کد خبر 371814
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۲

یک روزنامه انگلیسی نوشت: هزینه‌های بی‌شمار نبرد ۱۳ ساله افغانستان، عدم شفاف سازی دولتمردان این کشور با مردم و پایان مالیخولیایی این نبرد برای آمریکا، از جمله دستاوردهای لشگر کشی ناتو به افغانستان بود.

به گزارش مشرق، نبرد در افغانستان که طولانی‌ترین جنگ برون مرزی آمریکا محسوب می‌شود،تاکنون برای مالیات دهندگان آمریکایی نزدیک به 1 تریلیون دلار هزینه در برداشته و حتی بعد از اعلام رسمی خاتمه آن در ماه جاری نیز به صد‌ها میلیارد دلار دیگر نیاز دارد.

روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز»روز گذشته (دوشنبه) با انتشار این گزارش نوشت:حدود 80% هزینه‌های جنگ افغانستان طی زمامداری باراک اوباما که از سال 2009 به ریاست جمهوری آمریکا رسید، شکل گرفت.

هزینه‌های بی‌شمار این نبرد 13 ساله که تاکنون جزئیات کامل آن از سوی دولت آمریکا اعلام نشده است، موجی از شک و تردید‌های فراگیر را در آمریکا موجب شده و نظر سنجی‌ها حکایت از آن دارند که اکثر آمریکایی‌ها بر این باورند که اصولا جنگ در افغانستان ایده‌ای نادرست بود.

بر اساس این گزارش، هزینه‌های بالای نبرد در عراق که 1.7 تریلیون دلار برآورد شد و همچنین هزینه‌های نبرد در افغانستان از عمده دلایل تمایل افکار عمومی آمریکا و دولت این کشور در کاستن از لشگرکشی  به دیگر نقاط جهان منجمله اعزام نیرو به عراق بود.

«جان ساپکو» بازرس دولتی آمریکا در امور افغانستان در این باره اذعان داشت که بیش از 100 میلیارد دلار در مسیر نبرد افغانستان به سرقت رفت.

وی در این‌باره گفت:«ما نمی‌بایستی به سادگی چنین سرمایه‌ای را مجددا هدر دهیم. مردم آمریکا قادر به فراهم آوردن چنین مبلغی نیستند.»

به گزارش این رسانه انگلیسی، عملیات نظامی ناتو در افغانستان در حالی دسامبر سال جاری خاتمه خواهد یافت که شورشیان طالبان قدرتمند هستند و در نقطه مقابل برای آمریکا با حالتی افسرده  و مالیخولیایی به پایان خواهد رسید.

ادامه حضور جزیی نیروهای آمریکایی در افغانستان نیز  بیش از صدها میلیارد دلار برای آمریکا هزینه در بر خواهد داشت. پنتاگون اشاره داشته است که برای سال‌های 2016 تا 2019 در این زمینه نیاز به سرمایه‌ای معادل 120 میلیارد دلار دارد.

این گزارش می‌افزاید، 2 جنگ عراق و افغانستان هزینه‌های گزافی را همچنین بر سامانه پرداخت حقوق بازنشستگان نظامی آمریکا بر جا گذاشته است و سامانه بازنشستگان نظامی آمریکایی که هم اینک با کمبود نقدینگی حدود 1.27 تریلیون دلار مواجه می‌باشد تا سال 2034 به رقم 2.72 تریلیون دلار خواهد رسید.

یک مقام دولتی آمریکا در این زمینه اظهار داشت:«مورد بسیار بد افشا نشده در مورد نبرد افغانستان این است که پنتاگون یا هر شخص دیگر در داخل دولت آمریکا قادر نیست به شما درباره هزینه‌های واقعی نبرد افغانستان سخنی بگوید.»

منبع: فارس