مشخص نیست که این شرکت از چه نوع ماهواره‌هایی در این پروژه استفاده خواهد کرد و جزییات چندانی از ابعاد فنی و تجاری این پروژه (اینکه قرار است از چه نوع ماهواره‌ای استفاده شود و این ماهواره‌ها قرار است چگونه به فضا حمل شوند) منتشر نشده است.

بر اساس گزارشات بدست آمده،  این شرکت علاوه بر ارائه اینترنت پرسرعت، همچنین می‌خواهد آب و هوای فضا را ردیابی کند و اطلاعات علمی از ماه و مریخ را جمع آوری کند و همگام با پیشبرد پروژه راه‌اندازی اینترنت پرسرعت در فضا، بتواند برنامه‌های دیگری را با هدف افزایش آگاهی نسبت به زباله‌های فضایی و اعلام وضعیت آب و هوای نقاط مختلف فضا  و فراهم کردن اطلاعات علمی دقیقی از ماه و مریخ به انجام برساند.

منبع: تسنیم