طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولا از یک هفته مانده به نوروز شروع می شود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.
در گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده می کردند ؛ ولی با گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده می شود.
سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار، کودکان و سالمندان استفاده می شود.
سمنو مملو از فیبر است. این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب می شود.
فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان می کند و برای سلامت روده و قلب مفید است. برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از :
-به کاهش وزن کمک می کند
-برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است
-جذب کلسترول و چربی را کاهش می دهد
-به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد
-در درمان سرطان کولون موثر است
-به سلامت سیستم گوارشی کمک می کند
-حاوی مواد معدنی فسفر،کلسیم و پتاسیم است
-حاوی ویتامین های A، B و E است
-به درمان یبوست کمک می کند
-به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری می کند
-سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
-باعث افزایش شیر مادران می شود
-بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری می کند.
منبع: عصرایران