باقلای خشک را ابتدا با آب شسته در ظرفی که گنجایش دو برابر شدن حجم باقلا را دارد به مدت۲۴ ساعت با آب گرم بخیسانید و هر جند ساعت آب آن را عوض کنید.

به گزارش مشرق، خوردن مواد غذایی ضروری برای حفظ سلامتی و استحکام بدن لازم است . فقط باید بدانید که کدام خوراکی ها؛ ارزش غذایی بالاتری دارند. در فرهنگ های مختلف تهیه غذا به روشهای گوناگونی صورت می گیرد که در نتیجه ترکیب های بیشماری از مواد غذایی حاصل میشود.

یکی از خوراکی های پر طرفدار شب‌های زمستانی خوردن باقلای بخارپز به همراه سرکه و گلپر است. در خیابان ها و برخی اغذیه فروشی ها باقلای پخته شده عرضه می شود که ممکن است به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی موجب مسمومیت شود.

به همین دلیل طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم تا از خوردن این میان وعده در محیط خانواده لذت ببرید.

طرز تهیه باقلا بخارپز


بهترین روش پخت باقلا اینگونه است که پس از ریختن در آب و گذاشتن بر روی آتش بمحض جوش آمدن آب شعله را چنان تنظیم کنیم که آب داخل ظرف باقلا قل نزند ولی در حدود دمای صد درجه باقی بماند قل زدن آب در حال جوش باعث کمی سفت شدن باقلا میشود نمک و ادویه هم هنگام سرو غذا افزوده شود بهتر است باقلا بر فشار خون تاثیر دارد معمولاً میگویند فشار خون را کم میکند باعث خواب آلودگی میشود پس بهتر است در انتهای شب سرو شود.

مواد لازم برای ۴ نفر

زمان پخت حدود سه الی چهار ساعت

باقلای خشک                                                   یک کیلو                  

  آب                                                               ۲ لیتر                                

سرکه                                                             به مقدار لازم

نمک                                                               به مقدار لازم

گلپر                                                                به مقدار دلخواه

طرز تهیه

باقلای خشک را ابتدا با آب شسته در ظرفی که گنجایش دو برابر شدن حجم باقلا را دارد به مدت۲۴ ساعت با آب گرم بخیسانید و هر جند ساعت آب آن را عوض کنید. بعد از گذشت ۲۴ ساعت باقلا را در دیگ مناسبی ریخته حدود سه لیتر آب به آن بیافزایید و اجازه دهید روی حرارت متوسط بپزد.



فهرست مواد مغذی

باقلا بخار پز
توجه فرمائيد كه این مقادير مربوط به مواد مغذي موجود در 100 گرم از است.


انرژي 109.4 كيلوكالري
آب 71 گرم
كربوهيدرات 19.65 گرم
پروتئين 7.588 گرم
چربي 0.4 گرم
خاكستر 0.812 گرم
فيبرخام 0.947 گرم
كلسيم 36.47 ميلي گرم
فسفر 124.7 ميلي گرم
آهن 1.494 ميلي گرم
روي 1.012 ميلي گرم
مس 0.259 ميلي گرم
پتاسيم 268.2 ميلي گرم
سديم 4.706 ميلي گرم
منيزيوم 42.94 ميلي گرم
منگنز 0.421 ميلي گرم
ويتامين آ ( رتينول) 1.765 واحد
ويتامين ث 0.294 ميلي گرم
ويتامين ب1 0.097 ميلي گرم
ويتامين ب2 0.089 ميلي گرم
ويتامين ب5 0.157 ميلي گرم
ويتامين ب6 0.072 ميلي گرم
نياسين 0.712 ميلي گرم
فولات 104.1 ميكرو گرم
اسيد چرب اشباع 0.066 گرم
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع 0.164 گرم
اسيد چرب با يك پيوند غير اشباع 0.079 گرم
كلسترول 0 ميلي گرم
OLFA 0.078 گرم
LIFA 0.152 گرم
والين 338.2 ميلي گرم
ليسين 485.9 ميلي گرم
leu 571.8 ميلي گرم
ILE 305.9 ميلي گرم
تريپتوفان 71.76 ميلي گرم
هيستيدين 192.9 ميلي گرم
سيستئين 97.06 ميلي گرم
متيونين 61.76 ميلي گرم
THR 270 ميلي گرم
تيروزين 241.2 ميلي گرم
فنيل آلانين 321.2 ميلي گرم
قند 1.765 گرم
گلوكز 0.118 گرم
ساكاروز 0.353 گرم
فروكتوز 0.353 گرم

گلپر

انرژي 333.3 كيلوكالري
آب 8 گرم
كربوهيدرات 60 گرم
پروتئين 13.33 گرم
چربي 6.667 گرم
خاكستر 11.67 گرم
كلسيم 2000 ميلي گرم
فسفر 333.3 ميلي گرم
آهن 83.33 ميلي گرم
روي 3.333 ميلي گرم
مس 1.167 ميلي گرم
پتاسيم 1500 ميلي گرم
سديم 77 ميلي گرم
منيزيوم 333.3 ميلي گرم
منگنز 5.5 ميلي گرم
ويتامين آ ( رتينول) 800 واحد
ويتامين ث 51.67 ميلي گرم
ويتامين ب1 0.333 ميلي گرم
ويتامين ب2 0.333 ميلي گرم
نياسين 4.167 ميلي گرم

سرکه سفید

انرژي 6.007 كيلوكالري
آب 98 گرم
كربوهيدرات 1.102 گرم
پروتئين 0.399 گرم
چربي 0 گرم
خاكستر 0.099 گرم
كلسيم 9.011 ميلي گرم
فسفر 25.05 ميلي گرم
آهن 0.399 ميلي گرم
پتاسيم 11.02 ميلي گرم
سديم 6.007 ميلي گرم
ويتامين ب1 0.071 ميلي گرم
نياسين 0.201 ميلي گرم