کد خبر 1509830
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۶

جمعی از خواهران بسیج دانشجویی سراسر کشور در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی به بیان نکات و مطالباتی پرداختند.

به گزارش مشرق، دوره اسلام ناب خواهران بسیج دانشجویی سراسر کشور از تاریخ ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۲ به مدت ده روز در اردوگاه آبعلی تهران در حال برگزاری است.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم دیروز (۲۶ تیر ماه) در جمع ۴۵۰ نفر از خواهران تشکل های دانشجویی برتر و کنشگر کشوری عضو این دوره حضور یافت. نمایندگان تشکل های دانشجویی سراسر کشور نیز در این نشست سخنرانی کردند که در ادامه به جزئیات آن پرداخته ایم.

محدثه رضایی نماینده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در این نشست گفت: بنا بر فرموده رهبری آموزش و پرورش مهم ترین موضوع تمدنی است، علت هم این است که برای یک کشور، برای یک ملت، برای یک تمدن مهم تر از همه سرمایه ها، سرمایه انسانی است. یک مسئله در حوزه دانشجو معلمان این است که طبق بند ب و ج ماده ۸۷ سند هفتم توسعه بعد از تصویب لایحه، جذب معلم باید فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان صورت پذیرد در حال اینکه این جذب از طرق مختلف آزمون ماده ۲۸، نیروی خرید خدماتی، نیروهای نهضتی و... اتفاق می افتد. برای اینکه دانشجو معلمان به شکل تخصصی علم معلمی را فرا بگیرند نیاز به تمهیدات مناسب دارد. در حالی که زیر ساخت های این تمهیدات صورت نگرفته است.

خواستار جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان هستیم

وی افزود: از مهم ترین این مسائل می توان به منابع آموزشی ناکار آمد و نا مرتبط، اعضای هئیت علمی فاقد صلاحیت علمی، عدم رشد علمی دانشجو معلمان در مهارت آموزی، شرایط نا مناسب آموزشی و خوابگاهی اشاره نمود که همه این موارد به دور از شان دانشجو و در حد اعلای آن، معلم می باشد. حال این مسئله مطرح است که چه تضمینی وجود دارد که بعد از تصویب این سند تا ۵ سال آینده ظرفیت کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان به قدری توسعه پیدا کند که دیگر شاهد جذب های برف انباری و بی ضابطه از طرق مختلف نباشیم؟ ما خواستار اصلاح این وضع و تخصیص بودجه جهت تامین زیر ساخت های لازم در دانشگاه فرهنگیان برابر تامین نیاز کشور از مسیر دانشگاه فرهنگیان هستیم و از مجلس انتظار داریم پیگیری و نظارت بر این امر داشته باشد، موضوع دیگری که مهم است، مقام قانون گذاری مجلس ایجاب میکند نمایندگان صرفا در عرصه قانون گذاری ورود کنند و به اسم شایسته سالاری دخالت های رانتی و بی جا در انتصابات لایه های مدیران آموزش و پرورش نداشته باشند.

رضایی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: مسئله بعدی، قانون رتبه بندی که از دهه نود با شعار ارتقای صلاحیت های حرفه ای، تخصصی و عمومی دانشجو معلمان در دستور کار مجلس قرار گرفت از اساس موجب انحراف این هدف گردید. اما آنچه که از این مصوبه ی مجلس برمی آمد تلاس در جهت همسان سازی حقوق بود نه هدف والایی چون ارتقای شان و منزلت معلم ـنقاط ضعف موجود در معیار های ارزیابی رتبه بندی، مانع ازتحقق صحیح اهداف معین، ارزیابی کیفیت تدریس معلم و نقش وی در تربیت دانش آموزان شده است. حال سوال اصلی این است که عملکرد مجلس در قبال مطالبات بیان شده چه بوده است.

با پرداختن به تحول نظام انتخاباتی نشان دادید نسبت درستی با مسائل دارید

حنانه مولوی نمایندۀ بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران نیز در این نشست گفت: جناب عالی با پرداختن به تحول نظام انتخاباتی و بستۀ تحول اقتصادی نشان دادید که نسبت درستی با مسائل دارید. قاعدتاً این نسبت درست بایستی منجر به اولویت بندی بشود نه اینکه در ساحت عمل ما مواجه بشویم با شمار زیادی از لوایح و طرح ها که نه تنها توان و ابزار نظارت اجرایی بر آن ها را ندارید، بلکه اهمیت یکسری از این لوایح نیز در این روند نادیده گرفته می شود.

وی افزود: سه شنبه های نظارتی، اقدامات میدانی و ستادی همگی مهره هایی از بازی های نظارتی بزرگواران هستند، چطور می شود در جریان ابلاغیۀ معاونت سیاسی وزارت کشور در جهت سلامت انتخابات واکنش شخص شما به مثابه پاسدار قانون چیزی غیر از تذکر قانونی باشد و به منفعت طلبی برخی دامن بزند، اصلا هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در چه مختصاتی قرار دارد؟ عملکرد این هیئت استلزام عملی ایجاد می کند یا صرفا برای برخی ظواهر مطرح شده است؟باید به این پرداخت آیا اصلا نظارت نمایندگان بر نماینده، رویکرد مطلوبی است؟در کنار این فضای نظارتی، آن هم با این شرح، بایستی در نظر گرفت اصل ۸۵ قانون اساسی شانیت قانون گذاری را انحصارا برای این نهاد تعیین می کند و حق تفویض این شانیت را از او می گیرد.

حجاب مسئله اصلی دغدغه مندان و دلسوزان نظام است

عارفه رشنو نماینده دانشجویان بسیجی یزد نیز در این نشست گفت: مسئله مهم برای ما دانشجویان،تصویب لایحه ای حاشیه دار و دارای ایرادات جدی حقوقی و عرفی حجاب و عفاف است، حجاب مسئله اصلی همه دغدغه مندان و دلسوزان نظام اسلامی شده است ؛ضمن عرض تشکر از مجلس بابت تشکیل کمیته تخصصی برای تصویب این لایحه و تشکر ویژه از همت این کمیته تخصصی که متشکل از کمیسیون فرهنگی و قضایی مجلس است باید عرض کنیم که این لایحه هنوز هم نیازمند اصلاحات فوری و عقلانی است.

وی افزود: به نظرشما وقت آن نرسیده که همت خود را برای اصلاح و تصویب نهایی این لایحه مضاعف کنید و بیش ازاین تصویب این لایحه را به تعویق نیندازید؟ از ایرادات حقوقی این لایحه هیچ نمی گویم که خود بهتر از هرکسی به آن واقف هستید،اما باید در نظر داشت که اولاً اگر قانون بازدارنده نباشد،ناهنجاری را تشدید میکند و این یعنی لزوم وجود عنصر بازدارندگی در مواد این لایحه درثانی تصویب قطعی و نهایی این لایحه،به نوعی جدیت به خرج دادن و دفاع از منطق و عقلانیت اقتدار حاکمیت است؛چرا که تجربه نشان داده است که هرکجا حاکمیت به پشتوانه حمایت مردم،اقتدار به خرج داده است،جریان پیشرانِ هنجارشکن عقب نشینی کرده و باقی افراد از انجام اقدام هنجارشکنانه منصرف شده اند.

وقت گرفتن یک دانشجو در وقت اضافه

در این بخش از برنامه که زمان سخنرانی رئیس مجلس فرا رسیده بود و وی پشت تریبون قرار گرفت، یکی از دختران دانشجو با انتقاد از عدم قرار دادن زمان برای بیان صحبت نماینده دانشگاه‌های شهرستان‌های مرزی خواستار این فرصت شد که دکتر قالیباف با شنیدن صحبت‌های این دانشجو کنار تریبون ایستاد و از وی برای بیان صحبت‌هایش دعوت کرد و منتظر ماند تا این دانشجو مطالباتش را بیان کند.

این نماینده بسیجیان دانشگاه‌های شهرستان های مرزی از استان کرمانشاه خواستار حرکتی قاطع و هدفمند در حوزه مقابله با بی‌حجابی شد و تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر لایحه حمایت از عفاف و حجاب را مهم دانست.

همچنین وی تاکید کرد که لازم است مجلس با اقناع مردم و عدم ترس از آنها، حوزه فضای مجازی را به ویژه برای سلبریتی‌ها قانونمند کند. این نماینده تشکل‌های دانشجویی در ادامه تمرکززدایی و تخصیص اعتبار را مسیری برای کاهش مهاجرت‌ها به‌ویژه از شهرهای مرزی کشور به حاشیه شهرهای بزرگ دانست.

حمایت خود را از مجلس دریغ نخواهیم کرد

نماینده دانشجویان بسیجی یزد گفت: ما دانشجویان انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی،با تکیه بر فرامین مقام عظمای ولایت درصورت عزم جدی مجلس انقلابی برای این امر، همواره حمایت خود را از مجلس دریغ نخواهیم کرد؛این جریان دانشجویی است که باید با اطمینان از عزم شما و نمایندگان مردم،ملت شریف را به حضور فعال در انتخابات ترغیب کند،پس این فرصت را برای پاسخ به مطالبه جامعه انقلابی جهت تصویب یک قانون شفاف و جامع غنیمت بشمارید.

وی افزود: باید بدانید که سبد رای نمایندگان انقلابی مجلس، همین طبقه دغدغه مندمذهبی و متدین جامعه است، پس بهتراست دغدغه مردم نجیب و شریف ایران را دغدغه خود بدانید و اگر دغدغه رای دارید با کوتاه آمدن در تصویب لایحه عفاف و حجاب، قطعا ضربه انتخاباتی خواهید خورد.

تقاضا داریم در نظام انتخابات مجلس اصلاحاتی صورت بگیرد

زهرا امیدوارپناه مسئول خواهران بسیج دانشگاه آزاد هم در این نشست گفت: داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است، دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنهایی که نیازمندترند و به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند. دولت سیزدهم با شعار ساخت هرسال یک میلیون مسکن وارد عرصه شد و مدعی شد که در طی چهار سال، چهار میلیون مسکن ساخته خواهد شد. جناب آقای قالیباف، برای عدم نظارت و مطالبه مجلس از دولت من باب مسکن ملی چه پاسخ و توضیحی دارید؟ که اگر دولت نمی تواند این کارها را انجام دهد با قانون گذاری آزادسازی زمین ها و واگذاری تسهیلات به مردم، اجازه ساخت مسکن را به مردم بدهیم.

وی افزود: تا زمانی که استانداران هر شهر از اقوام و خویشان خود برای سمت ها استفاده کرده و شفافیت آرای نمایندگان هنوز در دستور کار قرار نگرفته است، خبری از محوریت نمایندگان نخواهد بود. لذا تقاضا داریم که در نظام انتخابات مجلس اصلاحاتی صورت بگیرد. ما از نمایندگان فعلی که اهل شام دادن و رای گرفتن هستند، راضی نیستیم و خواستار اصلاح نظام انتخابات مجلس هستیم.

امیدوار پناه ادامه داد: برگه، بخشنامه و بیانیه ها هیچ کاری از پیش نخواهند برد، تا زمانی که کار عملیاتی پیش برود ودر عرصه میدان بروز و ظهور کند. ما مجلس را مجلسی هم تراز با انقلاب اسلامی می دانیم که قرار است دلسوز مردم و پای کار ولی امر خود باشد، و اهداف و رویکرد های انقلاب و رهبر معظم انقلاب را دنبال نماید.

انتقاد صریح یک دانشجو از تشکیل وزارت بازرگانی

نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست سخنانش را با مخالفت با تشکیل وزارت بازرگانی آغاز کرد و گفت: وزارت بازرگانی در سالهای فعالیت خود کمر تولید را شکسته و نمایندگان در این زمینه صدای مخالفت ها را نشنیده است.

وی ادامه داد: با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب برای مهار تورم و رشد تولید ما می خواهیم بدانیم که نسبت خودکفایی و رشد تولید با وزارت بازرگانی چیست و چطور محقق می شود؟ شما مسئول نظام مقدس جمهوری اسلامی هستید و باید پاسخگوی مطالبات دانشجویان باشید.

این دانشجو گفت: درشرایطی که این قانون نیاز به دوسوم آراء داشت، مجلس این لایحه را با رای متزلزل ۵۴ درصدی به تصویب رساند و به سخنان مخالفانی که تاکید داشتند این لایحه مغایر بند الف ماده ۲۸ قانون برنامه ششم توسعه کشور است، توجهی نشد.

دغدغه امروز ما مسائل فرا استانی و ملی است

کوثر گمشادزهی نماینده دانشجویان استان سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: بحث ما فقط تنها بحث منطقه سیستان و بلوچستان نیست که اگر این بود، حرف های زیادی برای گفتن داشتیم مسئله ما آن دسته از مسائل است که تبدیل به یک بحران ملی شده است. آقای قالیباف، کم توجهی مسئولان اجرایی نظارتی طی ۲۰ سال اخیر موجب شده است تا یک بحران همه جانبه در منطقه سیستان و بلوچستان حکم فرما و تبدیل به یک مسئله ملی شود، طبق قرار دادی که در سال ۵۱ انعقاد شده باید سالانه ۸۳۰ میلیون متر مکعب آب از رودخانه هیرمند که در گذشته متعلق به هر دو کشور بوده وارد خاک ایران شود، عدم پرداخت حق آبه توسط هیئت حاکمه طالبان مشکلات عمده ای از جمله معیشتی، زیست محیطی و غیره را تحمیل کرده است.

وی افزود: ما می دانیم این مسئله بر عهده وزارت خارجه است، منتهی مسئله طرح این دغدغه حداقل کاری است که انتظار می رود؛ مجلس از وزیر مربوطه پیگیری نماید. حال ما در جهت رسیدگی به دو موضوع زیر مطالبه جدی داریم:
اول پیگیری در راستای نظارتی شما نسبت به وزارت امور خارجه جهت پرداخت حق آبه توسط هیئت حاکمه طالبان و دوم نظارت جهت پیگیری و تسریع در انجام طرح آبرسانی از دریای عمان به سراسر استان سیستان و بلوچستان در موضوع انتقال آب و استفاده از منابع و ظرفیت های داخلی بر تامین آب شرب کشاورزی برای استان سیستان و بلوچستان ارائه گزارش شود.

گمشادزهی در پایان گفت: طبق آمار در سال ۱۴۰۱ میزان مهاجرت از منطقه رشد تصاعدی به خود گرفته و سیستان که از آن به عنوان تنگه اُحُد ایران یادکردند تنگه تشنگی و بی تدبیری مسئولین شده است و آژیر خطر در مرزهای شرق کشور را به صدا در آورده، بحران تخلیه روستاهای مرزی، باعث شده این منطقه به جولانگاه اشرار و گروهک های تروریستی تبدیل شده است. مسئله جدی دیگری که در قسمت جنوبی استان با آن مواجهیم مسئله سوخت است، استان سیستان و بلوچستان ظرفیت های بسیار خوبی دارد به نحوی که با بهره گیری و سرمایه گذاری از این ظرفیت ها می توانیم به استان های دیگر خدمت رسانی نمائیم.

دفاع دختران بسیجی از آرمان‌های انقلاب باعث شکست پروژه براندازی شد

سرانجام پس از گذشت حدود ۷۰ دقیقه از آغاز این جلسه محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنرانی خود، حضور در جمع دختران بسیجی دانشجو را که در خانواده و محله خود با قدرت بیان و قلم تلاش کرده و از آرمان‌ها و اعتقاداتشان دفاع می‌کنند، باعث مسرت دانست و گفت: روحیه و نشاط شما مانند روحیه‌ای است که ما در دوران دفاع مقدس داشتیم و از این بابت خدا را شاکرم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به حوادث سال گذشته یادآور شد: با تمام وجود درک می‌کنم که شما چگونه از اسلام و انقلاب دفاع کرده و کسانی را که آگاهانه و ناآگاهانه به‌دنبال براندازی بودند را ناامید کرده و آنها را با شکست مواجه کردید.

پایان سخنرانی رئیس مجلس و وقت خواستن دانشجویان برای بیان مطالبات

در پایان سخنرانی رئیس مجلس، دانشجویی از میان جمع درباره حوزه تربیت معلم گفت اگر ظرفیت دانشگاه فرهنگیان را زیاد کنید یا رشته‌های دیگر را هم در این دانشگاه قرار دهید باعث انگیزه خواهد شد که این سخنان وی با تشویق حضار روبرو شد.

در این بخش از جلسه رئیس مجلس از دانشجوی دیگری که برای صحبت اصرار داشت، خواست در کنار او در پشت تریبون حاضر شود. نماینده دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد تعارض منافع را زمانی دانست که طرف بین نفع خود و نفع جامعه قرار گیرد گفت مشکل جایی است که کسانی بر پزشکان نظارت کرده و سیاستگذاری می‌کنند که خود پزشک هستند. وی راهکار عملیاتی برای مشکلات را شفافیت دانست و خواستار توجه به سیاست‌های ابلاغی رهبری در حوزه سلامت شد. این نماینده دانشجویی همچنین خواست به موضوع پیشگیری با اولویت نسبت به درمان در جریان رسیدگی به احکام لایحه برنامه پنجساله هفتم توجه شود.

در ادامه این نشست، یکی از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی سوالی درباره مردمی‌سازی لایحه حمایت از عفاف و حجاب مطرح کرد که قالیباف در پاسخ به آن گفت: مردمی‌سازی، هوشمندسازی، کارآمدسازی و شفاف‌سازی از رویکردهایی است که مجلس از روز نخست بر مبنای آن حرکت کرد و با تأسیس پارلمان مجازی، آن را در دسترس عمومی قرار دارد. همچنین پارلمان دانشجویی در مجلس راه اندازی کرده‌ایم که در حال حاضر ۵۰۰ نفر عضو داشته و مشابه مجلس، دارای کمیسیون هستند.

منبع: فارس

برچسب‌ها