کشورهای مختلف غربی قصد دارند تسلیحات جدید و متفاوتی را به خاک اوکراین منتقل کنند تا این کشور به برتری تجهیزاتی نسبت به ارتش روسیه برسد.

سرویس جهان مشرق _ دویست و نود و هفتمین روز از جنگ میان روسیه و اوکراین آغاز شده است.

تحولات روز دویست و نوداُم جنگ اوکراین:

مرکل: ۸ سال روسیه را فریب دادیم و برای اوکراین زمان خریدیم/ دستکاری عمدی راکت‌اندازهای هیمارس اوکراینی توسط امریکا/ پودولیاک: به زودی تانک‌های آبرامز و لئوپارد را دریافت خواهیم کرد +تصاویر

در عرصه میدانی همچنان سکون بر جبهه ها حاکم بوده و به جز تلاش ارتش روسیه برای تصرف یا محاصره شهر باخموت در استان دونتسک، تحول میدانی خاصی را شاهد نیستیم.

حملات سنگین موشکی به شهرهای اوکراین

روز گذشته دور جدیدی از حملات ارتش روسیه با استفاده از موشک های کروز دوربرد به تاسیسات نظامی و انرژی اوکراین انجام شد.

این حملات بیشتر بر روی ۴ استان کی‌یف، زاپوروژیا، دنیپروپتروفسک و اودسا متمرکز بود.

مقامات اوکراینی مدعی هستند ارتش روسیه در این حملات از ۷۶ تیر موشک کروز دوربرد استفاده کرده که پدافند ارتش اوکراین موفق به سرنگونی ۶۰ تیر از پرتابه های مهاجم شده است.

در یک مورد جالب ارتش اوکراین مدعی شد یک تیم پدافندی ویژه اوکراینی موفق شده تا با شلیک موشک دوش پرتاب استینگر یک تیر موشک کروز خا۱۰۱ روسی را سرنگون کند.

یونان سامانه‌های S-۳۰۰ خود را به اوکراین می‌دهد

مقامات یونانی در اظهار نظری جالب اعلام کردند این کشور حاضر است در ازای دریافت سامانه های پدافندی پاتریوت جایگزین، چند آتشبار سامانه پدافندی اس۳۰۰ خود را که در جزیره کرت مستقر است به اوکراین اهدا کند. ارتش یونان در حال حاضر نیز کاربر سامانه پاتریوت بوده و ۱۶ آتشبار از این سیستم ضد موشکی را در اختیار دارد.

سامانه‌های S-۳۰۰ یونانی از نسخه PMU-۱ هستند و شمار پرتابگرها به طور کلی ۳۲ عدد است؛ این کشور ۴ آتشبار در اختیار دارد که هر کدام دارای ۲ واحد آتش متشکل از ۴ خودروی پرتابگر هستند. هر آتشبار نیز یک واحد کنترل و فرماندهی در کنار مجموعه‌ای از رادارها برای جستجو و کنترل آتش دارد.

نکته جالب در خصوص سامانه اس ۳۰۰ یونانی این است که این سامانه ها در اصل متعلق به کشور قبرس (بخش جنوبی) بوده اما به دلیل اعتراض شدید کشور ترکیه (که از بخش شمالی قبرس حمایت می کند) کشور روسیه به جای تحویل این سامانه به قبرس جنوبی، آن را در خاک یونان مستقر کرده بود.

دبیرکل ناتو: نباید روسیه را دست کم بگیریم

ینس استولتنبگ دبیر کل ناتو سخنان جالبی را در خصوص تقابل این سازمان با کشور روسیه مطرح کرده است:

جنگ اوکراین مانند بسیاری از جنگ ها سر میز مذاکره به پایان خواهد رسید.

استولتنبرگ معتقد است که پوتین با دست کم گرفتن عزم کشورهای عضو ناتو برای حمایت از اوکراین، اشتباه بزرگی مرتکب شد.

وی گفت: حمایت متحدان از اوکراین بی سابقه است و ما به صراحت اعلام کرده ایم که تا هر زمانی که لازم باشد ادامه خواهد داشت.

روسیه برای جنگی طولانی آماده است و اعضای ناتو باید به ارسال تسلیحات و تقویت نظامی اوکراین ادامه دهند تا زمانی که رئیس جمهور پوتین به این نتیجه برسد که نمی تواند در میدان جنگ پیروز شود.

دبیرکل ناتو هشدار می دهد: ما نباید روسیه را دست کم بگیریم؛ این کشور در حال آماده شدن برای جنگی طولانی است ما می بینیم که نیروهای بیشتری را بسیج می کند، برای هرگونه تلفات سنگین آماده است، تلاش می کند به سلاح و مهمات بیشتری دسترسی پیدا کند، این خطرناک ترین بحران امنیتی از زمان جنگ جهانی دوم است.

کاخ سفید: اوکراین حق حمله به کریمه را دارد

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز جمعه از حمله نیروهای اوکراینی به شبه جزیره کریمه حمایت کرد.

وی در سخنانی گفت: «کی یف این حق را دارد که به برنامه ریزی و انجام عملیات نظامی در شبه جزیره کریمه بپردازد، چون آمریکا همچنان این جزیره را بخشی از خاک اوکراین می‌داند».

کمک‌های ویژه تسلیحاتی غرب در راه کی‌یف

کشورهای مختلف غربی قصد دارند تسلیحات جدید و متفاوتی را به خاک اوکراین منتقل کنند تا این کشور به برتری تجهیزاتی نسبت به ارتش روسیه برسد؛ برخی از موارد مطرح شده توسط مقامات رسمی کشورهای عضو ناتو به شکل زیر است:

فرانسه و ایتالیا با درخواست اوکراین مبنی بر ارسال سامانه پدافندی SAMP-T موافقت کردند و احتمالا به زودی این سامانه در اختیار اوکراینی ها قرار خواهد گرفت.

همچنین رسانه های آمریکایی گزارش میدهند که آمریکا در حال برسی امکان ارسال سامانه پدافندی پاتریوت به اوکراین است تا پدافند این کشور امکان مقابله با موشک های شلیک شده از سمت روسیه را داشته باشد.

از موارد دیگری که احتمال تحویل آن به اوکراین وجود دارد و رسانه های آمریکایی در خصوص آن صحبت میکنند، ارسال نوعی بمب دقیق یا کیت هدایت کننده (احتمالا کیت های JDAM) به اکراین میباشد. برد کیت های JDAM بسته به شرایط متفاوت است. اما رها سازی بمب هایی که از کیت JDAM استفاده میکنند، اگر جنگنده حامل با ارتفاع و سرعت بالا رهاسازی بمب ها را انجام دهد، بمب های مذکور به حداکثر برد خود خواهند رسید.

برچسب‌ها