به گزارش مشرق، به نقل از روزنامه صهیونیستی هاآرتص، باراک راوید در مطلبی برای این روزنامه به نقل از مقام ارشد آمریکایی نوشت، پیشرفت هایی در گفتگوهای بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک بدست آمده اما برخی اختلاف ها همچنان باقی است.
بر اساس این گزارش، یکی از اعضای ارشد هئیت آمریکایی حاضر در گفتگوهای روز یک شنبه گفته است: گفتگوهای هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی برای چند روز پس از مهلت سی ام ژوئن تمدید خواهد شد تا اختلاف های باقیمانده برطرف شود.
این مقام آمریکایی گفت: « پیشتر هم گفته بودیم اگر زمان بیشتری برای نهایی کردن توافق قوی و جامع نیاز باشد این گفتگوها چند روز پس از سی ام ژوئن ادامه پیدا می کنند.»
وی افزود: گرچه پیشرفت هایی در چند روز گذشته داشته ایم، برخی اختلاف ها باقی است و گروه های مذاکره کننده هنوز کارهایی پیش رو دارند. این مقام آمریکایی گفت، نمی داند چقدر زمان نیاز است اما تاکید کرد، آمریکا قصد دارد در این دور از گفتگوها به توافق برسد. وی همچنین اضافه کرد: آمریکا قصد ندارد گفتگوها را بیش از چند روز طولانی تر کند.
محمد جواد ظریف ، وزیر خارجه ایران قرار است روز یک شنبه وین را برای مشورت به مقصد تهران ترک کند. وی روز سه شنبه به محل گفتگوها باز می گردد.
به گفته مقام ارشد آمریکایی ، ظریف موضوع برنامه سفرش به تهران برای مشورت کوتاه را با جان کری وزیر خارجه آمریکا در میان گذاشت. دیگر وزاری خارجه هم قرار است طی 24 ساعت آینده برای مشورت به پایتخت های کشورهای متبوع شان بازگردند و روز سی ام ژوئن دوباره به وین بیایند. ظریف و کری پیش از آنکه وزیر خارجه ایران، وین را ترک کند دوباره دیدار خواهند داشت.
روز یک شنبه، کری و ظریف جداگانه با وزرای خارجه انگلیس و آلمان دیدار کردند. سپس ، وزرای خارجه قدرت های جهانی نشست مشترکی داشتند.
سرگی لاوروف ، وزیر امور خارجه روسیه در این نشست حضور نداشت. وی روز دوشنبه به وین می آید. معاون وزیر امور خارجه هم به نمایندگی از چین در گفتگوها شرکت دارد.
فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس که روز یک شنبه به گفتگوها پیوست، هنگام ورود به هتل کوبورگ در وین به خبرنگاران گفت، ایران و قدرت های جهانی هنوز بر سر چندین موضوع اختلاف دارند. وی افزود: این اختلاف ها ریشه در تفسیرهای متفاوتی دارد از آنچه که هر دو طرف اوایل آوریل در گفتگوهای لوزان بر سر آن به توافق رسیدند. هاموند گفت: خط قرمزهایی هست که قدرت ها اجازه عبور از آنها را نخواهند داد ، « به توافق نرسیدن بهتر از توافق بد است.»
فرانک والتر اشتانمایر، وزیر خارجه آلمان هم در گفتگو با روزنامه دی ولت خاطر نشان کرد، اگر ایران و قدرت های جهانی نتوانند به توافق هسته ای برسند، مسابقه ای تسلیحاتی در کل منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) به راه خواهد افتاد. در گفتگویی که روز یک شنبه منتشر شد ، اشتانمایر افزود: « اگر توافق نشود همه بازنده اند». وی همچنین نظارت بر تاسیسات هسته ای ایران را غیر قابل مذاکره خواند و گفت، قدرت ها تمایل دارند فقط بر سر چگونگی انجام بازرسی ها از سایت های مشکوک هسته ای در ایران انعطاف نشان دهند، و نه اینکه بازرسی ها انجام خواهد شد.
وزیر خارجه آلمان همچنین گفت، به باور من توافق هسته ای ایران را به دامان جامعه بین المللی باز می گرداند و فرصتی را برای تغییر سیاسی در جمهوری اسلامی فراهم می آورد.