بازی‌های سیاسی، حتی در حد دفاع از تروریست و قاچاقچی مواد مخدر و سرکرده باند فساد زنان چنان برای عبدالحمید اولویت یافته که حتی از دغدغه‌ای که بارها بر آن تأکید کرده بود!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

******

روزنامه‌های امروز دوشنبه هشتم خردادماه درحالی چاپ و منتشر شدند که واکنش قوه قضائیه به لایحه عفاف و حجاب، راهبرد ایران در برابر طالبانی، سفر سلطان عمان به تهران و برگزاری انتخابات ترکیه در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

«هیثم بن طارق آل سعید» پانزدهمین سلطان عمان از خاندان آل سعید، روز گذشته در صدر هیئتی بلندپایه برای سفری دوروزه و به دعوت رسمی سیدابراهیم رئیسی وارد تهران شد و توسط رئیس‌جمهور در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مورد استقبال قرار گرفت. سفر سلطان به تهران مورد توجه بسیاری از روزنامه‌ها قرار گرفته است.

روزنامه هم‌میهن نوشته است:

سلطان‌نشین عمان تقریباً از یک شرایط پایدار برخوردار بوده و همیشه از یک اصول ثابتی پیروی کرده و تنها کشوری در منطقه است که تقریباً در هیچ‌یک از تنش‌ها وارد نشده است. تفاوتی که عمان با بقیه کشورها دارد این است که همیشه نگاه بلندمدت‌تری در سیاست داشته و آن سیاست همگرایی با کشورهای منطقه و همسایه است که در کمتر کشور عربی این نگاه را شاهد هستیم. عمان از ثبات اقتصادی و اجتماعی خوبی هم برخوردار است و اگرچه توسعه عمرانی عمان تقریباً کُند حرکت می‌کند، ولی هرگز نگذاشته این حرکت متوقف شود یا در یک جایگاه ثابت بماند.

در ادامه این گزارش آمده است:

تجاربی هم که ما با عمان داریم، چه از بعد دوجانبه و چه بین‌المللی، خوشبختانه مبادلات تجاری و بازرگانی خوب بوده و در حفظ جایگاه‌های استراتژیک مانند تنگه هرمز و دریای عمان که با هم شریک هستیم، خارج از سیاست‌های تک‌گرایانه کشورهای دیگر حرکت کرده و نگاه بلندمدت‌تری را مدنظر قرار داده است و با همین نگاه هم موفق بوده که در این مدت با کمک ایران امنیت و ثبات را در این آبراه بسیار مهم بین‌المللی حفظ کند.

روزنامه آرمان امروز نیز خبر داده است که سلطان عمان با پیشنهاد مذاکره مستقیم به تهران آمده است! این روزنامه می‌نویسد:

احتمالا سلطان هیثم به دنبال قانع کردن ایران به مذاکره مستقیم با آمریکا برای شکستن بن بست کنونی باشد؛ همان کاری که سلطان قابوس انجام داد و به برجام منتهی شد. البته قبلا نیز گفته شد، احیای برجام ۲۰۱۵ دیگر از جانب غرب چندان مطرح نیست بلکه رسیدن به توافقی موقت جهت دستیابی به توافقی جامع در آینده مطرح است. حالا باید دید سلطان هیثم چه توفیقی در این پرونده به دست می‌ آورد. ناگفته هم نماند که پرونده مبادله زندانیان ایران و آمریکا نیز با میانجیگری عمان و قطر مطرح است که اختلاف اساسی بر سر چگونگی نقل و انتقال اموال بلوکه شده در کره جنوبی به عنوان بخشی از مفاد این مبادله است. در ماه ‌های گذشته، مذاکراتی مالی در قطر در این باره انجام شده و بعید نیست که این پرونده در آینده نزدیک بسته شود.

از سوی دیگر سفیر ایران در عمان در پاسخ به این پرسش که ایران اعلام کرده از ابتکارات و پیشنهادات عمان در ارتباط با احیای برجام و حل برخی از پرونده‌ها بین ایران و عمان استقبال می‌کند و آیا سلطان عمان در جریان این سفر در ارتباط با موضوع برجام و احیای مذاکرات حامل ابتکار خاصی است؟ تصریح کرد: عمان نقش مهمی در شکل گیری توافق هسته ای داشته و بعد از اینکه دولت ترامپ به صورت یکجانبه از برجام خارج شد برای مقامات عمانی مهم بود که بار دیگر مذاکرات احیای برجام برگزار شود و توافقی در این زمینه بین طرفین صورت بگیرد.

روزنامه اعتماد اما نفت و گاز، راه‌آهن و سرمایه‌گذاری را محورهای اصلی مذاکرات عمان و ایران خوانده و نوشته است:

براساس اعلام رسانه‌های عمانی، سه محور مهم مذاکرات سلطان در ایران حوزه نفت و گاز، راه‌آهن منطقه‌ای و سرمایه‌گذاری است. «سعید المحروقی» نویسنده و تحلیلگر بارز عمانی پیش‌بینی کرد مهم‌ترین پرونده‌هایی که در سفر «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان به تهران مورد بحث قرار خواهد گرفت، مسائل مربوط به نفت و گاز، سرمایه‌گذاری و گردشگری و پروژه راه‌آهن منطقه‌ای از ایران به عمان و سپس عربستان و امارات خواهد بود.

روزنامه ایران هم سفر سلطان عمان به ایران را اقتصادی خوانده و می‌نویسد:

یک سال پس از سفر آیت‌الله رئیسی به عمان که به دعوت رسمی پادشاه این کشور صورت گرفت، روز گذشته سلطان عمان به دعوت رسمی رئیس جمهور وارد تهران شد. «هیثم بن طارق آل سعید» را در این سفر دو روزه، یک هیأت عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی از مقامات عمانی همراهی می‌کند. نه فقط فاصله زمانی کوتاه میان دو سفر، بلکه واقعیت‌های موجود در مناسبات دو کشور است که از آغاز دوره جدیدی از روابط میان ایران و عمان حکایت دارد. در سفر سال گذشته آیت‌الله رئیسی به عمان، ۱۲ سند همکاری در حوزه‌های انرژی، سیاسی، حمل و نقل، همکاری‌های دیپلماتیک، روابط تجاری و اقتصادی، علمی، محیط زیست و ورزشی به امضای مقامات دو طرف رسید. پیش از این سفر سلطان هیثم به تهران، مقامات عالی‌رتبه دو کشور برای پیگیری اجرای این اسناد و توافقات میان ایران و عمان در سفر بودند. از این رو می‌توان حضور سلطان عمان در ایران را گام مهم دیگری برای پیگیری و گسترش فرایند رو به توسعه مناسبات چندجانبه میان دو کشور ارزیابی کرد.

روزنامه فرهیختگان سفر سلطان هیثم را هم تحکیم رابطه تجاری با یک همسایه است هم به معنای ناامیدی غرب از اپوزیسیون ایران را خوانده و نوشته است:

محور مقاومت با رشد توانایی‌های خود پایگاه‌های آمریکایی را ابتدا کم‌اثر و سپس بی‌صرفه ساخته است اما واشنگتن بنا به دلایلی مانند امید به تغییر شرایط و تلاش برای ایجاد ابهام در شکست خود، نسبت به تخلیه آنها خودداری می‌کند. مقاومت در تلاش است با انجام اقداماتی علیه امنیت و جان نظامیان مستقر در این پایگاه‌ها و تشدید تنش‌ها در سطح زد و خورهای مداوم، فشار نهایی برای تخلیه آنها را ایجاد کند. در چنین شرایطی واشنگتن می‌داند با توجه به سرعت رقابت‌های بین‌المللی باید به فوریت نسبت به کاستن از سرعت اجرای سیاست اخراج خود از منطقه توسط ایران رسیدگی کند. حل این مشکل نیز دو مسیر دارد. نخست اقدامات نظامی علیه ایران یا متحدان منطقه‌ای آن و دوم اقدامی در راستای سازش.

فرهیختگان نوشته است:

بر همین اساس آمریکا سیاست چماق و هویج خود را بار دیگر به کار گرفته است. از یک سو اخبار حکایت از طرح بایدن برای همکاری مشترک با رژیم‌صهیونیستی برای مقابله با ایران دارد که برداشت‌ها از احتمال حملات علیه متحدان منطقه‌ای ایران حکایت می‌کند. از سوی دیگر نیز واشنگتن بار دیگر به کانال عمان بازگشته تا به سمت مذاکراتی برای تسهیل تحریم‌ها حرکت کند زیرا این مساله به زعم آمریکا می‌تواند منجر به تعویق در اخراج این کشور شود.

نگرانی برای تروریست‌ها دغدغه فقر مردم را از عبدالحمید گرفت!

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه مسجد مکی زاهدان اول فروردین ماه سال جاری، در پیام تبریک سال جدید خطاب به مردم، اولین آرزویی که کرد، رفع فقر از کشور بود. او زمانی هم که می‌خواست سیاست‌های منطقه‌ای ایران را نقد کند، از فقر مردم ایران گفت: «ملت ایران بر هر ملتی مقدم است. نگذارید ملت ایران از گرسنگی بمیرد و بر اثر فقر گرفتار فساد شود. اینکه فلان ملت چه شد را رها کنید. اول این ملت باید از شر و فساد فقر نجات پیدا کنند.»

روزنامه جوان در واکنش به اظهارات این فرد نوشته است:

عبدالحمید به اعدام‌های دو هفته اخیر اشاره می‌کند؛ اعدام سه تروریستی که در محله خانه اصفهان به مردم و نیروهای حافظ امنیت با کلت و کلاش حمله کردند و سه نفر را کشتند، اعدام ۶ قاچاقچی عمده مواد مخدر و اعدام رئیس یک باند بین‌المللی قاچاق زنان! چرا عبدالحمید باید چنان نگران این جماعت شود که از دغدغه آب و برق مردم بگذرد!؟
بازی‌های سیاسی، حتی در حد دفاع از تروریست و قاچاقچی مواد مخدر و سرکرده باند فساد زنان چنان برای عبدالحمید اولویت یافته که حتی از دغدغه‌ای که بارها بر آن تأکید کرده بود، یعنی فقر هم می‌گذرد. این نشان می‌دهد که همان فریادها برای فقر مردم هم از سر دغدغه‌مندی نبوده و بازی سیاسی در آن برهه چنین اقتضایی داشته است. البته عجیب هم نیست؛ کسی که با لندکروز رفت و آمد کند و خانه و مسجدی اشرافی داشته باشد، نمی‌تواند دغدغه فقر مردم را هم داشته باشد.

برچسب‌ها