در حالی که مهدی خزعلی به دلیل تعطیلی قانونی غرفه‌اش در نمایشگاه کتاب، صفت «دریوزگی» را به وزیر ارشاد نسبت می‌دهد، عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، به منزل وی رفت تا از او دلجویی کند!

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.


** کیهان

مسابقه مدیران فرهنگی برای دلجویی از ضد انقلاب

در حالی که مهدی خزعلی به دلیل تعطیلی قانونی غرفه‌اش در نمایشگاه کتاب، صفت «دریوزگی» را به وزیر ارشاد نسبت می‌دهد، عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، به منزل وی رفت تا از او دلجویی کند!

اما این نخستین نمونه از این دست رفتارهای مدیران فرهنگی دولت نیست و پیش از این هم مواردی از این دست وجود داشته است. سایت فردا در تحلیل ماجرای اخیر و تشریح موارد پیشین نوشت: ماجرا از گرفتن غرفه و حضور غیر قانونی انتشارات وابسته به مهدی خزعلی در نمایشگاه کتاب و بسته شدن قانونی این غرفه به خاطر خوداظهاری دروغ در تعداد کتابهای چاپ شده این انتشارات شروع می‌شود که برخلاف آیین نامه نمایشگاه بود. این اتفاق البته طبق معمول با فحاشی و توهین‌های معمول وی به نظام و مسئولین همراه می‌شود. تا جایی که وی به وزیر ارشاد صفت «دریوزگی» نسبت می‌دهد! اما در مقابل این اتفاق سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد به جای دفاع از برخورد با متخلف و اهمیت ندادن به لمپن بازی‌های رسانه‌ای یک عنصر معاند، برای دلجویی به منزل او می‌رود! عذرخواهی می‌کند و قول جبران زیان مالی را نیز می‌دهد! صالحی البته برای فرار از انبوه سؤال‌ها ترجیح می‌دهد ژست معلم اخلاق به خود بگیرد. پس از این اتفاق است که در مقابل بی‌ادبی‌های چنین فردی، وزیر ارشاد می‌گوید: «فحاشی به سران نظام، طبیعت مهدی خزعلی است!» تا مشخص شود آزموده را آزمودن در مورد چنین جریانی همچنان خطاست!

پیش از این هم شخص وزیر ارشاد در تشییع سیمین دانشور مزد چنین برخوردهایی را از محمود دولت‌آبادی با نشستن در کنار او گرفته بود که بی‌ادبانه و متبخترانه در صندلی کناری وزیر جمهوری اسلامی سیگار می‌کشید دود آن را به ریه‌های جناب وزیر حواله می‌کرد!

در نقطه دیگری از پایتخت محمدرضا شجریان که سابقه چند ساله اخیر وی در غلتیدن به دامان دشمنان خارجی ایران و جولان دادن در رسانه‌های ضد ایرانی و توهین‌های او به مردم و ارزش‌های ملی از یاد کسی نرفته به بازدید یک نمایشگاه نه چندان مشهور نقاشی در نیاوران می‌رود. تااینجای کار هم مشکلی وجود ندارد چرا که او با همان کراوات زرشگی همیشگی از حقوق شهروندی‌اش در سایه جمهوری اسلامی استفاده می‌کند. اما در کمال تعجب اینجا هم مدیر فرهنگسرای نیاوران آغوش باز می‌کند و با ذوق زدگی به استقبال کسی می‌رود که هر چند در موسیقی اسمی دارد اما این سالها بزرگترین بی‌مهری‌ها را به مردمش کرده است. جالب آنکه از شدت ذوق زدگی خبر این بازدید و تصاویرش نیز از طریق روابط عمومی به رسانه‌ها ارسال می‌شود!

آن سوی دیگر در سازمان سینمایی مشخص نیست چه در حال رخداد است تا جایی که برای اکران یک فیلم سینمایی لبریز از سیاه‌نمایی و توهین به مردم شورای صنفی نمایش به دروغ‌گویی روی می‌آورد و رسماً اعلام می‌کند فیلم اکران نخواهد شد اما دو روز بعد فیلم روی پرده سینماها می‌رود و از سوی رسانه‌ها عنوان «اکران قاچاقی» می‌یابد. جالب آنجاست که این فیلم حتی بدون انجام یک اصلاحیه از مواردی که وزارت ارشاد طی این مدت به فیلم‌ساز اعلام کرده بود روی پرده سینما رفته است تا حجت‌الله ایوبی که زمزمه‌های تحرکاتش برای انتخابات مجلس به گوش می‌رسد، دل فیلم‌سازی را بدست بیاورد که همین فیلمش در جشنواره‌های ضد ایرانی خارجی تحویل گرفته شده است! خانم بنی اعتماد البته پیش از اینها در جشنواره فجر آقای ایوبی و بقیه مدیران را با جمله تاریخی خود مورد نوازش داده بود که «از مادر زاییده نشده کسی که جلوی فیلم مرا بگیرد!»

اینها تنها نمونه‌های کوچک است از آنچه این روزها در گوشه و کنار فرهنگ مملکت رخ می‌دهد. و گرنه کنار هم قرار دادن آنچه در این دو سال بر فرهنگ گذشته اوضاع اسفبارتری را ترسیم خواهد کرد. از تدفین گروه زیرزمینی سگ‌های زرد در قطعه هنرمندان تا آلبوم خواننده زن و تئاترهای وهن‌آمیز و مجوز به کتابهای ضد دین و... گویا جریانی با نیم نگاهی به انتخابات پیش روی مجلس تلاش دارد در سایه عدم تسلط وزیر بر مسائل فرهنگی و تساهل نهادهای نظارتی مسئول اوضاع فرهنگ را به دوران سیاه مهاجرانی و خاتمی بازگرداند اما قطعاً ادامه مسئله به این سادگی‌ها نخواهد بود.

جا دارد یک بار دیگر جملات تاریخی و فراموش ناشدنی رهبر معظم انقلاب به عنوان اولویت‌های نهادهای فرهنگی خطاب به شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت‌الاسلام حسن روحانی را با هم مرور کنیم و آن را با سیاست‌های فرهنگی دولت یازدهم مقایسه کنیم: «با توجه به جبهه بندی جدی میان هواداران فرهنگ انقلابی و اسلامی و معارضان عنود با انگیزه آن، شورایعالی انقلاب فرهنگی باید با برخورد فعال و مبتکرانه با این جبهه‌بندی آشکار فرهنگی، دلبستگان فرهنگ دینی و انقلابی را در داخل و خارج کشور دلگرم و امیدوار و مطمئن و معارضان را نگران و ناامید کند.»


دنیس راس: توقع بیجا نداشته باشید آمریکا نمی‌تواند از قدرت ایران بکاهد


در آستانه نشست کمپ دیوید مشاور سابق رئیس جمهور آمریکا از اعراب خواست سطح توقع خود را از این نشست برای کاستن از نفوذ ایران در منطقه پایین بیاورند زیرا با توجه به جایگاه ایران، ‌دولت آمریکا نمی‌تواند گامی عملی در این خصوص بردارد.

«دنیس راس» در مصاحبه‌ای مطبوعاتی با اشاره به این که نشست کمپ دیوید در حالی برگزار می‌شود که شرایطی دشوار بر منطقه و روابط بین اعراب و آمریکا حاکم است، گفت: نگاه اعضای شورای همکاری خلیج فارس به نقش منطقه‌ای ایران با نگرش آمریکا تفاوت دارد، این در حالی است که آمریکا در آستانه امضای توافقنامه هسته‌ای با ایران قرار دارد و با امضای این توافقنامه تحریم‌های آمریکایی و بین‌المللی علیه تهران لغو می‌شود.

وی این تفاوت نگرش دو طرف را حول محور لغو تحریم‌های ایران دانست و افزود: برخلاف اینکه کشورهای عربی چنین توافقی را به شرط این که مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی شود، رد نمی‌کنند، اما معتقدند که رفع تحریم‌ها سبب می‌شود توانمندی و نفوذ ایران در منطقه تقویت شود.

از دید دولت آمریکا یافتن مکانیزمی که مانع چنین استفاده‌ای از جانب ایران از فواید این توافق هسته‌ای شود، دشوار است و واشنگتن نمی‌تواند از نشست کمپ دیوید در این زمینه به اعراب راه حلی مطمئن و رضایت‌بخش ارایه کند.

مشاور سابق اوباما، دولت آمریکا را فاقد توان کافی برای مقابله با نفوذ ایران دانست و اذعان کرد: واشنگتن راهکارهایی منطقه‌ای برای مشکلات مهم‌تر پیشنهاد می‌کند اما قدرت عملی برای تأثیرگذاری ندارد زیرا در هیچ یک از این مشکلات منطقه در چند سال گذشته حضور عملی نداشته است.

راس در پایان با این توصیه به اعراب و آمریکایی‌ها که سطح انتظارات خود را از نشست کمپ دیوید و نتایج احتمالی آن پایین بیاورند، تأکید کرد که موانعی حقیقی سر راه طرفین است، موانعی که با توجه به موضع مقتدرانه ایران و ناگزیری دولت آمریکا برای آرام کردن مقابله‌اش با تهران تا امضای توافق هسته‌ای، یافتن راهکار برای آنها را آسان نمی‌کند.


امکانات دانشگاه آزاد دوباره هزینه انتخابات می‌شود؟


آیا پول دانشجویان دانشگاه آزاد مجدد برای نامزدهای انتخاباتی هزینه می‌شود؟
وبسایت فردا با طرح این پرسش نوشت: دانشگاه آزاد اسلامی که در زمان مدیر اسبق عملا به حیاط خلوت یک گروه سیاسی تبدیل شده بود به نظر می‌رسید بعد از او دیگر شاهد استفاده ابزاری از این فضای علمی به نفع احزاب و جریانات سیاسی نباشیم.

اما با روی کار آمدن دولت یازدهم یکی از اولین اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی متشکل از وزرای  روحانی بازگرداندن مدیریت این مجموعه به ریل سابق بود. این‌بار به جای عبدالله جاسبی، حمید میرزاده سکان اداره این مجموعه عظیم را عهده‌دار شد. میرزاده اما به جای یک گروه سیاسی پای یک جریان سیاسی را به دانشگاه آزاد و مناصب آن باز نمود. این کادرسازی کاملا  هدفمند و برنامه‌ریزی شده با هماهنگی کامل میرزاده، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد و بوسیله اداره کل تشکل‌های سیاسی این دانشگاه با هدف تاثیرگذاری بر انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی در سال جاری صورت پذیرفته است.

فردا می‌افزاید: همزمان با این تحرکات شاهد بخشنامه‌ا‌ی تحت عنوان «تسهیل فعالیت تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشجویان» بودیم که از سوی رئیس دانشگاه آزاد به همه واحدها ابلاغ شد. بخشنامه‌ای جنجالی که به نظر می‌رسد به دنبال محدود کردن بسیج دانشجویی آن هم در آستانه انتخابات مجلسین باشد. هر چند بسیج دانشجویی با اقدام به موقع خویش و نامه‌نگاری و شکایت از طریق مجاری قانونی موضع مناسبی در قبال این بخشنامه گرفت اما سوال اساسی اینجاست که مدیریت دانشگاه آزاد  با چه ادله‌ای به خود اجازه می‌دهدکه فعالیت تشکل‌های دانشجویی را با اعمال سلیقه محدود کند؟

257 مسئول بسیج دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در نامه‌ای به دکتر میرزاده با بیان اینکه بسیج دانشجویی تاکنون هیچ توضیح وپاسخ منطقی درخصوص چرایی بخشنامه غیرقانونی دانشگاه آزاد برای محدودسازی بسیج دانشجویی دریافت نکرده است، اعلام کرده‌اند: «این در حالی است که مسئولین در حالی که در دوره مدیریت میرزاده تشکل‌های مستقل دانشگاه با انواع سختگیری‌ها و عدم همراهی مواجه هستند، سرانه ده برابر شده فرهنگی دانشگاه در اختیار عناصر تابلودار انجمن تهران جهت کادرسازی انتخابات مجلسین قرار گرفته است. با وجود اینکه اتحادیه‌های دانشجویی سابق دانشگاه آزاد بدون فعالیت رها شده‌اند، تلاش‌های فراوانی برای تشکیل اتحادیه چهارم با تخلفات گسترده قانونی صورت می‌گیرد.

برقراری ارتباط با کاندیداهای اصلی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس برای اعمال نفوذ در لیست‌های انتخاباتی در دستور کار یکی از معاونت‌های دانشگاه آزاد و نهاد زیرمجموعه آن قرار گرفته است.

فردا نوشت: گویی اطرافیان هاشمی رفسنجانی حافظه تاریخی خود را از دست داده‌اند و امروز دوباره به کسانی دل بسته‌اند که در برهه‌های حساس همیشه در مقابل وی ایستاده‌اند، تجربه مقابله با رادیکال‌ها در دوران سازندگی و تقابل تندروها با دولت، انتخابات مجلس ششم و ریاست‌جمهوری سال 84 به وضوح نشان می‌دهد که مجیزگویی‌های عده‌ای خاص اطراف هاشمی رفسنجانی بیش از آنکه ناشی از دل بستگی‌های فکری و عقیدتی به وی باشد تنها به دلیل نفوذ وی است.

یادآور می‌شود مهدی هاشمی یکی از عناصری بود که از امکانات دانشگاه آزاد برای مصارف انتخاباتی و فراتر از آن فتنه‌انگیزی استفاده می‌کرد.


الاخبار: کاخ سفید از خشم رهبر ایران می‌ترسد


«کاخ سفید از خشم رهبر ایران می‌ترسد». این تحلیل را روزنامه لبنانی الاخبار منتشر کرده است.

سرکیس نعوم ضمن ملاقات‌هایی که با برخی مقامات فعلی و سابق آمریکا داشته، در الاخبار می‌نویسد: از یکی از مقامات سابق آمریکا که به طور جدی پیگیر اوضاع منطقه به خصوص سوریه و لبنان و ایران بود و در این حوزه کار می‌کرد و در حال حاضر به عنوان پژوهشگر همچنان در این زمینه کار می‌کند، درباره پرونده هسته‌ای ایران پرسیدم، گفت: «مشکل در توافق نیست. من با توافق موافقم. اما ایرانی‌ها گمان می‌کنند که آمریکا است که به توافق نیاز دارد نه خودشان، یا این که فکر می‌کنند ما بیشتر از آنها به این توافق نیاز داریم. برای همین در یک آن با زرنگی و ذکاوت و ماجراجویی و دشمنی برخورد می‌کنند.»

به گزارش دیپلماسی ایرانی، نعوم از قول مقام سابق آمریکایی نوشت: به همین دلیل جمهوریخواهان در آمریکا و به همراه آنها اسرائیل می‌ترسند، به ویژه که آنها می‌دانند که کاخ سفید اوباما از جمله وزارت امور خارجه تمام تلاش خود را می‌کنند تا انتقادهای آنها را تلطیف کنند یا اعتراض‌ها را بی‌اثر کنند مبادا که رهبر ایران خشمگین شود. حتی در موضوع سوریه تلاش می‌کند که ایران را عصبانی نکند به خصوص که به هر مناسبتی مذاکره کنندگان هسته‌ای ایران از جمله محمد جواد ظریف پایبندی خود را به مواضع همیشگی‌شان در مورد آن چه در سوریه می‌گذرد و به خصوص از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه بیان می‌کنند. برای همین جان‌کری، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که ما آماده مذاکره با اسد هستیم یا به عبارت دیگر گفت که ما چاره‌ای جز مذاکره با او نداریم اما بعداً به دلایل روشن از این موضع خود عقب نشست. سوزان رایس، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور اوباما نیز وقتی که از او درباره سوریه پرسیدند، گفت: «وضعیتش از لحاظ انسانی وحشتناک است.» چیزدیگری هم اضافه نکرد.

مقام سابق گفت: «حتی نتانیاهو حاضر بود بگوید: «من موافق توافق هسته‌ای با ایران هستم و اعتراضی به حفظ غنی‌سازی اورانیوم با غلظت کم توسط ایران ندارم.» اما به او توصیه کردند که این کار را نکند. برای همین دوباره تکرار کرد: «من با توافق موافقم اما بعد از آن چه به دست می‌آید در حالی که بنا باشد تحریم‌های ایران لغو شوند بدون این که هیچ تفاهمی با ایران بر سر قضایای مختلف منطقه‌ای به دست آید؟ چه خواهد شد اگر ایران به دخالت‌های خود در عراق و سوریه و لبنان ادامه دهد؟ باید با ایران در تمامی این زمینه‌ها صحبت کرد.» ببین، یک چارچوب توافقی سیاسی است که با ایران بر سر آن توافق شده است. اما باید بعد از آن با ایران از مسائل منطقه‌ای گرفته تا جزئیات فنی گفت‌وگو کرد. اوباما می‌ترسد اگر توافق به دست نیاید، بحران اوج بگیرد و وضعیت اقتصادی آمریکا بدتر شود.

به گزارش الاخبار مقام سابق آمریکایی که معرفی نشده در ادامه گفته است: «مشکل کاخ‌سفید سوء فهم یا عدم فهم بسیاری از امور جاری در منطقه است. ما در آمریکا فکر می‌کنیم که دنیا مثل ما فکر می‌کند و مثل ما نقشه می‌کشد، و قواعد و معیارهایی که به آن استناد می‌کند و براساس آن برای مواجهه با حوادث نقشه می‌کشد مشابه همان قواعد و معیارهای ما است. در حالی که این صحیح نیست. مثلاً عراق را در نظر بگیرید. عده‌ای این جا در آمریکامی‌گویند که حیدرالعبادی، نخست‌وزیر عراق آدم دانایی است و دولت او شامل همه طیف‌های ملت عراق می‌شود. در حالی که این اراده ایران است که اجرا می‌شود. به هر حال شاید رئیس جمهور اوباما، حالا خودش به تنهایی یا همراهانش در کاخ سفید،‌احساس نوعی مسئولیت و گناه نسبت به آن چه نیروهای آمریکایی در عراق مرتکب شدند، می‌کنند. برای همین نمی‌خواهد بار دیگر این اشتباهات تکرار شود.»

سرکیس نعوم همچنین می‌نویسد: بسیاری از ایرانی‌ها حتی ایرانیان مقیم خارج و آنها که میانه خوبی با جمهوری اسلامی ندارند، موافق ایران هسته‌ای هستند چون ایران را کشور مدرن و قدرتمند می‌دانند و خود را ملت با افتخاری می‌شمارند. ایرانی‌ها معتقدند از یک کشور شایسته و قابل اعتنا در خاورمیانه برخوردارند و به خود می‌بالند.

** خراسان

تنخواه هزار ميليارد توماني دولت براي يک صندوق بازنشستگي

بر اساس ابلاغيه يک مسئول ارشد اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که حسب موافقت هيئت دولت و به استناد مجوزهاي تبصره 3 ماده واحده قانون بودجه سال 1394 کل کشور، مبلغ 10 هزار ميليارد ريال به صورت تنخواه در اختيار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي جهت اختصاص به صندوق بازنشستگي کارکنان فولاد قرار مي گيرد و پس از تحقق منابع ذکر شده در قانون بودجه، نسبت به تسويه تنخواه در سال 1394 اقدام مي شود.

** آرمان

ﮐﺸﻒ ﺳﻮﻣﻴﻦ ﺍﺧﺘﻼﺱ ﺩﺭ ﺧﺮﺍﺳﺎﻥ ﺷﻤﺎﻟﯽ

ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷــﺪ ﮐﻪ ﻗﺮﻋﻪ ﺳﻮﻣﻴﻦ ﮐﺸﻒ ﺍﺧﺘﻼﺱ ﺩﺭ ﺩﺳﺘﮕﺎ ﻩﻫﺎﯼ ﺩﻭﻟﺘﯽ ﺧﺮﺍﺳﺎﻥ ﺷﻤﺎﻟﯽ ﺩﺭ ﺩﻭﻟﺖ ﭘﻴﺸﻴﻦ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﻋﻠﻮﻡ ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺭﻗﻢ ﺧﻮﺭﺩ. ﺍﻳﺮﻧﺎ ﻧﻮﺷــﺖ؛ ﻳﮏ ﻓﺮﺩ ﺁﮔﺎﻩ ﺩﺭ ﺩﺍﻧﺸــﮕﺎﻩ ﻋﻠﻮﻡ ﭘﺰﺷﮑﯽ، ﭘﺮﻭﻧﺪﻩ ﺍﺧﺘﻼﺱ ﺣﺪﻭﺩ ﺷﺶ ﻣﻴﻠﻴﺎﺭﺩ ﺭﻳﺎﻝ ﺍﻳﻦ ﺩﺍﻧﺸــﮕﺎﻩ ﺩﺭ ﺩﻭﻟﺖ ﻧﻬﻢ ﻭ ﺩﻫﻢ ﺭﻭﻧﻤﺎﻳﯽ ﺷــﺪﻩ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﺮﺭﺳﯽ ﻭ ﺻﺪﻭﺭ ﺣﮑﻢ ﺩﺭ ﺍﺧﺘﻴﺎﺭ ﺩﺍﺩﺳــﺮﺍﯼ ﻋﻤﻮﻣﯽ ﻭ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺷﻬﺮﺳــﺘﺎﻥ ﺑﺠﻨﻮﺭﺩ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳــﺖ. ﻭﯼ ﮐﻪ ﺧﻮﺍﺳﺖ ﻧﺎﻣﺶ ﺫﮐﺮ ﻧﺸﻮﺩ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﮐﺮﺩ: ﺍﻳﻦ ﺍﺧﺘﻼﺱ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺣﺴﺎ ﺏﺭﺳﯽ ﺩﺭ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﻋﻠﻮﻡ ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺧﺮﺍﺳﺎﻥ ﺷﻤﺎﻟﯽ ﮐﺸﻒ ﺷﺪﻩ ﻭ ﭘﺮﻭﻧﺪﻩ ﺁﻥ ﺍﺯ ﺳــﻮﯼ ﻣﺪﻳﺮﺍﻥ ﻓﻌﻠﯽ ﺩﺍﻧﺸــﮕﺎﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﺳﻴﺪﮔﯽ ﻗﻀﺎﻳﯽ ﺍﺭﺳﺎﻝ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.  ﻭﯼ ﺍﻓﺰﻭﺩ: ﻳﮑﯽ ﺍﺯ ﮐﺎﺭﮐﻨﺎﻥ ﺍﻳﻦ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﺘﻬﻢ ﭘﺮﻭﻧﺪﻩ ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﺩﺍﺩﺳﺮﺍ ﺩﺳﺘﮕﻴﺮ ﺷــﺪﻩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺍﺩﺍﺭﯼ ﺭﺳﻴﺪﮔﯽ ﺑﻪ ﭘﺮﻭﻧﺪﻩ، ﺍﺯ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺍﺩﺍﺭﯼ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﻧﻴﺰ ﺍﺧﺮﺍﺝ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.

ﻣﺎﺟﺮﺍﯼ ﺟﻠﺴﻪ ﺁﻳﺖ ﺍ...  ﻫﺎﺷﻤﯽ ﺑﺎ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ

ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﻓﺎﻃﻤﻪ  ﻫﺎﺷﻤ ﯽﺭﻓﺴﻨﺠﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﭘﺎﺳﺦ ﺑﻪ ﺳﻮﺍﻟﯽ ﻣﺒﻨﯽ ﺑﺮ ﺍﻳﻨﮑﻪ ﻧﻈﺮﺗﺎﻥ ﺭﺍﺟــﻊ ﺑﻪ ﭘﺨﺶ ﺗﺼﻮﻳﺮ ﭘﺪﺭﺗﺎﻥ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﺪ ﺕﻫﺎ ﺍﺯ ﺻﺪﺍﻭﺳــﻴﻤﺎ ﭼﻴﺴــﺖ؟ ﺑﻪ ﺫﮐﺮ ﺧﺎﻃﺮﻩ ﺍﯼ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ: ﻣﻦ ﻧﻈﺮﯼ ﻧﺪﺍﺭﻡ. ﻓﻘﻂ ﻣ ﯽﺗﻮﺍﻧﻢ ﺑﮕﻮﻳﻢ ﺑﺮﺍﻳﻤﺎﻥ ﻋﺠﻴﺐ ﺑﻮﺩ. ﺑﺮﺍﯼ ﭘﺪﺭ ﻣﻦ ﺍﺻﻼ ﻣﻬﻢ ﻧﻴﺴﺖ ﮐﻪ ﺗﺼﻮﻳﺮﺵ ﺍﺯ ﺗﻠﻮﻳﺰﻳﻮﻥ ﭘﺨﺶ ﺷﻮﺩ ﻳﺎ ﺧﻴﺮ. ﺍﺻﻼ ﭘﺪﺭﻡ ﻧﻴﺎﺯﯼ ﺑﻪ ﺗﻠﻮﻳﺰﻳﻮﻥ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﺘﯽ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣ ﯽﺩﻫﺪ ﻭ ﻧﻴﺎﺯﯼ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺣﺮ ﻑﻫﺎ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﺩﺧﺘﺮ ﺁﻳﺖ ﺍ...  ﻫﺎﺷﻤﯽ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺩ: ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻝ ﻗﺒﻞ ﭘﺪﺭﻡ ﺭﻭﺯﯼ ﻫﻤــﻪ ﻣــﺎ ﺭﺍ ﺟﻤﻊ ﮐﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ: ﻣﻦ ﺩﻭ ﺭﺍﻩ ﺩﺍﺭﻡ ﮐﻪ ﻳﮑــﯽ ﺭﺍ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﮐﺮﺩ ﻩﺍﻡ. ﺍﮔﺮ ﻣﻦ ﻣﻮﺍﻓﻖ ﺑﺮﺧﯽ ﻧﻈﺮﺍﺕ ﺑﺎﺷــﻢ ﺷﻤﺎ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺭﺍﺣﺘﯽ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺩﺍﺷﺖ ﻭ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﻧﺨﻮﺍﻫﻴﺪ ﺩﺍﺷــﺖ ﺍﻣﺎ ﺍﮔﺮ ﺭﺍﻩ ﺩﺭﺳﺖ ﺭﺍ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﮐﻨﻢ ﻭ ﭘﺎﯼ ﻣﺮﺍﻡ ﻭ ﺍﻋﺘﻘﺎﺩﺍﺗﻢ ﺑﺎﻳﺴﺘﻢ ﺷﻤﺎ ﻭ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻧﺘﺎﻥ ﺩﭼﺎﺭ ﺿﺮﺑﻪ ﻣ ﯽﺷﻮﻳﺪ، ﺍﻣﺎ ﻧﻪ ﺍﻻﻥ ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻝ ﺑﻌﺪ. ﻣﺎ ﻫﻢ ﮔﻔﺘﻴﻢ ﮐﻪ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﺩﺭﺳﺖ ﺭﺍ ﺑﮕﻴﺮﻧﺪ. ﭘﺲ ﺣﺎﻻ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﺑﺎ ﺗﻨﮓ ﻧﻈﺮ ﯼﻫﺎ ﻧﺪﺍﺭﻳﻢ ﻭ ﻫﺮ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﺑﺮﺍﻳﻤﺎﻥ ﭘﻴﺶ ﺑﻴﺎﻳﺪ ﻣﻬﻢ ﻧﻴﺴﺖ.

ﻧﺎﭘﺪﻳﺪﺷﺪﻥ ﭼﻤﺪﺍﻥ ﭘﺰﺷﮏ ﺗﻴﻢ ﻣﻠﯽ

ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺩﺳﺘﻪﮔﻞ ﭘﺮﻭﺍﺯ ﺗﺮﮐﻴﺶ، ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺭ ﭼﻤﺪﺍﻥ ﭘﺰﺷﮏ ﺗﻴﻢ ﻣﻠﯽ ﻭﺍﻟﻴﺒﺎﻝ ﺩﺭ ﺳﻔﺮ ﺑﻪ ﻓﻨﻼﻧﺪ ﮔﻢ ﺷﺪ. ﺧﺒﺮﺁﻧﻼﻳﻦ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﺗﻴﻢ ﻣﻠﯽ ﻭﺍﻟﻴﺒﺎﻝ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺭﺩﻭ ﻭ ﺑﺎﺯﯼ ﺗﺪﺍﺭﮐﺎﺗﯽ  ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻟﻴﮓ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺑﺎ ﭘﺮﻭﺍﺯ ﺗﺮﮐﻴﺶ ﺑﻪ ﻓﻨﻼﻧﺪ ﺭﻓﺖ. ﻣﻠ ﯽﭘﻮﺷــﺎﻥ ﺑﺎ ﻭﺭﻭﺩ ﺑﻪ ﻓﺮﻭﺩﮔﺎﻩ ﻫﻠﺴﻴﻨﮑﯽ ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺗﺤﻮﻳﻞ ﺑﺎﺭ ﻫﺎ ﻭ ﭼﻤﺪﺍ ﻥﻫﺎ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺷﺪﻧﺪ ﭼﻤﺪﺍﻥ ﭘﺰﺷﮏ ﺗﻴﻢ ﻣﺤﺘﻮﯼ ﺩﺍﺭﻭ ﻭ  ﻟﻮﺍﺯﻡ ﭘﺰﺷﮑﯽ، ﺩﺭ ﻟﻴﺴﺖ ﺑﺎﺭﻫﺎ ﻭ ﭼﻤﺪﺍ ﻥﻫﺎﯼ ﺗﺤﻮﻳﻠﯽ ﻧﺒﻮﺩ، ﺑﻌﺪﺍﺯ ﭘﻴﮕﻴﺮﯼ ﺍﻣﻴﺮ ﺧﻮ ﺵﺧﺒﺮ، ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﺗﻴﻢ ﻗﺮﺍﺭ ﺷﺪ ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﻦ ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ ﭼﻤﺪﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻴﻢ ﺍﺭﺳﺎﻝ ﮐﻨﻨﺪ، ۴۲ ﺳﺎﻋﺖ ﮔﺬﺷﺖ ﻭ ﺧﺒﺮﯼ ﺍﺯ ﭼﻤﺪﺍﻥ ﻧﺸﺪ. ﺑﺎ ﭘﻴﮕﻴﺮﯼ ﺩﻭﺑﺎﺭﻩ ﺧﻮ ﺵﺧﺒﺮ ﻇﺎﻫﺮﺍ ﺭﻭﺯ ﺩﻭﺷﻨﺒﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺑﻮﺩ ﭼﻤﺪﺍﻥ ﺗﺤﻮﻳﻞ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﻮﺩ. ﺍﻟﺒﺘﻪ  ﺳﻴﺎﻣﮏ ﺍﻓﺮﻭﺯﯼ ﭘﺰﺷﮏ ﺗﻴﻢ، ﺩﺍﺭﻭﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻭ ﭼﻤﺪﺍﻥ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﻓﻌﻼ ﺗﻴﻢ ﻣﺸﮑﻞ ﺟﺪﯼ ﻧﺪﺍﺭﺩ، ﺍﻣﺎ ﭼﻤﺪﺍﻥ ﻭ ﻭﺳﺎﻳﻠﺶ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻴﻢ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺍﺳﺖ.

ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ ﺟﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﭘﺨﺶ ﻳﮏ ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺩﺭ ﺻﺪﺍﻭﺳﻴﻤﺎ

ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﻪﺭﻏﻢ ﺍﻳﻨﮑﻪ ﻃﯽ ﺣﮑﻤﯽ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﭘﺨﺶ ﺗﺼﺎﻭﻳﺮ ﻭ ﻳﺎ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﺷﺨﺼﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻳﮑﯽ ﺍﺯ ﻓﻌﺎﻻﻥ ﻓﺘﻨﻪ ﺳﺎﻝ ۸۸ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﻣ ﯽﺷﻮﺩ، ﻣﻤﺎﻧﻌﺖ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﺭﺳــﺎﻧﻪ ﻣﻠﯽ ﺩﺭ ﻗﺎﻟﺐ ﻣﺴــﺘﻨﺪﯼ ﺑﺎ ﻋﻨﻮﺍﻥ »ﻟﺒﺨﻨﺪ ﮔﺮﮒ« ﺍﻗﺪﺍﻡ ﺑﻪ ﭘﺨﺶ ﺗﺼﺎﻭﻳﺮﯼ ﺍﺯ ﺷﺨﺺ ﻣﺰﺑﻮﺭ ﮐﺮﺩ. ﺟﻮﺍﻥ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﺍﻳﻦ ﻣﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﺬﺍﮐﺮﺍﺕ ﻫﺴﺘ ﻪﺍﯼ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﺭﻳﺎﺳﺖ ﺣﺴﻦ ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ، ﺑﺮ ﺗﻴﻢ ﺩﻳﭙﻠﻤﺎﺳﯽ ﻫﺴﺘﻪ ﺍﯼ ﮐﺸﻮﺭﻣﺎﻥ ﺭﻭﺍﻳﺖ ﻣ ﯽﮐﻨﺪ، ﺍﺯ ﺷﺒﮑﻪ ﺧﺒﺮ ﺳــﻴﻤﺎ ﭘﺨﺶ ﻭ ﭼﻨﺪﻳﻦ ﺑﺎﺭ ﺗﺼﺎﻭﻳﺮ ﻳﮑﯽ ﺍﺯ ﺣﺎﻣﻴﺎﻥ ﺍﺻﻠﯽ ﻓﺘﻨﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻧﻤﺎﻳﺶ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﺷﺪ. ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﺍﻭﺻﺎﻑ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣ ﯽﺭﺳﺪ ﮐﻪ ﺣﮑﻢ ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ ﻫﻨﻮﺯ ﭘﺎﺑﺮﺟﺎﺳﺖ ﻭ ﺭﺳﺎﻧﻪ ﻣﻠﯽ ﻧﻴﺰ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺟﻬﺖ ﺑﺎﻳﺪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﺣﮑﻢ ﻫﻢ ﭘﺎﻳﻪ ﺩﻳﮕﺮ ﺭﺳﺎﻧ ﻪﻫﺎ ﻧﮑﺎﺕ ﻻﺯﻡ ﺭﺍ ﺭﻋﺎﻳﺖ ﮐﻨﺪ.

ﺗﺠﻤﻊ ﻣﻌﻠﻤﺎﻥ ﺣﻖﺍﻟﺘﺪﺭﻳﺲ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﻣﺠﻠﺲ

ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺟﻤﻌﯽ ﺍﺯ ﻣﻌﻠﻤﺎﻥ ﺣ ﻖﺍﻟﺘﺪﺭﻳﺲ ﺁﻣﻮﺯﺷﮕﺎﻩ ﻫﺎﯼ ﻓﻨﯽ ﻭ ﺣﺮﻓﻪﺍﯼ ﺻﺒﺢ ﺩﻳﺮﻭﺯ ﺑﺎ ﺗﺠﻤﻊ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﻣﺠﻠﺲ ﺧﻮﺍﺳﺘﺎﺭ ﺭﺳﻴﺪﮔﯽ ﺑﻪ ﻭﺿﻌﻴﺖ ﺍﺳﺘﺨﺪﺍﻣﯽ ﺧﻮﺩ ﺷﺪﻧﺪ. ﻳﮑﯽ ﺍﺯ ﺗﺠﻤ ﻊﮐﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﮔﻔﺖ: ﺳﺎﻝ ﻫﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﺑ ﻪﺻﻮﺭﺕ ﺣﻖ ﺍﻟﺘﺪﺭﻳﺴﯽ ﺩﺭ ﺁﻣﻮﺯﺷﮕﺎ ﻩﻫﺎﯼ ﻓﻨﯽ ﻭ ﺣﺮﻓﻪ ﺍﯼ ﺗﺪﺭﻳﺲ ﻣ ﯽﮐﻨﻴﻢ ﺍﻣﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺳﺘﺨﺪﺍﻡ ﻣﺎ ﺍﻗﺪﺍﻣﯽ ﺻﻮﺭﺕ ﻧﮕﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ. ﺍﻳﻦ ﺗﺠﻤﻊ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﻳﺎﺩﺁﻭﺭ ﺷﺪ: ﺍﻳﻦ ﺣ ﻖﺍﻟﺘﺪﺭﻳﺴﺎﻥ، ﺍﻧﺘﻘﺎﻟﯽ ﺍﺯ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻭ ﭘﺮﻭﺭﺵ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﮐﻤﻴﺴﻴﻮﻥ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻭ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺕ ﻣﺠﻠﺲ ﺧﻮﺍﺳﺘﺎﺭ ﺭﺳﻴﺪﮔﯽ ﺑﻪ ﻭﺿﻌﻴﺖ ﺍﺳﺘﺨﺪﺍﻣﯽ، ﺭﻓﻊ ﺑﻼﺗﮑﻠﻴﻔﯽ ﺧﻮﺩ ﻭ ﺑﺮﻃﺮﻑ ﺷﺪﻥ ﺗﺒﻌﻴﺾ ﺑﺎ ﺳﺎﻳﺮ ﻣﻌﻠﻤﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻭﯼ ﺧﺎﻃﺮﻧﺸﺎﻥ ﮐﺮﺩ: ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺍﻳﻦ ﺣﻖ ﺍﻟﺘﺪﺭﻳﺴﺎﻥ ﺑﺎ ۰۱ ﺳﺎﻝ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺧﺪﻣﺖ ﻓﺎﺭ ﻍﺍﻟﺘﺤﺼﻴﻞ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﻓﻨﯽ ﻭ ﺣﺮﻓ ﻪﺍﯼ ﻫﺴﺘﻨﺪ.

ﺗﺠﻤﻊ ﻣﺘﻘﺎﺿﻴﺎﻥ ﻣﺴﮑﻦ ﻣﻬﺮ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﻣﺠﻠﺲ

ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺟﻤﻌﯽ ﺍﺯ ﻣﺘﻘﺎﺿﻴﺎﻥ ﻣﺴﮑﻦ ﻣﻬﺮ ﻭ ﺷﻬﺮ ﮎﻫﺎﯼ ﭘﺮﺩﻳﺲ ﻭ ﭘﺮﻧﺪ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﻣﺠﻠﺲ ﺗﺠﻤﻊ ﮐﺮﺩﻧﺪ. ﺁﻓﺘﺎ ﺏﻧﻴﻮﺯ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﺍﻳﻦ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﺭﺳﻴﺪﮔﯽ ﺑﻪ ﻭﺿﻌﻴﺖ ﻓﻌﻠﯽ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭ ﻣﻄﺮﺡ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﺎﻭﺟﻮﺩ ﻭﻋﺪ ﻩﻫﺎﯼ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺭﻗﻤﯽ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺗﺎﮐﻨﻮﻥ ﻣﺴﮑﻦ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺗﺤﻮﻳﻞ ﺩﺍﺩﻩ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺑﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻳﻦ ﺍﻓﺮﺍﺩ، ﺍﻳﻦ ﻣﺸﮑﻞ ﺍﺯ ﺳﺎﻝ ۱۹ ﻣﻄﺮﺡ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺣﺘﯽ ﺁﭘﺎﺭﺗﻤﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﺳﺎﺧﺘ ﻪﺷﺪﻩ ﺑﻌﻀﺎ ﻧﻴﻤﻪ ﮐﺎﺭﻩ ﺭﻫﺎ ﺷــﺪﻩﺍﻧﺪ ﻭ ﺗﺎﮐﻨﻮﻥ ﻫﻢ ﻫﻴﭻ ﻓﺮﺩ ﻣﺴــﺌﻮﻟﯽ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻭﺿﻌﻴﺖ ﭘﺎﺳﺦ ﻧﺪﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﺿﻤﻦ ﺍﻳﻨﮑﻪ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﺯ ﻣﺒﻠﻎ ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺷﺪﻩ ﻧﻴﺰ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﮐﻨﻨﺪ ﺗﺎ ﺑﺘﻮﺍﻧﻨﺪ ﻣﺴﮑﻦ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺗﺤﻮﻳﻞ ﺑﮕﻴﺮﻧﺪ.

ﺷﻮﺧﯽ ﻇﺮﻳﻒ ﺑﺎ ﺻﺎﻟﺤﯽ ﺩﺭ ﺑﻴﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ

ﺷــﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﻣﺤﻤﺪﺟﻮﺍﺩ ﻇﺮﻳﻒ ﺩﺭ ﺳــﺎﻋﺎﺕ ﺍﻭﻟﻴﻪ  ﺩﻳﺮﻭﺯ ﺍﺯ ﻋﻠﯽﺍﮐﺒﺮ ﺻﺎﻟﺤﯽ ﮐﻪ ﺷــﺐ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺗﺤﺖ ﻋﻤﻞ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺖ، ﻋﻴﺎﺩﺕ ﮐﺮﺩ. ﭘﺎﺭﺳﻴﻨﻪ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﺩﮐﺘﺮ ﻋﻠﯽ ﺍﮐﺒﺮ ﺻﺎﻟﺤﯽ، ﻣﻌﺎﻭﻥ ﺭﺋﻴ ﺲﺟﻤﻬﻮﺭ ﻭ ﺭﺋﻴﺲ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﺍﺗﻤﯽ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﻋﺼﺮ ﺭﻭﺯ ﺩﻭﺷﻨﺒﻪ ۱۲ ﺍﺭﺩﻳﺒﻬﺸﺖ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﻳﮏ ﺭﻭﺯ ﭘﺮﮐﺎﺭ ﺩﭼﺎﺭ ﻋﺎﺭﺿﻪ ﺟﺴﻤﺎﻧﯽ ﺷﺪ ﻭ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﻌﺎﻳﻨﻪ ﻭ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﭘﺰﺷﮑﺎﻥ ﺗﺤﺖ ﻋﻤﻞ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺖ. ﻭﺯﻳﺮ ﺧﺎﺭﺟﻪ ﮐﺸﻮﺭﻣﺎﻥ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﻫﻔﺖ ﺻﺒﺢ ﺩﻳﺮﻭﺯ ﺩﺭ ﺑﻴﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺻﺎﻟﺤﯽ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺑﺴﺘﺮﯼ ﺍﺳﺖ ﺣﺎﺿﺮ ﻭ ﺍﺯ ﺻﺎﻟﺤﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺑﺨﺶ ﻣﺮﺍﻗﺒ ﺖﻫﺎﯼ ﻭﻳﮋﻩ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﺩ، ﻋﻴﺎﺩﺕ ﮐﺮﺩ. ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻧﺰﺩﻳﮏ ﻭ ﺣﺎﺿﺮ ﺩﺭ ﺑﻴﻤﺎﺭﺳــﺘﺎﻥ ﺍﺯ ﺑﮕﻮﺑﺨﻨﺪ ﻭ ﺷﻮﺧﯽ ﻫﺴﺘﻪﺍﯼ ﻇﺮﻳﻒ ﻭ ﺻﺎﻟﺤﯽ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻋﻴﺎﺩﺕ ﺧﺒﺮ ﻣﯽﺩﻫﻨﺪ.

ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﯼ ﺳﻪ ﮐﺘﺎﺏ ﺍﺯ ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎﻩ

ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﭘﻨﺠﻢ ﻧﻤﺎﻳﺸــﮕﺎﻩ ﮐﺘﺎﺏ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺍﺯ ﻋﺮﺿﻪ ﭼﻨﺪ ﮐﺘﺎﺏ ﺩﻳﮕﺮ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮﯼ ﺷﺪ. ﻋﺼﺮﺍﻳﺮﺍﻥ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﻣﺴﺌﻮﻻﻥ ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎﻩ ﺍﺯ ﻏﺮﻓﻪﺩﺍﺭﺍﻥ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭﺍﺕ ﻓﺼﻞ ﭘﻨﺠﻢ ﺧﻮﺍﺳﺘﻨﺪ ﺗﺎ ﺳﻪ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺷﻌﺮ ﭼﺎﭘﯽ ﺍﻳﻦ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭﺍﺕ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺎ ﺍﮔﺮ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻳﻢ ﺳﺮﻭﺩﻩ ﺻﻨﻢ ﻧﺎﻓﻊ ﻭ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﻧﻮﻥ ﻭ ﻳﺎﺀ ﺳﺮﻭﺩﻩ ﺣﺴﻴﻦ ﺟﻨﺘﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻏﺮﻓﻪ ﺧﺎﺭﺝ ﮐﻨﻨﺪ. ﺧﺎﻧﻢ ﺻﻨﻢ ﻧﺎﻓﻊ ﻏﺰﻟﺴﺮﺍﯼ ﻣﻌﺎﺻﺮ ﺿﻤﻦ ﺍﻋﻼﻡ ﺧﺒﺮ ﺟﻤ ﻊﺁﻭﺭﯼ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺳﺮﻭﺩﻩ ﺍﺵ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺩﻭ ﮐﺘﺎﺏ ﺩﻳﮕﺮ ﮔﻔﺖ: ﺍﻳﻦ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﺍﺳــﺖ ﮐﻪ ﺍﻳﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﻫﺎ ﭘﻴﺸــﺘﺮ ﺍﺯ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻭ ﺍﺭﺷﺎﺩ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﻣﺠﻮﺯ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭ ﻭ  ﺗﻮﺯﻳﻊ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﻮﺩﻧﺪ.


** ایران

کاخ سفید: افراد مناسب تری به «کمپ دیوید » بیایند

سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد به سود کشورهای شرکت کننده در نشست «کمپ دیوید»  است که اطمینان حاصل کنند افرادی مناسب و شایسته را برای حضور در این نشست اعزام می‌کنند.

به گزارش «انتخاب»؛ «جاش ارنست» در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره علت لغو سفر شاه سعودی برای نشست «کمپ دیوید» گفت:«هدف نشستی که رئیس جمهوری برای «کمپ دیوید»  در نظر گرفته است بحث درباره تعمیق و به روز کردن همکاری‌های امنیتی مهم بین امریکا و شرکای شورای همکاری خلیج (فارس) است.

کشورهای شرکت کننده در این نشست درباره اینکه چه کسی بهترین شرایط برای حضور به عنوان نماینده کشورشان را دارد، تصمیم‌‌گیری می‌کنند و با توجه به هدفی که اعلام شد، ما نیز موافقت کرده‌ایم که افرادی مناسب در این نشست حاضر شوند و اطمینان داریم که افرادی مناسب در نشست کمپ دیوید برای بحث درباره این اولویت‌ها حضور می‌یابند». از سوی دیگر، «نیویورک تایمز» نوشت: «مقامات عرب، حاضر نبودن ملک سلمان در نشست سران عرب در امریکا را نشانه دلسردی آن از رویکرد کاخ سفید در قبال ایران می‌دانند.»


افشاگر طرح سیا علیه ایران به زندان محکوم شد

افسر سابق «سیا» که به افشای طرح محرمانه سازمان سیا برای جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران متهم شده بود، به سه سال و نیم زندان محکوم شد.  به گزارش «تسنیم» دادگاه شهر الکساندر «جفری استرلینگ» افسر سابق سازمان «سیا» را که به افشای جزئیات مأموریت محرمانه این سازمان برای جلوگیری از پیشرفت‌های هسته‌ای ایران متهم شده بود، به 42 ماه زندان محکوم کرد. در ماجرای این محکومیت و بر اساس قانون مجازات جاسوسی، دادستان خواستار صدور 20 سال حبس برای وی شده بود.

روایت فرجی‌دانا از نگاه برخی نمایندگان به دانشگاه

وزیر سابق علوم،‌ تحقیقات و فناوری در ریشه یابی معضلات فرهنگی، به تهدید تلقی کردن بسیاری از فرصت‌ها از جمله اینترنت، شبکه‌های مجازی و حتی دانشگاه اشاره کرد و به سایت «جماران» گفت:« ما در سال‌های اخیر به بسیاری از حوزه‌ها نگاه امنیتی داشته‌ایم، حتی به فرهنگ و دانشگاه. علنا دیدید که برخی نماینده‌ها گفتند دانشگاه خطر است، من جواب دادم که امیدوارم این از دهنتان پریده باشد، وگرنه دانشگاه هیچ کجای دنیا خطر به حساب نمی‌آید».


رأی مقدماتی دادگاه عالی انگلیس به نفع بانک ملت

دادگاه عالی انگلیس در نشست مقدماتی اش، در ارتباط با شکایت بانک ملت، ضمن رد ادعاهای وزارت دارایی این کشور، تصریح کرد که بانک ایرانی حق دارد علیه این وزارتخانه ادعای خسارت کند. به گزارش «ایرنا»، یک «منبع آگاه» ، گفت: «بانک ملت با طرح شکایتی در دادگاه عالی انگلیس، خواستار دریافت مبلغ 3 میلیارد و 980 میلیون دلار خسارت بابت از دست رفتن فرصت کسب و کار در مدت اعمال تحریم های وزارت دارایی ( خزانه داری) انگلیس از سال 2009 تا 2013 میلادی شده است.

دادگاه عالی انگلیس با رد ادعاهای وزارت دارایی این کشوراعلام کرده است که شکایت بانک ملت و مواردی که به عنوان خسارت طرح کرده می تواند مورد بررسی قانونی قرار گیرد».

این منبع گفت: «به دنبال این رأی دادگاه دادگاه عالی انگلیس، در جلسات آتی دادگاه، تمامی موارد مطرح شده در شکایت بانک ملت طرح خواهد شد و این یک دستاورد حقوقی بسیار خوبی می تواند بشمار آورد».

** شرق

تسلیت رئیس‌جمهوری به امام‌جمعه موقت تهران


ایسنا: رئیس‌جمهوری در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ مهدی موحدی‌کرمانی را به آیت‌الله محمدعلی موحدی‌کرمانی، خانواده و علاقه‌مندان آن مرحوم تسلیت گفت. متن پیام حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی به این شرح است: «حضرت آیت‌الله محمدعلی موحدی‌کرمانی؛ درگذشت برادر بزرگوارتان حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ مهدی موحدی‌کرمانی را به جنابعالی، خانواده محترم و علاقه‌مندان آن مرحوم تسلیت می‌گویم و برای این عالم متقی و مروج معارف اسلامی که فرزند شهیدش را نیز در راه عزت اسلام هدیه کرد، رحمت و رضوان و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسئلت دارم.» همچنین آیت‌الله یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری و آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی نیز در پیام‌هایی جداگانه درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی موحدی‌کرمانی را تسلیت گفتند. حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ مهدی موحدی‌کرمانی، برادر آیت‌الله محمدعلی موحدی‌کرمانی، امام جمعه موقت تهران، صبح دیروز پس از تحمل دوره‌ای بیماری در بیمارستانی در مشهد درگذشت. 

قدرت‌الله علیخانی: تندرو‌ها شانسی در انتخابات ندارند


ایلنا: مشاور پارلمانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «برخی گروه‌های تندرو در حال نزدیک‌شدن به یکدیگرند، اما به‌دلیل فقدان پایگاه مردمی، در انتخابات موفقیت چشمگیری نخواهند داشت.» قدرت‌الله علیخانی افزود: «حضور انتخاباتی اصولگرایان را می‌توان در دو طیف تندرو و میانه‌رو بررسی کرد که به نظر می‌رسد در بخش اول، گروه‌هایی نظیر رهپویان، مؤتلفه و جبهه پایداری در حال نزدیک‌شدن به یکدیگر هستند.» وی همچنین در مورد حضور اصلاح‌طلبان در مجلس شورای اسلامی گفت: «از نظر پایگاه مردمی، اصلاح‌طلبان بیشترین شانس را برای حضور در مجلس دارند.»

هادی غفاری: واکنش تندروها مقابل فسادهای زنجانی و خاوری سکوت است


ایلنا: عضو جبهه نیروهای خط امام در واکنش به تهدیدهای گروه‌های افراطی گفت: گروه‌های تندرو در مقابل انواع مفاسد دولت گذشته ساکت بودند. غفاری گفت: گروه‌های تندرو و افراطی که در گذشته پشت آنها به برخی نهاد‌ها گرم بود و به‌نوعی برخی از نهاد‌ها و جریان‌های سیاسی از این گروه‌ها به‌عنوان بازیگر عرصه سیاسی استفاده می‌کردند، امروز باید بدانند فضا نسبت به گذشته متفاوت شده و مردم اجازه نخواهند داد این گروه با تهدید بتواند به اهداف سیاسی خود دست یابند.

لاریجانی: تیم هسته‌ای حمایت‌ نهادهای حکومتی را دارد


تسنیم: محمدجواد لاریجانی گفت: درباره مذاکرات اولا امیدوار هستم، ثانیا «دغدغه» و «دلواپسی» جدی دارم و ثالثا پیشنهاد هم دارم، که هرکدام از این سه بند را توضیح می‌دهم. لاریجانی درباره دلایل امیدواری‌اش به مذاکرات هسته‌ای گفت: امیدواری من بدون مبنا نیست، بلکه دو دلیل مهم برای آن وجود دارد. دلیل اولش این است که آقای روحانی آدم تیزهوشی است و سال‌های طولانی با ایشان در مباحث سیاست خارجی همکاری داشتم و آقای ظریف و تیمش نیز توانمند هستند، چه آنهایی‌که در تلویزیون دیده می‌شوند و چه آنهایی را که دیده نمی‌شوند سالیان طولانی می‌شناسم. تیم مذاکره‌کننده ایرانی دستش پرتر از این حرف‌هاست و حمایت وسیع همه نهادهای حکومتی را دارد، حمایت قوی و راهنمایی‌های رهبر معظم انقلاب را دارد، حمایت مردم را دارد و همه پشت‌سر تیم مذاکره‌کننده ایستاده‌ایم؛ این مسئله مهمی است. او خاطرنشان کرد: معنای تعطیلی فردو چیست؟ یعنی به ایران می‌گویند شما سرتان را بیرون بیاورید تا ما هر وقت لازم دیدیم سرتان را بزنیم، بنابراین گزینه نظامی همیشه می‌تواند کارآمدتر باشد.