پایگاه خبری آکسیوس نوشت: بایدن و دیگر مقامات ارشد امریکا به‌طور فزاینده‌ای از بنیامین نتانیاهو، ‌نخست وزیر (رژیم) اسرائیل و اکثر درخواست‌های او از دولت آمریکا در رابطه با جنگ غزه ناامید شده‌اند.

به گزارش مشرق، ‌از زمان انجام عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر (۱۵ مهر)، بایدن حمایت نظامی و دیپلماتیک بی‌سابقه‌ای از رژیم صهیونیستی داشته و این به قیمت از دست رفتن بخش قابل‌توجهی از پایگاه انتخاباتی او شده است. مقامات آمریکایی می‌گویند با وجود حمایت‌های علنی، نشانه‌هایی در پشت پرده وجود دارد که حاکی از تمام شدن صبر بایدن در برابر کارشکنی‌های نتانیاهو است.

سناتور کریس ون هولن که در رابطه با غزه ارتباط نزدیکی با مقامات امریکا دارد، اذعان کرد:"با وجود اینکه طرف آمریکایی در موارد گوناگون از ائتلاف نتانیاهو برای همکاری التماس می‌کند، اما همچنان از آن‌ها سیلی می‌خورند. "

به گزارش آکسیوس، بایدن تا ۲۰ روز پس از تماس پرتنش خود با نتانیاهو در ۲۳ دسامبر (۲ دی) با نتانیاهو صحبت نکرده است. این در حالی است که آن‌ها در دو ماه اول جنگ تقریباً یک روز در میان با هم صحبت کرده بودند.

با گذشت زمان نشانه‌های بیشتری از تنش میان این دو نفر ظاهر می‌شود. عامل اصلی ناامیدی بایدن، مقاومت نتانیاهو در برابر درخواست‌هایی است که اولویت ایالات متحده در مورد غزه است.

علاوه بر موضوع درآمد مالیاتی، بایدن و مشاورانش بر این باورند که (رژیم) اسرائیل به اندازه کافی برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه تلاش نمی‌کند. آنها همچنین از عدم تمایل نتانیاهو به بحث جدی درباره برنامه‌های پس از جنگ و رد طرح امریکا برای ایجاد نوعی تشکیلات خودگردان فلسطینی اصلاح شده برای ایفای نقش در غزه پس از حماس، ناامید شده اند.

مقامات آمریکایی نگرانند که اسرائیل به جدول زمانی خود برای انتقال به وضعیت "عملیات کم‌شدت" در غزه تا پایان ژانویه بر اساس وضعیت موجود در منطقه عمل نکند. اگر رژیم (اسرائیل) عملیات خود در غزه را به میزان قابل‌توجهی کاهش ندهد، ‌احتمالاً حفظ همان سطح حمایت از کارزار نظامی این رژیم برای بایدن دشوارتر خواهد شد.

این گزارش افزود:‌ سفر هفته گذشته تونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به (سرزمین‌های اشغالی) ناامیدی در کاخ سفید و وزارت خارجه این کشور را برای همراه کردن نتانیاهو با درخواست‌های آمریکا تشدید کرده است. در این سفر مشخص شد که امتناع نتانیاهو از آزادسازی درآمدهای مالیاتی فلسطین مانع تلاش‌های آمریکا برای انجام اصلاحات در تشکیلات خودگردان فلسطینی می‌شود.

دولت بایدن در تلاش است تا محاسبات نتانیاهو را با احیای تلاش‌ها برای دستیابی به یک توافق بزرگ با عربستان سعودی که شامل یک توافق صلح تاریخی با این رژیم باشد، تغییر دهد.

در جریان دیدار هفته گذشته، بلینکن با وزیر کابینه جنگ، بنی گانتز، دیداری جداگانه برگزار کرد. نظرسنجی‌های داخلی در سرزمین های اشغالی نشان می‌دهد اگر امروز انتخابات برگزار شود، احتمالاً بنی گانتز پیروز خواهد شد. بلینکن همچنین با یایر لاپید، رهبر مخالفان و یوآو گالانت، وزیر دفاع، رقیب اصلی نتانیاهو در حزب لیکود دیدار کرد. گفتنی است خبرها حاکی از آن است که نتانیاهو حتی در دولت خود نیز با مخالفان و منتقدان جدی مواجه است.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها