کد خبر 1406939
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۴

یائیر لاپید نخست وزیر رژیم صهیونیستی درس سنگین و سختی از مقاومت درفلسطین اشغالی گرفت که هیچگاه درسپهر سیاسی وی و این رژیم فراموش نخواهد شد.

به گزارش مشرق، بر اساس اخبار منتشره طی هفته گذشته نخست وزیر تازه کار رژیم صهیونیستی بدون درک واقعی از قدرت وتوان نیروهای مقاومت با اعزام نیروهای نظامی اقدام به دستگیری شماری ازفلسطینیان از جمله بسام السعدی کرد و همین امر منجر به بروز درگیری جدید بین این رژیم و جنبش جهاد اسلامی شد.

بروز این درگیری ها وخاتمه زودهنگام آن به دنبال پاسخ کوبنده جهاد اسلامی با شلیک ۶۰۰ موشک به مواضع این رژیم زوایای مختلفی را در ارتباط با وضعیت حاکم سیاسی در اسرائیل، توان و قدرت گروه های مقاومت و جایگاه مردم فلسطین برای جهانیان روشن کرد.

در بین مقام های سیاسی رژیم صهیونیستی اخبار و گزارش های منتشر شده است که حاکی از عدم آگاهی نخست وزیر اسرائیل نسبت به تبعات این درگیری دارد.

نیتسان هوروویتس رئیس حزب چپ‌گرای صهیونیستی میرتس و وزیر بهداشت کابینه لاپید دوشنبه گذشته اذعان کرد که نخست وزیر از پیامدهای حمله به غزه آگاهی نداشت و نمی‌دانست که عملیات علیه غزه چه پیامدهایی گسترده‌ای به دنبال خواهد داشت.

بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز سه‌شنبه شب تاکید کرد، نباید جنبش جهاد اسلامی را دست کم گرفت، چرا که این گروه حداقل دارای ۶ تا ۷ هزار فروند موشک است.

وی در مصاحبه با روزنامه یدیعوت آحارونوت اعتراف کرد که در مقطع کنونی نیازمند فشار به نوار غزه برای بازگشت اسرا هستیم.

به تازگی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تصاویری از ۴ نظامی صهیونیست که در جریان درگیری های ۲۰۱۶ به اسارت گرفته، منتشر کرد که رژیم صهیونیستی تاکنون از زنده بودن آنان بی خبر بوده و در این ارتباط مطالب کذبی را به صهیونیست ها در خصوص مرگ آنان اعلام کرده بود و اکنون خلاف این موضوع ثابت شده و مقام های این رژیم بشدت با انتقاد طرف های مختلف به خصوص خانواده نظامیان اسیر مواجه شده اند.

دومین موضوع مورد توجه در ارتباط با درگیری اخیر بین رژیم صهیونیستی و گروه های مقاومت این که در این درگیری ها فقط جهاد اسلامی به صورت مستقل وارد عمل شد و بقیه گروه های فلسطینی از جمله حماس در یک هماهنگی مثال زدنی از آن حمایت کردند.

همین موضوع نشان می دهد که اگر زمانی رژیم صهیونیستی این گروه ها را در کشور خود محاصره کرده بود، اکنون این رژیم خود در محاصره گروه های مقاومت قرار دارد و در برابر یکی از این گروه ها با توجه به توان و قدرت بالای نظامی آن شکست پذیر بوده و مجبور است بسرعت شرایط آتش بس اعلام شده از سوی جهاد اسلامی را بپذیرد.

کارشناسان سیاسی معتقدند که در صورت گسترش درگیری های هفته گذشته که با حمایت دیگر گروه ها همراه بود و با ورود آنها از جمله حماس به صحنه درگیری زوایای شکست این رژیم به مراتب گسترده تر و آثار و تبعات آن نیز وسیع تر بود و تل آویو از ترس گسترش دامنه درگیری ها به آتش بس تن داد. 

در چنین وضعیتی بی دلیل نیست که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعتراف می کند که نباید توان و قدرت گروه های مقاومت را دست کم گرفت و این فقط در ارتباط با جهاد اسلامی است و در صورت ورود دیگر گروه ها این رژیم به مراتب آسیب پذیرتر است.

علاوه بر گروه های مقاومت در فلسطین اشغالی، سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان نیز که همواره بیانات و موضع گیری های وی مورد توجه مقام های صهیونیست و شهرک نشینان است، حمایت خود را از جهاد اسلامی اعلام کرد.

وی یکشنبه شب گذشته با تاکید بر این که باید مقاومت و پایداری مردم غزه را ستود، افزود: روشن و مبرهن است که امروز این اسرائیل است که به دنبال آتش‌بس است،چرا که دیگر تحمل موشک‌های بیشتر را ندارد و موشک‌های مقاومت رژیم صهیونیستی را وادار به پذیرش توافق آتش بس کرد.

نصرالله گفت: بر شجاعت پاسخ گویی فلسطین تاکید می کنم چرا که اگر ترور شهید الجعبری بی پاسخ می ماند، رژیم صهیونیستی به این کار ادامه می‌داد و مقاومت در فلسطین چون لبنان توانست از ملت خود دفاع کند و معادلات جدیدی در حمایت و بازدارندگی و تحمیل شروط خود بر دشمن صهیونیست را به اثبات رساند.

سومین موضوع قابل توجه حمایت های کشورهای مختلف جهان از مردم مظلوم فلسطین در جریان درگیری های اخیر در غزه است که در جریان آن دستکم ۴۴ نفر از جمله ۱۵ کودک و ۲ زن فلسطینی شهید و بیش از ۳۶۰ نفر دیگر از جمله ۹۶ کودک، ۳۰ زن و ۱۲ نفر سالخورده زخمی شدند.

سازمان همکاری اسلامی با صدور بیانیه ای جنایات رژیم صهیونیستی به ویژه جنایت جدید اشغالگران در ترور چهار شهروند فلسطینی، زخمی شدن ۷۰ نفر دیگر و همچنین تخریب چندین خانه در جریان یورش به شهر نابلس در کرانه باختری را محکوم کرد.

سازمان مزبور در بیانیه خود مقامات رژیم صهیونیستی را مسئول کامل جنایت فجیع جنین دانست و تاکید کرد که این جنایت نمونه ای از سیاست ظلم، تجاوز و تروریسم مستمر رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین است.

وزیر امور خارجه ایران نیز حملات رژیم صهیونیستی به مردم غزه را شدیدا محکوم کرد وگفت:‌تردیدی وجود ندارد که مقاومت فلسطین و مردم مقاوم غزه پیروز نهایی این میدان هستند.

حسین امیرعبداللهیان طی تماس تلفنی با زیاد نخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین افزود: تردیدی وجود ندارد که مقاومت فلسطین و مردم مقاوم غزه پیروز نهایی این میدان هستند.

وی با برخی طرف های دیگر از جمله وزیر خارجه سوریه، لبنان و قطر در این ارتباط رایزنی و تبادل نظر کرد.

سازمان عفو بین‌الملل ‌نیز شنبه گذشته با صدور بیانیه ای در واکنش به حملات غیرانسانی رژیم صهیونیستی به غزه اعلام کرد که اسرائیل یک نظام آپارتاید بی‌رحم را تحمیل کرده که تمام فلسطینی‌ها را در تنگنا قرار داده است.

در بیانیه این نهاد بین‌المللی آمده که اسرائیل از سال ۲۰۰۸ میلادی، ۴ حمله ویرانگر به نوار غزه انجام داده و محاصره این باریکه نیز ادامه دارد که البته غیر قانونی است.

سخنگوی سازمان ملل نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران نسبت به وضعیت شکننده آتش‌بس در غزه ابراز نگرانی کرده و از جنبش جهاد اسلامی و رژیم صهیونیستی خواست تا از انجام هرگونه رفتار که تنش‌ها را افزایش می‌دهد، خودداری کنند.

"استفان دوجاریک"گفت: ما همچنان از وضعیت شکننده در این منطقه نگرانیم و از همه طرف ها می خواهیم از هرگونه لفاظی که منجر به افزایش تنش ها شود، خودداری کنند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل نیز روز سه شنبه اعلام کرد آتش بسی که از روز دوشنبه با میانجی‌گری سازمان ملل متحد و مصر آغاز شده، همچنان در غزه ادامه دارد.

این نهاد اعلام کرد شرکای بشردوستانه سازمان ملل از طریق کمک های نقدی و تهیه اقلام غیرخوراکی به خانواده های آسیب دیده کمک می کنند و ارزیابی آسیب ها به تاسیسات حیاتی در غزه ادامه دارد.

"تور ونسلند" هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل برای روند صلح خاورمیانه نیز هشدار داد که آتش‌بس شکننده است و هرگونه از سرگیری درگیری‌ها تنها پیامدهای مخربی خواهد داشت و هرگونه پیشرفت سیاسی را متوقف می کند.

"تور ونزلند" گزارشگر ویژه سازمان ملل در سرزمین های فلسطینی نیز با ابراز تاسف از جنایات های تازه رژیم صهیونیستی در حمله به غزه تاکید کرد که کشتار عمدی فلسطینیان اکنون به مرحله شرم آور رسیده است.

وی افزود که «اسرائیل نمی تواند ادعا کند که در این مناقشه از خود دفاع کرده  است.»

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در سرزمین های اشغالی فلسطین خواستار حضور نیروی پیشگیرانه این سازمان در سرزمین های اشغالی شد.

ونزلند با اعلام اینکه همه نوار غزه و ۶۰ درصد از کرانه باختری همچنان در اشغال اسرائیل است، تاکید کرد که تمام مردم غزه و فلسطین حق دارند در برابر حملات اسرائیل از خود دفاع کنند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین افزود که محاصره غزه باید برداشته شود و مردم باید به زندگی عادی بازگردند.

نبیل ابوردینه، سخنگوی دولت فلسطین نیز تاکید کرد، اسرائیل اشغالگر با موضع تهاجمی همه جانبه علیه مردم فلسطین از قدس تا جنین، غزه و در نابلس به حملات خصمانه ادامه می‌دهد.

وی تاکید کرد: دولت اسرائیل تمایلی به حفظ صلح و ثبات ندارد، بلکه تلاش می‌کند خون فلسطینیان را بریزد.اسرائیل اگر به مواضع تجاوزکارانه و خصمانه خود علیه مردم فلسطین ادامه دهد، منطقه را به آتش می‌کشد و ویرانی با عواقب خطرناکی که هیچ کس قادر به جبران آن نخواهد بود، ایجاد خواهد کرد.

"رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه نیز درسخنانی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و "کشتن کودکان فلسطینی" را محکوم کرد وافزود: مسجد الاقصی خط قرمز ما است. هیچ بهانه‌ای برای کشتن کودکان و نوزادان در قنداق وجود ندارد. ترکیه در کنار برادران غزه خود ایستاده است.  

وزارت خارجه‌ دولت سرپرست افغانستان (طالبان) این حملات را «وحشیانه» خوانده و آن‌ را محکوم کرده و خواستار توقف هرچه‌ زودتر این حملات شد.

سفارت روسیه در قاهره نیز با انتقاد ازاظهارات "یاییرلاپید"نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره بمباران نواره غزه، دروغ پردازی هایش درباره کشتار بوچا توسط نازی های اوکراینی"را به وی یادآور شد.

مناسبات و روابط رژیم صهیونیستی و روسیه در روزهای اخیر به دنبال درگیری در اوکراین و حمایت تل آویو از کی یف بشدت تیره شده است.

این سفارتخانه باانتشار متنی در صفحه تلگرام خود، ضمن انتقاد از استانداردهای دوگانه رژیم اسراییل به مقایسه "تلاش های لاپید در آوریل گذشته برای مقصر دانستن روسیه در کشتار وحشیانه بوچا توسط نازی های اوکراینی و اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به فلسطینیان و بمباران نوار غزه" پرداخت.

سفارت روسیه در قاهره در این متن تاکید کرد،"آیا این استانداردهای دوگانه و بی اعتنایی کامل به فلسطینی ها وبی ارزش دانستن جان آنها نیست!؟ "

شماری از مردم اردن نیز روز دوشنبه با برگزاری تجمعی در حمایت از نوار غزه و محکومیت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، حمله اخیر رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کردند.

در این تجمع که با فراخوان اتحادیه اصناف اردن در محل این اتحادیه برگزار شد، شرکت کنندگان پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها شعارهایی در محکومیت سازش با رژیم صهیونیستی و ادامه محاصره نواز غزه توسط این رژیم نوشته شده بود.

عربستان نیز روز یکشنبه در بیانیه ای با محکوم کردن حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه بر ایستادگی سعودی در کنار ملت فلسطین تاکید کرد. 

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، وزارت خارجه عربستان سعودی در این بیانیه، «حمله نیروهای رژیم اشغالگر صهیونیستی به نوار غزه محکوم کرد.»

این وزارتخانه با تاکید بر «ایستادگی عربستان در کنار مردم فلسطین، جامعه بین‌المللی را به قبول مسئولیت‌هایش برای پایان دادن به تشدید تنش و فراهم کردن حفاظت لازم از غیرنظامیان و تلاش‌ برای پایان دادن به این درگیری طولانی‌ مدت، فراخواند.»

قطر، ترکیه، الجزایر، تونس، شورای همکاری خلیج فارس، دولت نجات ملی یمن و اتحادیه عرب نیز با صدور بیانیه های جداگانه تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به مردم غزه را محکوم کردند.

فرجام سخن این که مقام های رژیم صهیونیستی باید بدانند،دوران و مناسبات قبلی حاکم در فلسطین اشغالی بین آنان و گروه های مقاومت پایان یافته است و اکنون این گروه های مزبور هستند که سیر تحولات و رویدادها را در فلسطین تعیین می کنند و تل آویو باید به چنین وضعیتی تن داده و بر اساس وضعیت موجود سیاست های خود را تنظیم و اجرا کند.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها