روزنامه زنجیرهای: خبر آسوشیتدپرس صحت داشت اما دروغ بود!
روزنامه زنجیرهای تازه تأسیس در تیتر اول خود مدعی شد برخلاف تکذیب وزارت خارجه، مذاکرات با آمریکا پیشرفت داشته است!روزنامه مردم امروز در تیتر اول خود ضمن انتشار طرح چهره ظریف و جان کری، شایعه خلاف واقع آسوشیتدپرس مبنی بر توافق هستهای را برجسته کرد و در تیتر اول خود نوشت «خبر خبرگزاری AP و بازتاب آن در شبکه BBC مبنی بر توافق هستهای گرچه با تکذیب وزارت امور خارجه ایران مواجه شد اما پیگیری ما نشان از یک خبر قطعی دارد: پیشرفت در مذاکرات».هرچند موسویان به این روزنامه گفته که «مذاکرات در زمینه انتقال ذخایر اورانیوم ایران به خارج پیشرفت گفته»- موضوعی که تکذیب شده- اما هیچ اشارهای به خط قرمزهای ایران درباره حفظ «ظرفیت غنیسازی» و «لزوم لغو همه تحریمها» نشده است. درعین حال همین روزنامه برخلاف تیتر دروغ اول خود، لابهلای یکی از گزارشهایش نوشت: «به نظر میرسد غربیها به دلیل آن که نتوانستهاند تیم مذاکرهکننده هستهای ایران را برای خروج ذخایر اورانیوم به خارج از کشور متقاعد کنند به فضاسازی رسانهای متوسل شدهاند.
غربیها به غیر از تحت فشار قرار دادن ایران با فضاسازی رسانهای و کشاندن مذاکرات از پشت درهای بسته به عرصه عمومی و رسانهای یقیناً اهداف خاص دیگری را نیز دنبال میکنند. محتملترین دلیلی که میتوان در این زمینه مطرح کرد، زمینهسازی برای شکست احتمالی مذاکرات و انداختن توپ مسئولیت عدم توافق به زمین ایران است. غربیها از هماکنون تلاش میکنند راه فراری را در صورت عدم توافق با ایران برای خود باز نگاه دارند تا در آینده مدعی شوند که طرحهایی قابل توجهی برای پایان دادن به مناقشه هستهای ایران از جمله انتقال ذخایر اورانیوم به کشوری دوست همچون روسیه، ارائه دادهاند اما این پیشنهاد با مخالفت جمهوری اسلامی ایران روبهرو شده است.»این روزنامه همچنین مینویسد: «طرح انتقال ذخایر اورانیوم ایران به روسیه درحالی به هیئت مذاکرهکننده هستهای ایران پیشنهاد شده است که پیش از آن بارها اعلام شده بود خروج مواد هستهای از کشورمان جزو خطوط قرمز ایران محسوب میشود.»
اکنون این سؤال مطرح است که روزنامه غربگرای «مردم امروز»- که توسط برخی همکاران و سردبیر جدا شده روزنامه شرق اداره میشود- چرا اصرار دارد برخلاف واقعیتها و حتی متن خبر خود، تیتر اول را به دور زدن تکذیب وزارت خارجه و ادعای دروغ پیشرفت در مذاکرات اختصاص دهد و بدون دلیل ایجاد خوشگمانی نسبت به آمریکا کند! این اقدام درحالی است که دولت آمریکا برای چندمین بار طی یک سال گذشته 9 شخص حقوقی و حقیقی جدید طرف را مشمول تحریمهای جدید کرد. رهبر معظم انقلاب سال گذشته به هنگام آغاز دور جدید مذاکرات هستهای ضمن اعلام حمایت از فرزندان خود در جبهه دیپلماسی از مردم خواستند نسبت به رسانههایی که بامواجب یا بیمواجب اقدام به بزک کردن و تطهیر دشمن میکنند هوشیار باشند.
زیادهخواهیهای آمریکا موجب شکست مذاکرات در وین و مسقط و ژنو شد.یادآور میشود آبان ماه امسال نیز درحالی که مذاکرات در مسقط در جریان بود، برخی نشریات زنجیرهای مدعی اصلاحطلبی (نظیر آرمان، ابتکار، اعتماد و...) با ذوقزدگی به برجسته کردن این مذاکرات و دادن اطلاعات دروغ به مردم پرداختند. این روزنامهها تیترهای اول خود را به عباراتی نظیر «جهش بزرگ در مذاکرات»، «نبض مذاکرات در مسقط میزند»، «ورود میانجی به جریان مذاکره»، «سفر غیرمنتظره میانجی سنتی به تهران»، «مذاکرات مسقط؛ فرصت کسب توافق همهجانبه»، «نسیم توافق وزیدن گرفت، «مذاکرات محرمانه در شب روشن هستهای» و... اختصاص دادند اما دکتر عباس عراقچی معاون وزیر خارجه مدتی بعد در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعلام کرد «مذاکرات مسقط خیلی بد بود و طبیعی بود که ما در چنین شرایطی به خاتمه مذاکره فکر میکردیم.»
خاطرنشان میشود سردبیر مردم امروز که قوچانی است که زمانی در شرق مدعی شد اگر غرب اجازه داشتن فناوری هستهای را به ایران نمیدهد به خاطر این است که ما تقوای هستهای نداریم و گرنه غرب مانند پاکستان حتی اجازه داشتن بمب اتمی را هم به ما میداد. وی آخرین بار سردبیری روزنامه آسمان را داشت که انتشار توهین عضو گروهک جبهه ملی به حکم الهی و قرآنی قصاص در این روزنامه موجب توقیف آن شد.
درپی بروز برخی تغییرات در حزب کارگزاران و از جمله اضافه شدن کسانی چون قوچانی و لیلاز به شورای مرکزی این حزب، محمد هاشمی دبیر سیاسی کارگزاران از عضویت در این حزب استعفا کرد و نسبت به تکرار سرنوشت افراطگرایانه و ساختارشکنانه حزب منحله مشارکت برای کارگزاران هشدار داد.
یادآور میشود قوچانی در سرمقاله دیروز «مردم امروز» طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را که از سوی شورای نگهبان برای رفع ایرادات به مجلس عودت داده شده، آنارشیسم تدریجی توصیف کرد حال آن که نشریات زرد زنجیرهای طیف متبوع وی نقشآفرینان اصلی آنارشیسم و آشوبافکن در سالهای 78 و 88 بودند.
نیاز مبرم مدعیان اصلاحات به دروغگویی!
رسانهها و نشریات زنجیرهای در راستای القای اختلاف میان اصولگرایان، شایعه دروغ نامزدی جلیلی در انتخابات مجلس از حوزه قم و رقابت با لاریجانی را منتشر کردند.این شایعه ساخته شده توسط سایت انتخاب - که به تازگی از توقیف درآمده - بلافاصله در سایتها و نشریات زنجیرهای برجسته شد و از جمله در روزنامههای آفتاب یزد، اعتماد و... بازتاب یافت به نحوی که روزنامه اعتماد عکس اصلی خود را به همین موضوع اختصاص داد و با قرار دادن عکس سعید جلیلی کنار احمدینژاد تیتر زد: «گمانهزنی رسانهای درباره کاندیدای ویژه جبهه پایداری در قم- خیز جلیلی برای صندلی لاریجانی»!سعید جلیلی این خبر را دروغ محض خواند و گفت اگر قرار باشد در قبال هر بار دروغسازی رسانهای از این دست، موضع بگیرد و تکذیب کند، باید وارد بازی اردوگاه دروغ شده و کار و مسئولیت خود را تعطیل کرده و صرف واکنش، تکذیب کند.
تلاش روزنامه اعتماد برای انتساب جلیلی به احمدینژاد در حالی است که احمدینژاد در سالهای آخر ریاست خود بر سر موضوعاتی مانند بیداری اسلامی و مذاکره با آمریکا اختلافات جدی با جلیلی داشت. با این حال فتنهگران درصددند با دادن آدرسهای غلط، اصولگرایان را به یک گروه خاص فرو بکاهند و آن گروه را نیز به احمدینژاد نسبت دهند حال آن که جبهه اصولگرایی دارای طیفهای مختلفی است و شاکله این جریان ضمن حمایت از رویکردها و عملکردهای خوب دولت نهم و دهم، جزو منتقدان اصلی و جدی و اول سوءعملکردها و خیانتهای حلقه انحرافی بوده است.
از گزارش اقتصادی 100 روزه تا ارائه 2 ماهانه سبد کالا!
وعده دولت درخصوص دادن سبد کالایی با توجه به تبلیغات گستردهای که در این زمینه صورت گرفت، مانند وعده گزارش عملکرد صدروزه از سوی دولت فراموش شده است.به گزارش «راه دانا»، رئیسجمهور وعده داده بود مردم را در جریان واقعیتهای کشور قرار دهد و به همین خاطر حسن روحانی سهشنبه پنجم آذر 1392 در یک مصاحبه تلویزیونی، گزارشی از فعالیتهای صد روز اول دولت تدبیر و امید را ارائه کرد. اگر پنجم آذر 1392 را صدمین روز کاری دولت یازدهم بدانیم، 15 اسفند 1392 دومین صد روز کاری دولت تدبیر و امید بود، اما از گزارش صد روزه دوم که رئیس دولت قول آن را به مردم داده بود خبری نشد و تا الان که باید حدود پنج گزارش صد روزه ارائه میشد، خبری نیست.
از گزارش صد روزه که بگذریم، به بحث سبد کالا میرسیم. سبدی که در بهمن 92 به یکی از پرچالشترین مشکلات دولت تدبیر و امید تبدیل شد و نام «سبد کالا»، صفهای طولانی را در ذهن میآورد که در آن مردم برای دریافت یک کیسه ده کیلویی برنج، چهار کیلو گوشت مرغ، 800 گرم پنیر بستهبندی، 1/8 کیلوگرم تخممرغ و 1/8 کیلوگرم روغن مایع، با بیتدبیری دولت مجبور به اتلاف وقت خود در صفهای طولانی شدند.وزارت صنعت در 23 اسفند 92 وعده داد که سال آینده (سال 93) شش سبد کالا توزیع میشود، یعنی هر دو ماه یکی، اما الان که ده ماه از سال گذشته است یک سبد کالا نیز توزیع نشده است. حتی وزیر رفاه در برنامه مستندی که در ایام نوروز امسال از تلویزیون پخش شد، از توزیع شش سبد کالا در سال 93 خبر داده بود، طبق گفته یکی از مسئولان وزارت صنعت، دولت بر اساس برنامهریزیهایی که انجام داده، قرار است هر دو ماه یک بار اقدام به توزیع سبد کالا کند، اما در این سبدها تلاش میشود، نیازمندان واقعی از این حمایت برخوردار شوند. طبق خبری که در تعطیلات نوروز منتشر شد، در اواخر اردیبهشت ماه نخستین سبد کالا سال 93 توزیع خواهد شد.
حتی یک مقام مسئول در وزارت صنعت با بیان اینکه دولت تا پیش از ماه مبارک رمضان و در نیمه دوم خرداد ماه، دومین سبد کالا را عرضه خواهد کرد، گفت: دولت به طور قطع قصد دارد در آستانه ماه مبارک رمضان که به طور معمول، پیک تقاضا صورت میگیرد، توزیع دومین سبد کالایی را داشته باشد. حال باید از مسئولان دولت پرسید چرا وعدههایی میدهند که توان اجرای آن را ندارند؟ وعده هر دو ماه یک سبد کالا که تاکنون که ده ماه از سال گذشته خبری از آن نیست. اگر همین وعده را دولت قبل میداد و اجرایی نمیکرد، امروز اصلاحطلبان بنفش رنگ مطمئنا دولت را «پوپولیست، دروغگو، عوامفریب و...» مینامیدند.صرفنظر از امکانات و محدودیتهای دولت در راه توزیع سبد کالا، آنچه از همه مهمتر به نظر میرسد فقدان کار کارشناسی کافی و اولویت بخشیدن به دادن وعده به مردم در مواردی از این قبیل است.
فرافکنی دولت صدای روزنامه حامی را درآورد
یک روزنامه حامی دولت میگوید دولت تا کی میخواهد بیتدبیریهای خود در زمینه تورم را پای دولت سابق بنویسد؟روزنامه شرق در تحلیلی اقتصادی با اشاره به افزایش نرخ ارز و قیمت برخی کالاها مینویسد: افزایش نرخ ارز و افزایش شتابان قیمتها نگرانیهای جدی را برای عموم اقشار آسیبپذیر فراهم کرده است... سیر شتابان قیمتها که در بسیاری موارد از سیر رشد نرخ ارز بیشتر شده نشان دهنده احتکار، گرانی و غارت سفره مردم توسط همانهایی است که در سایه و پنهان به غارت مشغولند.این روزنامه ادامه میدهد: ظاهراً تدوینکنندگان دستورالعمل «شوک درمانی» هنوز هم در مصدر کارند و مرتباً در رسانهها فریاد افزایش قیمت خدمات عمومی آب، برق و گاز و... به پا داشتهاند. بنابر اظهار محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی در همایش روز حسابداری مورخ 1392/9/9 «کشور فاقد بودجهبندی عملیاتی و بنگاههای دولتی فاقد سیستم قیمت تمام شده است»، اما مدیران دولتی سازمانها و نهادهای خدماتی دولتی اصرار دارند که ضعف و نارسایی و ریختوپاشهای آنچنانی را از جیب مردم تحت عنوان قیمت تمام شده برداشت کنند. اگر تا دیروز موضوع کسری پرداخت یارانه معضل آقایان بود، امروز که بسیاری از افراد از سبد یارانه حذف شدهاند دیگر به چه بهانهای میخواهند قیمتها را افزایش دهند؟
شرق نوشت: جالب آنکه در حالی که از هماکنون ساز افزایش 15 درصد مزد کارگران را کوک کردهاند در لایحه بودجه سال آتی قیمت حاملهای انرژی بیش از 30 درصد افزایش یافته و حضرات قبل از لایحه همآرامآرام شروع به افزایش نرخ خدمات عمومی کردهاند. مردم میگویند مخالفت ما با سیاستهای دولت قبلی دقیقاً به علت همین افزایش قیمتهای بیمنطق و ناسازگار با معیشت مردم بوده و بدیهی است نمیتوانند قبول کنند دولتی که هدف خود را ثبات اقتصادی اعلام کرده هر روزه افزایش قیمت را در دستور روز خود قرار دهد.نویسنده خاطرنشان کرد: اگر مذاکرات هستهای عامل اصلی افزایش قیمتها نیست (که به نظر نگارنده هم نمیتوان همه افزایش قیمتها را به میز مذاکرات هستهای وصل کرد)، دولت باید رسماً علل افزایش قیمتها، عاملان افزایش قیمتها و رانتخوارانی را که اتفاقاً عامل اساسی همه معضلات اقتصادی هستند افشا و با آنان برخورد قضایی کند. نمیتوان موضوع احمدینژاد را به یک پدیده درازمدت تبدیل کرد و همه مشکلات را به گذشته مرتبط دانست.
شرق تأکید میکند: دولت باید با تمهیدات لازم جلوی افزایش نرخ ارز که صرفاً تهدید خانمانسوز برای سفره معیشت مردم و نعمتی برای میلیاردرهای نوکیسه ارزی است، بگیرد و از طریق اخذ مالیات از سازندگان پاساژهای تجاری میلیارد دلاری و صرافان دوهزار و هفت هزار میلیاردی و 12 میلیارد دلاری ادامه دهد.
*وطن امروز
کاسبان واقعی تحریم
مهدی محمدی: نگاهی ولو از سر اجمال به گفتمان اقتصاد سیاسی دولت و جریانهای نزدیک به آن در 2سال گذشته، آشکارا به ما میگوید این گفتمان «تحریمپایه» بوده است. در واقع دولت – و به دنبال آن جریان اصلاحطلب - تقریبا تمام مبارزات سیاسی و پروژههای رسانهای خود را بر پایه مفهوم تحریم بنا کرده است و هنوز هم، هر زمان که کار به رویارویی با رقبا میرسد، نخستین مفهومی که به میان بحث میدوانند مفهوم تحریم است. به یک معنا اگر کسی در جستوجوی دال مرکزی گفتمان اعتدال باشد، تحریم مناسبترین مفهومی است که به آن خواهد رسید. این مفهوم، تاکنون به مثابه کلیدی عمل کرده است که دولت تصور میکند با آن میتوان هر در بستهای را گشود یا اگر نشد، تخریب کرد. بقیه مفاهیم اصلی هم که دولت در حوزه عمومی از آن تغذیه میکند، به یک معنا خروجیهای این اصطلاح است. به عنوان نمونه تلاش برای یکسره فسادآلود نشان دادن کارنامه دولتهای نهم و دهم بر دروغگویی سیستماتیک درباره نحوه مدیریت تحریم در این دو دولت استوار شده است. حتی وقتی کار به مواجهه با برخی نهادهای انقلابی میرسد دولت ابایی ندارد با بیانصافی تمام به گونهای سخن بگوید که گویی این نهادها سر و سری با کسب و کار ناشی از دور زدن تحریم دارند. منتقدان دولت کاسبان تحریم خوانده میشوند. گفته میشود هدف مذاکرات هستهای هم در اصل لغو تحریمهاست نه حفظ فناوری هستهای، چرا که آنگونه که رئیسجمهور دیروز گفت «آرمانهای ما به سانتریفیوژها متصل نشده است». مفاهیم بنیادینی مانند اقتصاد مقاومتی و استقلال هم به تحریم گرهزده شده است. به ما میگویند اقتصاد ما زمانی مقاومتی است یا زمانی واقعا مستقل هستیم که تحریم نباشیم. رئیسجمهور دیروز حتی به ما آموخت معنی جدید واژه انزوا هم تحریم شدن به سبب مقاومت در موضوع هستهای است. و آخر از همه، مفاهیم روزمره اقتصادی مانند رشد، تورم و توسعه هم به عنوان خروجیهای وضعیتی در نظر گرفته میشود که تحریمها برچیده شده باشد.
ملاحظه میکنید که در نظام فکری و ادبیات سیاسی دولت، واژه تحریم و مشتقات آن جایگاهی بسیار ویژه دارد. دولت حسن روحانی نه فقط میخواهد از طریق مقدم داشتن لغو تحریم بر حفظ هر نوع سرمایه استراتژیکی مانند برنامه غنیسازی و مانند آن، مذاکرات خود با کشورهای غربی را به سرانجام برساند بلکه تصور میکند اینجا نقطهای است که میتواند حریفان سیاسی خود را هم گیر بیندازد، دچار تنگنا کند و هر مبارزه سیاسی یا رسانهای را از آنها ببرد.
پیشفرض همه این بحثها هم این است که جریان انقلابی و رویکردها و روشهای آن در مذاکرات هستهای و اساسا نوع نگاه آن به مفاهیمی مانند استقلال، آرمانهای انقلابی، قدرت ملی و ارتباط با جهان خارج است که کشور را در گرداب تحریمها فرو برده است. برنامه سیاسی آقای روحانی آشکارا این است که با مقصرسازی تفکر انقلابی و مقاومتی در موضوع اعمال تحریمها، اولا آنها را مقابل افکار عمومی قرار بدهد و همان جا نگه دارد و ثانیا با گره زدن راهحل مشکلات اقتصادی کشور به مفهوم «خروج از انزوا» و «لغو تحریم» نتیجه بگیرد مخالفت با امتیازدهی در موضوع هستهای به معنای مخالفت با بهبود معیشت مردم است.
سخنان مکرر آقای رئیسجمهور در این زمینه هیچ تردیدی باقی نگذاشته که قصد دارند این راه را تا انتها بروند، چرا که هم زمین زیر پای خود را محکم میبینند و هم آینده مسیر را تضمین شده. سوال این است که آیا واقعا این بازی همانقدر ثمربخش است که دولتیها تصور میکنند؟
راقم این سطور هفته گذشته در پژوهشی بلند به طور اساسی استدلال کرد علت اصلی اعمال تحریمهای به ظاهر فلجکننده علیه ایران از خرداد 89 به بعد نه سیاستهای هستهای ایران بلکه تلاش غرب برای پاسخ دادن به تقاضای جریان فتنه، احیای این جریان، قدرتمند کردن آن و به هم ریختن محیط داخلی ایران با هدف ایجاد زمین بازی وسیعتر برای آن بوده است. آن نوشته استدلال میکند که پس از آشکار شدن قابلیتهای فتنه، هدفگذاریهای خلع سلاحی تحریمها تا حدود زیادی تعدیل شد و هدفهای مرتبط با دستکاری در محیط سیاست داخلی و افکار عمومی ایران، در صورتبندی تحریمها جای آن را گرفت. تا امروز هیچکس، نه درون دولت و نه از میان خیل حامیان فتنه علاقه – و البته توان- پاسخ دادن به آن نوشته و ارائه یک صورتبندی نظری و کدیک رقیب را نداشته است. اگر نتیجهگیری آن پژوهش درست باشد – که یقینا هست - کل نظام گفتمانی تحریمپایه بر باد خواهد رفت.
اساسا بانیان تحریمهای اقتصادی از قطعنامه 1929 به بعد، انقلابیون مدیریتکننده پرونده هستهای نبودهاند بلکه مقصر اصلی در این میان کسانی هستند که روند راهبردی تغییر محاسبات غرب را –که در حال نتیجه دادن بود- مختل کرده و آمریکا را متقاعد کردند اگر تحریمها را با دیگر گزینههای فشار تلفیق کند در زمانی کوتاه قادر خواهد بود محاسبات مردم و حاکمان در ایران را یکسره تغییر داده و به نفع خود دگرگون کند. از این منظر، تمرکز بر موضوع تحریم و تبعات آن، اتفاقا سستترین تکیهگاهی است که دولت میتواند بر آن تکیه کند. امروز زمان طلبکاری نیست. آقای دکتر روحانی اگر به دنبال مقصران واقعی وضعیت فعلی و علاج بنیادین مساله است، بهتر است «سرچشمههای طمع غرب در ایران» را کور کند نه اینکه نیمی از وزارتخانههای خود را و بیش از نیم بدنه اجرایی دولت خود را به حامیان کسانی بسپارد که انتهای سال 88 به واشنگتن رفتند و التماس کردند خواهش میکنیم ملت ما را تحریم کنید! اگر امروز آقای روحانی اندک سرمایهای در اختیار دارد که آن را روی میز بگذارد و در ازای آن امتیاز بخواهد، محصول مقاومت آنهایی است که اجازه ندادند پروژه شکنجه اقتصادی ملت ایران به نتیجه برسد نه آنها که خود مسبب تحریمها شدند، بعد با سر دست گرفتن آن تحریمها به محیط گفتمانی انتخابات 92 شکل دادند، پس از آن به بهانه لغو تحریم به جان سرمایههای راهبردی کشور در حوزه هستهای افتادند و حالا هم نقشه ریختهاند از طریق بالا و پایین کردن تحریمها انتخابات آینده را ببرند.
اگر کسی حقیقتا در پی کاسبان تحریم میگردد که همان متقاضیان و بانیان و مدافعان تحریم هستند، آدرسی بهتر از این نخواهد یافت.
جزئیات جدید خواسته خطرناک آمریکاییها در مذاکرات هستهای؛ انتقال ذخایر طرح نتانیاهو
انتقال ذخایر اورانیوم ایران به کشور سوم موضوع جدیدی نبود. آنچه آسوشیتدپرس طی روزهای گذشته منتشر کرد در واقع ادامه همان اخباری بود که نیویورکتایمز و رویترز آبانماه امسال منتشر کردند. ماجرا از این قرار است که طرف آمریکایی در مذاکرات هستهای یکی از پیششرطهای توافق جامع هستهای را انتقال ذخایر اورانیوم ایران به یک کشور سوم دانسته است. اگرچه عباس عراقچی پیشتر صراحتا اعلام کرده بود انتقال ذخایر اورانیوم ایران به خارج از کشور یکی از «خطوط قرمز» مذاکرات است اما به مرور آنچه درباره محتوای مذاکرات منتشر شد، نشان میداد موضوع جدی است و طرف مقابل به دنبال تحقق این ماجرا است.
به گزارش «وطن امروز»، اما انتشار گزارش اخیر آسوشیتدپرس فضا را برای بررسی بیشتر این ماجرا در ایران فراهم کرد. اگرچه مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه روز شنبه به گزارش آسوشیتدپرس واکنش نشان داد و گفت هنوز بر سر هیچ موضوعی توافق نشده است اما موضوع انتقال ذخایر اورانیوم به دلیل اهمیت ماجرا، در محافل سیاسی و عمومی مطرح شده است. «وطن امروز» در گزارش روز گذشته خود با عنوان «افخم تکذیب کرد یا تأیید؟» توضیح داد که موضوع انتقال ذخایر اورانیوم به روسیه یکی از موضوعاتی است که در مذاکرات هستهای به آن پرداخته شده است. آمریکاییها انتقال ذخایر اورانیوم 5/3 تا 5 درصد ایران را براساس گام نهایی توافق ژنو مطرح میکنند چراکه براساس آن توافق، یکی از پیششرطهای توافق جامع هستهای، محدود شدن ذخایر اورانیوم ایران است. ایران در حال حاضر حدود 5/8 تن ذخایر اورانیوم 5/3 تا 5 درصد در اختیار دارد که براساس اخبار دریافتی «وطنامروز»، آمریکاییها به دنبال انتقال یا از بین رفتن 8 تن از این ذخایر هستند چراکه محدودیت ذخایر اورانیوم ایران یکی از محورهای break out است. اما با مطرح شدن این موضوعات و جدی شدن انتقال ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به روسیه، روز گذشته اطلاعات جدیدی از موضوع منتشر شد. اطلاعاتی که با توجه به زمان مطرح شدن موضوع انتقال ذخایر اورانیوم غنیشده ایران در رسانههای خارجی، میتواند موثق و قابل استناد باشد.
همزمان با انتشار این گزارش، یکی از روزنامههای حامی دولت نیز در گزارشی رسما واکنش خانم افخم را رد کرد و به نقل از یک منبع آگاه نوشت که طرح انتقال ذخایر اورانیوم غنیشده ایران روی میز مذاکرات قرار دارد و تاکنون درباره آن گفتوگو نیز شده است. از سوی دیگر روز گذشته برخی نمایندگان مجلس نیز نه تنها این طرح را تایید کردند بلکه جزئیاتی درباره این موضوع نیز ارائه کردند. جزئیاتی که یک اتفاق تکاندهنده را فاش میکند و آن این است که ایده انتقال ذخایر ایران به روسیه را بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس مطرح کرده و در اینباره آمریکاییها براساس طرح نتانیاهو این موضوع را دنبال میکنند! یک عضو کمیسیون امنیتملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع انتقال ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به روسیه اظهارداشت: این موضوع از مذاکرات مسقط به بعد، بیشتر شدت یافته است.
کریمیقدوسی به رجانیوز گفت: در مذاکرات مسقط آمریکاییها یک طرح 8صفحهای ارائه دادند که میتوان از آن بهعنوان بدترین طرح از ابتدا تا به حال نام برد. در یکی از بندهای این طرح موسوم به طرح نتانیاهو آمده است که مواد غنیشده 3 تا 5 درصد به یک کشور ثالث انتقال داده شود که خودشان پیشنهاد دادند این کشور روسیه باشد و بعدها نیز در هیچ زمانی نباید بیش از 130 کیلوگرم اورانیوم غنیشده در جمهوری اسلامی موجود باشد. وی افزود: تردیدی نیست آمریکاییها در رفتارشان زیادهخواه هستند، حتی بیش از این موضوع درخواست کردهاند که تستهای موشکی جمهوری اسلامی زیرنظر خودشان انجام بگیرد و از آمریکا برای بازرسی به جمهوری اسلامی بیایند تا در تستهای موشکی ایران نظارت کنند. این نماینده در ادامه البته تاکید کرد که تیم مذاکرهکننده ایرانی این پیشنهاد را نپذیرفته است. او در اینباره گفت: درباره تعطیلی فردو و R&D و پیشرفت مطالبی مطرح شده است اما با پاسخ محکم تیم مذاکرهکننده برخورد کردهاند و واقعیت همان است که خانم افخم گفته و توافقی مبنی بر موضوعات ذکرشده صورت نگرفته است و طرف غربی نیز میداند این موضوعات از خطوط قرمز ما است که بههیچ وجه نمیشود از آن عدول کنند، البته همه این سوالات را روز سهشنبه در صحن علنی مجلس از آقای ظریف خواهیم پرسید.
کریمیقدوسی درباره واکنش مجلس درصورت تحقق طرح نتانیاهو نیز گفت: اگر این توافق یک در هزار صورت بگیرد، مردم و مجلس زیر بار این توافق نمیروند چراکه خطوط قرمز و قطعی جمهوری اسلامی را نقض میکند. این خطوط قرمز توسط مقامات عالی نظام و کارشناسان خبره تهیه شده است و عدول از آنها خیانت به منافع ملی است، البته در صورت ایجاد هر توافقی کلام آخر را مجلس شورای اسلامی میزند.
لغو مجوز واردات مدل مشهور پورشه
در حالی که بر اساس نامه آذرماه یک مسئول اجرایی به مبادی ذی ربط در امر واردات کالا، اعلام شده بود که یکی از مدل های جدید و شاسی بلند خودروی پورشه، اجازه ورود به کشور را پیدا کرده است اما بر اساس دستور روزهای اخیر یک مسئول مهم اجرایی به دستگاههای مسئول، تاکید شده است که مجوز مذکور فعلا معتبر نبوده و تا اطلاع ثانوی، این مدل جدید خودروی پورشه مجوز ورود به کشور را نخواهد داشت.
دستور جدید برای تعیین قیمت تمام شده خدمات دولتی
بر اساس بخشنامه ای که طی روزهای اخیر از سوی یک مسئول مهم اجرایی به همه وزارتخانه ها و سازمان های دولتی ابلاغ شده، تاکید شده است که تمامی دستگاه های مذکور باید ضمن تشکیل کمیته ای تحت عنوان ساختار و فناوری های مدیریتی، نسبت به انجام اقداماتی چون تعیین شیوه های مشارکت و برون سپاری فعالیت های دولتی مانند مشارکت، خصوصی سازی و شراکت، تعیین وظایف قابل واگذاری جهت تمرکززدایی و تعیین قیمت تمام شده خدمات و فعالیت های دولتی در آن دستگاه اقدام کنند.
*ایران
انتقاد سلیمینمین از حذف افراد از تاریخ
عباس سلیمینمین در حاشیه جشنواره فیلم عمار از حذف افراد از تاریخ انتقاد کرد و پیشنهاد داد به جای این کار، به تبیین و پژوهش در تاریخ پرداخته شود.به گزارش ایسنا، وی به حذف عکس قطبزاده کنار امام(ره) اشاره کرد و گفت: چون حال نداشتیم تبیین کنیم، آمدیم عکس آقای قطبزاده را از کنار امام حذف کردیم و با این کار بخشی از تاریخ را حذف کردیم! این به درست یا غلط بودن آقای قطبزاده اشاره نمیکند، ما چون دیگر نمیخواهیم سراغ پژوهش برویم، پس حذفش میکنیم! وی گفت: چرا بعد از گذشت 80-70 سال از زمان رضاخان، هنوز اسناد آن دوره منتشر و علنی نشده است؟!
تبدیل قرار کفالت مرتضوی به وثیقه
قرار کفالت دو میلیارد تومانی «سعید مرتضوی» مدیرعامل پیشین سازمان تأمین اجتماعی به وثیقه تبدیل شد. «علیرضا دقیقی» وکیل و یکی از شاکیان پرونده تأمین اجتماعی روز گذشته با اعلام این خبر به ایرنا، از میزان قرار وثیقه صادر شده اظهار بیاطلاعی کرد. پیشتر نیز در پرونده شکایت یکی از اولیای دم کشته شدگان حادثه کهریزک برای مرتضوی قرار وثیقه سه میلیارد تومانی صادر شده بود.
خرید رفتن «کری» موضوع سؤال نمایندگان از ظریف!
خرید رفتن «جان کری» در عمان موضوع سؤال یکی از نمایندگان از محمد جواد ظریف است. «محمد حسن آصفری» دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به «میزان» گفت: نمایندگان میخواهند بدانند چرا آقای جان کری در مسقط میز مذاکره را ترک کرده و به بازار برای خرید رفته است. وزیر امور خارجه قرار است سهشنبه این هفته با حضور در جلسه علنی مجلس، پاسخگوی سؤالات جواد کریمی قدوسی به نمایندگی از جمعی از نمایندگان مجلس باشد.
بازتاب پیشنهاد روحانی برای رفراندوم
پیشنهاد رئیس جمهوری مبنی بر برگزاری همه پرسی از مردم در برخی امور بلافاصله در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی قرار گرفت و رسانهها در نخستین ساعات پس از این اظهارات، از سخنان حسن روحانی استقبال کردند.عصر ایران در گزارشی نوشت: روحانی با این راهکار تابوی برگزاری رفراندوم در موضوعات مختلف را میشکند و این ذهنیت که همه پرسی اصل نظام یا اصولی از قانون اساسی را هدف میگیرد، منتفی و اصلاح میشود. زیرا همه پرسی احتمالی در چارچوب قانون اساسی و احیای اصلی از اصول قانون اساسی برگزار میشود و میتواند درباره هر موضوعی باشد مثلاً کاهش تعطیلات عمومی در تقویم سالانه، حذف پردرآمدها از دریافت یارانه، برقراری رابطه با فلان کشور یا موضوعات حساس و غیر حساس دیگر.
خرید عجیب تمام نسخههای یک روزنامه در مشهد
عوامل ناشناس با مراجعه به دکههای مطبوعاتی در مشهد اقدام به خرید و جمعآوری تمامی نسخههای روزنامه خراسان کردند. به گزارش ایرنا، برخی مدعی هستند این موضوع با مصاحبه دادستان مشهد با روزنامه خراسان در شماره روز دوشنبه مبنی بر اعلام پلمب شدن دفاتر خرید و فروش سهام سه شرکت سرمایهگذاری خصوصی مرتبط است.گفته میشود «عوامل شرکتهای سرمایهگذاری» با مراجعه به دکههای مطبوعاتی خواستار خرید همه نسخههای روزنامه خراسان شده و حتی در برخی موارد در پی امتناع دکه داران از فروش یکجای نسخهها، با آنان وارد درگیری فیزیکی شدهاند.
* معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه استان همدان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد ازدواج سفید (معضلی که مدتی است از گوشه و کنار اخباری راجع به آن شنیده میشود) و تدابیر اندیشیده شده راجع به این معضل گفت: موضوع ازدواج سفید مشکل حاد نیست و آمار آن در کشور بسیار بسیار پایین است که میتوان با تدابیر خاص و فرهنگسازی این مشکل کوچک را نیز برطرف کرد. به گزارش خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی از همدان، گلزاری، ازدواج سفید را نیرنگ دشمن برای غافل ماندن از مشکلات اساسیتر عنوان کرد و گفت: در جامعه امروزی معضلات و مشکلاتی بزرگتر و حیاتیتر از موضوع ازدواج سفید وجود دارد که باید به آنها پرداخت.
* علمای بحرین با انتشار بیانیهای توهین به آیتالله سیستانی مرجع عالیقدر در نجف اشرف را محکوم کردند. به گزارش العالم، در این بیانیه آمده است: انحطاط اخلاقی باعث شد مزدوری پست مانند ناجی العربی به مقام شامخ یک عالم باتقوای فاضل مانند آیتالله سیستانی توهین کند اما این اقدام فقط باعث ارتقاء جایگاه ایشان شد. ناجی العربی که گفته میشود بنیانگذار گروه موسوم به «تجمع وحدت ملی» و از مدافعان رژیم آل خلیفه است، در خطبه نماز جمعه گذشته گفت: «حکومت نباید به تهدید برخی از دشمنان وطن در خارج و داخل گوش فرا دهد. به اشخاصی که خود را مرجعیت عالی دینی میدانند، به ویژه سیستانی میگویم در امور بحرین دخالت نکن.» وی در ادامه این اظهارات توهین آمیز، از آیتالله سیستانی خواست از مرجعیت کنارهگیری و از مردم عراق و بحرین عذرخواهی کند.
* صفحه رسمی مجلس بحرین در شبکه اجتماعی «توئیتر»، اعلام همبستگی با دبیرکل جمعیت الوفاق را «شتافتن به یاری متحد فارسی» دانست و مدعی شد کسانی که در ایران، عراق و لبنان از شیخ علی سلمان حمایت میکنند «آدمهای ایران» هستند. مقامات بحرین برای فرافکنی و انکار مشکل داخلی خواستههای مردمی در این کشور را نادیده گرفته و مردم را به دنبالهروی از ایران متهم میکنند.
*قدس
طراحی اولین پهپاد موشک گریز
جهان: محققان بسیجی کشورمان موفق به طراحی نخستین پهپاد موشک گریز دنیا در ارتفاع هشت هزار متری شدند که نام پهپاد ثارا... بر آن گذاشته شده است.
انفجار در ساوه
ایرنا: وقوع انفجار در واحد صنعتی «فروزان گاز» شهر صنعتی کاوه ساوه روز یکشنبه دو کشته و یک زخمی به جا گذاشت. محمد حقیقی رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ساوه در خصوص این حادثه گفت: این حادثه ساعت هفت صبح دیروز در این شرکت که تولید کننده سیلندر و کپسول گاز است، رخ داد و منجر به خسارات مالی و جانی شد.
محاکمه دانه درشتهای فتنه 88
مهر: محمدنبی حبیبی دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: ما خواستار محاکمه دانه درشتهای فتنه 88 هستیم.
انتقاد از آب باریکه کف زاینده رود
مهر: رسول زرگرپور استاندار اصفهان گفت: با جاری شدن آب باریکه ای در کف زاینده رود، عده ای معترض این کار شدند که با این اقدام مسؤولان متوجه خشکسالی در استان نمیشوند. خشکسالی اصفهان مسأله ای نیست که با جاری شدن آب باریکه ای بر کف زاینده رود بتوان آن را پنهان کرد یا نیاز به ظاهر سازی داشته باشد.امروز تمام مسؤولان کشور نسبت به خشکسالی اصفهان واقف هستند.
دیگر ناامید شده ایم
قدس آنلاین: علی شیاری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با «مشمئزکننده» خواندن مباحث طولانی بحران زیست محیطی دریاچه ارومیه اظهار داشت: این بحث دیگر ناامیدکننده شده و شعار در مورد راهکارهای احیای این دریاچه دیگر کافی است، زیرا با گذشت چند سال هنوز مطالعات احیای آن به پایان نرسیده است.
پست و مقام ارزش ندارد
مهر: حجتالاسلام عباس اسکندری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم با تشریح خطرات فتنهگری سال ۸۸ گفت: پست و مقام آنقدر ارزش ندارد که آبرو و اقتدار نظام تضعیف شود.
تبدیل قرارکفالت مرتضوی
باشگاه خبرنگاران: علیرضا دقیقی یکی از شاکیان سعید مرتضوی در پرونده تأمین اجتماعی، از تبدیل قرار کفالت مدیرعامل پیشین سازمان تأمین اجتماعی به قرار وثیقه خبر داد.
چرایی استعفای اعضای یک کمیسیون
باشگاه خبرنگاران: جعفر قادری از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در رابطه با موضوع استعفای دست جمعی اعضای کمیسیون اصل 90 مبنی بر حاضر نشدن اعضای این کمیسیون در کمیسیون تلفیق گفت: این مسأله با عنوان استعفا صورت نگرفته است.
هر ساعت، 18 طلاق در کشور
ایرنا: علی اکبر محزون مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور گفت: در 9 ماهه امسال 117 هزار و 432 مورد طلاق به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 8/2 درصد رشد داشته است. وی افزود: 107 هزار و 787 مورد از طلاقها در شهرها و 9 هزار و 645 مورد دیگر نیز در روستاها به ثبت رسیده است. محزون ادامه داد: بر اساس این آمار در هر ماه 13 هزار و 48 واقعه طلاق، هر شبانه روز 424 مورد و در هر ساعت 18 مورد طلاق در کشور به ثبت می رسد. وی اضافه کرد: متأسفانه سرعت رشد طلاق بیشتر از واقعه ازدواج در کشور است.
تخلف برخی مدارس در روزهای پنجشنبه
فارس: حاجیبابایی وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه در برخی مدارس درباره روزهای پنجشنبه تخلف صورت میگیرد، گفت: اگر مدارس، کلاسهای فوق برنامه را به اجبار در روزهای پنجشنبه برگزار کنند، تخلف است.
تعطیلی دفاتر 17 شبکه ماهوارهای
فارس: پورفلاح معاون اطلاعات داخلی وزیر اطلاعات گفت: دشمنان به اسم شیعه 17 شبکه ماهوارهای ایجاد کردند که دفاتر آنها در داخل کشور توسط نظام جمهوری اسلامی تعطیل شده است.
هواپیماهای ناتو حق عبورندارند
فردا: امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) گفت: از طریق سازمان ایکائو اعلام کردهایم که برخی از هواپیماها مثل هواپیماهای ناتو حق عبور از فضای جمهوری اسلامی ایران را ندارند.