به گزارش مشرق، محمد ایمانی فعال رسانه ای طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

کانال وابسته به افراطیون مدعی اصلاحات، ضمن تایید دست داشتن دولت آمریکا در اغتشاشات، آن را " پیام رئالیستی به ایران" خواند و اعتراف کرد که آشوب اخیر و آشوب ۸۸، ابزار فشار آمریکا بوده است. کانال امتداد وابسته به حزب اتحاد ملت می نویسد:

آمریکا، احیای برجام و محدود کردن برنامه هسته ای ایران را از طریق فشارهای بیشتر دنبال می کند، آیا از مسیر اوباما در سال ۸۸ استفاده خواهد کرد، مسیری که اوباما اعتراف کرده «اشتباه بود»؟مهمتر از آن اینکه آیا مسیر بایدن و اوباما از یکدیگر جداست؟ یا آنکه هر از دو مسیر به دنبال حصول یک توافق با ایران هستند؟

درست در شرایط بحران اعتراضات در ایران، چند پیام علنی از واشنگتن به تهران مخابره شده:  "جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید: مذاکرات برجام به بن بست رسیده و تمرکز دولت جو بایدن بر پاسخگو کردن حکومت ایران  است".

آنتونی بلیکن : زنان و جوانان ایران رهبری این «نمایش خودجوش خشم» را بر عهده دارند. (تاکید بر خشم، تلاشی بود بر تبرئه خشونت و پیام روشن برای حاکمیت داشت).

بایدن : «آنچه در ایران بیدار شده، چیزی را بیدار کرده که فکر نمی‌کنم تا مدتها آرام بگیرد". مهمتر از همه، اظهارات اوباما رئیس جمهور سابق است: «سال ۸۸ اشتباه کردیم که از جنبش سبز حمایت نکردیم".

این کانال می افزاید:

"تا به حال دولت بایدن در عمل همان کاری را کرده که اوباما انجام داد. دولت اوباما از توئیتر خواسته بود که تعمیراتش را به تعویق بیندازد. دولت بایدن هم تحریم های مربوط به IT را تغییر داده تا به ادعای خود دسترسی به اینترنت را برای ایرانیان آزاد کند. اما هر دو، یک مسیر را طی می کنند. اوباما تلاش می کرد با حمایت ظاهری از جنبش سبز و گفتگوهای پشت پرده، به توافقی با ایران دست پیدا کند. بایدن هم تلاش می کند تا با فشار بیشتر، به خواسته خود برسد. ظاهرا برداشت آمریکا این است که باید کاری که در دو سال پایانی دولت اوباما انجام دادند، از همین حالا انجام دهند.

این طرف و در ایران، در دولت روحانی، فشارهای حداکثری آمریکا تحمل شد و درحالی که امکان داشت از فرصت روی کار آمدن بایدن استفاده کنیم، با اقدام نامناسب مجلس نتوانستیم آن همه هزینه ها را با یک پیروزی به پایان ببریم. حالا باید دید ایران در مقابل گفتمان رئالیستی دولت بایدن چه گفتمانی را اتخاذ خواهد کرد؟ آیا در پاسخ به این رفتارها، دولت تلاش برای چیده شدن دوباره میز مذاکره را رها می کند؟ در این صورت آیا می تواند مانع از اثرگذاری بیشتر تحریم ها در داخل شود؟".

تحلیل کانال وابسته به حزب اتحاد ملت (تیم شکوری راد و آذر منصوری)، اولا اعترافی صریح و شرم آور به این است که آمریکا و افراطیون مدعی اصلاحات در آشوب افکنی اخیر همانند سال ۸۸، کنار هم ایستاده اند و ثانیا غرض آمریکا چه آن روز و چه امروز، نه حمایت از مردم ایران یا معترضان و آزادی، بلکه ضربه زدن و مجبور کردن ایران به مذاکره از موضع ضعف بوده است. بنابراین جای سوال است که مدعیان اصلاحات چرا با آمریکا همراهی کردند؟

مفهوم دیگر این تحلیل، آن است که مدعیان اصلاحات و تحرکات آنها، ابزاری مشابه و موازی ابزار فشار و تحریم، در خدمت رژیم جنایتکار و عهدشکن آمریکاست. افراطیون غربگرا در واقع  می گویند اگر در مقابل فشارهای آمریکا تسلیم می شدید، آشوب افکنی (ما) به نیابت از آمریکا، در سال های ۱۳۸۸، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱، اتفاق نمی افتاد(!)

یادآور می شود نشریه صدا، وابسته به حزب اتحاد ملت، دو سال قبل هنگام دیدار دونالد ترامپ با رئیس جمهور صربستان -که او را پشت میز خود نشانده و تحقیر کرده بود- نوشت:

«از نگاه منتقدان، عکسی که ‌ترامپ از مذاکره‌کننده می‌ پسندد، این تصویر [ملاقات تحقیر آمیز رئیس‌جمهور صربستان] است: همچون برّه‌ای در مذبح و برده‌ای در مسلخ. آیا اقداماتی از این جنس را باید مایه شرمساری دانست؟ فرض کنیم سیاستمدار صرب همچون متهمی در اتاق بازجویی و حتی یک برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی کند، باید آن را تمسخر کرد، یا عقلانیت سیاسی خواند؟».