وی روز گذشته این درخواست خود را از شبکه ۶ تلویزیون اوکراین نیز تکرار کرده و خواهان دریافت ۲۵ واحد سامانه پاتریوت شد.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ قصه درخواست های عجیب و غریب اوکراین برای دریافت تسلیحات مدرن و گران قیمت غربی همچنان ادامه داشته و در جدیدترین مورد ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور این کشور درخواست عجیبی برای ارسال سامانه های پدافندی کرده است.

به طور کلی هر گاه فرماندهان و رهبران اوکراینی شاهد شکست طرح ریزی نظامی و عقب نشینی در برابر قوای روسی در میدان نبرد هستند شروع به گلایه و درخواست های عجیب از غرب برای ارسال سلاح به اوکراین می کنند.

در ماه دسامبر ۲۰۲۳ میلادی ژنرال لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده امریکا پس از سفر به کی‌یف پایتخت اوکراین دیداری با والری زالوژنی فرمانده وقت ارتش اوکراین که چندی بعد از سوی زلنسکی برکنار شد داشت.

ژنرال زالوژنی و لوید آستین

در این دیدار زالوژنی ضمن انتقادات شدید نسبت به زلنسکی و دخالت های دفتر ریاست جمهوری اوکراین در کار فرماندهان نظامی می گوید با امکانات فعلی امکان پیروزی بر ارتش روسیه وجود ندارد و این کشور برای کسب پیروزی نیازمند بسیج ۱ میلیون نیرو، دریافت ۱۷ میلیون گلوله توپخانه و کمک مالی ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلاری از سوی غرب است!

این درخواست ها موجب تعجب شدید وزیر دفاع امریکا شده و وی می گوید حتی در کل دنیا نیز ۱۷ میلیون گلوله توپ برای اهدا به اوکراین وجود ندارد.

جدیدترین سفارش لاکچری زلنسکی

به هر ترتیب زلنسکی فرمانده کل ارتش اوکراین را برکنار کرده و ژنرال سیرسکی را جایگزین او کرد اما روند درخواست های عجیب و غریب کی‌یف از غرب ظاهرا پایانی ندارد.


در جدیدترین مورد رئیس جمهور اوکراین هفته گذشته از جو بایدن همتای امریکایی خود درخواست ارسال چند واحد اضافه سامانه پدافندی پاتریوت برای مقابله با حملات موشکی روسیه کرده بود؛ وی روز گذشته این درخواست خود را از شبکه ۶ تلویزیون اوکراین نیز تکرار کرده و خواهان دریافت ۲۵ واحد سامانه پاتریوت شد.


وی گفت: من نمی توانم به شما بگویم در حال حاضر چند واحد پاتریوت در اختیار داریم، اما برای اینکه در آینده پیش رو پوشش کاملی روی آسمان اوکراین داشته باشیم به ۲۵ واحد پاتریوت در قالب ۶ تا ۸ آتشبار احتیاج داریم.

زلنسکی همچنین بر استقرار این سامانه ها در نزدیکی خطوط درگیری برای مقابله بمب های گلایدی پرتابی از جنگنده های نیروی هوایی روسیه نیز تاکید کرد:

" چنین سیستم دفاعی باید ترکیبی از سیستم دفاع هوایی برای مقابله با جنگنده دشمن، داشتن جنگنده های رهگیر مدرن و سامانه های پدافندی ضد بمب باشد".

آیا پاتریوت برای تامین امنیت آسمان اوکراین کافی است؟

زلنسکی مدعی شده بود با دریافت ۷ یا ۸ آتشبار پاتریوت اوکراین قادر خواهد بود به نوعی منطقه پرواز ممنوع در خاک اوکراین ایجاد کند، این در حالی است که کمتر از ۱ ماه از انهدام یک آتشبار کامل پاتریوت در خاک این کشور می گذرد.

سامانه پاتریوت

در روز ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ بود که وزارت دفاع روسیه با انتشار تصاویری فضای رسانه ای جنگ اوکراین را تکان داد؛ یک آتشبار سامانه پدافندی پاتریوت (اهدایی از سوی آلمان) در استان دونتسک پس از کشف شدن توسط پهپادهای روسی هدف شلیک یک تیر موشک اسکندر قرار گرفته و ۲ پرتابگر، خودروی فرماندهی و خودروی لجستیک سامانه منهدم شدند.


انهدام آتشبار پدافندی پاتریوت توسط موشک اسکندر


در واقع از ۳ آتشبار پاتریوت اهدایی غرب (۲ مورد المان و یک مورد امریکا) یک آتشبار از دسترس اوکراین خارج شد.

موقعیت دقیق محل انهدام آتشبار پاتریوت در فاصله ۵۲ کیلومتری از خطوط تماس

حال زلنسکی مدعی است با داشتن ۷ آتشبار پاتریوت می تواند آسمان اوکراین را به طور کامل امن کرده و به قولی پرواز ممنوع اعمال کند در شرایطی که به گواه کارشناسان توان بمباران هوایی جنگنده های روسی با بمب های هدایت شونده و نرخ تولید موشک های کروز و بالستیک این کشور افزایش قابل توجهی یافته و پهپادهای شناسایی روسی نیز در عمق بیشتری دست به پایش مناطق تحت کنترل اوکراین می زنند.

برچسب‌ها