وزیر علوم ضمن توجیه ظلم برخی مسئولان این وزارت به 3 هزار دانشجوی بورسیه گفت: اعلام اسامی این افراد توسط صدیقی صحت ندارد.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

** کیهان

پاکسازی رد پای وزارت علوم در ظلم به 3 هزار دانشجوی بورسیه


وزیر علوم ضمن توجیه ظلم برخی مسئولان این وزارت به 3 هزار دانشجوی بورسیه گفت: اعلام اسامی این افراد توسط صدیقی صحت ندارد.

فرهادی در جمع خبرنگاران گفت: این که گفته می‌شود اسامی منتشر شده بورسیه توسط آقای صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان انجام شده صحت ندارد.

صدیقی نیز در جمع خبرنگاران گفت: با افرادی که اسامی دانشجویان بورسیه را منتشر کردند برخورد شد و قرار نبود هیچ اسمی از آن 3 هزار نفر منتشر شود.

این در حالی است که علی غزالی از روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب و از عوامل انتشار اسامی دروغین مذکور، بعدها در سایت انتخاب خطاب به صدیقی نوشت: «بعد از مشاهده سخنان شما انگشت به حیرت مانده‌ایم که آخر این ادعای شما چه معنایی دارد... مگر می‌شود، عقل سلیمی قبول کند که این اطلاعات را سیستم قبلی به ما داده است! برای چه؟! برای افشاگری علیه خودش؟!»

در ادامه وی راز چگونگی دسترسی خود به اطلاعات محرمانه وزارتخانه را اینگونه افشاگری می‌کند: «جناب آقای صدیقی شما خوب به خاطر دارید که در زمانی که آقای توفیقی سرپرست وزارت علوم بودند و هنوز آقای فرجی‌دانا برای وزارت معرفی نشده بودند در آن اتاق گوشه‌ای طبقه 13 شهرک‌غرب چه کسی این اسامی را به بنده داد و در این مدت چه کسی برای انتشارش مدام تماس می‌گرفت و پیغام می‌داد و اکنون هم فکر می‌کنید که ما ابزار شده‌ایم و شما ضربه خود را به جریانی زده‌اید و اکنون در پی زد و بند با همان جریان هستید.»

وی همچنین در مصاحبه با تسنیم گفته است: «جلسه‌ای بود با حضور آقای صدیقی و دو تن دیگر ازمشاورین وقت آقای توفیقی درباره فعالیت رسانه‌ای که این لیست را دادند و آن موقع درخواست داشتند که منتشر شود و درخواست دیگر اینها مشخص شدن ارتباط این افرادبا مسئولین بود... بعد از آن چندین بار با آقای صدیقی و معاونان و اطرافیان وی درباره این لیست جلسه داشتیم و تاکید به انتشار لیست داشتند و حتی بعد از انتشار لیست اولیه، اطرافیان ایشان پیگیر لیست دوم بودند که ایشان با مصاحبه  و نیت خود برای جاخالی دادن و بعد جوابیه من، همه برنامه‌های جریان اینها به هم خورد.»


چرا برخلاف موازین حقوق بین‌الملل توافق «برجام» نسخه فارسی ندارد؟


چرا متن فارسی توافق وین «برجام» با متن انگلیسی (اصلی) این قرارداد تعهدآور بین‌المللی از ارزش حقوقی یکسانی برخوردار نیست که هیچ- بلکه در واقع مسئله‌ای به این روشنی که در حقوق بین‌الملل عرفی رایج است، در این توافق اصلاً لحاظ نشده است!

جهان نیوز در این زمینه نوشت در قراردادها و معاهدات بین‌المللی به دلیل متفاوت بودن زبان بومی طرفین مذاکره، ممکن است کشورها تفسیرها و برداشت‌های حقوقی متفاوتی را در مرحله اجرا نسبت به بندهای توافق شده داشته باشند. گاهی یک کلمه یا حتی یک علامت نگارشی می‌تواند منشأ چالش‌های جدی در روابط طرفین توافق شود. برای جلوگیری از بروز این چالش‌ها و اختلافات احتمالی، لازم است متن قرارداد و معاهده به زبان اصلی هر کشور نوشته شود و قید گردد که تمامی این نسخه‌ها اعتباری یکسان دارند. این مسئله امری عادی در تنظیم متون قراردادها و معاهدات بین‌المللی است. برای مثال در ماده یازدهم معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای با پیروی از این قاعده تصریح شده است: «این پیمان، متن انگلیسی، روسی، فرانسه، اسپانیولی و چینی آن که همگی از اعتبار یکسانی برخوردارند، در آرشیو دولت‌های امانت‌دار محفوظ خواهند بود. نسخه‌های تأیید شده این پیمان، باید توسط دولت‌های امانت‌دار به دولت‌های امضا کننده و ملحق شده به آن ارسال شود.»

حال یکی از سؤالاتی که از مذاکره کنندگان محترم کشورمان در قضیه هسته‌ای باید پرسید این است که چرا متن فارسی توافق وین «برجام» با متن انگلیسی (اصلی) این قرارداد تعهدآور بین‌المللی از ارزش حقوقی یکسانی برخوردار نیست که هیچ - بلکه در واقع مسئله‌ای به این روشنی که در حقوق بین‌الملل عرفی رایج است، در این توافق اصلاً لحاظ نشده است! آیا بسنده کردن به ترجمه فارسی متن انگلیسی برجام می‌تواند ابزار مناسبی برای چانه‌زنی ما در هنگام بروز اختلافات احتمالی در این توافق باشد؟

هنوز جوهر توافق خشک نشده و کار به مرحله اجرا نرسیده بود که طرف غربی با دبه کردن، تفسیرهای دلخواهش را برای بهره‌برداری حداکثری از خواسته‌های نامشروع خود کلید زد و  وزارت خارجه ما نیز به جای ارائه تفسیری صحیح از عبارتهای ابهام‌آمیز و پرتعداد در متن انگلیسی برجام، متن ترجمه شده غیر رسمی‌ای را به مجلس تحویل داد که سه بار توسط مجلس به دلیل ترجمه غلط به وزارت خارجه عودت داده شد! وزارت خارجه نه تنها در این زمینه ابهام‌زدایی نکرده، بلکه با ترجمه‌های غلط خود که بعد از مدت کوتاهی آن را نیز از روی سایت وزارت خارجه حذف کرد عملاً فضای غبارآلود و ابهام‌آمیز را برای منتقدان بیشتر نمود.

برای روشن‌تر شدن موضوع این مثال را می‌زنیم. در متن اصلی و ضمائم برجام، کلمه «lifting» دقیقاً 23 بار تکرار شده است. این کلمه در زبان انگلیسی هم به معنای «لغو» به کار می‌رود و هم به معنای «تعلیق». نزدیک‌ترین معادل برای کلمه «lifting» در زبان فارسی کلمه «برداشتن» است. حال «برداشتن» می‌تواند به هر دو معنای «لغو» و «تعلیق» استفاده شود.

توضیح این که تفاوت لغو و تعلیق در حقوق بین‌الملل در این است که اگر یک موضوعی «لغو» شود، به این معناست که ساختار حقوقی و قانونی آن نیز فرو می‌پاشد. مثلاً در صورت «لغو» تحریم‌ها دیگر ضمانت قانونی ندارند. لذا برای اعمال تحریم‌ها مجدداً نیاز است دوباره برای آن قانون تصویب شود که این فرآیند برای طرف غربی دشوارتر از «تعلیق» است. اما هنگامی مراد از «lifting» عبارت «تعلیق» باشد، به این معناست که ساختار حقوقی و قانونی تحریم‌ها دست نخورده باقی می‌ماند و فقط «اجرای» آن متوقف می‌شود. در این پروسه طرف غربی با بهانه‌تراشی در کمترین زمان ممکن می‌تواند تحریم‌ها را دوباره به مرحله «اجرا» درآورد و مشروعیت قانونی و رژیم حقوقی تحریم‌ها را حفظ کرده است.


اثرمعکوس توافق در مذاکرات بر رکود اقتصادی و بورس


گسترش رکود اقتصادی با وجود توافق هسته‌ای تعجب‌ تحلیل‌گران مطبوعاتی را برانگیخته است.

روزنامه دنیای اقتصاد از روزنامه‌های حامی دولت دراین زمینه نوشت: وزارت صنعت نسبت به تعمیق رکود در بخش تولید هشدار داد. آمارهای جدید تولید در بهار سال جاری، نشان می‌دهد که اغلب محصولات منتخب با رشد منفی یا با رشد مثبت بسیار کم، روبه‌رو بوده‌اند. وضعیت تولید در بهار 94 از خطر عمیق شدن رکود حکایت دارد. به طوری که براساس آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اغلب محصولات منتخب با رشد منفی یا با رشد مثبت بسیار کم  نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبه‌رو بوده‌اند. متولیان حوزه صنعت این وضعیت را نگران‌کننده توصیف کرده و معتقدند با کاهش تدریجی تولید، مطمئنا دوباره صنعت کشور با رشد منفی روبه‌رو خواهد شد. عدم اجرای درست سیاست‌های تعریف شده در بخش تقاضا عمده دلیلی است که منجر به کاهش تولید محصولات منتخب صنعتی، معدنی و شیمیایی و پلیمری شده است.

این روزنامه خاطرنشان کرد: انتظار تولیدکنندگان برای لغو تحریم‌های بین‌المللی را می‌توان یکی از دلایل شدت گرفتن رکود تولید در مدت زمان مورد بررسی دانست. به گفته برخی فعالان صنعتی در حال حاضر تولیدکنندگان صنعتی منتظر مشخص شدن وضعیت قیمت مواد اولیه در صورت لغو تحریم‌ها هستند و به این دلیل تولید خود را متوقف کرده‌اند. که مبادا با تولید محصول گران‌قیمت، موفق به عرضه آن در بازار نشوند. از سوی دیگر مشکل نقل و انتقال پول بین شرکت‌های ایرانی و خارجی هنوز برطرف نشده است. موارد مذکور موجب شده تا از میان 30 محصول منتخب صنعتی در سه ماه منتهی به خرداد، 15 محصول افت تولید را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه کنند، این در حالی است که تولید این محصولات در خردادماه نسبت به اردیبهشت سال جاری افت بیشتری را تجربه کرده‌اند، براساس آمار اعلام شده در خردادماه 17 محصول با افت تولید مواجه بوده‌اند.

از سوی دیگر روزنامه جوان با اشاره به دو سالگی دولت خاطر نشان کرد: رکود در بازارها تعمیق شده است و این در حالی است که مذاکرات هم به نتیجه نسبی رسیده است. در این بین افت شاخص کل بازار سهام به عنوان دماسنج اقتصاد، در کنار افت شدید تولید مسکن موجی از نگرانی‌ها را بین اقتصاددانان مستقل به وجود آورده است، بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال 93 دولت با وجودی که بسیار فراتر از پیش‌بینی‌های اولیه تسهیلات در اختیار بخش‌های مختلف اقتصادی قرار داد، اما اقتصاد نه تنها تکانی نخورد بلکه بیشتر در باتلاق رکود فرو رفت که این اصلا نشانه خوبی نیست...

در رابطه با افت ارزش بازار نیز که نشانه‌ای از رکود در اقتصاد و افت دسته‌جمعی قیمت سهام می‌باشد، باید عنوان داشت ارزش بازار در طول فعالیت دولت یازدهم بیش از 70 هزار میلیارد تومان از بهای خود را از دست داده است که این رویداد هم به بیش از 7 میلیون سهام‌دار بورس زیان وارد کرده و هم اینکه 44 میلیون نفر مشمول سهام عدالت را متحمل زیان کرده است چرا که سهام عدالت نیز در بورس حضور دارد و افت ارزش بازار گریبان این دارایی‌ها را هم گرفته است.

** وطن امروز

نامه‌نگاری دولت آمریکا با سران فتنه در سال ۸۸

یک بار دیگر بی‌آبرویی سران فتنه 88 و وابستگی آنان به آمریکا توسط مدیران ارشد آمریکایی فاش شد! مشاور سابق شورای امنیت ملی آمریکا نامه‌نگاری محرمانه دولت آمریکا و سران فتنه در سال ۸۸ را افشا کرد. به گزارش تسنیم، مایکل لدین در یادداشتی در نشریه فوربس به موضوع مخالفت چاک شامر، سناتور دموکرات آمریکا و مهم‌ترین چهره یهودی‌ها در کنگره با توافق هسته‌ای ایران پرداخت. وی در بخشی از این یادداشت از یک نامه به قلم سران فتنه 88 خطاب به مقامات آمریکایی سخن گفت! لدین در این بخش از یادداشت، متن نامه‌ای را که از سوی سران فتنه 88 خطاب به مقامات آمریکایی ارسال شده است آورده است و علت مخالفت شامر با توافق هسته‌ای را وساطت در انتقال این پیام محرمانه دانسته است. به‌گفته مایکل لدین سناتور شامر نقش مستقیمی در نامه‌نگاری محرمانه بین دولت اوباما و سران آشوب در سال 1388 داشته است. این سیاستمدار نومحافظه‌کار آمریکا می‌افزاید: در این زمان حساس دولت آمریکا تصمیم گرفت پیامی برای گروه موسوی - جنبش سبز - بفرستد و سناتور شامر دوستی در وال‌استریت‌ژورنال داشت که با سبزها در ارتباط بود و همان فرد به‌عنوان رابط انتخاب شد. از شامر خواسته شده بود از رهبران سبزها از طرف دولت آمریکا این پرسیده شود که «سبزها بدانند این سؤالات از سوی وزیر خارجه آمریکا مطرح می‌شود:‌ چه‌کاری باید انجام دهیم؟ چه‌کاری نباید انجام دهیم؟» پاسخ این پیام در یک یادداشت 8صفحه‌ای در تاریخ 30 نوامبر 2009 (9 آذر 88) دریافت شد. به‌نوشته لدین: «نویسندگان محتاط بوده‌اند و متن امضا نشده و من دلایل روشنی دارم که چند نفر در تهران روی آن کار کرده‌اند». در این نامه تصویری از ایران با عبارت‌هایی بسیار خشن آمده است که این کشور تحت «حکومت استبدادی»، «رژیمی خشن» و «دیکتاتوری» است که با سرکوب مردم و چپاول منابع عمومی ادامه حیات می‌دهد. همچنین در این نامه تأکید شده است: «حکومت قابل اصلاح نیست اما نیروهای حامی تغییر در داخل قوی هستند و بخوبی هدایت می‌شوند». لدین می‌افزاید: به‌گفته دوست شامر در وال‌استریت ژورنال که من با وی صحبت کردم، یادداشت به شامر تحویل شد. وزارت خارجه [آمریکا] می‌گوید هیچ اطلاعی در این زمینه ندارد و دفتر شامر هم از اظهار نظر در این باره امتناع کرد اما نمی‌توانم تصور کنم نامه را به هیلاری کلینتون، دوست و همکار سابقش نداده باشد. سبزها به دولت اوباما دقیقاً گزینه‌های واقعی را گفتند؛ یا از رژیم حمایت کنید یا از آزادی و تغییر دموکراتیک در ایران را تشویق و حمایت کنید. در بخش‌هایی از این نامه که 9
آذر 88 فرستاده شده به طرف آمریکایی اطلاع داده می‌شود تظاهرات بزرگ بعدی برای 16 آذر - روز دانشجو - برنامه‌ریزی شده است. نویسندگان نامه همچنین ایران را به حمایت از تروریسم و تلاش برای دستیابی به بمب اتم و استیلا بر خاورمیانه متهم می‌کنند.

** خراسان

انتقاد از نگاه واردات پسند يک مسئول مهم اجرايي

بر اساس گزارش يک نهاد مسئول به تعدادي از مديران اجرايي، اعلام شده است که به رغم تاکيدات رهبر انقلاب مبني بر استفاده از ظرفيت اجراي هدفمندسازي يارانه ها در جهت کاهش شدت مصرف انرژي و نيز تأکيدات مسئولان ارشد قوه مجريه براي ترويج مصرف کالاهاي داخلي، يکي از مسئولان مهم اقتصادي در دولت به خاطر آن که طرح هاي اصلاح ساختار توليد برخي لوازم پرمصرف به نتيجه قابل قبولي نرسيده است، پيشنهاد لغو برخي محدوديت ها براي واردات اين محصولات را مطرح کرده است که اين نگاه و درخواست ها، جاي تامل و تذکر دارد.

خبر خوش به خانواده هايي که صاحب سه قلو مي شوند

در حالي که پس از تصويب قانون اصلاح قوانين تنظيم جمعيت و خانواده در سال 92،، ابهاماتي درباره نحوه حمايت و اعطاي مرخصي به مادراني که داراي سه قلو و بيشتر مي شوند، در برخي دستگاه هاي اجرايي به وجود آمده بود، بر اساس نامه يکي از مسئولان مهم اجرايي به تعدادي از دستگاه هاي دولتي اعلام شده است که قانون مصوب سال 92 درباره اين مادران موضوعيت نداشته و حکم مندرج در تبصره ۳ الحاقي به ماده ۳ قانون ترويج تغذيه با شيرمادر مصوب سال 80 در خصوص مرخصي يک ساله براي زايمان هاي سه قلو و بيشتر همچنان معتبر است.


** قانون

ناوگروه روسیه در منطقه چهارم دریایی ارتش پهلو گرفت

دفاع پرس ناوگروه نیروی دریایی کشور روسیه دیروز با حضور در آب‌های سرزمین جمهوری اسلامی ایران در اسکله ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی ارتش پهلو گرفت. ناوگروه نیروی دریایی کشور روسیه به منظور تحکیم روابط دوستانه و همچنین در راستای توسعه تعاملات دریایی کشورهای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با تأکید بر مطرح بودن دریای خزر به عنوان دریای صلح و دوستی در اسکله ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش پهلو گرفت. این سومین سفر ناوگروه‌های نیروی دریایی روسیه به کشورمان خواهد بود و پیش از این در سال‌های ۱۳۸۶ و ۱۳۹۳ ناوگروه‌های این کشور با هدف ارتقاي روابط دوستانه به ایران سفر کرده بودند.

انتخابات کمیسیون ویژه برجام این هفته برگزار خواهد شد

تسنیم سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: مسائلی پیرامون تشکیل کمیسیون ویژه مطرح شده است اما هیچ‌کدام مانعی بر سر تشکیل آن نخواهد بود. نوذر شفیعی ادامه داد: نامه‌ای از طرف نمایندگان به رئیس مجلس ارسال شد که برای جلوگیری از تشکیل کمیسیون ویژه وجاهت قانونی ندارد، قطعا انتخابات کمیسیون ویژه برجام برگزار خواهد شد. وی تاکید کرد: اگر امروزدوشنبه مسئله‌ای به وجود نیاید انتخاب اعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام قطعا برگزار می‌شود.

انصراف ۱۰نماینده مجلس از طرح سوال خود از وزیرامورخارجه

خانه ملت  ضرغام صادقی در نشست علنی ديروز مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصول شده از سوی هیات رئیس مجلس را اعلام کرد: انصراف ۱۰ نفر از نمایندگان مجلس از طرح سوال خود از محمدجواد ظریف،  وزیر امور خارجه که درباره عدم خودداری کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در فرانکفورت آلمان در اخذ بیمه‌نامه دانش‌آموز متوفی بود، اعلام وصول شد. حسینعلی شهریاری،  نماینده زاهدان از طرح سوال خود از وزیر امورخارجه که درباره عدم پیگیری وضعیت دیپلمات ربوده‌شده ایران در یمن بود،  نیز انصراف داد.

تجمع اهالی سولقان مقابل مجلس

ايسنا جمعی از اهالی بخش سولقان از توابع تهران صبح ديروز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.فقدان طرح هادی و مشکل گازرسانی از جمله موارد اعتراض این تجمع کنندگان بود.اهالی سولقان همچنین با تجمع مقابل مجلس رسیدگی به خسارات سیل اخیر از مسئولان مربوطه خواستار شدند و از نمایندگان مجلس نیز خواستند که این موضوع را پیگیری کنند.

دولت سوریه جان دوباره‌ای گرفته است

ميزان رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: داعش و هم‌پیمانان آن زیر چرخ های تحولات آینده حذف خواهند شد.سردار سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی با تبیین تحولات جاری در منطقه و عقیم ماندن سیاست ها و سناریوهای دشمنان اسلام اظهار کرد: ارزیابی‌ها از دولت‌ مرکزی‌ عراق این است که بسیار خوب عمل‌ کرده است و با به دست آوردن موفقیت‌های مهم در تثبیت حاکمیت عراق و حفظ تمامیت ارضی و استقلال این کشور، در برابر دشمنان ملت عراق موفق نیز بوده است.فیروزآبادی در پاسخ سوالی در مورد آینده سوریه گفت: بحمد ا... دولت مرکزی سوریه جان دوباره‌ای به خود گرفته است و به پیروزی‌های مهمی در جبهه های مختلف نائل شده است.

برگزاري همایش«  اعتدال، زنان و توسعه»

تسنیم  رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از برگزاری همایش «اعتدال، زنان و توسعه» در مهرماه با حضور شخصیت‌های سیاسی خبر داد.سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در نشست خبری با اشاره به برگزاری همایش «اعتدال،زنان و توسعه» اظهار داشت: همایش «اعتدال، زنان و توسعه» با همکاری تعدادی از انجمن‌های علمی و  رسمی در مهر ماه سال جاری برگزار خواهد شد.وی با بیان اینکه کتابخانه ملی نیز از اعضای شرکت‌کننده در این همایش خواهد بود، گفت: امسال حوزه «اعتدال، زنان و توسعه» مد نظر قرار گرفته است.رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی یادآور شد: وزارت علوم، کتابخانه ملی، مراکز علمی حوزه زنان و انجمن‌های این حوزه از دیگر فعالان در این همایش هستند و پیش‌بینی می‌شود که در این همایش که با حضور شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی برگزار می‌شود، از دو جلد کتاب نیز رونمایی شود.

روحانی درگذشت آیت‌ا...  نجف‌آبادی را تسلیت گفت

فارس رئیس جمهور در پیامی درگذشت آیت ا... حاج شیخ علی انتشاری نجف آبادی را تسلیت گفت. رئیس‌جمهور کشورمان در پیامی درگذشت آیت ا... حاج شیخ علی انتشاری نجف آبادی را به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، حوزه های علمیه و به‌ویژه بیت مکرم ایشان تسلیت گفت و از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم، علو درجات و برای شاگردان و بازماندگان صبر و اجر مسئلت کرد.

** آرمان


تکذیب پاداش 370میلیونی در وزارت علوم

شنیده شد که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پی انتشار خبر کذب و خلاف واقع از سوی برخی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری، با عنوان پاداش 370 میلیون ریالی یک مسئول وزارت علوم برای دو ماه کار، جوابیه‌ای صادر کرد. تابناک نوشت؛  در این جوابیه اصل خبر منتشر شده کذب محض خوانده شده است. گزارش می‌افزاید: از آنجایی که برخی از خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری با انتشار بخشی از سند حسابداری، اقدام به ایجاد شبهه علیه یکی از مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کرده‌اند، این وزارتخانه از طریق شکایت به محاکم قضایی نسبت به پیگیری موضوع اقدام خواهد کرد. برخی از سایت‌های خبری با اقدام به انتشار خبری مدعی شدند که یکی از مسئولان وزارت علوم پس از گذشت ۲ماه از حکم آغاز به کارش، برای خود پاداش ۳۷ میلیون و ۵۹۲ هزار تومانی در نظر گرفت!
 
احتمال اعزام به عتبات سوریه

شنیده شد که مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت به « نسیم» گفت: رئیس سازمان برای بررسی شرایط به سوریه سفر کرده در صورت تامین شرایط اعزام‌ها به عتبات سوریه آغاز می‌شود. تسنیم نوشت؛ محسن نظافتی در خصوص از سرگیری سفر زائران ایرانی به سوریه گفت: رئیس سازمان حج وزیارت به سوریه سفر کرده تا شرایط را بررسی کند و اگر شرایط برای اعزام زائران فراهم باشد بعد از حج تمتع اقداماتی در این زمینه صورت خواهد گرفت. وی افزود:آقای اوحدی در این سفردیدارهایی با مقامات مربوطه کشور سوریه خواهد داشت که موضوع بررسی خواهد شد و بعد از بازگشت ایشان از این سفر نتیجه اعلام خواهد شد. مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: در مرحله اول امنیت زائران بررسی خواهد شد و در صورت وجود امنیت، سپس امکانات از قبیل هتل  و شرایط برای اعزام بررسی خواهد شد و سپس تصمیم نهایی گرفته می‌شود.
 
قالیباف: حزب ندارم

شنیده شد که شهردار تهران از ایجاد موزه خبرنگاران تا پایان امسال خبر داد و درباره تشکیل حزب جدید برای انتخابات مجلس نیز گفت: حزبی برای انتخابات مجلس به ثبت نرسانده‌ایم. محمدباقر قالیباف اظهار داشت: کار خبرنگاری کار سخت و با مشقتی است. از یک طرف وظیفه قدرت انتقال و از بُعد دیگر مساله‌ دقت و رعایت امانتداری و حفظ آبرو در کنار سرعت بر مشقت این کار می‌افزاید. وی همچنین در بخش دیگر سخنانش از راه‌اندازی موزه خبرنگاران خبر داد و گفت: تا پایان سال این امر انجام می‌شود. شهردار تهران در پاسخ به اینکه آیا ائتلاف و حزبی برای ورود به مجلس تشکیل داده‌اید، گفت: حزبی به این منظور به ثبت نرسانده‌ایم.
 
اخد آخرین دفاعیات از جیسون رضاییان

شنیده شد که یک منبع آگاه گفت: دادگاه جیسون رضاییان، روز دوشنبه  به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد و آخرین دفاعیات از وی اخذ شد. میزان نوشت؛ یک منبع آگاه در ارتباط با چهارمین جلسه جیسون رضاییان گفت: دادگاه غیر علنی خبرنگار واشنگتن پست، صبح امروز در شعبه 15دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد و دقایقی پیش پایان یافت.  وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وکیل مدافع جیسون رضاییان پس از خروج از دادگاه، اعلام کرد که این دادگاه آخرین جلسه رسیدگی به پرونده بوده است، آیا این خبر را تایید می‌کنید، تصریح کرد: در این جلسه آخرین دفاعیات از متهم اخذ شد؛ اما اینکه این جلسه آخرین جلسه دادگاه باشد مشخص نیست و بستگی به نظر قاضی دارد.
 
شکایت پسر مهاجرانی از میرکاظمی

شنیده شد که وکیل‌مدافع محمدمحسن مهاجرانی، پسر عطاءا... مهاجرانی گفت که موکلش از مسعود میرکاظمی به اتهام نشر اکاذیب شکایت کرده است. تابناک نوشت؛ سیدمحمود علیزاده‌طباطبایی در این باره گفت: من به وکالت از آقای محمدمحسن مهاجرانی از آقای میرکاظمی به دلیل طرح موضوع «دلال ماجرای دکل نفتی» شکایتی به اتهام نشراکاذیب ثبت کرده‌ام. وی گفت: بازپرس هم قرار شد شکایت را به دفتر نظارت بر امور نمایندگان بفرستد و امیدواریم آن‌ها نیز سریع‌تر پرونده را به دادسرا برگردانند. وی گفت که این پرونده در شعبه 4 بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه مطرح شده است.
 
کنسول ایران در بلژیک درگذشت

شنیده شد که کنسول ایران در بلژیک پس از تحمل سالها درد و رنج ناشی از جراحات دفاع مقدس درگذشت. بهرام افشار کنسول ایران در بلژیک پس از سال‌ها تحمل درد و رنج ناشی از جراحات و آسیب‌های دوران دفاع مقدس به علت مشکلات ریوی شب یکشنبه در بروکسل درگذشت. وی از دیپلمات‌های فداکار و جانباز دفاع مقدس بود. مرحوم افشار سال‌ها به عنوان معاون اداره گذرنامه و روادید در مرکز و همچنین مأمور کنسولی در نمایندگی‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، به‌رغم تحمل دردهای فراوان ناشی از جانبازی، در ارائه خدمات صادقانه به مردم اهتمام ویژه داشت. وزارت امور خارجه این مصیبت بزرگ را به مردم و خانواده معظم وی و پرسنل این وزارتخانه تسلیت گفت.
 
توضیح درباره پخش نشست مشترک

شنیده شد که عضو شورای نظارت بر صداوسیما در مجلس از ارسال نامه به معاونت سیاسی صداوسیما و توضیح برای پخش نشست کمیسیون امنیت ملی و تیم مذاکره‌کننده  خبر داد. انتخاب نوشت؛ سیدرمضان شجاعی کیاسری در مورد پخش اخبار نشست اخیر مذاکره کنندگان هسته‌ای با اعضای کمیسیون امنیت توسط یکی از شبکه‌های صداوسیما تصریح کرد: در این رابطه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی آقای علاء‌الدین‌بروجردی نامه‌ای را به ناظران مجلس در صداوسیما زده‌اند و ما در راستای این نامه از معاونت سیاسی صداوسیما در این باره توضیح خواسته‌ایم.  نماینده مردم ساری در مجلس ادامه داد: مسئولان صدا و سیما در این رابطه اظهار داشته‌اند که دعوت برای ضبط جلسه یاد شده از طرف کمیسیون بوده است و آنچه در رسانه ملی پخش شده پیش‌تر در شبکه‌های اجتماعی نیز منتشر شده است. اما به دلیل شمول و گستردگی صداوسیما این تصور به وجود آمده که شاید صداوسیما اقدام به انتشار اولیه آن کرده است.
 
یکتا احمدی نژادی نیست

شنیده شد که معاون پارلمانی دولت دهم در رابطه با حضور اطرافیان محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق در انتخابات مجلس گفت: من از جانب احمدی‌نژاد حرف نمی‌زنم اما از اظهار نظرهای وی و اطرافیانش معلوم می‌شود که قصد حضور در مجلس را ندارند. باشگاه خبرنگاران نوشت؛ حجت الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی در مورد تشکیل جبهه یکتا توسط جمعی از اعضای دولت‌های نهم و دهم و ارتباطش با احمدی‌نژاد گفت: جبهه جدید یکتا طیفی از طیف‌های اصولگراست. چرا که در اولین همایش این جبهه، دبیر و قائم مقام جامعه روحانیت مبارز و سایر طیف‌های اصولگرایی حضور داشتند.وی اظهارداشت: جبهه یکتا بعنوان تشکل نزدیک به احمدی‌نژاد فعالیت نمی‌کند و اعضای یکتا هم براین مساله‌ تأکید داشتند که هیچ خط و ربط تشکیلاتی با رئیس‌جمهور سابق ندارند و یکتا جریان مستقلی از درون اصولگرایان است. 
 


** شرق

هاشمی‌رفسنجانی: جز رژیم صهیونیستی هیچ کشوری از توافق ناراحت نیست


روابط‌عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام: آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در دیدار اعضای تیم ملی و مسئولان فدراسیون وزنه‌برداری، با اظهار امیدواری از پیروزی تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان در این مسابقات، به پیروزی تیم دیپلماسی هسته‌‌ای ایران، برابر قدرت‌های دیپلماسی شش کشور دنیا اشاره و تصریح کرد: «امیدوارم همان‌طور که تیم دیپلماسی وزارت خارجه در مقابل قدرت‌های بزرگ دنیا ایستادگی کرد و حقانیت ملت ایران را به اثبات رساند، تیم وزنه‌برداری نیز با توکل به خدا، برتری و توانایی‌های خود را به دنیا ثابت کند و پرچم پرافتخار ایران را در آمریکا به اهتزار درآورد». رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «جز رژیم صهیونیستی که توافق هسته‌ای آمریکا و غرب با ایران را برای حیات سیاسی خود خطرناک می‌داند و می‌ترسد، هیچ کشوری از این توافق ناراحت نیست و بعضی‌ها که قبلا اظهار نارضایتی می‌کردند، کم‌کم متوجه شده‌اند که گسترش امنیت حاصل از توافق هسته‌ای در منطقه برای آنان هم مفید است». او با اشاره به تلاش‌های دولت آقای روحانی و همچنین حمایت‌های رهبری، افزود: «هم جلوی تندروی‌ها را گرفتند و هم به‌گونه‌ای نشد که دیگران بگویند توافق هسته‌ای را با خفقان بر همه گروه‌ها تحمیل کردند، چراکه همگان می‌بینند اقلیت مخالف مذاکرات هسته‌ای هنوز در نهادهای رسمی اعتراض می‌کنند و در نشریات خود می‌نویسند».

سرلشکر فیروزآبادی: داعش و هم‌پیمانانش در تحولات آینده حذف می‌شوند


تسنیم: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: «داعش و هم‌پیمانان آن زیر چرخ‌های تحولات آینده حذف خواهند شد». سردار سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، در گفت‌وگویی با تبیین تحولات جاری در منطقه و موضوع عقیم‌ماندن سیاست‌ها و سناریوهای دشمنان اسلام، گفت: «ارزیابی‌ها از دولت‌ مرکزی‌ عراق این است که بسیار خوب عمل‌کرده و با به‌دست‌آوردن موفقیت‌های مهم در تثبیت حاکمیت عراق و حفظ تمامیت ارضی و استقلال این کشور، در برابر دشمنان ملت عراق نیز موفق بوده است». سرلشکر فیروزآبادی در پاسخ سؤالی درباره آینده سوریه گفت: «بحمدالله دولت مرکزی سوریه جان دوباره‌ای گرفته و به پیروزی‌های مهمی در جبهه‌های مختلف دست یافته است». او افزود: حکومت سوریه نشان داد از استقامت لازم، قدرت حفظ منافع ملی و حدود قانون اساسی خود را دارد.

موافقت باهنر  با تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان


ایسنا: سیدکمال‌الدین سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری، از موافقت دبیر کل این تشکل با تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان خبر داد. او افزود: ‌این موضوع با رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری مطرح شد و آقای باهنر آن را پذیرفت و قرار شد این شورا با محوریت جامعتین، خاصه جامعه روحانیت مبارز مورد توجه قرار بگیرد. سجادی در ادامه از برگزاری جلسه دبیران جبهه پیروان خط امام و رهبری در استان‌ها در تاریخ ٢٩ ماه جاری خبر داد و اظهار کرد: این جلسه با موضوع انتخابات، بررسی مسائل روز سیاسی و هماهنگی بین اصولگرایان و تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان برگزار می‌شود.

بررسی چگونگی استفاده از صندوق شیشه‌ای در انتخابات


فارس: حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور، با بیان اینکه شورای نگهبان با اصل الکترونیکی‌شدن انتخابات مشکلی ندارد، گفت: در جلسه آقایان رحمانی‌فضلی و مقیمی با آیت‌الله جنتی و معاون اجرائی شورای نگهبان این موضوع را تشریح کردیم که در این جلسه اعضا راجع به نحوه الکترونیکی‌کردن، سؤالاتی را مطرح‌ کردند. سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه در صندوق شیشه‌ای کامل ممکن است رأی مردم قابل خواندن باشد، گفت: این بخش مورد بحث در شورا بود و ما گفتیم طبق قانون، رأی باید مخفی باشد. امیری تأکید کرد: اینکه برخی رسانه‌ها نوشتند که شورای نگهبان با الکترونیکی‌شدن انتخابات مخالف است درست نیست اما دغدغه نظارت وجود دارد. او همچنین به «ایرنا» گفته که هیچ حزبی به نام محمدباقر قالیباف در وزارت کشور به ثبت نرسیده است و تاکنون نیز درخواستی با این عنوان از سوی او یا نزدیکان او به وزارت کشور نرسیده است. او ادامه داد: فعالیت‌های حزبی نیازمند کسب پروانه با تأیید کمیسیون ماده ١٠ است.

شنیده شد که معاون پارلمانی دولت دهم در رابطه با حضور اطرافیان محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق در انتخابات مجلس گفت: من از جانب احمدی‌نژاد حرف نمی‌زنم اما از اظهار نظرهای وی و اطرافیانش معلوم می‌شود که قصد حضور در مجلس را ندارند. باشگاه خبرنگاران نوشت؛ حجت الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی در مورد تشکیل جبهه یکتا توسط جمعی از اعضای دولت‌های نهم و دهم و ارتباطش با احمدی‌نژاد گفت: جبهه جدید یکتا طیفی از طیف‌های اصولگراست. چرا که در اولین همایش این جبهه، دبیر و قائم مقام جامعه روحانیت مبارز و سایر طیف‌های اصولگرایی حضور داشتند.وی اظهارداشت: جبهه یکتا بعنوان تشکل نزدیک به احمدی‌نژاد فعالیت نمی‌کند و اعضای یکتا هم براین مساله‌ تأکید داشتند که هیچ خط و ربط تشکیلاتی با رئیس‌جمهور سابق ندارند و یکتا جریان مستقلی از درون اصولگرایان است.

** ایران

نظرسنجی از امریکایی‌ها درباره برنده های «برجام»


نتایج یک نظرسنجی جدید در امریکا نشان می‌دهد مردم این کشور معتقدند ایران در «برجام» امتیازات بیشتری به‌دست آورده است. به گزارش «ایسنا» به نقل از نشریه «پولتیکو»، دانشگاه «مون موث»  امریکا اخیراً یک نظرسنجی درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، توافقی که اواسط ماه ژوئیه میان ایران و گروه 1+5 حاصل شده است انجام داده و در آن از مردم این کشور پرسیده است که ایران یا امریکا، کدام یک نتیجه بهتری از مذاکرات هسته‌ای گرفته‌اند؟ در پاسخ به این پرسش 41 درصد گفته‌اند ایرانی‌ها امتیازات بیشتری به‌دست آورده‌اند، در حالی‌که تنها 14 درصد از آنها تأیید کرده‌اند امریکا در مقایسه با ایران منافع بیشتری کسب کرده است. نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد دو سوم جمهوریخواهان معتقدند که ایران بیش از‌ امریکا امتیاز گرفته و تقریباً 23 درصد از مردم امریکا بر این باورند که تهران و واشنگتن در پایان مذاکرات هسته‌ای به دستاوردهای برابر رسیده‌اند.

اوباما:مردم ایران بسیار با استعداد وباهوش اند


رئیس جمهوری امریکا در یک کنفرانس خبری «آنلاین» ضمن پاسخگویی به سؤالات مردم از سراسر جهان به دفاع از توافقنامه هسته‌ای ایران پرداخت.  به گزارش «ایرنا»، باراک اوباما در این نشست  در پاسخ به یک خانم ایرانی که با انتقاد از تحریم‌های اعمال شده علیه ایران، پرسید: «فکر نمی‌کردید بدون فشار برمردم ایران نیز راه‌های دیگری هم وجود داشت که به توافق دست پیدا کنید؟»، با این ادعا که «متأسفانه راه بهتری نداشتیم»، گفت: «ایران کشوری کهن و پر ذوق و دارای مردمانی بسیار بااستعداد و باهوش است و من برای این مردم بهترین آرزوها را دارم». رئیس جمهوری امریکا از تشکیل جنبشی مشترک میان  افراط گرایان مخالف توافقنامه در ایران و مخالفان توافقنامه در امریکا انتقاد کرد و ادامه داد: «بخش اعظمی از جمهوریخواهان پیش از خشک شدن جوهر توافقنامه یا حتی انتشار آن مخالفت خود را اعلام کردند». اوباما این رویکرد مخالفان را دلیلی بر میزان تأثیرپذیری آنها از جناح بازی ایدئولوژی به‌جای بازبینی و بررسی توافقنامه عنوان کرد.

هفته آینده؛ صدور رأی پرونده «جیسون رضاییان»


آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات «جیسون رضاییان» خبرنگار روزنامه «واشنگتن پست»  روز دوشنبه در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی   برگزار شد. 

وکیل جیسون رضاییان در خصوص آخرین جلسه دادگاه موکل خود گفت:«دادگاه با اخذ  آخرین دفاع از موکلم،  هفته آینده درباره پرونده اتهامی وی تصمیم خواهد گرفت و حکم خود را  نسبت به این  پرونده صادر خواهد کرد.» لیلا احسن در گفت‌و‌گو با  «ایرنا» افزود: «دفاع از موکلم  در برابر اتهامات وارده را به‌صورت شفاهی ارائه کردم و در آن قسمتی که نرسیدم شفاهی دفاع کنم، دفاعیات را در قالب لایحه تحویل دادگاه دادم.» مادر «جیسون رضائیان» که در شعبه 15 دادگاه انقلاب حضور یافته بود ، پس از پایان جلسه محاکمه ابراز امیدواری کرد که پسرش« آزاد و رفع اتهام» شود.

نامه 94 نماینده مجلس امریکا به «اوباما»


94تن از اعضای مجلس نمایندگان امریکا با ارسال نامه ای برای «اوباما»، خواستار دریافت متن توافق محرمانه بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی شده اند. به نوشته پایگاه اینترنتی «واشنگتن فری بیکن»، در این نامه با اشاره به وجود دو توافق محرمانه میان ایران و آژانس، آمده است: «بر اساس قانون بررسی توافق هسته ای با ایران، که شما آن را امضا کرده اید، اعضای کنگره این حق را دارند که به متون این دو توافق دست پیدا کنند. تمامی اعضای کنگره این حق را نیز دارند که به همه ضمایم، پیوست ها، متمم ها، توافقات جانبی، مواد تکمیلی، اسناد و راهنمایی های فنی در ارتباط با توافق دسترسی داشته باشند. حق قانونی کنگره این تعهد را برای دولت شما ایجاد می کند که این اسناد را برای بررسی در اختیار ما قرار دهید».