به تازگی رسانه های غربی مدعی شدند ایالات متحده با وزارت دفاع نروژ برای ارسال سامانه پدافند زمین به هوای NASAMS برای ارتش اوکراین به توافق رسیده است.

سرویس جهان مشرق _ در پایان هجدهمین هفته از جنگ اوکراین، ارتش روسیه تلاش می کند تا پس از موفقیت در تصرف شهر سورودونتسک، قوای باقی مانده اوکراینی در شهر همسایه آن یعنی لیسیچانسک را نیز به محاصره درآورده یا ناچار به عقب نشینی کند.

تحولات روز صد و بیست و سوم جنگ اوکراین:

پاسخ سنگین روسیه به ارسال تسلیحات دوربرد امریکایی برای اوکراین/ حملات گسترده موشکی به شهر کی‌یف/ مقامات اوکراینی: دیگر به دنبال عضویت در ناتو نیستیم +نقشه و تصاویر

در حال حاضر قوای مهاجم روسی از چند محور در حال پیشروی به سمت مرکز شهر لیسیچانسک هستند و برای تکمیل حلقه محاصره این شهر، مسیری به طول ۲۵ کیلومتر در جبهه غربی آن را بایستی تصرف کرده یا با حجم آتش سنگین مانع از کمکرسانی به قوای اوکراینی در این شهر شوند.

وضعیت نبرد در سایر جبهه ها تغییر چندانی نداشته است؛ ارتش روسیه همچنان بخش بزرگی از قوای اوکراینی را در جبهه استان خارکیف به خود مشغول کرده است تا مانع از انتقال آنها به منطقه دونباس شود؛ در جبهه جنوبی نیز اگرچه ارتش اوکراین در فاز تهاجمی قرار داشته و موفق به تصرف چند روستا و شهرک کوچک شده است اما همچنان پیشروی خاصی به سوی مرکز استان خرسون که مهمترین هدف آنها محسوب می شود دیده نشده است.

به طور کلی ارتش روسیه به جز بخش کوچکی از استان خارکیف، عمده مساحت ۴ استان بزرگ اوکراین را در کنترل خود دارد که به شرح زیر است:

_ ۹۸.۱۷ درصد از استان لوهانسک

_ ۵۸.۴۹ درصد از استان دونتسک

_ ۷۴.۸۹ درصد از استان زاپوریژیا

_ ۹۴.۰۷ درصد از استان خرسون

تلاش امریکا برای تقویت پدافند هوایی اوکراین

یکی از بزرگترین خواسته های تسلیحاتی ارتش اوکراین از امریکا و کشورهای غربی پیش از آغاز جنگ، ارسال سامانه های پدافند هوایی میانبرد و دوربرد بود، اما حتی پس از گذشت چند ماه از جنگ اوکراین، این کشورها تنها حاضر به ارسال سیستم های پدافندی دوش پرتاب و برد کوتاه برای اوکراین شدند و کی‌یف برای مقابله با نیروی هوایی و موشک های کروز و بالستیک روسیه ناچار بود تنها به دارایی خود از تجهیزات قدیمی ساخت شوروی سابق تکیه کند.

اما بخش بزرگی از این سامانه های پدافندی نیز یا در حالت غیر عملیاتی بوده یا در حملات هوایی ارتش روسیه از بین رفت؛ هر چند تا پیش از عقب نشینی مسکو از جبهه شمال کی‌یف تعداد قابل توجهی از هواگردها و موشک های کروز روسی را سرنگون کردند. به هر ترتیب در نبود شبکه جامع پدافندی و راداری و سیستم های مدرن غربی، بخش بزرگی از زیرساخت های نظامی و اقتصادی اوکراین در حملات هوایی و موشکی روسیه از بین رفت و اکنون که جبهه نبرد در شرق این کشور بسیار کوچکتر و متمرکز شده و به جز حضور جنگنده های پشتیبانی نزدیک سوخو۲۵ و بالگردهای رزمی روسی، شاهد حضور چندانی از نیروی هوایی روسیه در این منطقه نیستیم، غرب به فکر ارسال سامانه های پدافندی میانبرد راداری برای ارتش اوکراین افتاده است.

به تازگی رسانه های غربی مدعی شدند ایالات متحده با وزارت دفاع نروژ برای ارسال سامانه پدافند زمین به هوای NASAMS برای ارتش اوکراین به توافق رسیده است. این سامانه حاصل تغییر کاربری موشک های هوا به هوای مشهور AIM-۱۲۰ آمرام امریکایی به یک موشک زمین به هوا است که در مدل های مختلف خود بردی بین ۲۵ تا ۴۵ کیلومتر خواهد داشت. ارتش نروژ پیش از این نیز هویتزرهای خودکششی M-۱۰۹A۳ و موشک های ضد کشتی هارپون را برای ارتش اوکراین ارسال کرده بود.

بسته جدید تحریمی بایدن علیه کرملین

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قصد دارد تعرفه ۵۷۰ گروه از کالاهای روسی را به ارزش ۲.۳ میلیارد دلار افزایش دهد. به گفته کاخ سفید، ظرف چند ماه، صادرات آمریکا به روسیه ۹۷ درصد کاهش خواهد یافت و واردات روسیه به ایالات متحده ممکن است تا ۴۰ درصد کاهش یابد.

ایالات متحده همچنین شرکت های حامی روسیه در سراسر جهان را از دسترسی به فناوری ایالات متحده از جمله نیمه هادی ها منع خواهد کرد.

برچسب‌ها