مقامات مسکو بارها نسبت به حملات ارتش اوکراین به تاسیسات نیروگاه اتمی زاپروژیا هشدار داده و از حامیان غربی کی‌یف خواسته اند تا مانع از ادامه این حملات شوند.

سرویس جهان مشرق _ پس از مدت نسبتا طولانی از عدم تغییرات میدانی در خاک اوکراین، به نظر می‌رسد یک بار دیگر هجوم سنگین ارتش روسیه برای تکمیل طرح تصرف منطقه دونباس آغاز شده است.

تحولات روز صد و هفتاد و دوم جنگ اوکراین:

قتل عام هویتزرهای اهدایی غرب توسط توپخانه روسیه/ بریتانیا ۲۵ راکت انداز دوربرد برای اوکراین ارسال می‌کند +نقشه و تصاویر

به گزارش وبسایت تحولات جهان اسلام، درگیری بین ارتش اوکراین و نیروهای روسی در جبهه سولدار و باخموت ادامه دارد. درگیری‌های باخموت در خیابان‌های لومونیسف و پاتریس لومومبا جریان دارد و ارتش روسیه در حال تسخیر این شهر است. در محور سولدار نیز درگیری‌ها همچنان در منطقه صنعتی سولدار جریان دارد و تغییری در خطوط ایجاد نشده است.

درگیری در دیگر روستاهای این محور نظیر زایتسوه و کودما جریان دارد و با تداوم حملات ارتش روسیه احتمال می‌رود ارتش اوکراین در روزهای آتی از این مناطق عقب نشینی کند.

هدف اصلی ارتش روسیه عبور از خط اول دفاعی دو شهر اسلاویانسک و کراماتورسک است؛ این خط دفاعی شامل شهرهای سیورسک، سولدار و باخموت می‌شود که تقریبا در یک امتداد از شمال به جنوب قرار دارند. در صورتی که ارتش روسیه بتواند مناطق نامبرده را تصرف کند، موضع دفاعی خاصی تا رسیدن به دو شهر اسلاویانسک و کراماتورسک باقی نخواهند ماند.

دو سوم هویتزرهای آلمانی ارتش اوکراین از کار افتاده‌اند

به گفته یکی از اعضای پارلمان آلمان که به تازگی از کی‌یف بازدید کرد، ۱۰ عراده از تعداد کلی ۱۵ دستگاه هویتزر خودکشش PzH ۲۰۰۰ که از طرف آلمان و هلند به اوکراین اهدا شده بودند آسیب دیده‌ و از کار افتاده اند.

البته دلیل این موضوع هدف قرار گرفتن این تجهیزات توپخانه ای توسط آتش ارتش روسیه نبوده است، بلکه استفاده بیش از حد استاندارد قوای اوکراینی از این هویتزرها و شلیک چند برابر حد مجاز گلوله در روز باعث شده تا بخش های حساس آن نظیر کامپیوتر دیجیتال هدف گیری، دچار آسیب جدی شوند.

آیا فاجعه اتمی چرنوبیل برای اروپا تکرار می‌شود؟

در هفته های اخیر بارها و بارها اخباری از حملات راکتی و توپخانه ای به محدوده نیروگاه اتمی زاپروژیا در حومه شهر انرهودار اوکراین منتشر شده است.

هنگامی که این نیروگاه در هفته نخست جنگ به کنترل ارتش روسیه درآمد، به دلیل حساسیت بالای موضوع امنیت این نیروگاه هسته ای، توافقاتی میان دو طرف صورت گرفت تا نیروگاه به شکل عادی و در حضور بازرسان ویژه آژانس انرژی اتمی به فعالیت خود ادامه دهد.

نیروگاه اتمی زاپروژیا بزرگترین نیروگاه تولید برق هسته ای در اروپا است که توان تولید ۵.۷ گیگاوات برق را داراست. مقامات مسکو بارها نسبت به حملات ارتش اوکراین به تاسیسات این نیروگاه هشدار داده و از حامیان غربی کی‌یف خواسته اند تا مانع از ادامه این حملات شوند.

روسیه حتی اعلام کرده است که در صورتی که حملات موشکی اوکراین به این منطقه ادامه داشته باشد ناچار به توقف فعالیت و خاموش کردن ۵ راکتور مستقر در این نیروگاه خواهند بود که منجر به قطع برق تولید شده برای میلیون ها شهروند اوکراینی خواهد شد. در صورتی که حملات انجام شده منجر به وارد شدن آسیب به تاسیسات حیاتی نیروگاه زاپروژیا شود حتی احتمال وقوع انفجار در هسته اصلی راکتورها و وقوع فاجعه ای مشابه با انفجار نیروگاه اتمی چرنوبیل در دهه ۸۰ میلادی وجود دارد. حادثه ای که منجر به وقوع یک فاجعه انسانی نه تنها در خاک اوکراین بلکه برای کلیه دول اروپایی حامی این کشور نیز خواهد شد.

کشورهای شرق اروپایی به فکر افزایش توان تهاجمی خود هستند

موسسه صلح استکهلم مدعی است در پی حمله روسیه به اوکراین، کشورهای اروپایی شرقی به شکل چشمگیری به دنبال به خدمت گیری سلاح های تهاجمی چون توپخانه، راکت انداز چند منظوره هستند.

این موسسه بیان کرده جمع آوری سلاح های تهاجمی همواره خطر لغزش سیاست مداران به سوی جنگ را افزایش میدهد؛ در ماه های گذشته برخی کشورهای شرق اروپا نظیر لهستان دست به خریدهای گسترده تسلیحاتی نظیر راکت اندازهای امریکایی هیمارس و صدها دستگاه تانک اصلی میدان نبرد از دو مدل M۱A۲ امریکایی و K۲ کره ای زده اند؛ همچنین دولت ورشو امتیاز تولید بیش از ۸۰۰ دستگاه تانک K۲ را نیز از کره جنوبی دریافت کرده است.