کد خبر 557304
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۰

وزیر صنعت با اعلام اینکه از سرعت عمل اجرای برجام راضی نیستیم اما عجله هم می تواند به ضرر کشور تمام شود،گفت:لیست کالاهایی که در داخل توان تولید آن وجود دارد تهیه شده وهفته آینده به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارسال می شود تا توقف واردات آن تصویب شود.

به گزارش مشرق، محمدرضا نعمت زاده در یک گفتگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه هیئت همراه نخست وزیر ایتالیا چهارمین هیئت ایتالیایی بود که در شش ماه گذشته به ایران آمدند افزود: رئیس جمهور کشورمان هم در سفر نخست خود به اروپا در پنجم بهمن 94 به ایتالیا سفر کرد.
 
وی گفت: شاید نزدیکی فرهنگی کشورمان با ایتالیا و ارتباط سنتی با این کشور موجب شد که آقای روحانی نخستین سفر اروپایی خود را با این کشور آغاز کند.
 
نعمت زاده با اشاره به اینکه ایتالیا پیش از تحریم ها یکی از شرکای بزرگ اقتصادی ما با حدود شش تا هفت میلیارد یورو مبادله تجاری بود افزود: آنها حتی در دوران تحریم، کشورمان را ترک نکردند.
 
وی با بیان اینکه برخی علاقه های عاطفی و ارتباطی هم میان دو کشور وجود دارد، ادامه داد: پیمانکاران ایتالیایی پس از انقلاب و حتی در دوران جنگ طرح های مختلفی را در ایران در زمینه های مختلف از جمله فولاد مبارکه و صنعت نفت و گاز انجام دادند و دانش فنی را هم منتقل کردند.
 
نعمت زاده گفت: سه فاز پارس جنوبی را عمدتاً پیمانکاران ایتالیایی با کمک پیمانکاران ایرانی به پایان رساندند.
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: حدود 30 سند در سفر رئیس جمهور کشورمان به ایتالیا امضاء شد و در سفر اخیر نخست وزیر ایتالیا به کشورمان هم شش سند دو روز پیش و 12 سند دیروز امضاء شد.
 
وی اضافه کرد: آنچه که دیروز امضاء شد در زمینه های ساخت تجهیزات بیمارستانی، همکاری در توسعه زیرساخت های فرودگاه، نیروگاه های با انرژی تجدیدپذیر بادی و خورشیدی و همچنین در سایر صنایع از جمله فولاد مخصوص بود.
 
نعمت زاده گفت: برای ساخت شیرآلات مخصوص صنعت نفت، گاز و پتروشیمی سندی در سفر رئیس جمهور به ایتالیا امضاء شد که اکنون کار ساخت کارخانه آن در اطراف تهران توسط ایتالیایی ها آغاز شد.
 
وی افزود: کمیسیون مشترک ایران و ایتالیا حدود 12 سال بود که تعطیل بود و قرار شد دوباره تشکیل شود که چند ماه دیگر نخستین جلسه آن برگزار می شود.
 
نعمت زاده گفت: حدود 18 مورد از اسناد امضاء شده در سفر رئیس جمهور کشورمان به ایتالیا مربوط به فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری بود و از این تعداد تاکنون هشت مورد عملیاتی شده است.
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت طراحی و ساخت دستگاه های دیالیز پیشرفته که اکنون از خارج وارد می شود از دیگر توافقات دو کشور بیان کرد و افزود: قرار شد یکی از شرکت های ایتالیایی با حضور در ایران و سرمایه گذاری مشترک این دستگاه ها را در کشورمان تولید کند.
 
نعمت زاده درباره جرئیات شش سندی که میان ایران و ایتالیا امضاء شد گفت: همکاری های محیط زیستی،گردشگری، نیروگاه ها و انرژی های تجدید پذیر، همکاری در زمینه برگزاری نمایشگاه های بین المللی، راه آهن و تولید فولاد مخصوص از جمله موضوعات این اسناد بود.
 
وی ادامه داد:  نخست وزیر ایتالیا با رئیس جمهور و برخی از وزراء ، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و همچنین جلسه بسیار خوب و گرمی با مقام معظم رهبری داشت.
 
نعمت زاده  با اشاره به اینکه تحریم بانکی و قطع روابط بانکی مهمترین مشکل ما بود، افزود: نخست وزیر ایتالیا هیئت هایی از بانک های مختلف را همراه خود آورده بود و رئیس بیمه های صادراتی «ساچه» هم آمده بود و این ها نشان می دهد که آنها برای همکاری جدی هستند.
 
وی افزود: آنها اعلام کردند چهار میلیارد یورو بیمه صادراتی برای فعالیت در ایران  و 800 میلیون یورو هم جداگانه برای فعالیت های کوچکتر تصویب کردند.
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هم بدهی های معوق کشورمان را که امکان پرداخت آن در دوران تحریم نبود، با بیمه صادراتی ایتالیا تقسیط کردند و قسط نخست را هم پرداخت کرد.
 
نعمت زاده با اشاره به اینکه به سرمایه گذاری و دانش روز نیاز داریم گفت: قراردادهایی که منعقد شده در این راستاست.
 
وی افزود: وزیر آموزش عالی ایتالیا هم همراه هیئت ایتالیایی برای دومین بار به ایران آمد که نشان می دهد آنها می خواهند در زمینه های علمی و تخصصی هم با ما کار کنند.
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از سرعت عمل اجرای برجام راضی نیستیم اما عجله کردن هم می تواند به ضرر کشور تمام شود.
 
نعمت زاده در ادامه افزود: میزان حجم مبادلات تجاری ایران و ایتالیا پارسال حدود یک میلیارد و 400 میلیون یورو بود که این میزان می تواند به حجم قبل از تحریم ها یعنی حدود 7 میلیارد یورو بازگردد.
 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ایتالیا شریک اول تجاری ایران خواهد شد گفت: بستگی به سفر دیگر هیئت های تجاری دارد.
 
نعمت زاده ادامه داد: رئیس جمهور کره جنوبی با هیئت بزرگ اقتصادی در روزهای آینده و شنبه هم خانم موگرینی با حدود هفت نفر از رؤسای کمیسیون های مختلف اتحادیه اروپا به کشورمان سفر می کنند.
 
نعمت زاده با اشاره به اینکه کالاهایی را که در داخل توان تولید آن وجود دارد نباید از خارج تأمین کنیم گفت: شاید پیشنهادی به دولت و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ببریم برای ممنوع کردن واردات کالاهایی که در داخل تولید می کنیم.
 
وی افزود: لیست این کالاها تهیه شده و تصویب نهایی آنها منوط به نظر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است.
 
نعمت زاده ادامه داد: کارهای کارشناسی به پایان رسیده است و هفته آینده لیست این کالاها به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارسال می شود.
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق قانون برنامه پنجم توسعه مجاز نبودیم به جز با استفاده از اعمال تعرفه و دیگر روش های استاندارد قانونی جلوی ورود کالایی را بگیریم .
 
نعمت زاده افزود: در جهت حمایت از تولید داخل تعرفه واردات برخی کالاها را که امکان تولید آن در داخل وجود دارد افزایش دادیم.
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: افتخار ما این است که اگر وعده ای دادیم در حد وسع خود به آن عمل کردیم.
 
نعمت زاده گفت: زمینه همکاری ها وجود دارد و موانع اجرایی شدن برجام در حال برطرف شدن اما زمان بر است.
 
وی افزود: طرفین اعلام کرده اند که در اجرای برجام باید به تعهدات خود عمل کنند و این اعتمادسازی در حال افزایش است.
 
نعمت زاده اضافه کرد: برخی ها که مطلع نیستند درباره این مسائل مطالب نادرستی را بیان می کنند.   
 
وزیر صنعت و معدن و تجارت همچنین گفت: در زمینه همکاری با شرکت پژو از اسفند کار را آغاز کردیم و تیم فرانسوی اکنون در حال همکاری با ما و شرکت در شرف ثبت است که به صورت مشترک  50 به 50 است.
 
نعمت زاده افزود: هفته آینده در قالب یک برنامه یک ساعته تلویزیونی درباره خودرو و ابعاد مختلف آن و طرح های جدید آن توضیح خواهم داد.
 
وی ادامه داد:  برای ارتقای توان بازرسی فنی خودرو با یک گروه متخصص اتریشی توافق نامه امضاء کردیم تا تجاربشان را به کشورمان منتقل و اطلاعاتمان را به روز کنیم.
 
نعمت زاده با بیان اینکه توافقی هم امروز با شرکت ایتالیایی در این زمینه امضاء شد ادامه داد: فردا با خودرو و قطعه سازان برای پیگیری این مسائل در دفترم جلسه دارم.
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: خواهش می کنیم مردم اجازه دهند توان داخل در تولید خودرو را رشد دهیم و به یکی از صادرکنندگان خوب خودرو در جهان تبدیل شویم.
 
نعمت زاده درباره خروجی سفر هیات های گوناگون اقتصادی به کشورمان گفت: برخی سفرهایی که در ابتدا انجام شد برای اعلام همکاری آن ها و همچنین نشانه رقابت این هئیت ها بود.
 
وی افزود: این رفت و آمدها و آشنایی آن ها با امنیت و میزان پیشرفت های کشورمان تاثیر مثبتی بر ذهنیت آنها نسبت به کشورمان گذاشت و تعداد گردشگران خارجی را در کشورمان افزایش داد.
منبع: تسنیم