کد خبر 437792
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۶

استعفای جمع کثیری از مدیران زیر مجموعه معاونت هنری طی دو سال گذشته، این نهاد را به یکی از متزلزل‌ترین بخش‌های وزارت ارشاد تبدیل کرده است.

به گزارش مشرق، روز گذشته پیروز ارجمند مدیر کل دفتر موسیقی از سمتش استعفا کرد، تا سریال استعفاهای معاونت هنری وزارت ارشاد کماکان ادامه داشته باشد.

حسین طاهری

دی ماه سال گذشته حسین طاهری که مدیر وقت مرکز هنرهای نمایشی را برعهده داشت، استعفایش را تقدیم علی جنتی وزیر ارشاد کرد و نهایتا از این مجموعه جدا شد. در متن استعفای حسین طاهری 10 دلیل برای کنارگیری او از این مجموعه عنوان شده است. مواردی چون «ابهام در حیطه وظایف مدیریتی مدیرکل و دخالت‌های بی‌جا، بدون اطلاع و بدون هماهنگی قبلی در امور در دست اقدام»، «بهای بیش از حّد دادن به سیاست‌های اقتصادی هنر و تلاش در جهت درآمدزا کردن هنر به هر قیمتی»، «عدم توجه به آثار و رویدادها و مناسبت‌های دینی و ارزشی و عدم تخصیص بودجه‌های مصوب در این خصوص»، «عدم شفافیت بودجه و تخصیص‌های اداره‌کل هنرهای نمایشی»، «عدم تخصیص بودجه مصوب گروه‌های نمایشی شهرستان‌ها»، « فقدان سیاست‌گذاری صحیح رسانه‌ای که امر خبررسانی هنر تئاتر را با مشکلات فراوانی رو‌به‌رو کرده است» در متن استعفای طاهری به چشم می‌خورد. علی مرادخانی تا به امروز پاسخی به موارد و شباهاتی که مدیر اسبقش مطرح کرده را نداده است.


ندا انتظامی

ندا انتظامی مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز فروردین ماه امسال استعفا داد و این مجموعه را ترک کرد. ندا انتظامی که از روزنامه‌نگاران حوزه موسیقی و تئاتر به شمار می‌آید، دومین مدیر مجموعه معاونت هنری پس از حسین طاهری است که استعفا کرد. مدیر سابق روابط عمومی معاونت هنری برخلاف سایر مدیرانی که از این مرکز رفته‌اند، در قبال استعفایش سکوت کرده و تا به امروز هیچ سخنی را به میان نیاورده است.


پیروز ارجمند

زمزمه‌های جدایی ارجمند از مدت‌ها پیش با برخی از فعالیت‌های معاونت هنری به گوش می‌رسید. با شروع فعالیت ارکستر سمفونیک عملا تمام امور مربوط به ارکسترها به بنیاد رودکی واگذار شد و پیروز ارجمند در گفت‌وگو با فارس صراحتا اعلام کرد که دفتر موسیقی وزارت ارشاد هیچ نقشی را در فعالیت‌ این دو ارکستر ایفا نمی‌کند و در عین حال مدیر دفتر موسیقی به این نکته اذعان داشت که «فعالیت این دو ارکستر و اخبار مربوط به آن‌ها را تنها از طریق رسانه‌ها دنبال می‌کند.» از طرفی چندی پیش  شورای طرح و برنامه جشنواره سی و یکم موسیقی فجر تشکیل شد. اما نکته قابل توجه این نشست که از دیده رسانه‌ها هم پنهان ماند، عدم حضور پیروز ارجمند مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد در این جلسه بود. این جلسه با حضور علی مرادخانی معاون هنری ارشاد، حسن ریاحی دبیر جشنواره، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، علی ترابی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و جلال مشفق مشاور معاون هنری برگزار شد. برگزاری این نشسیت بدون حضور پیروز ارجمند شاید بیان‌گر این نکته باشد که دفتر موسیقی علاوه بر دخالت نداشتن در امور ارکسترها در برگزاری جشنواره موسیقی آینده هم نقشی را ایفا نخواهد کرد.

نهایتا صبح دیروز این مدیر پس از 20 ماه فعالیت در دفتر موسیقی با استعفا از این سمت، با دفتر موسیقی رسما خداحافظی کرد. این مدیر روز گذشته در گفتگو با خبرنگار فارس ضمن تایید این خبر دلیل استعفای خود را مشغله‌‌های شخصی اعلام کرد. اما پیش‌تر نیز این مدیر به فارس گفته بود: «طبعا هر مدیری در طی فعالیت‌ کاری خودش در یک مجموعه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و می‌تواند بخش‌هایی زیادی از این حرف‌ها را زمانی بزند که خواست مجموعه را ترک کند. من در شرایط سخت مشغول فعالیت در دفتر موسیقی هستم. درباره این که شرایط را معاونت هنری طوری رقم می‌زند که من استعفا بدهم، ‌نظری نمی‌توانم داشته باشم. من تا زمانی که تکلیف از من ساقط نشود در دفتر موسیقی خواهم ماند و وظیفه قانونی خودم را با تمام فشارهایی که هست،‌انجام خواهم داد.»


اما علاوه بر مدیران اصلی علی مرادخانی، تعداد دیگری از مدیران مجموعه معاونت هنری نیز استعفا داده بودند.

رضا دادویی

دادویی با روی کار آمدن حسین طاهری-مدیر اسبق مرکزهنرهای نمایشی- فعالیتش را به عنوان رئیس شورای نظارت و ارزشیابی آغاز کرده بود و سرانجام در ماه گذشته طی اختلافاتی که با مدیر جدید مرکز هنرهای نمایشی ارشاد پیدا کرد، از سمتش برکنار شد و به نعبیر دیگری استعفا کرد. اما رضا دادویی در همان زمان طی اظهار نظری گفت: « از آنجا که به مدیر جدید حق می‌دهم بخواهد با افراد جدیدی که متناسب با دیدگاهش هستند کار کند، دستور رسیده مبنی بر کناره‌گیری از ریاست شورای نظارت و ارزشیابی را پذیرفتم. من نیز ترجیح می‌دهم خیلی از حرفها را در دل نگاه دارم و یا شاید در زمان دیگری آن را به زبان آورم»

مهدی  شفیعی

پس از روی کار آمدن حسین طاهری به عنوان مدیر مرکز هنرهای نمایشی مهدی شفیعی-که هم‌اکنون مدیر مرکز هنرهای نمایشی است و زمزمه‌هایی مبنی بر اختلاف او با مرادخانی نیز شنیده می‌شود- قصد خروج از مرکز را داشت که با مخالفت مدیرکل مواجه شد، این در حالی بود که در دوره مدیریتی حسین طاهری به دلیل وجود مشاورین متعدد عملا شفیعی سمتی تشریفاتی در مرکز هنرهای نمایشی داشت و اجرای مسولیت وی بر عهده مشاوران مدیر مرکز گذاشته شده بود. در آن  زمان در نهایت شفیعی که پیش از این پیشنهادات زیادی از سوی نهادهای مختلف وزارت ارشاد برای مدیریت داشت، اداره کل عمرانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را برای ادامه فعالیت خود انتخاب و استعفایش را به علی مرادخانی تقدیم کرد.

اتابک نادری

اتابک نادری رئیس مجموعه تئاتر شهر نیز از مدیران زیر مجموعه معاونت هنری است که سال گذشته از سمت خود کناره گیری کرده بود. اتابک نادری رئیس مجموعه تئاتر شهر که در دوره مدیریتی قادر آشنا در اداره کل هنرهای نمایشی منصوب شد و در ادامه با آمدن حسین طاهری به اداره کل هنرهای نمایشی فعالیت خود را ادامه داد و درنهایت هم از مجموعه تئاتر شهر جدا شد. اتابک به دلیل دخالت ها در امور مجموعه تئاتر شهر تحت فشار بود و سرانجام تصمیم به استعفا از مدیریت تئاتر شهر گرفت.

شهرام کرمی

شهرام کرمی دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان بود که از ادامه فعالیت خود به عنوان دبیر این جشنواره تئاتری کناره‌گیری کرد. کرمی که از چهره‌های شناخته شده تئاتر کودک و نوجوان و مدیریتی در این حوزه از تئاتر است طی دوره‌های نوزدهم و بیستم جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان دبیری این رویداد بین‌المللی تئاتر را بر عهده داشت. پیش از این قرار بود که این هنرمند تئاتر به عنوان دبیر دوره بیست و یکم به فعالیت خود ادامه دهد. اما در پی مطلبی که در سایت شخصی شهرام کرمی با عنوان «خداحافظی با جشنواره تئاتر کودک و نوجوان» منتشر شده، مشخص شد که وی از دبیری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر کناره‌گیری کرده است.

محسن حسن‌زاده

مدیر روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر نیز از دیگر افرادی است که سمت خود کناره‌گیری کرد. او در این باره گفته بود: به دلیل برخی از اختلاف نظرها ترجیح دادم از این سمت کناره‌گیری کنم و بعدا دلایل استعفای خود را به صورت مبسوط بیان می‌کنم. محسن حسن‌زاده یکی از کارگردانان جوان تئاتر ایران است که مدتی به عنوان یکی از کارمندان روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر فعالیت داشت و کمتر از دو سال نیز مدیر روابط عمومی این مجموعه بود.

ابراهیم گله‌دارزاده

ابراهیم گله‌دارزاده مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران نیز دیگر مدیری است از سمت خود کناره‌گیری کرده و سیداشرف طباطبایی که پیش از این با عنوان مشاور حسین طاهری مدیرکل هنرهای نمایشی پا به عرصه تئاتر گذاشته بود، جایگزین گله‌دارزاده شد.

پیمان شریعتی

پیمان شریعتی مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد نیز یکی دیگر از مدیران مستعفی زیر مجموعه وعاونت هنری به شمار می‌آید که اردیبهشت ماه سال گذشته، از سمتش کناره‌گیری کرده بود.


استعفای جمع کثیری از مدیران زیر مجموعه معاونت هنری طی دو سال گذشته، این نهاد را به یکی از متزلزل‌ترین بخش‌های وزارت ارشاد تبدیل کرده است. در طول این مدت اندک مدیران زیادی پا به این مجموعه از وزارت ارشاد گذاشته‌اند و نهایتا طی شرایطی عجیب از فعالیت‌شان- تحت عنوان «استعفا»!- دست کشیده‌اند. با توجه به این که معاونت هنری مدت‌هاست حتی واحد روابط عمومی خود را نیز کلا تعطیل کرده و حاضر به پاسخگویی نیست، باید منتظر ماند و دید آیا علی جنتی به عنوان وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی نسبت به این تحولات عجیب پاسخ‌گو خواهد بود و واکنشی نشان خواهد داد یا خیر. 


منبع: فارس