قرار است امشب مشروح دیدار رهبر انقلاب با مسؤولان و دست‌اندرکاران حفظ منابع طبیعی، محیط زیست و فضای سبز شهری، بعد از خبر ساعت 21 از شبکه یک سیما پخش شود.

گروه سیاسی مشرق - بعد از بروز بحران ریزگردها در استان خوزستان این مساله به یکی از چالش‌های عمده سازمان محیط زیست کشور بدل شد. معصومه ابتکار که سفری دیرهنگام به این استان داشت نیز جز استفاده از ماسک و پنجره دو جداره راهکار عاجل دیگری برای این بحران ارائه نکرد.بحران ریزگردها نیازمند مدیریت جهادی ‌است یا شوی تبلیغاتی؟/ کلید گمشده مدیریت بحران خوزستان[1]

این درشرایطی بود که جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و همچنین قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت همزمان سفری به عراق داشتند و یادداشت تفاهمی برای برطرف کردن بحران ریزگردها میان ایران و عراق امضاء شد.

پیش از همه این موارد رهبر معظم انقلاب طی دستوری ویژه از دولت خواسته بود که با برگزاری جلسات و تشکیل یک کارگروه اقدام اضطراری و ستادی را برای مقابله با ریزگردها انجام دهند. اما همچنان بحران ریزگردها در خوزستان ادامه دارد و مردم این نفسان با خاک و ریزگردها آلوده است. اما تاکیدات رهبر انقلاب برای مقابله با ستادی و مستمر با این بحران ادامه دارد.

رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان و دست اندرکاران منابع طبیعی و حفظ محیط زیست، حل مسائل و مشکلات زیست محیطی همچون آلودگی هوا، پدیده ریزگردها و دست اندازی به جنگل ها و مراتع و فضاهای سبز را نیازمند برنامه ریزی، تدبیر، پیگیری مستمر و جدی و قاطعیت دستگاههای مرتبط دانستند و تأکید کردند: حفظ محیط زیست یک وظیفه حاکمیتی است که باید با تهیه سند ملی محیط زیست و پیوست زیست محیطی برای همه طرحهای عمرانی و صنعتی و همچنین جرم انگاری تخریب محیط زیست، به این وظیفه بسیار مهم، عمل شود.

بحران ریزگردها نیازمند مدیریت جهادی ‌است یا شوی تبلیغاتی؟/ کلید گمشده مدیریت بحران خوزستانحضرت آ‌یت‌الله خامنه‌ای هوا، آب و خاک را سه عنصر اصلی در محیط زیست برشمردند و گفتند: « برای حل مسائلی همچون آلودگی هوا در کلان شهرها، و پدیده گرد و غبار و همچنین کمبود آب و فرسایش خاک، بیشتر از تبلیغات، باید کار و تلاش جدی و پیگیری مستمر انجام داد.»[2]

گرچه اطلاع‌رسانی در مورد مشکلاتی که پدیده شوم ریزگردها برای مردم استان خوزستان بوجود آورده است، لازم و ضروری است و می‌تواند به جلب توجه مسئولین و سازمان‌های مربوطه برای حل این بحران کمک کند اما به نظر می‌رسد این موضوع با یک شوی تبیلغاتی در فضای مجازی همراه شده است که بیش از اینکه به حل این معضل کمک کند، بیشتر وجهه تبلیغاتی دارد. در صورتی که رهبر معظم انقلاب از بدو بوجود آمدن این بحران زیست محیطی بر کار ستادی و جهادی برای حل این مشکل تاکید کرده‌اند.

بر همین اساس اخیرا کمپین تبلیغاتی با نام «‌همنفسیم»‌ ایجاد شده است که بعد از پیام اینستاگرامی رئیس جمهور بوجود آمد.

بحران ریزگردها نیازمند مدیریت جهادی ‌است یا شوی تبلیغاتی؟/ کلید گمشده مدیریت بحران خوزستاناین درحالی است که قطعا کارهای تبلیغاتی و شعاری صرف نمی‌تواند برای هموطنان اهوازی که به جای هوا خاک را در ریه‌های خود احساس می‌کنند، مفید فایده و مایه همدردی باشد.

البته در این میان اقدامات قابل توجهی نیز بوده که می‌بایستی رنگ استمرار به خود بگیرد تا با پیگیری لازم که اصل اساسی مدیریت بحران است، شاهد حل و فصل آن باشیم. به عنوان مثال اقدام عاجل مسئولانی چون سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت که در روزهای ابتدایی بروز بحران در اهواز برای رسیدگی به وضعیت سلامتی مردم به این شهر سفر کرد و همچنین حضور سعید جلیلی در راهپیمایی 22 بهمن در این شهر، خود می‌تواند نمونه جالبی برای رسیدگی به حال و روز مردم این استان از نزدیک باشد.

به هر حال همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند معضل زیست محیطی و مقابله با بحران‌های محیط زیست با تبلیغات حل نمی‌شود و بایستی مسئولان با برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت با حضور مستمر در کانون‌های بحران به رفع گرفتاری مردم بپردازند. مدیریتی که همواره رهبری نسبت به آن تاکید کرده‌اند و آن را مدیریت جهادی نامیده‌ و با نامگذاری سال جاری به نام « اقتصاد و فرهنگ؛ ‌با عزم ملی و مدیریت جهادی» برای فرهنگ سازی و نهادینه‌سازی آن در میان مدیران اقدام نموده‌اند.



[1] -http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931128001676

[2] -http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=contentShow&id=12915

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۹
    0 0
    مدیریت جهادی یعنی چه؟ یعنی اینکه مدیران چفیه بیندازند و هر روز سوابق جبهه خودشان را به رخ بکشند و گاهی ادای مردمی بودن در بیاورند و مرتب از شهدا بگویند اما در عمل و روشهای مدیریتی کاملا سکولار مدیریت کنند و بعد هم اسم خود را مدیر جهادی بگذارند؟ ابدا و کلا. مدیریت جهادی هم اکنون مانند اقتصاد مقاومتی و همه واژه های زیبایی که گفته می شود اما فقط برای سوء استفاده و بر گزاری همایش و نمایش استفاده می شود. متاسفانه دیده می شود این نوع تبلیغات فقط نشانه سوء استفاده از همه چیز برای کسب قدرت سیاسی است. اما مشکل ریز گردها یک راه حل بیشتر ندارد و آن اینکه انسان در کل دنیا دست از سر طبیعت بردارد و به گذشته برگردد. بگذارد رودها جاری باشند. بگذارد سفره آبها و تالابها در حالت طبیعی باشند. و از همه مهمتر اینکه سبک زندگی خود را به صورت سابق در بیاورد و مثلا بفهمد چرا ایرانیان قدیم بادگیر داشت؟ چرا بازارها و کوچه هایشان سقفدار و تاق و چشمه ای بود؟ چرا به جای کانال درست کردن و سد سازی قنات می زدند؟ پنجره خانه ایرانیها چرا رو به جنوب نبود و چرا کوجک بود؟ بادگیر داشتند تا مصرف کولر نداشته باشند و در عین حال خانه را خنک کنند. خانه را از گاهگل می ساختند که هم عایق حرارت است و هم سبک و در وقت زلزله آسیبهایش شدید نیست. بازارها را مسقف می کردند تا هم از تابش شدید آفتاب و هم گرد و خاک کویرها در امان باشند. قنات می زدند چون می دانستند آب در هوای داغ ایران فورا تبخیر می شود اما در قنات هدر رفت آب نزدیک به صفر است. پنجره ها را کوچک می ساختند تا از گرما در در امان باشند و زمستان از سرما و و آن را رو به جنوب نمی ساختند چون از آفتاب داغ فراری بودند. اما ما چه کردیم؟ خیال کردیم ایران هم اروپا است و سواحل دریای نروژ است. خانه ها را آجری کردیم که رسانای گر ما است. بادگیر را از بین بردیم و به جایش کولر گذاشتیم. پنجره ها را به سبک مردم شمال اروپا بزرگ و رو به جنوب ساختیم و در عوض از گرما هلاک شدیم و دوباره به جایش رفتیم کولر گازی گذاشتیم! آنهم با برقی که از منابع فسیلی تامین می شود! سقف کوچه ها و بازارها را از بین بردیم و دچار ریز گرد ها در کوچه و خیابان شدیم. قنات را با چاههای عمیق خشاکندیم تا مثلا خودکفایی کندم ایجاد کنیم! سدها را یکی بعد از دیگری احداث کردیم تا آب شیرین به آسانی بخار شود و در هوای گرم از روی سدها به هدر برود - بالاترین هدر رفت آب در سدها به خاطر تبخیر است - و ضمنا سفره آبهای پایین دست سد را خشکاندیم و هزاران روستا را ویران کردیم تا به شهر ها مهاجرت کنند و سیگار بفروشند. زمینهای کشاورزی هم که رها شدند و تالابهایی که خشکاندیم خود شدند منبع جدید گرد و خاک و قوز بالای قوز. مدیریت جهادی واقعی این است که ایتن مطالب را بدانید و حقیقت را به مردم بگویید. به مردم بگویید که مدرنیته عامل همه بدبختیهای بشر است. این همان امر شیطان است که به ما دستور داد در خلقت خدا دست ببریم. این هم نتیجه اش. ولأضلنهم و لأمنينهم و لأمرنهم فليبتكن آذان الأنعام و لأمرنهم فليغيرن خلق الله و من يتخذ الشيطان وليا من دون الله فقد خسر خسرانا مبينا
  • پیرو شهدا ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۰
    0 0
    قبلا یکی کلید حی نشون میدادها ازاون سراغشو گرفتید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس