به گزارش مشرق، رسانههای غربی گزارش دادند، عربستان سعودی به نمایندگان رژیم صهیونیستی اجازه حضور در نشستهای سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) را نداده است.
بر اساس این گزارش، عربستان هنوز سندی را که به موجب آن به نمایندگان رژیم صهیونیستی اجازه حضور در نشستهای ماه سپتامبر یونسکو در ریاض داده میشود را امضا نکرده است.
دیپلماتهای غربی و مسئولان ارشد رژیم صهیونیستی اعلام کردند که عربستان به طور مشخص به رژیم صهیونیستی در مورد عدم امضای این سند اشاره نکرده است، اما آنها به صراحت اعلام کردهاند که (رژیم) اسرائیل مشکل اصلی است.
در این گزارش آمده است: عربستان سعودی همچنان درباره هرگونه اقداماتی که راه را برای عادیسازی روابط با اسرائیل هموار کند، با احتیاط برخورد میکند.
این گزارش میافزاید، در صورتی که عربستان با حضور نمایندگان اسرائیلی در ریاض برای شرکت در نشستهای کمیته میراث جهانی موافقت کند، این اولین باری است که به مسئولان صهیونیستی به صورت رسمی و علنی اجازه ورود به عربستان داده میشود و در صورتی که مسئولان عربستانی با حضور نمایندگان (رژیم) اسرائیل در نشستهای یونسکو مخالفت کنند این مساله به معنای انتقال مقر برگزاری این رویداد بینالمللی به یک کشور دیگر است.
پیش تر قرار بود که نشست یونسکو سال گذشته در روسیه برگزار شود اما به دلیل تهدید برخی از کشورهای عضو در رابطه با تحریم این رویداد، عربستان سعودی میزبان نشست یونسکو شد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که برای تحقق اهداف انتخاباتی خود برای عادی سازی روابط با عربستان تاکنون ناکام مانده است، پیش تر در اظهاراتی گفته بود که صلح با دولت ریاض یک گام منحصر به فرد رو به جلو به شمار میرود چرا که سعودی پرنفوذترین کشور نه تنها در جهان عرب، بلکه در میان کشورهای اسلامی است.
۱۷ خردادماه یک مقام آمریکایی اعلام کرده بود که آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان ۱۰۰ دقیقه درباره طیف گستردهای از مسائل اعم از (رژیم) اسرائیل گفت وگو کرده است.
رسانهها اعلام کردند به احتمال زیاد بخش عمدهای از گفت وگو میان بلینکن و محمدبن سلمان تحت تاثیر عادیسازی احتمالی روابط میان عربستان و اسرائیل باشد این درحالی است که مقامات احتمال هرگونه پیشرفت فوری یا عمده در این موضوع را منتفی دانستهاند.
این مقام آمریکایی بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت: «دو طرف در مورد ظرفیت عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل گفت وگو و با ادامه گفت وگو درباره این موضوع موافقت کردند.»