** کیهان
به جای اهانت به بسیج نام خود را تغییر دهید
یک روزنامه حامی هاشمی رفسنجانی و دولت در هفته بسیج مدعی شستوشوی بسیجیان شد!
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود که به بهانه هفته گرامیداشت بسیج نوشته شده و به شکل زنجیرهای در سایتهای ایسنا، جماران، انتخاب، فرارو، آفتاب، عصر ایران و حتی رادیو فردای آمریکا بازتاب یافته ادعا کرد: جناحهای سیاسی با ژستهای حق به جانب تلاش میکنند نیروهای بسیج را به خود وابسته کنند، آنها را دچار شستوشوی مغزی نمایند و از این طریق، اهداف سیاسی خود را با استفاده ابزاری از آنها محقق سازند. کسانی که درصدد چنین سوءاستفادههایی از بسیج برمیآیند البته ماسک حق به جانب بر چهره میزنند، خود را دلسوز اسلام و انقلاب جلوه میدهند و از شگردهایی استفاده میکنند که بتوان با آنها در افکار افراد پاک نفوذ کرد. نیروهای بسیجی عموما متدین، متعهد، فداکار و دلسوز اسلام و انقلاب و نظام هستند و برای پذیرش آنچه رنگ دین و خدمت و فداکاری دارد آمادگی دارند. در نتیجه اگر جناحهای سیاسی با این قبیل شگردها وارد عرصه شوند، به راحتی میتوانند اهداف خود را دنبال کنند و به آنچه میخواهند دست یابند به ویژه اگر امکانات مادی نیز در اختیارشان باشد. کارایی بسیج تا وقتی است که در برابر ترفندهای جناحهای سیاسی هوشیاری نشان دهد و اجازه استفاده ابزاری از خود را به هیچکس و هیچ گروه و جناح سیاسی ندهد.
درباره این سرمقاله توهینآمیز باید پرسید آیا آشوبگری نیابتی فتنهگران در سالهای 78 و 88، جناحی بود یا اقدامی براندازانه و در قبال این قبیل تحرکات وظیفه بسیج چیست؟ آیا متهم کردن نظام به تقلب و بسترسازی برای آشوبافکنی سرویسهای جاسوسی بیگانه یک اقدام جناحی است که باید در مقابل آن سکوت اختیار میشد؟ روزنامهای که عنوان «جمهوری اسلامی» را یدک میکشد آیا میتواند بگوید شعار عوامل میدانی فتنهگران و مدعیان اصلاحطلبی مبنی بر «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است»، «مرگ بر اصل ولایت فقیه» و خط کشیدن روی قید اسلام در عبارت «جمهوری اسلامی» حرکتی جناحی است یا براندازانه؟ اگر خط کشیدن روی عبارت جمهوری اسلامی معفو و پذیرفته است که در آن صورت روزنامه مورد اشاره باید خود را تعطیل کند.
همچنین میتوان پرسید اگر یک رجل سیاسی مسخ شده با تحریف اصول شاخص خط امام(ره) و دروغ بستن به ایشان مدعی شد امام موافق حذف مرگ بر آمریکا بودند، یا همین طیف با دشمنان نشاندار خط امام- جریان اصلی اسلام التقاطی و آمریکایی- پیوند خوردند و جبهه مشترک تشکیل دادند، آیا بسیج میتواند ماجرا را جناحی قلمداد کند و بیتفاوت بماند؟ در وضعیتی که حامیان نهضت آزادی و باند منتظری (امثال هراتی) از دفتر آقای هاشمی سر در میآورند، مسئولیت امثال روزنامه جمهوری اسلامی چیست و چرا سکوت میکنند؟ آیا این مصداق بارز شستوشوی مغزی نیست؟! یا مثلا اگر گفتند «خمینی به موزه تاریخ خواهد رفت، توپ تانک بسیجی دیگر اثر ندارد، دوره ختم انقلاب فرا رسیده است» و... بعد در کنار امثال آقای هاشمی و مدعیان اعتدال ایستادند و با هیچ اعتراضی مواجه نشدند، در آن صورت باید به تکلیف اسلامی و انقلابی عمل کرد یا منفعل ماند و به خیانت نفاق جدید رضایت داد؟!
طنز تلخ قطعنامه ضدایرانی در دوره آشتیکنان پسابرجام
صدور 2 قطعنامه علیه ایران از سوی متحدان آمریکا ثابت میکند برخلاف ادعای جریان خوشبین به غرب، خبری از روابط جدید آمریکا و غرب با ایران نیست.
رجانیوز با اشاره به صدور دو قطعنامه سازمان ملل علیه ایران با ادعای نقض حقوق بشر نوشت: رأیگیری درباره قطعنامه ضدایرانی در زمانی صورت گرفت که مقامات دولتی و در راس آنها رئیسجمهور و وزیر امور خارجه مدعی آن بوده که با توافق اتمی اخیر، افق جدیدی از همکاری بین ایران و جامعه بینالمللی درباره دیگر موضوعات گشوده است.
در همین راستا محمدجواد ظریف در مردادماه امسال در نشست ویژه توافق هستهای در این زمینه گفت: «نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که از روز پایان مذاکرات برخورد دنیا با ایران براساس متن برجام و قطعنامه تغییر کرده است.»
در ادامه سیدعباس عراقچی معاون وزارت امور خارجه نیز در همایش مدیران وزارت نفت خطاب به مدیران این وزارتخانه گفت: «برجام فضای جدیدی برای کشورمان ایجاد کرده که ناشی از خود برجام است و ظرفیتهایی که ایجاد میشود بیشتر ناشی از فضای روانی و مثبت ناشی از مذاکرات و چهره جدیدی است که از جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است.»
رئیسجمهور نیز در سخنرانی اخیر خود در سازمان ملل در این رابطه اظهار داشت: «خوشحالم که از این جایگاه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خطاب به جهان بگویم که امروز، فصل جدیدی در روابط ایران با جهان آغاز شده است. توافق هستهای توانسته سایه تخاصم و حتی جنگی دیگر و تنشی دامنهدار را از سر خاورمیانه دور کند، میتواند و باید، سرآغاز دورهای جدید و موجب نتایجی مثبت برای صلح و ثباتی پایدار در منطقه نیز باشد. از نظر ما توافق حاصله، هدف نهایی نیست، بلکه تحولی است که میتواند و باید، مبنای دستاوردهای بیشتری باشد.»
اما مرور فهرست کشورهایی که به قطعنامه اخیر علیه ایران رای مثبت دادهاند نشان میدهد اکثر آنها از حامیان آمریکا محسوب میشوند. بنابراین باید به این نکته اذعان داشت که طرح ادعاهایی چون «تغییر برخورد دنیا با ایران پس از توافق»، «ایجاد چهره جدید از ایران» و «فصل جدید روابط ایران با جهان» بیشتر از آنکه به واقعیت نزدیک باشد ناشی از خوشبینی مفرط به مذاکرات و طرف مقابل میشود. در همین راستا علاوه بر آمریکا تقریبا تمامی کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه، انگلستان، ایتالیا، اسپانیا به همراه کانادا، استرالیا و ... به این قطعنامه ضدایرانی رای مثبت دادهاند.
رجانیوز با یادآوری این نکته که چندین بار در برجام از رابطه جدید غرب با ایران سخن گفته شده مینویسد: به نظر میرسد که نه تنها خبری از «برقراری یک رابطه جدید با ایران» با ایران نیست بلکه طرف مقابل همانند گذشته همچنان مشغول انجام اقدامات خصمانه خود میباشد. لذا بهتر است که مسئولان ایرانی به جای ذوقزدگی و استفاده از تعابیری که فاصله بسیاری با واقعیت دارد بیش از این به طرف مقابل اعتماد نکرده و خوشبین نباشند زیرا که «وقتی خرش از پل گذشت، برمیگردد و به ریش شما میخندد».
شاید بیجهت نبود که محمدجواد ظریف در واکنش به این قطعنامه و قطعنامه دیگری که عربستانبانی آن بود آن را طنز تاریخی نامیده و گفت: دو قطعنامهای که دیروز تصویب شدند، جزو طنزهای تاریخ بودند. چه طنزی از این بزرگتر که با وجود همه امتیازات اعطایی مسئولان دولت یازدهم منتظر تغییر نگرش غرب نشسته بودند، با دو قطعنامه ضدایرانی روبرو شدند؟!
داس بیصدای اعتدال مشغول درو کردن مدیران است!
وزیر کشور ظاهرا لباس اصولگرایی از تن به درآورده و جامه اعتدال پوشیده که در سکوت و خفا سیاست برکناری استانداران را پیش میبرد.
روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد با انتشار این مطلب نوشت: روحانی نشان داده که مرد عمل است. او تصمیمهایش را در اتاقهای فکر، همراه با تکنوکراتها و ژنرالهای امیدوار به آیندهاش اتخاذ میکند و ماحصل آنها را به کرسی اجرا میگذارد.
او در «سکوت و خفا»، گامهای استوار در جهت جامه عمل پوشاندن به وعدههایش برمیدارد درست برخلاف رئیس دولت نهم و دهم که سیاستهای ناکارآمدش را در بوق و کرنا میکرد و جار و جنجالهای سیاسی به راه میانداخت.
این روزنامه - که سردبیرش پس از فتنه 88 از کشور گریخت و در آمریکا پناهندگی گرفت و همکار صدای آمریکا شد - میافزاید: درست در بزنگاههایی که هیچ کس حتی بهارستانیها هم انتظارش را ندارند در یک اقدام غافلگیرانه خبری از پاستور بیرون میآید که حاکی از آن است که دولتمردان دست به اقدامی بزرگ زدهاند. تازهترین کاری که به وسیله تکنوکراتهای حسن روحانی با بهرهگیری از «پالیسی سکوت» صورت گرفت، تغییر دو استاندار استان قزوین و سمنان بود. بدین ترتیب حسن روحانی در سکوت و خفا در آستانه انتخابات مجلس دهم دست به تغییراتی شگرف زده و نشان داد که با بهرهگیری از همان پالیسی سکوت، به صورت کاملا منسجم و منظم در حال آمادهسازی و مهیا کردن شرایط برای انتخابات مجلس دهم است.
آفتاب یزد خاطرنشان کرد: تمام این اتفاقات حاکی از آن است که محمدرضا رحمانیفضلی همان وزیر کشور اصولگرایی که در ماههای نخست روی کار آمدنش بر ساز مخالفت با سیاستهای دولت حسن روحانی مینواخت مدعی است جامه اعتدال به تن کرده است و میخواهد ثابت کند که روحانی دست به انتخاب خوبی زده است. هر چند از زمانی که وی جامه اصولگرایی را از تن خارج نمود و لباس اعتدال را بر تن کرد، شائباتی مطرح بود مبنی بر اینکه این تغییر و تحول وی همگی ناشی از فشارهای رئیسجمهور بر او است چرا که پس از گذشت هفت ماه از آغاز به کارش، محمدحسین مقیمی یکی از فنسالاران مطرح اصلاحطلب را در سمت معاونت سیاسی وزارت کشور منصوب کرد که البته صحبتهای بسیاری درخصوص اختلافنظرهایی میان وزیر و معاون شنیده میشد. بعد از آن از ورود پولهای کثیف به انتخابات سخن گفت و آنقدر متقن و قاطع صحبت کرد که همگان بر این باور بودند که دیگر در بر همان پاشنه سابق نمیچرخد و رحمانیفضلی وزیر در عمل هم وزیر دولت اعتدال شده است. اما با فشار بهارستان خیلی زود از مواضعش کوتاه آمد و اعلام کرد که «رسانهها پول کثیف را بزرگ کردهاند» این رویکرد یک بام و دو هوای رحمانیفضلی همینطور ادامه پیدا کرد تا آنکه بر مبنای پالیسی سکوت به طور ناگهانی دو استاندار تغییر کردند و بر اساس همان رویه «شل کن، سفت کن» رحمانیفضلی بسیاری بر این باور بودند که عزل دو استاندار سابق و نصب دو استاندار جدید با فشارهای رئیسجمهور و محمدحسین مقیمی صورت گرفته است.
یادآور میشود برکناری قریب به اتفاق استانداران و فرمانداران و بخشداران در سراسر کشور و در کمتر از 2 سال در حالی است که روحانی در آغاز مدعی شده بود با داس و مدیران اتوبوسی سر کار نیامده است. با توجه به اینکه مسئولیت برگزاری انتخابات با استانداران و فرمانداران است، اقدامات زنجیرهوار چند ماه گذشته به شدت شائبهبرانگیز است.
گفته میشود ظرف 2 سال گذشته بالغ بر 10 هزار مدیر در دولت جابهجا شدهاند.
جیمز گلاپر: ایران تهدید جدی و مستقیم برای آمریکاست
برخلاف برخی تبلیغات درباره تغییر مواضع آمریکا علیه ایران، رئیس جامعه اطلاعاتی آن کشور ایران را تهدید جدی برای آمریکا خواند.
جیمز کلاپر در مصاحبه با رادیو اسرائیل گفت ایران تهدیدی جدی و مستقیم برای آمریکاست.
رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا گفت که ایران مهمترین و تنها عامل حفظ بشار اسد در سوریه است. ایران و گروه تحت فرمانش حزبالله به طور مستقیم منافع آمریکا و متحدانش را تهدید میکنند. این همیشه نظر جامعه اطلاعاتی آمریکا در بیش از سه دهه بوده است.
کلاپر درباره تحولات و درگیریهای جاری در سوریه نیز گفت: نقش ایران وحزبالله در جلوگیری از سقوط رژیم بشار اسد بسیار کلیدی بوده، زیرا آنها رژیم اسد را برای حفظ محور مقاومت علیه اسرائیل و غرب حیاتی میدانند.
کلاپر اظهار داشت: شبه نظامیان شیعه تحت حمایت ایران در عراق که علیه داعش میجنگند، همان شبه نظامیانی هستند که آمریکا را برای مداخله در عراق به حملات تروریستی تهدید میکردند.
همزمان نماینده ایالت ایلینویز در مجلس سنای آمریکا در گفتوگو با روزنامه جروزالمپست، تاکید کرد جمهوریخواهان و دموکراتهای آمریکا هیچ شکی ندارند که ایران بزرگترین حامی تروریسم در جهان است.
«رابرت دولد» گفت: هیچ کسی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات تردید ندارد که ایران بزرگترین حامی دولتی تروریسم در جهان است. ایرانیها هر روز برای کشتن آمریکاییها نقشه میکشند. آنها از سازمانهای حزبالله و حماس و همچنین اسد حمایت میکنند. هدف ما این است که چگونه ایران را متوقف کنیم.
خواست واقعی اوباما مهار تروریستهاست یا باز گذاشتن دست آنها؟
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد لازمه پایان جنگ در سوریه، کنار رفتن بشار اسد است.
باراک اوباما در حاشیه نشست اقتصادی آپک در فیلیپین گفت: «نمیتوانیم وضعیتی را تصور کنیم که به جنگ داخلی سوریه پایان بدهیم اما بشار اسد همچنان در قدرت بماند».
اوباما مدعی شد: مردم سوریه نخواهند پذیرفت که بعد از یک جنگ داخلی چهار ساله و این همه خشونت و زورگویی رژیم، اسد بر سر کار بماند.
اوباما گفت: «حتی اگر من بگویم شدنی است، باز هم در عمل ممکن نخواهد بود. ما نخواهیم توانست موافقت اکثریت جامعه سوری را با چنین راه حلی (باقی ماندن بشار اسد) کسب کنیم».
وی گفت باور نمیکنیم که میتوانیم جنگ داخلی سوریه را پایان دهیم در حالی که اسد همچنان در قدرت باشد.
این سخنان در حالی است که گروههایی مانند داعش و جبهه النصره هویت خارجی- و نه سوری- دارند و گردانندگان و بسیاری از اعضای آن غیر سوری هستند و از این جهت اطلاق «جنگ داخلی سوریه» عنوان غلطی است به ویژه اینکه رژیمهایی نظیر سعودی، ترکیه، قطر و برخی کشورهای غربی در مدیریت تروریستها نقش دارند.
از سوی دیگر باید گفت اگر قرار بود بشار اسد در قدرت نباشد و مقاومت نکند، دامنه گروههای تروریستی حتماً به کشورهای همسایه گسترش پیدا میکرد و بر این اساس معلوم نیست آیا اوباما مایل به مهار تروریستهایی نظیر داعش است یا باز کردن دست آنها در منطقه؟!
نکته سوم اینکه اوباما حق ندارد از طرف «اکثریت مردم سوریه» سخن بگوید چه بیش از 70 درصد مردم سوریه در آخرین انتخابات- تحت نظارت بینالمللی- به ریاست جمهوری بشار اسد رأی دادند و همانها بودند که برخلاف میل تروریستها و حامیان خارجی آنها مانع از سقوط دولت بشار اسد شدند.
** خراسان
چطور ممکن است؟
مقاله کيهان به مذاق پايگاه آمريکايي خوش نيامد
** قانون
باز نشر بیانات رهبر انقلاب درباره بسیج در قالب کلیپ
تابناك پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیتا...خامنهاي، دراين کلیپ یکی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره بسیج را ميشنویدكه:«اگر چه خود انقلاب اسلاميو پدیدههایی که انقلاب یکی پس از دیگری در طول زمان و در عرصههای گوناگون به وجود آورد همه پدیدههای شگفت آور هستند اما پدیده بسیج و تشکیلاين نیروی عظیم معجزگون،استثنایی و کم نظیر است. بسیج، حقیقتی شبیه افسانههاست.»29آبان ماه تا 5 آذر به نام هفته بسیج نامگذاری واين کلیپ در پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR منتشر شده است.
توضیحات سردار شریف درباره شهدای مدافع حرم
ميزان سردار رمضان شریف، مسئول روابط عموميکل سپاه پاسداران در خصوص نحوه انتشار اخبار شهدای مدافع حرمايرانی حاضر در سوریه، گفت: معمولا شهدایی که به عنوان شهید مدافع حرم وارد کشور ميشوند، به شکل روتین و معمول خبرهایشان در رسانههای محلی و همچنین خبرگزاریهای مکتوب در سطح ملی منتشر ميشود و ذکراين نکته حائز اهمیت است که دلیلی برای پنهان کاری دراين زمینه وجود ندارد.گفتنی است برخی خبرگزاریها و رسانهها، آمار شهدای اخیر مدافع حرمايرانی را 56 نفر اعلام کرده اند.
امیرعبداللهیان به سوئیس رفت
مهر حسین امیرعبداللهیان به منظور شرکت در کنفرانس سیاست جهانی وارد سوئیس شد.قرار است معاون وزیر امور خارجه دراين نشست بین المللی، رویدادهای فلسطین، سوریه، یمن و دیگر کشورهای بحرانی منطقه را بررسی کرده و به پرسشهای مقامات سیاسی، دیپلماتها و استادان دانشگاه پاسخ دهد.همچنین امیرعبداللهیان دراين سفر با حضور در جلسه ویژه و مستقلی تحولات غرب آسیا را از نگاه جمهوری اسلاميایران تبیین ميکند.کنفرانس بین المللی سیاست جهانی در مونتروی سوئیس برگزار ميشود.
اربعين زير پوشش پدافند ايران
تسنيم امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) در مراسم صبحگاهاين قرارگاه ضمن گرامیداشت هفته بسیج و روز نیروی دریایی، گفت: شبکه یکپارچه قرارگاه پدافند هوایی، پوشش پدافندی کاملی در مراسم اربعین برای زائران در مسیر رفت و برگشت همانند سالهای گذشته برقرار میکند.وی با اشاره به رزمایش الی بیت المقدس گفت: رزمایش الی بیت المقدس بسیج باعث افتخار است و منطقه پدافند هوایی تهران و گروه پدافند هستهای فردو در طول برگزاریاين رزمایش علاوه بر هدایت و کنترل پروازهای انجامشده امنیت کامل آسمان منطقه رزمایش را برقرار کردند.فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) تصریح کرد: در یک ماه گذشته قرارگاه پدافند هوایی علاوه بر آمادگی برای مراسم تحلیف دانشجویی، پوشش پدافند و گسترش سنگینی برای تأمین امنیت هوایی رزمایش مشترک محرم ارتش داشت و در عین حال رزمایش تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت6 را نیز با موفقیت به انجام رساند کهاين نشان از اقتدار، آموزش مناسب و تلاش بیوقفه کارکنان دارد.
13 کانون و انجمن صنفی مجوز گرفتند
ایرنا قائم مقام وزیر کشور گفت: کمیسیون ماده 10 احزاب در آخرین جلسهاين کمیسیون با تاسیس 13 کانون و انجمن صنفی و تخصصی موافقت کرد.حسینعلی امیری افزود:اين کمیسیون همچنین با بررسی پروندههای گروههای صنفی و تخصصی موافقت خود را برای تمدید پروانه فعالیت 18 کانون و انجمن اعلام کرد.امیری با یادآوریاين که جلسات کمسیون ماده 10 احزاب هر دو هفته یک بار و با حضور نمایندگان قوه قضاییه و مقننه در محل وزارت کشور برگزار ميشود، گفت: هشت کانون صنفی و تخصصی که به تازگی مجوز تاسیس دریافت کرده اند شامل کانونهای صنفی بازنشستگان صنعت نفت کرمانشاه، دانشگاه پیام نور استان مازندران، سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی، دانشگاه فنی و حرفهاي استان اصفهان، دانشگاه فنی و حرفهاي، هیات علميو کارکنان دانشگاه آزاد اسلاميمشهد، صنعت نفت کرمان و سازمان نهضت سواد آموزی هستند.وی خاطرنشان کرد: همچنین انجمنهای صنفی مدیران مراکز معاینه فنی خودرو، مدرسان طراحی صنفی، مشاوران فنی و خدماتايمنی، عکاسان استان مرکزی و دانش آموختگان دانشگاه صنایع و معادنايران جزو گروههای صنفی و تخصصی هستند که به تازگی از کمسیون ماده 10 احزاب مجوز تاسیس گرفته اند.قائممقام وزیر کشور تصریح کرد: کمیسیون ماده 10 احزاب همچنین با صدور پروانه فعالیت کانونهای صنفی بازنشستگان صنعت نفت هرمزگان، شرکت صنایع شیمیایی استان اصفهان، آموزشکده فنی خراسان، دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر شیراز، دانشگاه بیرجند، اعضای هیات علميدانشگاه علم و صنعتايران، استاندارای آذربایجان غربی و فرمانداریهای تابعه و جامعه صنفی دانش آموختگان دانشگاه امیرکبیر موافقت کرده است.
** ایران
تکذیب شلیک موشکهای روسی از خزر
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به سؤالی درخصوص شلیک موشکهای «کروز» روسیه از شمال ایران به سمت مواضع داعش در سوریه خاطرنشان کرد: «منطقه سهم 20 درصد ایران در دریای خزر را کاملاً تحت کنترل داریم و اخیراً هیچگونه پرتاب موشکی از این منطقه به سمت سوریه نبوده و شاید این پرتابها از آبهای شمال دریای خزر بوده است.» به گزارش فارس، دریادار سیاری همچنین در پاسخ به سؤالی درباره سطح همکاریهای دریایی ایران با روسیه، با بیان اینکه «ما همه نیازهایمان را در داخل تأمین میکنیم»، گفت: «ما دنبال روابط متقابل- و نه خرید صرف- هستیم.»
نخستین تلویزیون اینترنتی کشور با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین در محل سازمان بسیج «صدا و سیما» افتتاح شد. به گزارش خبرگزاری دانشجو، سردار محمدرضا نقدی در حاشیه همایش «بسیج، بصیرت بینالمللی و استکبارستیزی» در جمع خبرنگاران همچنین از راهاندازی شبکه اینترنتی تلویزیونی VON خبر داد و گفت: «این شبکه در مقابل VOA امریکا تلاش خواهد کرد صدای مردم را به دنیا برساند.» وی ادامه داد: «این ابتکاراتی است که هر کدام از بسیجیان میتوانند برای خودشان داشته باشند و با همین امکانات محدود، فعال بوده و اثرگذاری بینالمللیشان را نشان دهند.»
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: شایعه ربوده شدن غضنفر رکنآبادی در فاجعه «منا» صحت ندارد. به گزارش تسنیم ، سعید اوحدی در جمع اساتید و هیأت علمی دانشگاه آیتالله بروجردی شهرستان بروجرد افزود: «تلاش میشود وضعیت سفیر مفقود شده ایران در این فاجعه ظرف دو هفته آینده با بررسیهای DNA مشخص شود.» اوحدی همچنین شایعهای را که عبور کاروان ولیعهد عربستان را علت وقوع این حادثه «منا» میداند نیز رد کرد.
روزنامه «آرمان» در گزارشی با تیتر «چرا کیهان و وطن امروز آنقدرعصبانیاند؟» ضمن انتشار جدولی نوشت: «براساس اسناد منتشر شده در سایت وزارت ارشاد گردآوری و استخراج شده، دریافتی روزنامههای کیهان، وطن امروز، جوان، رسالت و برخی روزنامههای دیگر است. روزنامههای همشهری، جام جم، جوان و کیهان با تدبیر ویژه ارشاد در دولت یازدهم، بهخاطر وابسته بودن به بودجههای عمومی از فهرست دریافت یارانه حذف شدند و این یارانه به بخش خصوصی اختصاص یافت.» این گزارش سپس به «تفاوت معنادار عدد دریافتی روزنامههای کیهان و وطن امروز در جدول» اشاره کرده و می افزاید: بد نیست بدانید روزنامه «وطن امروز» در سال 87 آغاز به کار کرد و رقم دریافتی حدود 3 میلیارد تومانیاش در دولت احمدینژاد تنها برای 5 سال است! «کیهان» 12 صفحه ای نیز در دولت احمدینژاد بالاترین رقم دریافتی یارانه را داشته به طوری که عدد دریافتیاش حدود 10 درصد کل یارانه پرداختی به همه روزنامههای کشور است. براساس جدول ارقام منتشره در «آرمان»، طی سالهای 84 تا 91 روزنامه «کیهان» مبلغ 10 میلیارد و 300 میلیون تومان و «وطن امروز» در پنج سال، معادل 2 میلیارد و 800 میلیون تومان یارانه دریافت کردهاند.
** آرمان
** شرق
شرق: رئیس سازمان بازرسی کل کشور، از فساد صدمیلیاردتومانی یک فرد در حوزه وزارت نفت خبر داد. ناصر سراج در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤال «مهر» در مورد یک فساد جدید در کشور گفت: «فردی هست که همانند بابک زنجانی، صدمیلیاردتومان از وزارت نفت پول گرفته است که از طریق تلفن با یکی از مدیران سازمان بازرسی در ارتباط است و توانستهایم از طریق خانههای بسیار شیک و خودروهای آخرینسیستم، ۶۰ میلیاردتومان آن را با هماهنگی خود فرد که به کانادا گریخته است، برگردانیم». رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه فرد مذکور به کانادا پناهنده شده، گفت: «نمیتوانم شیوه کشف را بیان کنم اما یکی از مدیرانکل ما به شکل تلفنی با این فرد در تماس است». همچنین به گزارش روابطعمومی سازمان بازرسی کل کشور، سراج روز گذشته در دیدار با قائممقام و معاون وزیر نظارت چین که در محل سازمان بازرسی کل کشور انجام شد، با بیان اینکه اکثر پروژههای مهم ایران در اختیار شرکتهای چینی است، گفت: «کشورهای اروپایی در مقایسه با کشورهای آسیایی در زمینه ارتباطات و تبادل تجربيات نظارت و بازرسي موفقتر هستند كه امیدوارم این رفتوآمدها باعث تحکیم روابط کشورهای آسیایی و منعقدشدن تفاهمنامه دوجانبه و حتی چندجانبه و بینالمللی شود». سراج، «دولتمردان بهاصطلاح لخت» را از معضلات ایران و چین دانست و افزود: «این مشکل بیشتر در تابعیت مضاعف تجلی دارد. باید با همکاری دو کشور به نحوی عمل کنیم که وضعیت را برای کسانی که از کشور مبدأ فرار میکنند، در کشور مقصد قرمز و بهاصطلاح ناامن کنیم. در سفري كه سال گذشته به چین داشتم، در یکی از استانهای این کشور متوجه شدم که آن استان دارای دوهزار دولتمرد لخت است که خانواده آنان در خارج از چین زندگي میکنند؛ بنابراین از این نظر همدرد بوده و مشکل یکسان داریم. باید کاری کنیم تا غرب را وادار کنیم از شعار فاصله گرفته و از اعطاي پناهندگي به اين افراد بپرهيزد». او افزود: «کشورهای مبدأ برای دیپورت و برگرداندن اموال مسروقه و بهغارترفته اقدام میکنند...
ولی کشورهای مقصد که پولهای نامشروع در آنجا انباشته شده و در بانکهای آنان است حاضر به دیپورت متهم و برگرداندن اموال بهیغمارفته نیستند. بهطورمثال چندسال قبل رئیسکل بانک ملی ایران در پروندهای متهم به پولشویی شد و به کشور کانادا فرار کرد. این فرد میلیونهادلار پول ایران را در بانکهای غربی سرمایهگذاری کرد و ما از طریق قضائی و اینترپل اقدام کردیم ولی کانادا حاضر به همکاری با ما نشد». سراج با انتقاد از عملكرد دولت كانادا در عدم همكاري براي بازگرداندن خاوري گفت: «سالها قبل در يكي از استانهای جنوبي كشور، فردي سرمایه دههاهزارنفر از اقشار ضعیف را گرفته و به اروپا پناهنده شده است. کمیساریای عالی سازمان ملل در ایران و فرانسه پذیرفتهاند که این پولشویی اتفاق افتاده است. بنده در ملاقات با دادستان کل یونان این موضوع را مطرح کردم و ایشان پذیرفتند که این پولشویی اتفاق افتاده است. او معتقد بود که اگر نماینده کمیساریای پناهندگان فرانسه این را بپذیرد، ما اقدام به دیپورت متهم خواهیم کرد. جالب آنکه کمیساریای فرانسه نیز موافق دیپورت مجرم بود ولی بعدها عذرخواهی و اعلام کرد چون عضو اتحادیه اروپاست، نمیتواند مجرم را به ایران بازگرداند. سؤال من این است که آیا ایران حقوق بشر را نقض میکند و باید محکوم شود یا آن کشورها؟»