کد خبر 1458108
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸

معاون سیاسی دبیرکل حزب الله و رئیس جریان ملی آزاد لبنان روابط دوجانبه بین دوطرف و جزئیات پرونده انتخاب رئیس جمهوری این کشور را بررسی کردند.

به گزارش مشرق، حاج حسین الخلیل معاون سیاسی دبیرکل حزب الله لبنان پس از دیدار با جبران باسیل رئیس جریان ملی آزاد این کشور گفت: در این دیدار مسئله انتخاب ریاست جمهوری و نحوه عملکرد دولت و نکات مثبت و منفی در تفاهم «مار میخائیل» (بین حزب الله و جریان ملی آزاد) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: با جریان جنبش ملی آزاد در تقابل نیستیم و در یک مسیر در حرکت هستیم و این دیدارها ادامه خواهد داشت.

الخلیل پس از این دیدار که با حضور وفیق صفا رئیس واحد ارتباط و هماهنگی حزب الله برگزار شد، گفت: دیدار بسیار خوبی بود که طی آن تمام جزییات پرونده ریاست جمهوری به دقت مورد بحث قرار گرفت. ما به این گفت وگو های مهم ادامه خواهیم داد زیرا با برادران عضو جریان ملی آزاد در یک مسیر درست پیش می رویم.

معاون سیاسی دبیرکل حزب الله با اشاره به اینکه "گفت و گوها در این دیدار بسیار صریح بود و ما دیدگاههای خود را در مورد موضوع ریاست جمهوری و جلسات دولت به طور کامل ارائه کردیم"، افزود: ما و جریان ملی آزاد در یک مسیر واحد گام برمی داریم؛ هرچند یکی سریعتر و دیگری با سرعت کمتر حرکت می کنیم ولی در هر صورت، جهت حرکت این دو جریان منجر به برخورد و تقابل نخواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: حزب الله در بحث قضایی دیدگاه خاصی دارد و ردای سیستم قضایی که باید سفید و عاری از هرگونه ابهام باشد، در بسیاری موارد از جمله در پرونده انفجار بندر دچار ضعفها و نقاط سیاهی شد.

الخلیل گفت: تفاهم مار میخائیل همچنان برقرار است و ما از جانب باسیل هیچ خلف وعده ای در این زمینه ندیده‌ایم. به هرحال مناقشات سیاسی در لبنان همیشه هست. ما در این کشور یک حزب واحد نداریم، ما و جریان ملی آزاد دو جریان مختلف با دو طرز فکر و نگاه متفاوت هستیم اما بر روی نقاط مشترک، همکاری و فعالیت می کنیم.

وی اضافه کرد: با نگاهی به مراحل پیشین، همیشه تمرکز ما بر ادامه همکاری با جریان ملی آزاد بوده است و این همکاری برای ما یک اصل استوار بوده و برادران ما در جریان ملی آزاد بر تمایل ما به وجود و ادامه این همکاری در دولت های گذشته نیز واقف هستند.

معاون سیاسی دبیرکل حزب الله گفت: در دوران میشل عون (رئیس جمهور پیشین و رئیس سابق جریان ملی آزاد) و پیش از وی نیز، حزب الله به همکاری و مشارکت پیوسته با جریان مسیحی در لبنان تاکید داشته است.

دوران ریاست جمهوری ۶ ساله میشل عون در لبنان روز دوشنبه (۹ آبان ماه) به پایان رسید.

تداوم خلاء در نهاد ریاست جمهوری لبنان از آن زمان در سایه پافشاری احزاب و جریان های سیاسی بر مواضع و نامزدهای خود، پرونده انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور را وارد پیچ و خم شدیدی کرده که تلاش ها برای عبور از آن نیاز به توافق یا تغییری در موازنه قوای داخلی دارد.

منبع: ایرنا