کد خبر 423525
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۴

از صفات ارزش مندی که در زندگی فردی و اجتماعی انسان، نقش مهمی ایفا می کند، عفو و گذشت است، زیرا با کینه توزی، نفرت و دشمنی بر روح آدمی حاکم می گردد، اگر انسان بتواند رفتار بد را با نیکی پاسخ دهد، نشان از سعه صدر، متانت اخلاقی و بلند نظری اوست!

 به گزارش مشرق، از صفات ارزش مندی که در زندگی فردی و اجتماعی انسان، نقش مهمی ایفا می کند، عفو و گذشت است، زیرا با کینه توزی، نفرت و دشمنی بر روح آدمی حاکم می گردد، اگر انسان بتواند رفتار بد را با نیکی پاسخ دهد، نشان از سعه صدر، متانت اخلاقی و بلند نظری اوست!

خداوند متعال در قرآن می فرماید:

«وَ لا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَ لاَ السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتي‏ هِيَ أَحْسَنُ»؛
هرگز نیکی و بدی یکسان نیستند، پس بدی را با نیکوترین خصلت دفع کن

مرحوم آقا سیدحسن، پسر آیت الله سیدابوالحسن اصفهانی ره، واسطه رساندن نامه های درخواست کمک مالی مردم به پدرش بود، ایشان غالبا در صف آخر نماز جماعت می‌ایستاد تا مراجعات مردم، برای سایر نمازگزاران مزاحمتی ایجاد نکند.

در شب ۱۶ صفر سال ۱۳۴۹ قمری، شخصی به خاطر شدت فقر و تصور اشتباهی که داشت و فکر می کرد سیدحسن در کمک رساندن به او کوتاهی کرده است، بین نماز مغرب و عشا با چاقو او را به شدت زخمی کرد، اما مرحوم  سیدابوالحسن اصفهانی با سعه صدر بالایی که داشتند نماز  عشا را هم در صحن حرم حضرت علی (ع) با همان حال خواندند و وقتی بعد از نماز، از پسرشان خبر گرفتند متوجه شهادت ایشان شدند.

مدتی زیادی نگذشت که قاتل، خود را به پلیس معرفی کرد ولی آن عالم فرزانه با وجود غم و اندوه زیادی که داشتند، قاتل پسرشان را بخشیدند و مدتی بعد هم عفو پلیس شامل او گردید و آزاد شد، آن شخص پس از آزادی از زندان طی نامه‌ای از سید ابوالحسن اجازه خواست تا به نجف آمده و به تحصیل بپردازد، آن مرجع عالی مقام جهان تشیع به واسطه‏‌ای که نامه را برایش آورده بود گفتند: از نظر من مانعی ندارد، اما ایشان در اینجا امنیت ندارد و بهتر است برود ایران در جایی گمنام زندگی کند، در ضمن پولی هم به واسطه دادند تا برای تامین مخارج زندگی به قاتل بدهد.

بعضی از اهالی نجف گفته اند رفتار بزرگوارانه این استاد بزرگ اخلاق باعث شد تعدادی از اهل سنت عراق پس از اطلاع از ماجرا شیعه شوند.(2)

عجب ناید از سیرت بخردان                             كه نیكی كنند از كرم با بدان(3)


پی نوشت ها:

1- فصلت، آیه 34
2- با اقتباس و ویراست از کتاب حیات جاودانی
3- سعدی

منبع:حوزه