کد خبر 355383
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴

محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و سخنگوی دولت یازدهم، در زمان دولت دهم معتقد بود رشد واردات به کشور به معنای کاهش اشتغال در داخل کشور است.

گروه اقتصادی مشرق- نوبخت در سال 1389 با انتقاد از افزایش واردات به کشور، آن را مانع جدی اشتغالزایی دانسته و گفته بود: «عامل دیگری که در اقتصاد ایران به مثابه یک مانع جدی در اشتغال، دارای اثر منفی است حجم واردات رو به تزاید خصوصاً در چند سال اخیر می‌باشد. متأسفانه طی سال‌های گذشته در ایران دولت‌ها در جهت جبران کاهش عرضه ناشی از ناکافی بودن سرمایه‌گذاری و تولید اقدام به واردات گسترده از خارج نموده‌اند. با فرض بر اینکه با هر 10هزار دلار یک فرصت شغلی ایجاد شود تعداد مشاغلی که با منابع ایرانی به ازای یک میلیارد دلار واردات به ایران در خارج از کشور فراهم می‌شود حداقل 100 هزار شغل خواهد بود. گزارش بانک مرکزی در دو دهه 1385 ـ 1365 ارزش واردات ایران از 3 /9 میلیارد دلار به 26 /51 میلیارد دلار افزایش یافته است می‌توان میزان فرصت‌های شغلی از دست رفته برای نیروی کار ایرانی را در نتیجه اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت در جهت کنترل نرخ تورم از طریق واردات و جدی بودن بیماری هلندی در اقتصاد ایران محاسبه و ارزیابی نمود.»



لازم به یادآوری است از زمان شروع به کار دولت یازدهم، روند به واردات به کشور سرعت بیشتری پیدا کرده است، به طوری که در نیمه اول امسال ارزش واردات با رشد 30 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 26 میلیارد دلار رسیده است.

طبق فرمول اعلامی نوبخت مبنی بر این که به ازای هر یک میلیارد دلار واردات به کشور 100 هزار فرصت شغلی در داخل از دست می‌رود و 100 هزار شغل در کشورهای صادرکننده ایجاد می‌شود، طی نیمه اول امسال دولت طی این مدت 2 میلیون و 600 هزار شغل برای خارجی‌ها ایجاد کرده است.

گفتنی است تعداد بیکاران در کشور حدود همین 2 میلیون و 600 هزار نفر است.

پیام دیگر اظهارات 4 سال پیش نوبخت آن است که با افزایش واردات، روند اشتغالزایی در داخل کشور منفی می‌شود. این در حالی است که با وجود افزایش 30 درصدی واردات به کشور در نیمه اول امسال، آمارها میگویند دولت در این مدت 400 هزار شغل جدید ایجاد کرده است.