*کیهان
دعاوی اقتصادی دولت مبنی بر کاهش تورم و افزایش 4 درصدی رشد اقتصادی با تردید و انتقاد محافل حامی دولت مواجه شده است.روزنامه تعادل در این باره نوشت: بانک مرکزی دوم دی سال جاری نرخ رشد اقتصادی 6 ماه نخست سال جاری را 4 درصد و از سوی دیگر ماه گذشته نیز همین بانک، نرخ رشد اقتصادی فصل بهار سال 93 را 4/6 درصد اعلام کرد. همچنین روحانی نیز اخیراً از موفقیت دولت در کاهش نرخ تورم و افزایش نرخ رشد اقتصادی سخن گفت. این در حالی است که کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس ارائه چنین آمارهایی را دور از احتیاط میدانند.«تعادل» مینویسد: جای تردید نیست که دولت یازدهم درصدد حل مشکلات اقتصادی است اما ارایه آمار از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، دو مرکز وابسته به دولت با اعداد و ارقامی که تعجببرانگیز است. ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس (و از نمایندگان حامی دولت) در گفتوگو با «تعادل» گفت: «پیشنهاد و توصیه بنده به رئیس جمهور این است که به آمارهای ارایه شده اطرافیانش زیاد اتکا نکند و برای رسیدن به آمار واقعی شخصاً ورود کند، چرا که وضعیت اشتغال و تولید کشور، آمارها را تأیید نمیکند.»
وی افزود: در ماههای گذشته نیز شاهد اعلام آمار نرخ رشد اقتصادی از سوی بانک مرکزی بودیم، اما چنین رقمهایی با واقعیتهای صنعت، تولید و اقتصاد کشور همخوانی ندارد. با نرخ رشد اقتصادی 4 درصد باید حداقل در بخش تولید و صنعت یا اشتغال کشور، مقداری تحرک و بهبودی حاصل شود اما با نگاه اجمالی به این بخشها میتوان دریافت که هیچ رشد و بهبودی ایجاد نشده است.اظهارات نکو در حالی است که وزیر صنعت سال گذشته گفته بود اطلاعات غلط به رئیس جمهور میدهند.از سوی دیگر حسین راغفر اقتصاددان اصلاحطلب در مصاحبه با فرارو ضمن بیان اینکه آمار رشدی 4 درصد حقیقی نیست خاطرنشان کرد: برای رسیدن به نرخ رشد نه تنها باید عوامل متعددی در شکلگیری آن حضور داشته باشند بلکه خود آن هم منجر به نتایجی میشود. در صورتی که در شرایط کنونی ما نه عوامل رسیدن به نرخ رشد اقتصادی را مشاهده میکنیم و نه نتایج حاصل از آن را.»
وی با اشاره به عوامل رسیدن به رشد اقتصادی ادامه داد: به عنوان مثال سرمایهگذاری یکی از عوامل اصلی است که در حال حاضر در کشور ما دیده نمیشود. تا جایی که آمارها نشان میدهد فعالیتهای عمرانی دولت در بودجه سال 93 هم بسیار کمتر از آنچه که پیشبینی شده بود صورت گرفته است. در بخش مسکن بخش خصوصی هم چند ماهی است که با رکود نسبی روبهرو هستیم.وی با تأکید بر اینکه افزایش رشد اقتصادی باید نتایجی نیز داشته باشد افزود: «کاهش بیکاری در کشور یکی از این نتایج است که منجر به افزایش درآمد خانوارها میشود. به نظر نمیرسد با وجود شواهد رشد مذکور حاصل شده باشد.»وی با بیان اینکه اعلام این نرخهای رشد بیشتر آمارهای فنی به نظر میآیند تا واقعیتهای زندگی مردم ادامه داد: «انتظاری که از دولت داشتهایم عدد نرخ رشد نیست بلکه کیفیت آن بوده است. این نرخ رشد در چه بخشی صورت گرفته است؟ آیا موجب ایجاد اشتغال شده است؟ یا تورم موجود را کاهش داده است؟ این افزایشی که در استخراج نفت و گاز صورت گرفته آیا منجر به افزایش درآمد ملی شده و یا باز در حسابهای خارجی قفل شده است؟»
وی تصریح کرد: «اقتصاد ایران به گونهای است که حتی بدون تلاش دولتها میتواند به رشد اقتصادی 3 یا 4 درصدی برسد. در کنار آنکه نباید از این دولت که با مشکلات فراوانی روبهروست توقع بالایی داشته باشیم اما همزمان هم باید توجه داشت که اقتصاد ایران ظرفیت بزرگی دارد که باید زمینههای تحقق آن فراهم شود.»این استاد دانشگاه گفت: « اگر منظور از افزایش تولید ناخالص داخلی به معنای افزایش رفاه عمومی است و بهبودی حاصل شده است، باید در شاخصهایی مانند اشتغال، درآمد سرانه، افزایش درآمد خانوارها و کاهش تورم مشاهده شوند که هیچ کدام حاصل نشده است.»وی با غیر واقعی خواندن تورم 17 درصدی گفت: «گروههای مختلف در سبد مصرفیشان تورمهای متفاوتی را تجربه میکنند. افزایش نرخها در کالاهای مختلف که حتی تا 40 درصد افزایش هم رسیده و آثار آن برباقی اقلام دیگر هم کمابیش حضور دارد. اینکه ما چه گروهی را ملاک قرار داده و میسنجیم دارای اهمیت است.»
همچنین سایت «تیک» که از سایتهای همسو با دولت است، ضمن یادداشتی مینویسد: آقای رئیس جمهور این رونق اقتصادی که میگویید کجاست؟ این سخن رئیس جمهور که توانستیم تورم را از 40 به 17 درصد کاهش دهیم در حالی بیان میشود که هیچ برهان مشخصی برای بیان این ادعای بزرگ وجود ندارد.در ادامه این مطلب آمده است: چه اصراریست که دولتها برای اثبات زحمات خود، آمار به مردم ارائه دهند؟! آیا اگر مردم «رفاه» را در جامعه ببینند، «رکود» را رخت بربسته، «رونق اقتصادی» را به وفور مشاهده کنند، نیازی به آمارهای متفاوت دولتی شامل مرکز آمار و بانک مرکزی و... دارند؟! مگر مردم با چنین آمارهایی ارضا میشوند.
مومنی: گران کردن ارز از سوی دولت خطرناک است
لایحه بودجه 94 راهگشا نیست و منجر به افزایش رکود و تورم و شکاف طبقاتی خواهد شد.دکتر فرشاد مومنی استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: در مطالعاتی که درباره ساز و کار کوتاهمدت و میانمدت عبور از توسعه نیافتگی شده است، کارشناسان توسعه معتقدند، قابل عملترین مسیر برای اصلاح ساختار اقتصاد، اصلاح نظام بودجهریزی است.وی در مصاحبه با روزنامه اعتماد میگوید: منطق این مسئله هم روشن است. یکی از پیشنیازهای توسعه امنیت حقوق مالکیت و مدیریت جدی برای توسعه و رشد اقتصاد ملی و همچنین کاستن از هزینههای مبادله است از همین مسیر و منطق است که به این نتیجه میرسیم که رفتارهای ناهنجار دولت، دشمن ثبات اقتصادی و اقتصاد ملی است. یعنی اگر دولت خود را مجاب نکند که انضباط داشته باشد، به قانون هم آنچنان که شایسته است تن نمیدهد. در نتیجه دولت از موقعیت انحصاری خود سوءاستفاده خواهد کرد و با تعرض به حقوق مالکیت شهروندان باعث کاهش انگیزههای تولید میشود. بعد از اینکه انگیزههای تولید کاهش یافتند، آنگاه سرمایهگذاران به سمت بخشهای غیرمولد و مالی سرازیر میشوند که در نتیجه اقتصاد ملی به شکل یک اقتصاد نامولد تبدیل میشود.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: طبیعی است که توقع همگان از دولتی که شعار «تدبیر و امید» را به عنوان شعار خود برگزیده بالا باشد. در نتیجه بسیاری از دولت کنونی توقع دارند که باید به ثباتبخشی به فضای کلان اقتصادی متعهد باشد. متاسفانه این توقع در لایحه بودجه سال 1394 برآورده نمیشود و دولت کنونی همچنان بر طبل دولت سابق میکوبد.این اقتصاددان اصلاحطلب معتقد است: باید توقع داشت دولت از فرصتی که در شرایط امروز فراهم شده است استفاده کند فرصتی که امروز به وجود آمده، این است که همگان میدانند طی ماههای اخیر درآمدهای نفتی دولت کاهش چشمگیری داشته است. طی 6 ماهه اخیر قیمت نفت سقوط 50 دلاری داشته و در نتیجه همگان میدانند که دولت با کاهش درآمد رو به رو است، لذا اگر دولت خواهان لغو تعهدات غیرتوسعهای میشد که عمدتا در دولت سابق داده شدهاند، احتمالا میتوانست موافقت بسیاری از دستاندرکاران را جلب کند، که متاسفانه چنین نکرد.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره بخش مالیات لایحه بودجه گفت: واقعیت این است که آنچه در این بخش آمده تاکتیک شناخته شدهای است. در این روش که اسلوبی برای بیش برآورد درآمدها است، هزینههای ناکارآمد توجیه میشوند.او ضمن انتقاد از سیستم مالیاتی گفت: دولت از کسانی که برای درآمدزایی کمترین زحمت را کشیدند، مانند رباخواران، رانتجویان و دلالان، کمترین مالیات را اخذ میکند زیرا نظام مالیاتی کشور توان اخذ مالیات از این بخشها را ندارد اما از نیروی کار، فرودستان و تولیدکنندگان مالیاتهای بالایی میگیرد. این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که دولت باید به این بخشها نگاه مثبتی داشته باشد.این اقتصاددان در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره بند«ن» تبصره 2 ماده واحده لایحه بودجه سال 1394 گفت: در این ماده واحده دولت مطالبهای غیرشفاف دارد. در این ماده واحده دولت خواهان اجازه هزینهکرد تا سقف 15 هزار میلیارد تومان از محل مازاد احتمالی درآمد نفت از خامفروشی است. در این قسمت منشا احتمالی این مسئله ذکر نشده است. برای پیشبینی این هزینه میتوان گفت این مبلغ یا از هزینه افزایش قیمت نفت، یا از افزایش فروش نفت حاصل خواهد شد. این دو احتمال در شرایط کنونی ناممکن است، پس یک احتمال بسیار خطرناک باقی میماند که آن هم افزایش نرخ ارز است. امیدوارم هیچگاه دولت چنین قصدی نداشته باشد.
وی با اشاره به ماده 14 قانون نفت سال و1390 ماده 85 قانون برنامه پنج ساله پنجم تصریح کرد؛ دولت در بند مربوط به اجازه هزینهکرد مبلغ 15 هزار میلیارد تومانی، این دو ماده قانونی را دور زده است و من فکر میکنم کانون مهم بیثباتسازی فضای کلان اقتصادی در لایحه بودجه است. اگر بند «ن» تبصره2 تصویب شود، انگیزههای نامتعارف برای بیثباتی شکل میگیرد و امیدوارم این بند با اهمیت مورد بازنگری قرار گیرد.
نفت ارزان و ارز گران معمای روزگار تنشزدایی!
افزایش قیمت ارز و کاهش قیمت نفت، معمای دوره تنشزدایی است.وبسایت رجانیوز با طرح این موضوع نوشت: شعار تنشزدایی و اعتمادسازی در سیاست خارجی، از همان قبل از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بارها و بارها از سوی آقای روحانی بیان شد. وی صراحتاً تأکید میکرد که باید با تغییر در سمت و سوی دیپلماسی جمهوری اسلامی، به سمت تنشزدایی و اعتمادسازی با غرب و آمریکا حرکت کنیم تا در نتیجه این امر، مشکلات کشور کمتر شده و هم چرخ سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ زندگی مردم. اما امروز، یک سال و نیم بعد از آغاز به کار دولت تدبیر و امید و پس از چندین دوره مذاکره محمدجواد ظریف و جان کری و در پیش گرفته شدن انواع و اقسام اقدامات اعتمادساز و تنشزدا با آمریکا، اتفاقات دیگری در عرصه عمل افتاده است و نه تنها هیچ تحریمی از سوی 5+1 لغو نشده است بلکه علاوه بر تعلیق بسیاری از تأسیسات هستهای کشور، قیمت دلار نیز با افزایش قابل توجهی روبرو بوده است.
همه اینها در شرایطی است که پس از مدتها، آمریکا با توطئه مشترک عربستان سعودی، قیمت نفت را تا 55 دلار کاهش داده است و مشخص نیست چه زمانی قرار است نتیجه عینی و دستاوردهای مثبت سیاستهای تنشزدا و اعتمادساز در عرصه سیاست خارجی برای مردم ایران آشکار و عیان شود؟اگر طبق گفته رئیسجمهور، کلید حل همه مشکلات در سیاست خارجی بوده است، پس چرا بعد از مذاکره با آمریکا مشکلات کشور کمتر نشده است؟ مگر همواره از هاشمی رفسنجانی به عنوان کسی که مشکلات بین ایران و عربستان را میتوانست با یک تلفن حل کند، یاد نمیشد؟ چرا حالا نه تنها مشکلات قبلی حل نشده بلکه مشکل جدیدی به نام کاهش قیمت نفت بوجود آمده است؟ آیا اثبات دشمنی دشمن برای برخی در داخل کشور، باز هم نیاز به گذشت زمان دارد؟
تلویزیون فرانسه: پیشرفت علمی ایران با وجود تحریمها شگفتانگیز است
تلویزیون فرانسه در گزارشی تاکید کرد برخلاف تحریمهای بینالمللی، ایران در زمینههای مختلف از جمله در حوزه پزشکی به دستاوردهای بزرگی نایل شده است.در گزارش شبکه 5 تلویزیون فرانسه آمده است: ایران در سالهای گذشته با تحریمهای اقتصادی غرب علیه برنامههای هستهایاش مقابله کرده است. غرب از فروش نفت ایران و مبادلات در نظام بانکی سوئیفت ممانعت میکند، اما در عوض ایران در بسیاری زمینهها از جمله حوزه دریایی، فضایی، فنآوری نانو و همچنین پزشکی دستاوردهای فراوانی داشته است. این اقدامات نشان میدهد سالها تحریم کشورهای غربی علیه ایران نه تنها عزم دانشمندان این کشور را سست نکرده بلکه عزم آنها را برای رسیدن به قلههای دانش راسختر کرده است.«مینا بدر» پژوهشگر زنی که در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران کار میکند، در این باره میگوید: محدودیتهای اقتصادی و سیاسی سبب شد تا پژوهشگران ایرانی آستینهای خود را بالا بزنند و با وجود همه محدودیتها خودشان تولید علم کنند.
شبکه پنج تلویزیون فرانسه در ادامه گزارش خود به بررسی وضع بهداشت و سلامت میپردازد و برای تهیه گزارش خود در این باره به بیمارستان شریعتی میرود. گزارشگر این شبکه توضیح میدهد که پزشکان ایرانی چگونه توانستهاند با استفاده از سلولهای بنیادی بسیاری از بیماریهای کشنده را درمان کنند.او میگوید: در سایه پیوند سلولهای بنیادی موجود در سلولهای مغز استخوان، بخت زنده ماندن در برخی بیماریها مانند سرطان خون از 15 درصد به بیش از 60 درصد افزایش یافته است. شگفتانگیز است که اعمال تحریمهای کشورهای غربی سبب شده تا این کشور از نظر علوم پزشکی خیلی خوب پیشرفت کند و جایگاه مهمی در جهان به خود اختصاص دهد. دکتر قوامزاده رئیس پژوهشکده هماتولوژی آنکولوژي و پیوند سلولهای بنیادی بیمارستان شریعتی، فردی که نه تنها ایرانیان، بلکه جهان پزشکی به وی افتخار میکند. دکتر قوامزاده تنها در سال گذشته 445 پیوند سلولهای مغز استخوان در بیمارستان شریعتی انجام داد.
تنها یک بیمارستان در جهان یعنی بیمارستان سیاتل در ایالت واشنگتن آمریکا توانسته است عملکردی مشابه بیمارستان شریعتی در این زمینه داشته باشد.تلویزیون فرانسه تاکید کرد: به هر حال همه شواهد و قرائن نشان میدهد ایران تلاش میکند به نیرو محرکه تولید علم در جهان تبدیل شود.تصحیح یک خبردر خبر ویژه دیروز نام روزنامه جدیدالتاسیس «مردم امروز»، به اشتباه «راه مردم» قید شده بود که بدینوسیله تصحیح میشود.
*وطن امروز
فرجام موسیو ایدز
افشای بیماری پارکینسون وزیر خارجه فرانسه در کنار زوال عقل او، باعث شده فرانسوا اولاند در گزینش یک سکاندار جدید برای «کوای دو اوقسای» شتاب کند و احتمالا پس از تعطیلات زمستانی آغاز سال 2015، فرد دیگری جانشین لوران فابیوس خواهد شد. این خبر خیلیها را در فرانسه و حتی دیگر کشورهای جهان- از جمله ایران خودمان- خوشحال کرده است، چرا که فابیوس بهعنوان وزیر فعلی خارجه و نخستوزیر اسبق دولت فرانسه در دهه 1980 مسؤول مستقیم ابتلای هزاران گیرنده خونهای آلوده فرانسوی به ایدز و هپاتیت بوده است. مردم میگویند لرزش دست این وزیر دوآتشه صهیونیست، تاوان حکمها و قراردادهایی است که او امضا کرده یا دستورشان را داده بود و جان بیگناهان بسیاری را به خطر انداخت. اگرچه جریان اصلی رسانههای فرانسوی در کنترل همپالکیهای صهیونیست او است اما هنوز هم گاهی با القاب «موسیو سیدا» (آقای ایدز) یا «خونآشام کوای دو اوقسای» (کاریکاتور این صفحه، اثری از کراپو) خوانده میشود. کوای دو اوقسای به معنی «اسکله کفشی» نام محلهای در پاریس است که وزارت خارجه در آن قرار گرفته. فابیوس که در 1946 در پاریس از پدر و مادری یهودی متولد شده و خوشخدمتی او برای اسرائیل شهره عام و خاص است. در عین حال یکی از کثیفترین سیاستمداران حال حاضر در سراسر اروپا به حساب میآید. همه به یاد داریم که چگونه سال گذشته در مذاکرات هستهای ژنو میان ایران و 1+5، او رسما نقش نماینده اسرائیل را برای بر هم زدن تفاهم بازی میکرد.
او بهعنوان یک یهودی اشکنازی همیشه طرفدار سیاستهای اسرائیل بوده و قانون ضدآزادی بیان«فابیوس-گسو» یکی از دهها خوشخدمتی او به صهیونیستهاست. فابیوس به همراه گسو، نماینده کمونیست پارلمان فرانسه درسال 1990 قانون خندهداری را در پارلمان این کشور به تصویب رساند که براساس آن اگر کسی در افسانه هولوکاست درباره وجود اتاقهای گاز و آمار جعلی کشتار 6 میلیون یهودی در جنگ دوم جهانی شک کرده و سوالی درباره آن مطرح کند از یک ماه تا یکسال به زندان محکوم شده و باید جریمه نقدی پرداخت کند و همچنین کار خود را نیز از دست میدهد. پروفسور روژه گارودی، نویسنده و محقق مسلمان فرانسوی که دروغهای افسانه هولوکاست را فاش کرد یکی از نخستین قربانیان قانون فابیوس-گسو بود.
اما هفته گذشته شبکه ولتر به نقل از 2 منبع جداگانه نزدیک به کاخ الیزه خبر داد بیماری پارکینسون فابیوس چنان پیشرفت کرده است که او مدتهاست مجبور است هر 2 ساعت یک بار یک کپسول «دی هیدروکسی فنیلا لانین 4/3» موسوم به «لوودوپا» مصرف کند؛ دارویی برای بازسازی برخی سلولهای دستگاه ایمنی و عصبی انسان که دچار آسیب جدی شدهاند اما به گفته شاهدان، عوارض جانبی آن باعث شده لوران فابیوس دچار پارانویا، زوال عقل و هذیانگویی شود.
ماجرای هدیه دروغین آمریکاییها ادامه دارد/ شیردال تقلبی در موزه ملی!
شیردال قلابی که یک سال پیش دولت آمریکا در دقیقه ۹۰ سفر دولتمردان ایران به آنها هدیه داد، در سکوتی معنادار و بدون هیچ اعتراضی به این حرکت تمسخرآمیز آمریکا علیه ایرانیان در کنجی از موزه ملی کشورمان به نشانه حسننیت آمریکا به ایران در حال نگهداری است! محمدعلی نجفی، رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مهرماه سال گذشته در حالی همراه رئیسجمهور راهی آمریکا شد که وعده از پیگیری بازگشت الواح هخامنشی که بیش از 70 سال پیش به بهانه ترجمه توسط مؤسسه شرقشناسی شیکاگو از ایران به امانت گرفته شده بود، میداد.
اما ششم مهر ماه سال 92 روزی که نجفی از آمریکا به ایران بازگشت شیئی را در پاویون فرودگاه رونمایی کرد به نام «شیردال»؛ ترکیبی از شیر و عقاب که موجودی افسانهای است برای حفظ قدرت و سلامت پادشاهان. آن روز قدمت این شیء 2هزار و700 سال پیش از میلاد اعلام شد اما در همان روزها به دور از هر نگاه سیاسی که چه کسی و چه کشوری این شیء را به ایران اعطا کرده است تعدادی از باستانشناسان در همان نگاه اول، تقلبی بودن این شیردال را اعلام کردند.
ابهام در اصالت شیردال
به گزارش فارس، در همان روزها حتی شیردال، منتسب به مجموعه اشیای بدلی و تقلبی غار کلماکره لرستان خوانده شد. مجموعهای که در آخر دهه 1360 به صورت اتفاقی توسط یکی از بومیان در این منطقه از لرستان کشف شد و به یغما رفت و امروز بخشهایی از این آثار حتی در موزههای لوور، بریتانیا و متروپولیتن وجود دارد که در اصالت اغلب آنها شک و شبهه است چون چندین برابر آثار مجموعه، بدل ساخته و روانه بازارهای عتیقه دنیا شد.
۲ هفته پس از این اقدام آمریکا و اظهارنظرهای کارشناسان داخلی و دفاعیات مدیران، «اسکار وایت ماسکارلا» کارشناس موزه متروپولیتن نیز پرده از راز این شیردال برداشت و گفت: «جامی که بتازگی توسط وزارت خارجه آمریکا دارای قدمت 2700 ساله تخمین زده شده و به ایران داده شده در واقع جعلی است و تاریخ ساخت آن به 1999 مربوط است».
روایتی از یک نامه محرمانه به هاشمی
محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی به ابعاد ناگفتهای از فتنه 88 و برخی مسائل مرتبط با اکبر هاشمی رفسنجانی و فرزندان وی در این باره اشاره کرد. به گزارش «وطن امروز»، اشاره به محتوای نامه خصوصی وی به هاشمی و دستگیری فائزه هاشمی و آزادی وی ظرف 24 ساعت، از جمله این مسائل است. حبیبی ضمن انتقاد از عدم اصلاح رویه هاشمی بعد از سخنان رهبر انقلاب درباره او در نماز جمعه تاریخی 29 خرداد میگوید: انتظار ما از آقای هاشمی در خطبه 26 تیر این بود که ادعای تقلب را محکوم کند. آقای هاشمی از آن موقع تا به حال مصلحت ندیده است این ادعا را محکوم کند. به اعتقاد حبیبی، آن خطبه هاشمی نه تنها دشمن یا ضدانقلاب را مایوس نکرد بلکه قدری امیدوار هم کرد. دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در گفتوگو با «تسنیم»، درباره نامه خصوصی حزب به هاشمی رفسنجانی بعد از نماز جمعه 26 تیرماه 88 گفت: در رابطه با آن خطبههای آقای هاشمیرفسنجانی نامهای خصوصی برای آقای هاشمیرفسنجانی نوشتیم، علاوه بر این نامه خصوصی، موضعی را به صورت رسمی اعلام کردیم که من به بعضی از فرازهای موضعگیری خود بعد از 26 تیر اشاره میکنم. در موضعگیریهای خود گفتیم آقای هاشمیرفسنجانی! سوال مردم این است که با وجود تفقد ویژه مقام معظم رهبری در خطبه 29 خرداد راجع به آقای هاشمی رفسنجانی، چطور شد که آقای هاشمی حداقل از این تفقد تشکر هم نکردند و هیچ اشارهای به فصلالخطاب بودن رهبری نکردند؟! حبیبی درباره مفاد نامه خصوصی مؤتلفه اسلامی به هاشمیرفسنجانی گفت: مثلاً در آن نامه گفتیم شما در خطبههای نمازجمعه، آزادی همه زندانیان را مطالبه کردید، ممکن است چند نفر اشتباهی دستگیر شده باشند اما کسانی به میدان فتنه 88 آمدند و برخی اسلحه داشتند و برخی هم برای براندازی توطئه داشتند، شما خواستار آزادی آنها هم شدید؟ وی افزود: آقای هاشمی در همان خطبهها گفتند بعد از این انتخابات بحران پیش آمده است البته آقای هاشمی مواضع مثبتی هم داشتند، از جمله دعوت مردم به وحدت بود تا به وسیله وحدت بحرانی که آقای هاشمی مدعی بود را بتوان کنترل کرد و دشمن را مأیوس کنیم. سوال ما از آقای هاشمی این است؛ خطبههای 26 تیرماه شما دشمن یا ضدانقلاب را مایوس کرد یا اینکه یک مقداری هم امیدوارتر کرد؟!
*خراسان
دستور جدید درباره سهمیه جنسیتی در برخی دانشگاه ها
بر اساس بخشنامه یکی از وزیران کابینه به تعدادی از مسئولان اجرایی، اعلام شده است که با توجه به اختیارات قانونی که تعدادی از مصوبات مجلس به وی محول کرده است، یک شورای راهبردی متشکل از 12 عضو ایجاد خواهد شد که این اعضا، اقداماتی چون نیاز سنجی، ترکیب جنسیتی و تعداد نیروی انسانی مورد نیاز جهت جذب در برخی مراکز آموزش عالی را تعیین و ابلاغ خواهند کرد. بر اساس این نامه، نمایندگانی از وزارت علوم، دانشگاه آزاد و برخی انجمن های صنفی در این شورا عضویت دارند.
گام جدید دولت برای تجارت حلال
بر اساس دستور یک مسئول مهم اجرایی به تعدادی از مدیران دولتی، مقرر شده است با توجه به اهمیت و ضرورت ورود بخش های تولیدی و دستگاههای مسئول در امر صادرات به تجارت مواد غذایی و محصولات حلال در دنیا، ساز و کار و پیشنهادات مربوطه در این خصوص، در اسرع وقت رسیدگی و پیگیری شود. همچنین بر اساس این دستور، مقرر شده کشورمان حضور فعالی در نمایشگاهها و همایش های مربوط به این موضوع در دنیا داشته باشد
ایران*
یادگاری دولت قبل در نهاد ریاست جمهوری
در حالی که برخی از رسانهها در روزهای اخیر سعی کردند خبر جا به جایی شماری از نیروهای نهاد ریاست جمهوری را بزرگنمایی و آن را نقیض مشی اعتدالی دولت عنوان کنند یک منبع آگاه به روزنامه ایران گفت که دولت قبلی تنها 3 روز مانده به تحویل دولت به حسن روحانی، نیروهای جدیدی را وارد نهاد ریاست جمهوری کرده است. به گفته این منبع موثق برخی از این افراد از خویشاوندان و نزدیکان وزرای دولت سابق هستند.
مقایسه کارنامه هستهای جلیلی و ظریف
روزنامه جمهوری اسلامی با مقایسه مذاکرات سعید جلیلی و محمد جواد ظریف، دستاوردها و تفاوتهای مذاکرات هستهای در دولت روحانی و دولت قبل را تشریح کرد. به نوشته این روزنامه در هشت سال دولت نهم و دهم، جمعاً 69 ماه مذاکره در ژنو، استانبول، بغداد، مسکو و آلماتی صورت گرفت اما حتی «سراب توافق» هم دیده نشد. به نوشته این روزنامه تیم سابق ظرف هشت سال بهدنبال نوعی شوک درمانی در سیاست خارجی بود و بر این اساس به اتخاذ تصمیمهای محیر العقول یا اتخاذ موضع گیریهای خلاف عادات و آداب بینالمللی مبادرت میکرد و صدور قطعنامه، افزایش احتمال تهدید نظامی، حمایت بینالمللی برای تحریم ایران باعث شد سعید جلیلی با دست خالی مذاکرات را ترک کند. روزنامه جمهوری اسلامی وصول 7 میلیارد دلار از قِبل توافق ژنو، رفع شماری از تحریمهای بعد از اجرای توافق ژنو، تعلیق برخی از تحریمهای نفتی، حذف تحریمهای دریانوردی، تعلیق بخشی از تحریمهای اتحادیه اروپا و لغو تحریم پتروشیمی را از دستاوردهای تیم مذاکرهکننده دولت یازدهم دانست.
نتایج معنا دار یک نظرسنجی در خصوص بیمه
نتیجه یک نظر سنجی درباره پرداخت خسارت از سوی بیمه نشان داد مردم تا چه حد از این عملکرد شرکتهای بیمهای ناراضی هستند. در نظرسنجی برگزار شده توسط سایت تخصصی صنعت بیمه 65/42 درصد از شرکت کنندگان، عملکرد شرکتهای بیمه برای پرداخت خسارت را «ضعیف» و 66/36 درصد «خیلی ضعیف» را انتخاب کردند. مطابق این نظر سنجی تنها 69/20 درصد از شرکت کنندگان، از شرکتهای بیمه برای پرداخت خسارت رضایت داشتهاند. در این نظر سنجی حدود 700 نفر شرکت کردند.
شگفتی رسانه اسرائیلی از برگزاری آیینهای مذهبی
بعد از برگزاری مراسم عید کریسمس از سوی مسیحیان کشورمان، پیروان آیین زرتشتی نیز روز پنجم دی ماه در سالروز درگذشت زرتشت، در نیایشگاه آدریان تهران به نیایش پرداختند. برگزاری آزادانه آیینهای اقلیتهای مذهبی در ایران اخیراً توجه رسانههای خارجی را به خود جلب کرده است. چنانکه روزنامه اسرائیلی جروزالم پست از اینکه همزمان با اربعین حسینی و عزاداری ایام پایانی ماه صفر، اقلیتهای دینی بدون محدودیت در تدارک مراسمهای خود بودند، ابراز شگفتی کرد
*اعتمادتعطيلي سايت منتشركننده سخنراني احمدينژاد
سايت متيننيوز كه از سوي برخي هواداران محمود احمدينژاد مديريت ميشد روز گذشته بنا به آنچه كه «واكنشهاي منفي و توهين آميز» برخي ديگر از هواداران احمدينژاد خوانده ميشد اعلام كرد كه ديگر فعاليت رسانهيي نخواهد داشت. به گزارش «اعتماد» سايت متين نيوز روز پنجشنبه اظهارات محمود احمدينژاد در جمع نمايندگان جبهه پايداري را منتشر كرده بود كه انتشار اين ديدگاهها با موضعگيريهاي زيادي روبهرو شده بود. در ساعات پاياني روز گذشته مديران اين سايت با انتشار اطلاعيهيي در فضاهاي مجازي اعلام كردند كه به دليل واكنشهاي منفي هواداران احمدينژاد ديگر فعاليت رسانهيي نخواهد داشت تا تصور نشود كه براي خود كيسهيي دوختهاند. تيم رسانهيي محمود احمدينژاد در ماههاي اخير بهشدت با اختلافات داخلي مواجه شده است.
*جمهوری اسلامی
* به یکی از دانشگاههای غیردولتی طرحی برای مطالعات مربوط به توسعه این دانشگاه ظرف سه سال آینده پیشنهاد شده است که هزینه خود این طرح 750 میلیارد تومان است! هنگامی که این طرح در جلسه شورای مدیران این دانشگاه مطرح شد، بعضی از مدیران با آن مخالفت کرده و چنین هزینهای را بسیار هنگفت و نامعقول دانستند. این مخالفتها هر چند مانع تصویب طرح در این جلسه شد ولی پیشنهاد دهندگان همچنان درحال پیگیری برای تحمیل آن به دانشگاه هستند.
* معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش و سرپرست نهضت سوادآموزی استان همدان گفت: سالانه قریب به 2 هزار نفر از کودکان واجبالتعلیم وارد چرخه آموزش و پرورش استان نمیشوند. حسین بهرامی نوید افزود: بررسیهای انجام شده بیانگر آن است که فقر فرهنگی، بیسوادی والدین، مشکلات اقتصادی و مهاجرت، اصلیترین علل این مسئله هستند و تداوم این روند موجب افزایش بیسوادی در جامعه میشود و در این زمینه علاوه بر دلسوزان فرهنگی، اطلاعرسانی ائمه جمعه و جماعات میتواند راهگشا باشد. این مسئول که به مناسبت هفتم دی سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی با خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی گفتگو میکرد پارهای سیاستگذاریها از جمله سهلانگاری آموزشی و حذف مردودی در مقطع ابتدایی را از جمله دیگر دلایل ترک تحصیل و افت تحصیلی دانشآموزان اعلام کرد و خواستار تجدیدنظر مسئولان
تکذیب فتوای منتسب به آیتا... مکارم شیرازی
فرارو: آیت ا... مکارم شیرازی در پاسخ به نامه جمعی از مقلدان خود در خصوص انتشار فتوای جعلی از معظمله پیرامون ازدواج موقت، آن را تکذیب و خواستار تعقیب مجرمان نشر اکاذیب از طریق مجاری قانونی شد.
چرا هنوز شهید گمنام داریم؟!
مهر: به تازگی حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور، مخاطبان شبکه های اجتماعی را هدف پرسشهای مکرر خود در مورد شهدای گمنام قرار داده است. آشنا در روزهای اخیر نوشته های مکرری در رابطه با شهدای گمنام منتشر کرد ودر پستی با عنوان« شهید گمنام امروز چه معنایی دارد؟ا» نوشت: «به امید روزی که هیچ شهیدی را به صورت گمنام دفن نکنیم و همه شهیدانمان را به آغوش خانواده ها باز گردانیم. شهید گمنام امروز چه معنایی دارد؟!» وی همچنین دوباره به موضوع شهدای گمنام پرداخت و در سومین نوشته خود در شبکه اجتماعی گوگل پلاس نوشت: پرسش این است که آیا اصولاً ما حق داریم قبل از اینکه تمام تلاشمان را برای رساندن یک شهید به خانواده اش انجام دهیم - تأکید می کنم تمام تلاشمان - پیکر او را به صورت گمنام دفن کنیم؟
هدف تشدید مباحث قومیتی
مهر: سید تقی طاها مسؤول راهبردی سپاه عاشورا، دامن زدن به تحرکات قومیت گرایانه در ایران را راهکار استکبار برای تأمین امنیت اسراییل غاصب و ضربه به وحدت اسلامی کشور دانست.
توانایی پدافند سایبری ایران
فارس: وبگاه خبری، تحلیلی روسی «نئو» در گزارشی نوشت: ایران با مدد کارشناسان خبره سایبری خود قادر است ضمن دفاع از زیر ساختها و اطلاعات محرمانهاش، حملات شدیدی را علیه اهداف برونمرزی انجام دهد.
ممنوعیت کار زنان فیلیپینی در ایران
فرارو: علی اقبالی، مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اخیراً بعضی از زنان تبعه کشورهای خارجی بویژه فیلیپین به عنوان گردشگر وارد کشور میشوند، اما پس از پایان اعتبار روادید گردشگری خود به صورت غیرقانونی در ایران باقی مانده و مشغول کار میشوند. وی، به کارگیری و اشتغال بانوان اتباع خارجی به عنوان خدمه یا عناوین دیگر در منازل را غیرقانونی اعلام کرد.
سعید مرتضوی در دادسرا
قدس آنلاین: مصطفی ترک همدانی یکی از شکات پرونده سعید مرتضوی با بیان اینکه امروز آخرین جلسه دفاع سعیدمرتضوی در شعبه 15 بازپرسی دادسرای ویژه کارکنان دولت برگزار می شود، گفت: بعد از جلسه دفاع باید منتظر ماند تا پرونده تکمیل شده و وارد دادگاه شود.
درخواست بودجه 3میلیاردی!
تابناک: خبرها حاکی است که در بودجه سال آینده سه مورد بررسی صلاحیت وزیران پیش بینی شده است که مجموع بودجه بررسی صلاحیت وزیران در سال آینده، سه میلیارد تومان میشود. در این خصوص محمد حسین فرهنگی نماینده مجلس گفت: من این را که در بودجه کشور و مجلس برای هر جلسه استیضاح یک میلیارد تومان هزینه در نظر گرفته شده، تکذیب میکنم.
چرا اوباما تمایلی به توافق ندارد؟
ایسنا: گرت پورتر، روزنامهنگار مستقل آمریکایی و نویسنده کتاب بحران ساختگی گفت: دولت اوباما فکر میکند نیازی به دستیابی به توافق با ایران ندارد چون تا اینجا نیز به بیشتر خواستههایش رسیده است، اما با این کار تنها مذاکرات را خراب میکند.
درباره فساد اخیر بزرگنمایی شد
عصر ایران: ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در حال حاضر پرونده موسوم به فساد 12 هزار میلیاردی در دادسرای کرمان در حال رسیدگی است. وی افزود: در این پرونده سیاه نمایی و بزرگ نمایی اتفاق افتاده است.
ارسال کمکهای ایران به عراق
ایرنا: «یوناتن بت کلیا»، نماینده اقلیتهای آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کمکهای ایران در مرز عراق منتظر اجازه ورود به این کشور است، تصریح کرد: ایران هرگز اقلیتهای مذهبی عراق را تنها نگذاشته است.
انتقاد از فساد اداری در شهرداریها
مهر: رسول زرگرپور استاندار اصفهان گفت: فساد اداری در شهرداریها بیش از سازمانها و ارگانهای دیگر دیده میشود و ضروری است شهرداران با نظارت جدیتر جلوی فساد اداری در شهرداریها را بگیرند.