سخنان هاشمی رفسنجانی در مورد ردصلاحیت‌ها انتقاد اصلاح‌طلبان را نیز در بر داشته است، اصلاح‌طلبانی چون عباس عبدی بر این عقیده‌اند که سخنان هاشمی بیشتر برای این جریان هزینه داشته است.

  گروه سیاسی مشرق - سخنان هاشمی رفسنجانی مبنی بر بدهکار بودن کشور به خانواده امام راحل انتقاد بسیاری ازجمله اصلاح‌طلبان را برانگیخت. عباس عبدی یکی از منتقدان اصلی این سخنان بود و بیان داشت که این حرف‌های هاشمی نه تنها کمکی به موضوع ردصلاحیت‌ها نمی‌کند بلکه باعث نتیجه معکوس می‌شود.

عبدی به شرایط کشور نیز اشاره می‌کند و بیان می‌کند که وقتی کشور در مرحله اجرای برجام است ایجاد تنش‌های اینچنینی به صلاح نیست.

وی در گفت‌و گو با روزنامه شرق با بیان اینکه سخنانش حاکی از تحلیل نیست و حاوی اخبار و اطلاعاتی است که وی دارد دراعتراض به سخنان هاشمی رفسنجانی می‌گوید:‌« وقتی من این صحبت را شنیدم، مثل دیگران تعجب کردم که وقتی حسن‌آقا که با اصرار دوستدارانش رفته و اعتراض کرده و لابی‌هایی هم در حال انجام است، این صحبت می‌تواند روند را با اشکال مواجه کند. حرف‌های من خبری است نه تحلیلی. به‌علاوه سؤال اساسی این است که وقتی حسن‌آقا می‌خواهد تأییدصلاحیت شود، صحبت‌های ما دو وجه باید داشته باشد یا ناظر بر کمک‌کردن به تأییدصلاحیت باشد یا ناظر بر تحميل هزينه در صورت تأییدنشدن.»

تئورسین جریان اصلاحات می‌افزاید: « صحبت آقاي هاشمي - فارغ از مفادش – به‌هیچ‌وجه ناظر بر کمک‌کردن به تأییدصلاحیت نبود. ناظر بر تحمیل هزینه بود. این کار- بدون لحاظ محتوا- فقط باید بعد از ردصلاحیت صورت می‌گرفت نه قبل از نهايي‌شدن نتيجه بررسي صلاحيت‌ها. این به این معنی نیست که ایشان قطعا تأییدصلاحیت نمی‌شود، اتفاقا امید داریم که حتما تأیید شوند اما هر اتفاقی بیفتد اين صحبت‌ها اثر منفی داشت. برای همین همه تعجب کردند. این چه کمکی می‌کرد؟ حسن‌آقا اصلا نمی‌خواست اعتراض کند اما اصرار کردند و ایشان اعتراض کرد. وقتی این کار انجام شد، این صحبت اصلا کمکی به او نمی‌کند. صحبت آقاي هاشمي می‌توانست بعد از نهایی‌شدن حکم شورای نگهبان برای تحمیل هزینه آن هم نه با این محتوا باشد. این محتوا، محتوایی مدرن و قابل‌قبول نیست. اصلاح‌طلبان نمی‌توانند از این محتوا دفاع کنند و احتمال می‌دهم که حسن‌آقا نیز درخواستی برای رعایت صلاحیت به‌واسطه انتساب خانوادگی ندارند.»

وی تاکید می‌کند: « نقدم به صحبت آقای هاشمی این است که این حرف نگاه آنها را که مدعي هستند حسن‌آقا صلاحیت ندارد و می‌خواهند به‌واسطه پایگاه انتسابی‌اش او را جلو ببرند تشديد كرد. این بازی با منطق آنها بود. اگر آقاي هاشمي از پایگاه اکتسابی حسن‌آقا دفاع می‌کرد و بعد پایگاه انتسابی ايشان را به‌عنوان مكمل سند مي‌آورد بهتر بود. جناح مقابل استناد می‌کند به همین نکته که اتفاقا امام مخالف این نگاه بوده است. مي‌شد ١٠ دلیل بیاورند و این را هم به عنوان یک شاهد یا مکمل اضافه کنند؛ اما برداشتی که در عموم هم وجود داشت این بود که یعنی چه ما به خانواده امام بدهکاریم؟ آیا این بدهکاری را بايد در تأیید یا ردصلاحیت علمی تسويه کنیم؟»