بلومبرگ در ادامه ادعايش نوشت: پوتين از اردوغان خواست به دليل ساقط کردن جنگنده روسيه از مردم اين کشور عذرخواهي کند؛ اما اردوغان هم در طرف مقابل خواستار معذرت خواهي روسيه به دليل نقض حريم هوايي ترکيه شده است. جنگ لفظي اين دو مقام سياسي پرقدرت از طريق رسانهها دامنه وسيعتري پيدا کرده است. کار به جايي رسيده است که در مطبوعات و رسانههاي روسيه شعارهايي علي ترکيه سر داده ميشود. هرچند هنوز مجازاتهاي اقتصادي روسيه عليه ترکيه به مرحله اجرا درنيامده است؛ رفتار پرشتاب وي احساسي و کودکانه به نظر ميرسد.
اندکي پس از سرنگوني جنگنده روسيه، کرملين اعلام کرد از اين پس بمبافکنهاي روسيه به وسيله جتهاي ضد موشک همراهي ميشوند. علاوه بر اين سامانه ضد موشکي اس-400 روسيه در پايگاه نظامي اين کشور در سوريه مستقر خواهد شد. پوتين دستور مجازات اقتصادي ترکيه را امضا کرد و با اين حال هيچکدام از اين اقدامات موجب شد اردوغان احساس نگراني يا معذرت خواهي کند. يک مقام روس پا را فراتر گذاشته و از کرملين خواست 100 خلبان ترکيه را در ازاي خلبان روسيه بکشد.
از مدتها پيش رواديد ميان دو کشور روسيه و ترکيه لغو شده بود؛ اما شهروندان تُرک بارها بنا به دلايل مختلف از سفر کردن به روسيه امتناع کرده بودند، پس براي گردشگران ترکيه چندان فرقي نميکند از سفر به روسيه منع شوند. در اين ميان زيان اصلي متوجه روسيه و مردم اين کشور است. روسيه حدود 20 درصد از سبزيجات مورد نياز خود را از ترکيه به کشور وارد ميکند و 90 درصد از مرکبات فروخته شده در فروشگاههاي روسيه در ترکيه برداشت شدهاند. ترکيه در ماه ژوئيه (تير) ميزبان 686 هزار و 256 گردشگر روس در کنار 3.1 ميليون گردشگر اروپايي بود. اگر گردشگران روسيه به ترکيه نيايند، تاثير خاصي بر صنعت گردشگري اين کشور نخواهد داشت. بهتر است پوتين اگر از ناحيه محدودسازي صادرات گاز به ترکيه وارد عمل شود، ضربه سنگيني به اقتصاد اين کشور وارد کند زيرا 60 درصد از گاز ترکيه را تامين ميکند؛ اما مشکل اينجاست که روسيه خود نيازمند فروش گاز به ترکيه است.
بلومبرگ در پايان مدعي شد: شرايط به گونهاي است که اردوغان از بحران بوجود آمده بيشتر از روسيه بهرهبرداري ميکند و ميتواند ضعف مسکو را در برابر خود به رخ جامعه جهاني بکشاند. روسيه نميتواند ترکيه را آنطور که مستحق آن است مجازات کند.