کد خبر 1549944
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۲

به گزارش مشرق، اندیشکده راهبردی تبیین در تلگرام خود نوشت:

چرا چین عملیات طوفان الاقصی را محکوم نکرد؟

پس از عملیات طوفان الاقصی، برخی از کشورها، حمله حماس به رژیم صهیونیستی را محکوم کردند اما چین در این میان، از اتخاذ موضع قاطع در خصوص این حمله اجتناب کرد.

اندیشکده استیمسون در گزارشی به این موضوع پرداخته و در همین رابطه، سه دلیل اصلی برای چنین موضع‌گیری اظهار شده است:

در افق راهبردی رهبری چین، رژیم صهیونیستی به‌عنوان عضوی از بلوک غرب دیده می‌شود. مقامات چینی معتقدند که رقابت چین و آمریکا در عرصه‌های مختلف بین‌المللی در آینده‌ای نه‌چندان دور شدیدتر خواهد شد و در این رقابت، رژیم صهیونیستی در کنار ایالات‌متحده قرار خواهد گرفت.

دلیل دوم این است که چین برخلاف غربی‌ها، هیچ‌گونه تعهدی برای حفظ امنیت و موجودیت رژیم صهیونیستی ندارد.

سومین دلیل نیز گسترش روابط چین با کشورهای اسلامی است. چین در سال‌های اخیر روابط سیاسی، اقتصادی و حتی امنیتی را با کشورهای عربی و ایران افزایش داده است. در زمینه اقتصادی، چین با ایران، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و چندین کشور دیگر قراردادهای همکاری راهبردی امضا کرده است. چین بیشتر نفت خود را از غرب آسیا وارد می‌کند و به مهم‌ترین شریک تجاری منطقه تبدیل‌شده است و حجم تجارت بین چین و کشورهای عربی تا سال 2021 ، 330 میلیارد دلار بوده است.

در کنار این موارد،چین همچنین یکی از حامیان دائمی آرمان فلسطین بوده و فلسطین را به‌عنوان یک کشور در سال 1988 به رسمیت شناخته است. آنچه از چین به‌عنوان " بی‌طرف طرفدار فلسطین " توصیف می‌شود، می‌تواند ابزار مهمی برای بهبود موقعیت چین در جهان اسلام باشد. علاوه بر این، موارد فوق‌الذکر را می‌توان در راستای رقابت راهبردی فزاینده چین با ایالات‌متحده ارزیابی کرد.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.