سرویس جهان مشرق _ چهارصد و بیستمین روز از جنگ میان روسیه و اوکراین آغاز شده است.
تحولات روز چهارصد و هفدهم جنگ اوکراین:
علی رغم اینکه کارشناسان و دنبال کنندگان وقایع جنگ، هفته هاست چشم انتظار آغاز ضد حملات وعده داده شده ارتش اوکراین هستند اما همچنان خبری از تغییر فاز کییف از دفاع به حمله نیست؛ به نظر می رسد فرماندهان ارتش اوکراین همچنان منتظر پایان فصل بارش و خشک شدن زمین، تکمیل تحویل تجهیزات سنگین نظامی وعده داده شده از سوی غرب و آموزش بیشتر نظامیان خود هستند تا با بیشترین توان و کمترین ریسک به دنبال موفقیت در میدان نبرد باشند.
زلنسکی و رهبران اوکراین به خوبی می دانند که بهار جاری و تابستان پیش رو احتمالا آخرین فرصت غرب به ویژه کشورهای اروپایی به آنها برای کسب موفقیت در میدان نبرد است؛ این موفقیت بایستی دست کم متوقف کردن کامل ارتش روسیه در جبهه شرقی و پیشروی قابل توجه در جبهه جنوبی به سمت سواحل دریای سیاه باشد؛ در صورتی که شهر باخموت در استان دونتسک سقوط کند اوکراین بایستی به هر طریق مانع از ادامه پیشروی ارتش روسیه و قوای واگنر به سمت دو شهر اسلاویانسک و کراماتورسک شود، در غیر این صورت کار استان دونتسک را بایستی تمام شده دانست.
همچنین در جبهه جنوبی و استان زاپوریژیا نیز دست کم انتظار می رود آنها بتوانند شهر ملیتوپل را از ارتش روسیه پس بگیرند، در غیر این صورت با پایان سال میلادی ۲۰۲۳ احتمالا میدان نبرد کم فروغ شده و کار به مذاکرات سیاسی خواهد انجامید که نتیجه آن جدا شدن رسمی بخش هایی از خاک این کشور برای همیشه باشد.
تحویل کامل تانک های چلنجر۲ به اوکراین
وزارت دفاع بریتانیا در اطلاعیه ای از تحویل کامل ۱۴ دستگاه تانک اصلی میدان نبرد چلنجر ۲ به ارتش اوکراین خبر داد.
اگرچه شایعاتی از احتمال دو برابر شدن تعداد تحویلی به اوکراین وجود داشت اما در نهایت این شایعات تکذیب شده و تنها همان ۱۴ دستگاه وعده داده شده به اوکراین تحویل شد.
پیش از این نیز چندین کشور اروپایی دارند تانک های لئوپارد۲ حدود ۵۰ تا ۶۰ دستگاه از این مدل تانک را به اوکراین تحویل داده بودند؛ قرار است آلمان و دانمارک حدود ۱۰۰ دستگاه تانک لئوپارد۱ نیز برای ارسال به خاک اوکراین آماده کنند.
وحشت کییف از حملات موشکی گسترده روسیه در آینده نزدیک
نشریه امریکایی فایننشال تایمز به نقل از منابع خود مدعی است رهبران اوکراین قصد دارند در جلسه ویژه ای که هفته جاری به متحدان غربی برگزار خواهد شد درخواست ارسال فوری حجم زیادی از موشک های پدافندی زمین به هوا را ارائه کند.
این نشریه می نویسد رهبران اوکراین نگران هستند که کمبود ذخایر موشک های پدافندی این کشور موجب شود تا ارتش روسیه به زودی با حملات سنگین موشکی خود خسارات گسترده ای به تاسیسات نظامی یا زیرساخت های حیاتی این کشور وارد کند؛ در اسنادی که به تازگی از منابع نظامی ارتش امریکا لو رفته بود نیز ذکر شده بود که برخی سامانه های پدافندی ارتش اوکراین نظیر سامانه Buk با اتمام ذخایر موشکی خود غیر عملیاتی شده اند.
سامانه پدافندی پاتریوت در اوکراین عملیاتی شد
پیستوریوس وزیر دفاع آلمان روز گذشته اعلام کرد سامانه پدافندی پاتریوت اهدا شده از سوی این کشور به اوکراین، در حال حاضر در وضعیت استقرار عملیاتی قرار دارد.
آلمان و امریکا زمستان سال گذشته هر کدام متعهد شده بودند تا ۱ آتشبار سامانه پدافندی پاتریوت را برای مقابله ارتش اوکراین با حملات موشکی ارتش روسیه به این کشور اهدا کنند.
دو کشور به شکل مجزا کار آموزش خدمه پدافندی اوکراینی را بر عهده گرفتند و اکنون آلمان از پایان این دوره و عملیاتی شدن سامانه پاتریوت در خاک اوکراین خبر می دهد؛ احتمالا به زودی دومین آتشبار نیز از خاک ایالات متحده به اوکراین ارسال و راه اندازی خواهد شد.