محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و سخنگوی دولت یازدهم، در زمان دولت دهم معتقد بود رشد واردات به کشور به معنای کاهش اشتغال در داخل کشور است.

گروه اقتصادی مشرق- نوبخت در سال 1389 با انتقاد از افزایش واردات به کشور، آن را مانع جدی اشتغالزایی دانسته و گفته بود: «عامل دیگری که در اقتصاد ایران به مثابه یک مانع جدی در اشتغال، دارای اثر منفی است حجم واردات رو به تزاید خصوصاً در چند سال اخیر می‌باشد. متأسفانه طی سال‌های گذشته در ایران دولت‌ها در جهت جبران کاهش عرضه ناشی از ناکافی بودن سرمایه‌گذاری و تولید اقدام به واردات گسترده از خارج نموده‌اند. با فرض بر اینکه با هر 10هزار دلار یک فرصت شغلی ایجاد شود تعداد مشاغلی که با منابع ایرانی به ازای یک میلیارد دلار واردات به ایران در خارج از کشور فراهم می‌شود حداقل 100 هزار شغل خواهد بود. گزارش بانک مرکزی در دو دهه 1385 ـ 1365 ارزش واردات ایران از 3 /9 میلیارد دلار به 26 /51 میلیارد دلار افزایش یافته است می‌توان میزان فرصت‌های شغلی از دست رفته برای نیروی کار ایرانی را در نتیجه اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت در جهت کنترل نرخ تورم از طریق واردات و جدی بودن بیماری هلندی در اقتصاد ایران محاسبه و ارزیابی نمود.»

افزایش واردات نشانه کاهش اشتغال است

لازم به یادآوری است از زمان شروع به کار دولت یازدهم، روند به واردات به کشور سرعت بیشتری پیدا کرده است، به طوری که در نیمه اول امسال ارزش واردات با رشد 30 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 26 میلیارد دلار رسیده است.

طبق فرمول اعلامی نوبخت مبنی بر این که به ازای هر یک میلیارد دلار واردات به کشور 100 هزار فرصت شغلی در داخل از دست می‌رود و 100 هزار شغل در کشورهای صادرکننده ایجاد می‌شود، طی نیمه اول امسال دولت طی این مدت 2 میلیون و 600 هزار شغل برای خارجی‌ها ایجاد کرده است.

گفتنی است تعداد بیکاران در کشور حدود همین 2 میلیون و 600 هزار نفر است.

پیام دیگر اظهارات 4 سال پیش نوبخت آن است که با افزایش واردات، روند اشتغالزایی در داخل کشور منفی می‌شود. این در حالی است که با وجود افزایش 30 درصدی واردات به کشور در نیمه اول امسال، آمارها میگویند دولت در این مدت 400 هزار شغل جدید ایجاد کرده است.


افزایش واردات نشانه کاهش اشتغال است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
    0 0
    رشد واردات همراه با بی ارزش شدن پول ملی که توسط احمدی نژاد ایجتد شد نه الان که جلوی رشد قیمت ارز و طلا گرفته شده!!
  • پژوهشگر اقتصادی ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
    0 0
    البته توجه به یک نکته ضروری است. در علم اقتصاد ما سه نوع کالا داریم: کالای سرمایه ای، کالای مصرفی و کالای واسطه. اگر واردات کالاهای مصرفی زیاد شود، نشان از کاهش تولید و طبیعتا کاهش نرخ اشتغال است اما اگر کالای سرمایه ای یا کالای واسطه ای وارد شود، نشان گر افزایش نرخ تولید و بهبود اوضاع کسب و کار است. مراجعه شود به کتاب مبانی و اصول علم اقتصاد، صفحه 64، نوشته دکتر دادگر و دکتر رحمانی. مشرق! خواهش مندم منتشر کن.
  • ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
    0 0
    متاسفانه توی این مدت که دولت یازدهم بر روی کار اومده افزایش صادرات بخش عمده اش مربوط به نفت می شود و افزایش واردات هم بخش عمده اش مربوط به کالای مصرفی و بخشی هم کالاهای لوکس. حالا من موندم که چگونه این چهارصدهزار شغل ایجاد شده. البته اگر خارج شدن چندصدهزار نفر رو از جمعیت فعال حساب کنیم می بینیم که شغلی ایجاد نشده بلکه جای قبلی ها خالی شده که این دولت توانسته بخشی از آن جاهای خالی را پر نماید.
  • ناشناس ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
    0 0
    قربون برم خدا رو یک بام دو هوا رو .
  • ناشناس ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
    0 0
    افزایش واردات کالاهای لوکس و مصرفی و خودروهای گران قیمت نشانه تدبیر است و باید به دولت برای اینهمه تدبیر تبریک گفت !
  • ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
    0 0
    آفرین مشرق
  • ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
    0 0
    آمار واردات به تفکیک در دسترس است متاسفانه رشد واردات در کالاهای نهایی و مصرفی بوده است
  • شفق ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
    0 0
    تو ضرب المثل ها داریم که ... فراموشکار است. حالا باز سانسور کن مشرق!
  • ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
    0 0
    رشد و ثابت ماندن و... قیمت ارز و سکه دست باندهای قدرت و ثروت است که از دسترس احمدی نژاد خارج بودند. دولت در این باره چه کار اقتصادی-علمی انجام داده که مدام تو سرمان می کوبه؟ مردم باید حواسشان به این مسائل باشد وحرف مسئولان را تکرار نکنند.
  • ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
    0 0
    نوبخت تو انتخابات در زنجان گفت الان در ایران ۴ میلیون فقیر داریم که، شبها گرسنه میخوابند و حتی نان شب ندارند!!!!!!!!!!
  • Urmia ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۱
    0 0
    چرا سرتون رو از تو برف بيرون نميارين. بعد از فلاكتهاي نهم و دهم همه مردم با تمام وجودشون اين رو كه اوضاع مثل سابق روند بدتر شدن رو طي نمي كنه احساس مي كنن. نمي دونم چطوري مي شه اينو توجيهش كرد ولي دارم به اين نتيجه مي رسم كه ميزان شعور و تخصص با طرفداري از اين حزب يا اون حزب رابطه اي داره. دو نوع تفكر داريم سازنده و منتقد و به همين علت دو نوع تفكر سياسي هم وجود داره.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس