کد خبر 396487
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۲

قرار است امشب مشروح دیدار رهبر انقلاب با مسؤولان و دست‌اندرکاران حفظ منابع طبیعی، محیط زیست و فضای سبز شهری، بعد از خبر ساعت 21 از شبکه یک سیما پخش شود.

گروه سیاسی مشرق - بعد از بروز بحران ریزگردها در استان خوزستان این مساله به یکی از چالش‌های عمده سازمان محیط زیست کشور بدل شد. معصومه ابتکار که سفری دیرهنگام به این استان داشت نیز جز استفاده از ماسک و پنجره دو جداره راهکار عاجل دیگری برای این بحران ارائه نکرد. [1]

این درشرایطی بود که جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و همچنین قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت همزمان سفری به عراق داشتند و یادداشت تفاهمی برای برطرف کردن بحران ریزگردها میان ایران و عراق امضاء شد.

پیش از همه این موارد رهبر معظم انقلاب طی دستوری ویژه از دولت خواسته بود که با برگزاری جلسات و تشکیل یک کارگروه اقدام اضطراری و ستادی را برای مقابله با ریزگردها انجام دهند. اما همچنان بحران ریزگردها در خوزستان ادامه دارد و مردم این نفسان با خاک و ریزگردها آلوده است. اما تاکیدات رهبر انقلاب برای مقابله با ستادی و مستمر با این بحران ادامه دارد.

رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان و دست اندرکاران منابع طبیعی و حفظ محیط زیست، حل مسائل و مشکلات زیست محیطی همچون آلودگی هوا، پدیده ریزگردها و دست اندازی به جنگل ها و مراتع و فضاهای سبز را نیازمند برنامه ریزی، تدبیر، پیگیری مستمر و جدی و قاطعیت دستگاههای مرتبط دانستند و تأکید کردند: حفظ محیط زیست یک وظیفه حاکمیتی است که باید با تهیه سند ملی محیط زیست و پیوست زیست محیطی برای همه طرحهای عمرانی و صنعتی و همچنین جرم انگاری تخریب محیط زیست، به این وظیفه بسیار مهم، عمل شود.

حضرت آ‌یت‌الله خامنه‌ای هوا، آب و خاک را سه عنصر اصلی در محیط زیست برشمردند و گفتند: « برای حل مسائلی همچون آلودگی هوا در کلان شهرها، و پدیده گرد و غبار و همچنین کمبود آب و فرسایش خاک، بیشتر از تبلیغات، باید کار و تلاش جدی و پیگیری مستمر انجام داد.»[2]

گرچه اطلاع‌رسانی در مورد مشکلاتی که پدیده شوم ریزگردها برای مردم استان خوزستان بوجود آورده است، لازم و ضروری است و می‌تواند به جلب توجه مسئولین و سازمان‌های مربوطه برای حل این بحران کمک کند اما به نظر می‌رسد این موضوع با یک شوی تبیلغاتی در فضای مجازی همراه شده است که بیش از اینکه به حل این معضل کمک کند، بیشتر وجهه تبلیغاتی دارد. در صورتی که رهبر معظم انقلاب از بدو بوجود آمدن این بحران زیست محیطی بر کار ستادی و جهادی برای حل این مشکل تاکید کرده‌اند.

بر همین اساس اخیرا کمپین تبلیغاتی با نام «‌همنفسیم»‌ ایجاد شده است که بعد از پیام اینستاگرامی رئیس جمهور بوجود آمد.

این درحالی است که قطعا کارهای تبلیغاتی و شعاری صرف نمی‌تواند برای هموطنان اهوازی که به جای هوا خاک را در ریه‌های خود احساس می‌کنند، مفید فایده و مایه همدردی باشد.

البته در این میان اقدامات قابل توجهی نیز بوده که می‌بایستی رنگ استمرار به خود بگیرد تا با پیگیری لازم که اصل اساسی مدیریت بحران است، شاهد حل و فصل آن باشیم. به عنوان مثال اقدام عاجل مسئولانی چون سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت که در روزهای ابتدایی بروز بحران در اهواز برای رسیدگی به وضعیت سلامتی مردم به این شهر سفر کرد و همچنین حضور سعید جلیلی در راهپیمایی 22 بهمن در این شهر، خود می‌تواند نمونه جالبی برای رسیدگی به حال و روز مردم این استان از نزدیک باشد.

به هر حال همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند معضل زیست محیطی و مقابله با بحران‌های محیط زیست با تبلیغات حل نمی‌شود و بایستی مسئولان با برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت با حضور مستمر در کانون‌های بحران به رفع گرفتاری مردم بپردازند. مدیریتی که همواره رهبری نسبت به آن تاکید کرده‌اند و آن را مدیریت جهادی نامیده‌ و با نامگذاری سال جاری به نام « اقتصاد و فرهنگ؛ ‌با عزم ملی و مدیریت جهادی» برای فرهنگ سازی و نهادینه‌سازی آن در میان مدیران اقدام نموده‌اند.


[1] -http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931128001676

[2] -http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=contentShow&id=12915