به گزارش مشرق، خوردن مواد غذایی ضروری برای حفظ سلامتی و استحکام بدن لازم است. فقط باید بدانید که کدام خوراکی ها؛ ارزش غذایی بالاتری دارند. در فرهنگ های مختلف تهیه غذا به روشهای گوناگونی صورت می گیرد که در نتیجه ترکیب های بیشماری از مواد غذایی حاصل میشود.
فلافل یکی از غذاهای اصیل، خوشمزه و پرخاصیت عربی به شمار میرود که به آسانی با نخود درست میشود. این غذای لذیذ در اکثر ساندویچیها به عنوان یکی از پرفروشترین غذاها شناخته میشود به شکلی که بسیاری از ساندویچیها با کنار گذاشتن بقیه ساندویچها و غذاهای آماده و فست فودی خود، فلافل را به صورت سلف سرویس به مشتریان ارائه میکنند.
طرز تهیه فلافل
مواد لازم:
طرز تهیه:
فهرست مواد مغذی
فلافل
توجه فرمائيد كه این مقادير مربوط به مواد مغذي موجود در 100 گرم از است.
نخود
فلافل یکی از غذاهای اصیل، خوشمزه و پرخاصیت عربی به شمار میرود که به آسانی با نخود درست میشود. این غذای لذیذ در اکثر ساندویچیها به عنوان یکی از پرفروشترین غذاها شناخته میشود به شکلی که بسیاری از ساندویچیها با کنار گذاشتن بقیه ساندویچها و غذاهای آماده و فست فودی خود، فلافل را به صورت سلف سرویس به مشتریان ارائه میکنند.
طرز تهیه فلافل
مواد لازم:
نخود پخته | 2 پیمانه (450 گرم) |
پیاز پوست کنده و خرد شده | 2 عدد متوسط |
جعفری تازه ساتوری شده | 2 برگ |
تخم مرغ | 2 عدد |
سیر ریز خرد شده | 4 حبه |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
فلفل قرمز | کمی |
خرده نان | در صورتی مصرف می کنیم که مایه فلافل چسبنده باشد |
آرد | برای پوشاندن روی فلافل ها |
طرز تهیه:
- در ابتدای کار برای تهیه فلافل کمی روغن را داخل یک تابه یا قابلمه مناسب ریخته و آن را روی حرارت می گذاریم تا گرم شود. پیاز خرد شده را به همراه کمی نمک داخل روغن داغ کمی تفت می دهیم. حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا پیازها کم کم بپزد و شفاف گردند.
- داخل یک کاسه بزرگ، نخود پخته، پیاز سرخ شده، سیر خرد شده و جعفری تازه ساتوری شده را می ریزیم و سپس تخم مرغ ها را داخل آن می شکنیم و کم نمک و فلفل قرمز داخل آن ریخته و آنها را کاملاً مخلوط می کنیم.
- مخلوط فلافل را داخل دستگاه غذا ساز می ریزیم تا نخودها کاملاً له شوند و مایه مناسبی به دست آید. اگر چسبندگی مایه کم بود، کمی خرده نان به آن می افزاییم.
- از مایه فلافل به اندازه یک گردو بر می داریم و آن را به شکل توپهایی به قطر 3 سانتیمتر در می آوریم و آنها را داخل آرد می غلطانیم تا سطح آنها با آرد پوشیده گردد.
- داخل یک تابه مناسب به اندازه 3 انگشت روغن زیتون می ریزیم و آن را روی حرارت می گذاریم تا داغ گردد . پس از داغ شدن روغن زیتون، فلافل ها را داخل آن می ریزیم و آنها را به مدت حدود 4 دقیقه سرخ می کنیم تا رنگ آنها قهوه ای شوند. سپس آنها را از روغن در می آوریم و روی کاغذ آشپزخانه می گذاریم تا روغن اضافی آنها گرفته شود. در زمان پخت فلافل توجه داشته باشید که شعله آنقدر زیاد نباشد که روغن بسوزد و فلافل مغزپخت نشود.
فهرست مواد مغذی
فلافل
توجه فرمائيد كه این مقادير مربوط به مواد مغذي موجود در 100 گرم از است.
نخود
انرژي | 224.3 | كيلوكالري |
آب | 52 | گرم |
كربوهيدرات | 27.5 | گرم |
پروتئين | 9.155 | گرم |
چربي | 9.12 | گرم |
فيبر خوراكي | 6.901 | گرم |
كلسيم | 44.37 | ميلي گرم |
فسفر | 145.1 | ميلي گرم |
آهن | 2.303 | ميلي گرم |
روي | 1.468 | ميلي گرم |
مس | 0.236 | ميلي گرم |
پتاسيم | 283.1 | ميلي گرم |
سديم | 355.6 | ميلي گرم |
منيزيوم | 40.14 | ميلي گرم |
ويتامين آ ( رتينول) | 2.856 | واحد |
بتاكاروتن | 2.856 | ميكرو گرم |
آ.توكوفرول | 0.412 | ميلي گرم |
ويتامين ث | 1.271 | ميلي گرم |
ويتامين ب1 | 0.106 | ميلي گرم |
ويتامين ب2 | 0.081 | ميلي گرم |
ويتامين ب6 | 0.137 | ميلي گرم |
ويتامين ب12 | 0.018 | ميكرو گرم |
نياسين | 0.542 | ميلي گرم |
فولات | 88.38 | ميكرو گرم |
اسيد چرب اشباع | 2.616 | گرم |
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع | 1.968 | گرم |
اسيد چرب با يك پيوند غير اشباع | 3.627 | گرم |
كلسترول | 6.831 | ميلي گرم |
سرين | 276 | ميلي گرم |
قند | 4.754 | گرم |
گلوكز | 0.123 | گرم |
مالتوز | 0.243 | گرم |
ساكاروز | 0.123 | گرم |
فروكتوز | 0.123 | گرم |
گالاكتوز | 0.123 | گرم |
تخم مرغ
سیر
آرد
انرژي | 358 | كيلوكالري |
آب | 48 | گرم |
كربوهيدرات | 1.782 | گرم |
پروتئين | 16.75 | گرم |
چربي | 30.86 | گرم |
خاكستر | 1.77 | گرم |
كلسيم | 137 | ميلي گرم |
فسفر | 448.1 | ميلي گرم |
آهن | 3.531 | ميلي گرم |
روي | 3.111 | ميلي گرم |
مس | 0.025 | ميلي گرم |
پتاسيم | 93.83 | ميلي گرم |
سديم | 42.8 | ميلي گرم |
منيزيوم | 9.012 | ميلي گرم |
منگنز | 0.069 | ميلي گرم |
ويتامين آ ( رتينول) | 584 | واحد |
ويتامين ك | 146.9 | ميكرو گرم |
ويتامين ب1 | 0.17 | ميلي گرم |
ويتامين ب2 | 0.638 | ميلي گرم |
ويتامين ب5 | 3.807 | ميلي گرم |
ويتامين ب6 | 0.392 | ميلي گرم |
ويتامين ب12 | 3.111 | ميكرو گرم |
نياسين | 0.015 | ميلي گرم |
فولات | 146.1 | ميكرو گرم |
اسيد چرب اشباع | 9.547 | گرم |
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع | 4.198 | گرم |
اسيد چرب با يك پيوند غير اشباع | 11.73 | گرم |
كلسترول | 1297 | ميلي گرم |
LIFA | 3.539 | گرم |
والين | 932.9 | ميلي گرم |
ليسين | 1330 | ميلي گرم |
leu | 1472 | ميلي گرم |
ILE | 848.1 | ميلي گرم |
تريپتوفان | 195.9 | ميلي گرم |
هيستيدين | 434.2 | ميلي گرم |
سيستئين | 300 | ميلي گرم |
متيونين | 416 | ميلي گرم |
THR | 890.1 | ميلي گرم |
تيروزين | 746.1 | ميلي گرم |
فنيل آلانين | 716 | ميلي گرم |
سرين | 100 | ميلي گرم |
سیر
انرژي | 149 | كيلوكالري |
آب | 58 | گرم |
كربوهيدرات | 33.07 | گرم |
پروتئين | 6.367 | گرم |
چربي | 0.5 | گرم |
خاكستر | 1.5 | گرم |
فيبرخام | 1.5 | گرم |
فيبر خوراكي | 2.1 | گرم |
كلسيم | 181 | ميلي گرم |
فسفر | 153 | ميلي گرم |
آهن | 1.7 | ميلي گرم |
روي | 1.167 | ميلي گرم |
مس | 0.367 | ميلي گرم |
پتاسيم | 400 | ميلي گرم |
سديم | 17 | ميلي گرم |
منيزيوم | 25 | ميلي گرم |
سلنيوم | 0 | ميلي گرم |
منگنز | 1.667 | ميلي گرم |
ويتامين ث | 31.2 | ميلي گرم |
ويتامين ب1 | 0.2 | ميلي گرم |
ويتامين ب2 | 0.1 | ميلي گرم |
ويتامين ب5 | 0.6 | ميلي گرم |
ويتامين ب6 | 1.223 | ميلي گرم |
نياسين | 0.7 | ميلي گرم |
فولات | 3.1 | ميكرو گرم |
اسيد چرب اشباع | 0.1 | گرم |
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع | 0.233 | گرم |
LIFA | 0.233 | گرم |
والين | 291 | ميلي گرم |
ليسين | 273 | ميلي گرم |
leu | 308 | ميلي گرم |
ILE | 217 | ميلي گرم |
تريپتوفان | 66 | ميلي گرم |
هيستيدين | 113 | ميلي گرم |
سيستئين | 65 | ميلي گرم |
متيونين | 76 | ميلي گرم |
THR | 157 | ميلي گرم |
تيروزين | 81 | ميلي گرم |
فنيل آلانين | 183 | ميلي گرم |
قند | 1 | گرم |
آرد
نرژي | 358.6 | كيلوكالري |
آب | |
گرم |
كربوهيدرات | 59.17 | گرم |
پروتئين | 16.02 | گرم |
چربي | 7.015 | گرم |
فيبر خوراكي | 8.045 | گرم |
كلسيم | 511.3 | ميلي گرم |
آهن | 0.481 | ميلي گرم |
پتاسيم | 829.3 | ميلي گرم |
سديم | 8.045 | ميلي گرم |
اسيد چرب اشباع | 1 | گرم |
قند | 1 | گرم |
مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.