تلاش بی‌حد و وصف کارگزاران برای به میدان آوردن «ناطق» و کنار زدن «عارف» از محوریت لیست اصلاح طلبان داد حامیان عارف را درآورد و حامیان عارف به رویکرد کارگزارانی ها واکنش نشان داد و آن را دریوزگی سیاسی خواندند.

گروه سیاسی مشرق - «توسل کارگزاران به «ناطق نوری» برای عبور از فتنه سال 88»؛ «عارف بیاید سرلیست می‌شود» و «ناطق محبوب اما نه برای ریاست مجلس»؛ «رد احتمال سرلیستی «ناطق» توسط منتجب‌نیا»؛ «اصلاح‌طلبان به جسارت و خوش‌چهره بودن «عارف» رای دادند» و «اصولگرایان به‌دنبال تشکیل شورای ائتلافی» از جمله بحث‌های مربوط به حوزه احزاب سیاسی کشور بود که به صورت مختصر، اخبار آن را در ادامه این گزارش می‌خوانید.

******

توسل کارگزاران به «ناطق نوری» برای عبور از فتنه سال 88

پس از انتخابات 24 خرداد، بسیاری عقیده داشتند که محمدرضا عارف می‌تواند در جایگاه ریاست مجلس نقش موثری در روند توسعه اصلاحات ایفا کند، اما قوچانی ریاست ناطق را بر عارف ترجیح می‌دهد.

محمد قوچانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، طی یادداشتی در نشریه صدا، نسخه‌ای را برای حرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس تجویز کرده که قرار است به ریاست ناطق نوری بر مجلس بیانجامد.

قوچانی در توضیح فواید رسیدن ناطق نوری به ریاست مجلس، نوشت: «ناطق نوری ضمن کمک به پیشبرد برنامه های اصلاحی دولت، مانع از رادیکالیسم در جبهه اصلاحات خواهد شد و این به محافظه کاران آرامش خاطر می دهد، و سرانجام چهارم اینکه اصلاح طلبان هم در پناه ثباتی که روحانی و ناطق ایجاد می کنند به عنوان یک فراکسیون قدرتمند در مجلس و دولت و از آن مهمتر در جامعه و عرصه عمومی به بازسازی تشکیلاتی، گفتمانی و حاکمیتی خود می پردازند و به جز آزادی از امنیت سیاسی لازم برای تداوم حیات خود بهره می برند و برای همیشه از حوادث سال 1388 عبور می کنند و این همه غیر از کمک به دولت برای ثبات و رشد و توسعه کشور است که باید هدف اصلی همه احزاب سیاسی از شرکت در انتخابات باشد.»[1]


مرتضی مبلغ:

عارف بیاید سرلیست می‌شود/ اعضای اصلی کارگزاران دنبال ناطق و لاريجاني نیستند

عضو شوراي راهبردي اصلاح‌طلبان در گفتگو با روزنامه اعتماد به تبیین راهبردهاي انتخاباتي اصلاح‌طلبان پرداخت و گفت: شخصيتي مثل آقاي عارف درصورت حضور، سرليست اصلاح‌طلبان خواهد بود.

مرتضي مبلغ که سابقه معاونت سياسي وزير كشور در دولت اصلاحات را در کارنامه سیاسی خود دارد، امروز يكي از موثرترين چهره‌هاي اصلاح‌طلب در پروژه انتخابات مجلس آتي است. او در شوراي راهبردي اصلاح‌طلبان نیز عضویت دارد.

مرتضی مبلغ امروز در گفتگو با روزنامه اعتماد به تبیین راهبردهاي انتخاباتي اصلاح‌طلبان پرداخت و گفت: شخصيتي مثل آقاي عارف درصورت حضور، سرليست خواهد بود.

عضو شوراي راهبردي اصلاح‌طلبان در پاسخ به این سوال که اكنون برخي رسانه‌ها خطي را دنبال مي‌كنند كه به دنبال چهره‌هايي مثل ناطق و لاريجاني براي ائتلاف رفته است و در ائتلاف با محوريت رييس دولت يا لاريجاني ترجيحش آقاي لاريجاني است؛ پاسخ داد: من تا به حال نديدم از چهره‌هاي شاخص كارگزاران اين حرف را بزنند. اعضاي اصلي كارگزاران همسو و در جلسات، فعال هستند. البته ممكن است برخي تك‌پراني‌ها هم باشد. آن‌هم به اين علت است كه ما سامان حزبي قوي‌اي نداريم. برخي نظر شخصي‌شان را مي‌گويند.

وی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان در حال حاضر در سطح تصميم‌گيري هنوز به بحث‌هاي مصداقي ورود نكرده‌اند؛ گفت: ممكن است يك حزبي مواضع خاص خود را داشته باشد اما اصلاح‌طلبان به عنوان كساني كه تصميم‌گيري‌هاي كلان مي‌كنند و اجماعي كه وجود دارد هنوز به اين مرحله وارد نشده‌اند. اين را به عنوان خبر مي‌گويم. در هيچ محفل تصميم‌گيري شوراي اصلاح‌طلبان درباره مصاديق و ليست و سرليست بحث نشده است.

مبلغ ضمن بیان اینکه انتخابات مجلس تقريبا بيش از دويست حوزه انتخابيه دارد و كانديداها متكثر هستند و فرمول انتخابات الان بين دو سه هزار نفر است؛ در خصوص راهبرد اصلاح طلبان گفت: انتخابات مجلس خيلي پيچيده‌تر است. عوامل و انگيزه‌هاي متفاوت و متعددي در فرآيند انتخابات مجلس ورود مي‌كند. الان براي تحقق فرآيند خرد جمعي و دنبال كردن منافع ملي در انتخابات مجلس مشكلات زيادي وجود دارد.

وی در ادامه اظهار داشت: طبيعي است كه بعد از پيروزي رياست‌جمهوري نوعي شبيه‌سازي در ذهن بسياري افراد انجام گرفته است. به اين شكل كه فكر مي‌كنند هر رييس‌جمهوري كه مي‌آيد مجلس بعدي نيز در راستاي همان رييس‌جمهور است. اين مساله وقتي جدي‌تر مي‌شود كه برخي نوعي شبيه‌سازي با دوران اصلاحات و مجلس ششم انجام مي‌دهند. طبيعي است كه اين موضوع در برخي انگيزه را بالامي برد كه به صحنه بيايند و در پيروزي شريك شوند.[2]

برخی با نگاه قیم مآبانه حرکت نسل نو اصلاح‌طلب را باور ندارند

آذرماه سال ۹۳ بود که جمعی از جوانان اصلاح‌طلب از جمله فعالان سابق شورای مرکزی و شاخه جوانان حزب مشارکت اقدام به تاسیس حزبی جدید کردند و به عنوان نسل دوم اصلاح‌طلبان نام تشکل تازه تاسیس خود را «ندا» نهادند.

محمدصادق خرازی دیپلمات اسبق و یکی از مشاورین رئیس دولت اصلاحات که به نوعی محوریت این حزب تازه تاسیس را برعهده داشت، ظرف مدت کوتاهی تبدیل به یکی از شخصیت‌ها و چهره‌هایی شد که تقریبا روزانه در بسیاری از رسانه‌ها و محافل سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا در مورد او و حزب متبوعش بحث می‌شد.

تاسیس حزب ندای ایرانیان واکنش‌های منفی و مثبت فراوانی در بدنه جریان اصلاحات داشت. برخی اصلاح‌طلبان بخصوص منسوبین به حزب کارگزاران در اظهارنظرها و رسانه‌های خود حملات شدیدی را علیه ندای جوان آغاز کردند تا جایی که محمد قوچانی روزنامه نگار اصلاح‌طلب و عضو حزب کارگزاران به تاسیس حزب ندای ایرانیان انتقاد کرد و جوانان این حزب را خطاب قرار داد و گفت: «برخی غوره نشده می‌خواهند مویز شوند!».

شاید یکی از دلایل واکنش منفی برخی اصلاح‌طلبان به ندا و تلقی اینکه این حزب نفوذی حاکمیت در جریان اصلاحات است، انتقاد موسسین این حزب به عملکرد جریان اصلاحات در برخی مقاطع از جمله انتخابات سال ۸۸ و لزوم ترمیم رابطه اصلاح‌طلبان با نظام بوددرخصوص حزب ندای ایرانیان با «مجید فراهانی دبیرکل حزب ندای ایرانیان» گفتگو کردیم.

وی در پاسخ به این سوال که رابطه اصلاح‌طلبان و نظام در کدام مقاطع آسیب دیده است که امروز ندای ایرانیان قصد دارد این رابطه را ترمیم کند؟ اظهار کرد: « برخی گروه‌های سیاسی که بعد از سال ۸۸ منحل شده بودند باور نداشتند که فرصت دیگری برای امکان فعالیت خود بیابند. اما ما اعتقاد داشتیم اصلاحات در جامعه موفق نخواهد شد جز اینکه رابطه خود را با راس حاکمیت ترمیم و باز تعریف کند».

فراهانی در ادامه به ترکیب احزاب موجود در کشور اشاره کرد و گفت: «ما سندرم پیرسالاری در احزاب سیاسی کشور را عامل افت توسعه و نوسازی کشور می‌دانیم. میانگین سنی بالای ۶۵ سال اعضای شورای مرکزی احزاب اصولگرا و اصلاح‌طلب، مغایر نوگرایی و پیشرفت کشور است».

وی در پاسخ به این سوال که چرا بجای تاسیس یک حزب جدید به عضویت احزابی سابقه‌دار مانند کارگزاران درنیامدید و آیا نمی‌توانستید اهداف و آرمان‌های خود را در شاخه جوانان یک حزب سابقه‌دار محقق کنید؟ تصریح کرد: «اصلا مشکل ما همین نگاه قیم مآبانه عده‌ای است که در گوشه و کنار، قدرت و تاثیر حرکت نسل نو اصلاح‌طلب را باور ندارند».

دبیر کل حزب ندای ایرانیان افزود: «چرا و به چه دلیل باید جوانان حزب ندای ایرانیان همواره تحت پرچم افراد و احزاب دیگر قدیمی فعالیت کنند؟ تا کی باید دیده نشوند و چرا ایجاد یک حرکت جدید را تجربه نکنند؟».

فراهانی در پاسخ به سوال دیگر ما مبنی بر اینکه اگر حزبی وجود داشت که به نگاه شما نزدیک بود، آیا بازهم حزب ندای ایرانیان را تاسیس می‌کردید؟ اظهار کرد:«حتما اگر حزبی وجود داشت که دیدگاه‌ها و نظرات فعلی ندای ایرانیان را منعکس می‌کرد و می توانستیم در آن موثر باشیم طبیعتا ضرورتی بر تاسیس یک حزب جدید از طرف ما نبود. اما امروز یک جریان و گروه‌ سیاسی با این نوع اندیشه‌ها در جامعه ما وجود ندارد یا اینکه امکان فعالیت پیدا نکرده است».[3]

عارف از گردونه انتخابات خارج می شود؟

در حالی که حدود پنج ماه تا زمان برگزاری انتخابات مجلس دهم باقی است، تفاوت نگاه ها بین طیف های مختلف جریان اصلاح طلب بر سر ریاست این مجلس به نحو معناداری آشکار شده است.روز گذشته نشریه صدا ارگان حزب کارگزاران سازندگی در یادداشتی به قلم محمد قوچانی نایب عضو شورای مرکزی این حزب، با ارائه این خبر که شخصیت های سیاسی برجسته اصلاح طلب نظیر آیت الله هاشمی و حجت الاسلام حسن خمینی از حجت الاسلام ناطق نوری برای حضور در عرصه انتخابات دعوت بعمل آورده اند، ناطق نوری را گزینه مطلوب برای ریاست مجلس دهم معرفی کرد. ارگان حزب کارگزاران در این یادداشت رئیس شدن ناطق نوری در مجلس آینده را پرداخت بدهی دوم خرداد اصلاح طلبان به وی تلقی کرد.

اما روزنامه آرمان امروز که طیفی دیگر از جریان اصلاح طلبان نزدیک به هاشمی و سید حسن خمینی را نمایندگی می کند در گزارشی به قلم دبیر گروه سیاسی خود، با انتقاد تلویحی از یادداشت قوچانی، با حضور ناطق نوری در جایگاه ریاست مجلس دهم مخالفت کرده و تصریح کرده است که میانه روهای اصلاحات بر ریاست علی لاریجانی تاکید دارند چرا که وی بیشتر از دیگران می توند به دولت روحانی کمک کند.

بر این اساس، تاکنون طیف های درون قدرت اصلاحات، برای ریاست مجلس دهم بر روی گزینه هایی چون ناطق نوری و علی لاریجانی تمرکز یافته اند و ظاهراً محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات می بایست همانند انتخابات ریاست جمهوری یازدهم سودای ریاست را از سر به دور کرده و به نفع فردی که از منظر اصلاح طلبان اصولگرای میانه رو تلقی می شود، کناره گیری کند.[4]

ناطق محبوب اما نه برای ریاست مجلس!

برخلاف تلاش های کارگزارانی‌ها برای مطرح کردن ناطق نوری به عنوان سرلیست اصلاح‌طلبان و به میدان آوردن وی برای رقابت های انتخاباتی؛ روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان «اصلاح طلبان به دنبال ریاست ناطق نوری؟!» نوشت:

حجت‌الاسلام ناطق‌نوری شخصیتی است که در سال‌های اخیر بویژه پس از 86 تحولات زیادی در اخلاق و منش او ایجاد شد و رویکرد او به گونه‌ای بود که اصلاح‌طلبان از اظهاراتی که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 76 درباره او داشتند پشیمان شدند و او هم یار دوازدهم اردوگاه اصلاح‌طلبی شد هر چند هیچ گاه حاضر نشد پسوند اصولگرایی را از خود دور کند. ناطق نوری در سال‌های سکوتش نقش جدیدی برای خود تعریف کرد که جدا از آن نقشی بود که تا سال 86 به عنوان یک فعال سیاسی اصولگرا ایفا می‌کرد. شیخ نور خود را در قامت یک مصلح سیاسی تعریف کرد و سرمایه خود را دیگر نه برای پیروزی لیست اصولگرایان بلکه برای نزدیکی به لیستی هزینه کرد که بزرگانی مانند آیات هاشمی و سیدحسن خمینی تایید آن را به نفع کشور می‌دانستند اما آیا اکنون می‌توان بار دیگر به جلوس ناطق نوری بر کرسی ریاست مجلس امیدوار بود؟ هر اتفاقی در عرصه سیاست به ویژه سیاست ایران محتمل است اما برخی احتمالات که محقق می‌شود برای گذشته بوده و اجرای آن در این مقطع شاید درحدانتظار نباشد که یک نمونه آن جلوس دوباره ناطق نوری بر کرسی ریاست مجلس است.

او در مجلس پنجم بر کرسی ریاست مجلس نشست و بویژه بعد از استقرار مجلس ششم که حامیان رقیب انتخاباتی او در سال76 بیشترین کرسی‌های مجلس را به دست آورده بودند مشی اعتدالی داشت و اصلاح‌طلبان با مشکلات زیادی در مواجهه با او روبه‌رو نشدند اما به هر حال او یک اصولگرا بود. ناطق نوری امروز هم یک اصولگراست و برخی می‌خواهند با حضور او مجلس پنجم دیگری را تجربه کنند اما باید دانست انحصارطلبی آفت جریان اصلاح‌طلبی است و در کنار هم قرار گرفتن نام شیخ نور و حزب خاص کمک چندانی به توسعه و موفقیت جریان اصلاحات در این مقطع نخواهد کرد. بی‌شک پتانسیل ناطق نوری را نادیده گرفتن جفای بزرگی است اما او بعید است که برای بازگشت به سیاست آن هم از طریق مجلس اقدام کند اما برای ایفای نقش در تشکیل مجلسی کارآمد و بویژه رایزنی با روحانیون و علما برای پربار کردن مجلس خبرگان که انتخابات آن هم در اسفندماه برگزار خواهد شد، از هیچ کمکی فروگذار نخواهد کرد.

ناطق نوری در سفرهای زیادی که به خارج کشور داشته است و همچنین سفرهایی که در داخل کشور دارد زمینه‌ساز خوبی برای تعاملات بین‌المللی هم هست و ایفای چنین نقش‌هایی از سوی او می‌تواند بر محبوبیت او بیفزاید. گمان می‌شود برخی جریانات سیاسی با اصرار بر حضور ناطق نوری در انتخابات مجلس و وعده سپردن کرسی ریاست پارلمان به او مسیری را پیش گرفته‌اند که ناطق نوری را از جایگاه اصلی خودش دور می‌کند بدین شکل که اگر طبق قولی که به خودش داده است در انتخابات شرکت نکند برخی مخالفانش این موضوع را مطرح می‌کنند که او به فکر مجلس نیرومند نبوده است و از سویی هم اگر در انتخابات شرکت کند با رقبایی برای جلوس بر کرسی ریاست مواجه خواهد شد که نتیجه این رقابت برای او مشخص نیست.[5]

حامیان عارف خبرسازی‌ کارگزاران را «دریوزگی سیاسی» خواندند

تلاش بی حد و وصف کارگزاران برای به میدان آوردن «ناطق نوری» و کنار زدن «محمدرضا عارف» از محوریت لیست اصلاح طلبان داد حامیان عارف را در آورد به صورتی که علیرضا خامسیان چهره نزدیک به محمدرضا عارف به این رویکرد کارگزارانی ها واکنش نشان داد و آن را دریوزگی سیاسی خواند.

علیرضا خامسیان در پاسخ به سوالی درخصوص حمایت اصلاح طلبان از کانداتوری چهره‌های اصولگرا مانند ناطق نوری و لاریجانی در انتخابات مجلس آینده گفت: اگر به قاعده دموکراسی معتقدیم پس باید بپذیریم که هر رسانه دیدگاه های خود را به صورت شفاف مطرح کند ولی اصحاب رسانه باید مراقبت کنند جای مردم تصمیم نگیرند.

وی با بیان اینکه بلایی که متاسفانه چند صباحی است برخی احزاب و رسانه‌ها به آن مبتلا شده اند نگاه کاسبکارانه به انتخابات و به تبع آن برخی شخصیت‌های سیاسی است، اظهار داشت: با پروپاگاندای رسانه‌ای تلاش می کنند یک چهره سیاسی را برای حضور در عرصه انتخابات مطرح و ترقیب کند تا در آینده بتواند برخی منویات اقتصادی و بعضا سیاسی را از آن فرد مطالبه کند.

خامسیان تاکید کرد: متاسفانه مطالبی که اخیرا از سوی برخی فعالان حزبی و رسانه ای نگاشته شده است چیزی جز "دریوزگی سیاسی" نیست.[6]

این چهره نزدیک به محمدرضا عارف در واکنش به بخشی از سرمقاله اخیر یکی از هفته نامه که عنوان شده است که عارف از کاندیداتوری یک چهره اصولگرا و ریاست آن در مجلس آینده استقبال می‌کند،گفت: شخص من که یکی از نزدیکان آقای دکتر عارف محسوب می شوم به خود اجازه نمی دهم از سوی ایشان سخنی بگویم حال نویسنده محترم سرمقاله مورد اشاره شما با چه تحلیلی تصور کرده است می تواند از جانب آقای عارف سخن بگوید امری است که خودشان باید پاسخ دهد.مطمئنا دوستان با کسب تجربیات بیشتر در نحوه موضع گیری‌های خود تجدید نظر خواهند کرد.

اما این تنها واکنش حامیان عارف به تخریب ها و خبرسازی های کارگزارانی ها نبود.

چندی پیش نیز صادق زیباکلام طی مصاحبه ای باز هم تصمیم به تخریب و توهین به عارف می گیرد و توان ریاستی او را با کروبی مقایسه می کند و می گوید: «با ریاست عارف داستان مجلس ششم مجددا تکرار خواهد شد و مجلسی روی کار خواهد آمد که اکثریت آن در اختیار اصلاح‌طلبان است اما ریاست بسیار ضعیف دارد که عملا نمی‌تواند برای اصلاحات و دموکراسی گامی بردارد

همین مصاحبه زیباکلام بود که با واکنش پایگاه اطلاع رسانی امید وابسته به عارف همراه شد و این وبسایت وابسته به طیف عارف نوشت: زیباکلام از جمله چهره‌های سیاسی است که رسانه‌ها مکرراً برای تحلیل برخی رویدادهای سیاسی به سراغ او می‌روند. شاید همین کثرت حضور در رسانه‌ها و اظهارنظرهای مختلف در حوزه‌های گوناگون باشد که تحلیل‌های ایشان درباره رخدادهای سیاسی را با کمال پوزش از دکتر زیباکلام نمی‌توان جدی گرفت. جدای از کثرت اظهارنظر درباره موضوعات گوناگون شاید عدم اطلاع دقیق از مواضع گروه‌های مختلف سیاسی باعث شده تحلیل‌های دکتر زیباکلام همواره با موج رسانه‌ای همراه باشد.[7]

آنچه مشخص است، راهبرداهای نهایی اصلاح طلبان برای انتخابات آینده مشخص نشده است و همه چیز در گرو اتفاقات و رویدادهای آینده احزاب اصلاح طلب است. کارگزارانی ها که چندان دل خوشی از عارف ندارند در حدود یک سال گذشته از هیچ اقدامی برای مخدوش کردن چهره او و صدمه زدن به محبوبیتش در بدنه اجتماعی اصلاح طلبان فروگذار نکردند. آنها حتی لاریجانی را به گزینه ای مثل عارف ترجیح می دهند و گفته اند «نقد لاریجانی از نسیه عارف بهتر است».

باید دید در چالش این روزها، بازهم محمدرضا عارف وجه المصالحه سایرین می شود و تجربه های پیشین انصراف‌های عارف که چندان برای وی خوشایند نبوده است، تکرار می شود و یا اتفاق دیگری رخ می دهد.

رد احتمال سرلیستی «ناطق» توسط منتجب‌نیا

حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نيا، قائم مقام حزب اعتماد ملي بر اين باور است كه سرليست اصلاح‌طلبان بايد فردي با شناسنامه اصلاح‌طلبي باشد و می گوید: همه اصلاح‌طلبان بر این موضوع اتفاق نظر دارند كه در صورت ورود عارف به عرصه انتخابات ايشان را سرليست اصلاحات قرار دهند. آقای عارف قطعا مي‌توانند مسئوليت رياست مجلس را برعهده بگيرند.

وی درخصوص تلاش برخی احزاب اصلاح طلب برای به میدان آوردن ناطق نوری و سرلیست قرار دادن وی نیز عنوان کرد: ممكن است كه ائتلاف به اين صورت كه ايشان هم در ليست ما باشد اتفاق بيفتد، ولي اينكه سرليست باشند قطعا اصلاح‌طلبان راضي نخواهند بود كه با بودن آقاي دكتر عارف شخصيت ديگري به عنوان سرليست اصلاح‌طلبان مطرح شود.

وی همچنین به وحدت شکنی برخی اصلاح طلبان اشاره کرد و گفت: متاسفانه بعضي از دوستان ما تا به حال تن به وحدت و انسجام نداده‌اند و آنچه پيشنهاد داديم ناموفق بوده است.[8]

حامیان عارف نظرسنجی منتشر کردند؛
اصلاح‌طلبان به جسارت و خوش‌چهره بودن «عارف» رای دادند

پایگاه اطلاع رسانی امید (وابسطه به حامیان عارف) به انتشار یک نظرسنجی از مقبولیت و محبوبیت عارف در میان دانشجویان پرداخت.

عارف كه در دو سال اخير بيشترين فعاليت خود را حول محور انتخابات مجلس دهم متمركز كرده، حالا در جايگاهي قرار گرفته است كه احتمال سرليستي او از تهران وجود دارد.

همین محبوبیت در بدنه اجتماعی اصلاح طلبان که به لطف فعالیت‌های گسترده وی در رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری یازدهم بدست آمده، موجب شد تا برخی از اصلاح‌طلبان را برای سردمداری این جریان در روند انتخابات مجلس دهم به زحمت بیاندازد و آنها را متوسل به گزینه‌های دیگری برای سرلیست قرار دادن در انتخابات پیش رو کند.

هنوز راهبردهای نهایی اصلاح‌طلبان برای انتخابات آینده مشخص نشده است و همین اتفاق موجبات چالش میان احزاب و طیف‌های مختلف اصلاح‌طلب را فراهم آورده است.

در همین راستا پایگاه اطلاع رسانی امید (وابسطه به حامیان عارف) به انتشار نظرسنجی از مقبولیت و محبوبیت وی پرداخته است.

این نظرسنجی برای بررسی نگرش دانشجویان در مورد نامزدی محمدرضا عارف در انتخابات پیش روی مجلس، از مجموعه دانشجویان دانشگاه اصفهان انجام گرفته است که در ادامه مشاهده می کنید.



در این نظرسنجی سوال شده است که: به طور کلی نسبت به نامزدی محمدرضا عارف در انتخابات مجلس پیش رو (اسفند 1394) چه احساسی دارید؟ (هفتاد درصد) عنوان کردند که با شنیدن نام او احساس خوشایندی پیدا می‌کنند.

عواملی همچون؛ تحصیلات عالی دانشگاهی (48 درصد)، جسارت بالا (42 درصد)، خوش چهره بودن (41 درصد)، افق دید گسترده (36 درصد)، توانایی رقابت (34 درصد)، اصلاح طلب بودن (31 درصد)، عمل گرایی (21 درصد) از مهم ترین دلایل رأی دهندگان برای رأی دادن به او عنوان شده است.[1]

در بخش دیگری از این نظرسنجی آمده است که: از همه مهم تر آنکه عارف تا به امروز، نه در قامت یک نماینده معمولی مجلس بلکه در جایگاهی فراتر و در قامت ریاست مجلس آینده ظاهر شده است. چنین جایگاهی توانایی رقابت او با دیگر رقبا را به طور چشمگیری افزایش می دهد و شانس پیروزی او و همراهانش را دو چندان می کند.[9]

حبیبی: به‌دنبال تشکیل شورای ائتلافی اصول‌گرایان هستیم

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: تشکیل شورایی که تمام اصول‌گرایان در آن برای ائتلاف حضور داشته باشند، موضوعی است که ما به‌سهم خودمان برای تشکیل آن در حال فعالیت هستیم.

محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، با اشاره به آخرین فعالیت‌های سه تشکل اصول‌گرا برای وحدت میان نیروهای اصول‌گرا اظهار داشت: جلسات سه تشکل مؤتلفه اسلامی، جبهه پایداری و جمعیت ایثارگران قرار نبوده است تعطیل شود و هر زمان که ضرورتی پیش آید این جلسات تشکیل می‌شود.

وی با اشاره به جلسات اصول‌گرایان با موضوع "انتخابات" افزود: ما در جلساتی که در جبهه پیروان و حزب مؤتلفه اسلامی برگزار می‌کنیم، عمدتاً بحث‌های انتخاباتی مطرح است؛ ولی بنده با سایر اصول‌گرایان در چند هفته اخیر ملاقاتی در خصوص بحث وحدت نداشته‌ام.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با تأکید بر "مهمترین برنامه ما کمک به ایجاد ائتلاف میان اصول‌گرایان با محوریت روحانیت است" از عدم تعطیلی جلسات سه تشکل اصول‌گرا خبر داد و خاطرنشان کرد: جلسات دبیران کل مؤتلفه، جبهه پایداری و جمعیت ایثارگران تمام و تعطیل نشده است و هر زمان ضرورتی پیش آید، قرارمان بر این است که جلسه تشکیل دهیم.

حبیبی تصریح کرد: تشکیل شورایی که تمام اصول‌گرایان در آن برای ائتلاف حضور داشته باشند، موضوعی است که ما به‌سهم خودمان برای تشکیل آن در حال فعالیت هستیم.[10]

تاجیک:
دولت استعداد تبدیل اعتدال به گفتمان را ندارد


محمدرضا تاجیک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در سلسله نشست‌های آموزشی "حزب اراده ملت" در سالن اجتماعات حزب حاما برگزار شد، در پاسخ به این پرسش که با توجه به اظهارات آقای حجاریان که گفته بود دولت یازدهم باید "نرمالیزاسیون" انجام دهد و به سمت دموکراسی حرکت کند، ارزیابی شما از این موضوع چیست، اظهار داشت: با تمام احترامی که به دولت فعلی و آقای حجاریان قائل هستم، این وظیفه را فراسوی توان دولت فعلی می‌دانم.

وی در جمع اعضای حزب اراده ملت عنوان کرد: دولت فعلی در فضای گفتمانی خود بحث دموکراسی و مردم‌سالاری را به معنای دموکراسیزاسیون ندارد و تمرکز خود را به برخی مسائل گذاشته که بتواند برای آینده تمهید کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: دولت فعلی اساسا فاقد توان تئوریزه کردن و پیاده‌کردن چنین فضایی است و درخواست چنین تقاضایی از دولت فعلی منجر به با چالش مواجه کردن آن می‌شود. هنوز گفتمان اعتدال در سطح مفهومی باقی مانده است و استعداد درونی وجود ندارد که اعتدال را به گفتمان تبدیل کند بنابراین انتظار چنین موضوعی از دولت در آینده بعید است.[11]


[1] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/473778

[2] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/474898

[3] http://mehrnews.com/news/2912948

[4] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/472986

[5] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/472986

[6] http://www.afkarnews.ir/vdcj8vexhuqeivz.fsfu.html

[7] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/463997

[8] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/474187

[9] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/473710

[10] http://www.tasnimnews.com/Home/Single/875007

[11] http://www.tasnimnews.com/Home/Single/874751