دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران افزود: به طور مثال باید توجه کرد از زمانی که یارانه نقدی تعیین شده، در اقتصاد ایران چه اتفاقاتی رخ داده است.
وی با بیان اینکه نباید حافظه تاریخی مردم را پاک کنیم، ادامه داد: ما در سه سال به صورت پی در پی تورم 30، 38 و41 درصدی داشتهایم یعنی به صورت متوسط هزینه هر خانواده ماهانه 30 هزار تومان با افزایش همراه بوده است.
این اقتصاددان با بیان اینکه متاسفانه توزیع یارانه نقدی با چاشنی اهداف سیاسی همراه بوده است، گفت: با پولی که برای یارانه نقدی واریز میشود میتوان 500 هزار شغل ایجاد کرد یعنی ظرف 6 سال بیکاری کاهش یافته و اشتغال به تعادل میرسد.
وی تصریح کرد: در واقع زمانی که تورم کشور دو رقمی است و نرخ سود بانکی 20 درصد است توزیع پول برای رفاه اجتماعی اهداف دیگری غیر از سعادت مردم را دنبال میکند. دولت اگر در پی سعادت مردم است باید به فکر ایجاد اشتغال و افزایش تولید ناخالص ملی باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه در دولت یازدهم وضع بهداشت و هزینه درمانی مردم بهتر شده است گفت: باید تمام پول هدفمندی خرج بهداشت و تحصیل رایگان شود تا بخشی از هزینههای مردم کاهش یابد.
وی ادامه داد: بسیار جای تعجب است مهد کودک های کشور به اندازه دانشگاه اکسفورد پول میگیرند، مسائلی از این دست زندگی مردم را با چالشهای زیادی مواجه کرده است.
مرتضوی با بیان اینکه بدترین بیاحترامی به مردم این است که کمیته امداد 76 میلیون نفری تشکیل دادهایم، افزود: مردم صدقه بگیر دولت نسیتند بلکه دولت موظف است شرایطی را بوجود آورد که ایران به عنوان هفدهمین اقتصاد که دارای ثروت نفتی، گازی، پتروشیمی، معادن، نیروی جوان و آب و هوای مناسب است رفاه اجتماعی را داشته باشد.
دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران افزود: اقتصاد کشور نباید بنگاه خیریه باشد، دولت به جای اداره کشور با اعانه بهتر است این بودجه های خیریه را خرج رفاه مردم از طریق سیستم بهداشت رایگان، تحصیل رایگان و حرفه آموزی رایگان و سیستم مدرن اجتماعی کند.
مرتضوی تصریح کرد: یارانه دادن به مصرف یک اشتباه برزگ اقتصادی است دولت باید به تولید، بهداشت، اموزش، حفظ جنگلها و حفظ هوای سالم یارانه دهد.
این اقتصاد دان با بیان اینکه بسیاری از مردم معتقدند برگشت قیمت ها به سال 90 به پرداخت یارانه نقدی ارجعیت دارد، گفت: این که یک ملت را مستمری بگیر دولت کنیم در واقع عزت مردم را زیر سوال بردهایم.