کد خبر 474243
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱

«پرزیدنت اوباما روز دوشنبه برای اولین بار گفت که با روسیه و ایران در راستای یافتن راه حلی برای جنگ داخلی دراز مدت سوریه کار خواهد کرد، اما رهبران آن دو کشور با طرح نسخه هایی صلح آمیز، رویکردی مخالف با ایالات متحده را عنوان کردند.»

به گزارش مشرق، روزنامه آمریکایی "یو اس ای تودی" (USA Today) با انتشار گزارشی به انعکاس اظهارات آقای "روحانی"، "اوباما" و "پوتین" در رابطه با سوریه پرداخته و از آن با عنوان درگیری یاد کرد.
 
در این گزارش آمده است: «پرزیدنت اوباما روز دوشنبه برای اولین بار گفت که با روسیه و ایران در راستای یافتن راه حلی برای جنگ داخلی دراز مدت سوریه کار خواهد کرد، اما رهبران آن دو کشور با طرح نسخه هایی صلح آمیز، رویکردی مخالف با ایالات متحده را عنوان کردند.»
 
"یو اس ای تودی" نوشت: «اوباما اظهار داشت که هرگونه راه حلی نباید شامل ادامه حمایت از "حاکمی مستبد" همچون "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه باشد که ده ها هزار نفر از مردم خود را در جنگی که با سرکوب اعتراضات صلح آمیز شروع شده، کشته است.»
 
در ادامه این گزارش آمده است: «اما "پوتین" رئیس جمهور روسیه و "حسن روحانی" رئیس جمهور ایران در اظهاراتی کاملا متضاد، در سخنرانی های جداگانه مقابل مجمع عمومی، آمریکا را به خاطر جنگ در سوریه مورد سرزنش قرار داده و عنوان کردند که هر گونه راه حلی باید شامل باقی ماندن اسد و رژیم او باشد.
 
"پوتین" با اشاره به این موضوع اظهار داشت: "ما فکر می کنیم این اشتباهی بسیار بزرگ است که از همکاری با دولت سوریه و نیروهای مسلح آن امتناع کنیم. هیچ کس مانند نیروهای سوری و شبه نظامیان کرد با جدیت در حال مبارزه در برابر داعش نیست."
 
"پوتین" گفت که "بیشتر تهدید تروریست ها در سوریه نتیجه حمله آمریکا به عراق در سال 2003 است؛ به جای کمک به بشار اسد، تروریست ها تجهیز و تسلیح شدند. ده ها هزار ستیزه جو، زیر پرچم داعش می جنگند که برخی از آنها نظامیان سابق عراقی هستند که پس از حمله به کشورشان در سال 2003 بیرون انداخته شدند."»
 
در ادامه این گزارش با اشاره به اظهارات آقای روحانی آمده است: «رئیس جمهور ایران نیز در سخنرانی خود گفت که مبارزه با افراط گرایی در خاورمیانه باید بر اساس الگوی توافق هسته ای اخیر صورت پذیرد.
 
او همچنین اظهار داشت که روی کار آمدن حکومت های دموکراتیک باید پس از حاصل شدن ثبات در منطقه باشد که از طریق گفتگو و همکاری با حکومت های مرکزی مستقر بدست خواهد آمد.
 
او "بازیگران ساده اندیش فرا منطقه ای" را در رابطه با "موج تخریب" تروریست که فراتر از خاورمیانه و جهان عرب رفته، مقصر دانسته و گفت: " اگر تجاوز نظامی آمریکا به افغانستان و عراق و حمایت بی حساب آمریکا از اقدامات ضد انسانی رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین نبود، امروز تروریست ها بهانه ای برای توجیه جنایات خود نمی یافتند."»
منبع: جام نیوز