به گزارش مشرق، روزنامه «رسالت» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت:
1 - مروری بر سخنان رئیس جمهور در باره ضرورت مذاکرات هستهای ، پرده از این حقیقت بر می دارد که ایشان به این واقعیت علم قطعی داشته که اولاً فقط در چارچوب هسته ای حق مذاکره داشته ولاغیر و ثانیاً در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات ، فقط و فقط تحریم های هسته ای بر طرف خواهد شد و ثالثاً همواره در طول مذاکرات از به نتیجه رسیدن قطعی مذاکرات و رفع قطعی تحریم ها سخن گفته است و هرگز احتمال نمی داده که با بدعهدی طرف مقابل مواجه شود.
2 - رئیس جمهور کشورمان با علم به موارد فوق الذکر ، رفع تمام مشکلات مملکت حتی مشکل آب خوردن مردم را هم به این مذاکرات گره زده و با قاطعیت تمام وعده حل همه مشکلات را در صورت رسیدن به توافق به مردم داده است.
3 - اینک پس از 1000 روز تلاش طاقت فرسای تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان با طرف های غربی و شیطان بزرگ ، مذاکرات به نتیجه برجام رسیده ، اما در قبال تعلیق نه لغو بخش ناچیزی از تحریم های هسته ای ،نه تنها هیچ یک از مشکلات کشور حل نشده بلکه از یکسو بر مشکلات کشور (بیکاری ، رکود و کسادی ، تعطیلی واحدهای تولیدی ، فقر ، و...) نسبت به سنوات گذشته افزوده هم شده است و از سوی دیگر تحریم های جدیدی از طرف غرب و بخصوص آمریکا وضع شده است.
4 - بنا بر اعلام دستگاههای نظارتی مثل آژانس بین المللی انرژی اتمی ،
ایران مدتهاست که با عبور از خطوط قرمز نظام به تمامی تعهدات خود فراتر از انتظار 1+5 عمل کرده و پروتکل الحاقی را نیز به صورت داوطلبانه اجرا نموده است و بر خلاف عقل و منطق ، قلب رآکتور اراک را با سیمان پر کرده است، در حالی که به هیچ وجه نیازی به این کار نبوده و از نظر روانی بی تردید تحقیر و تضعیف ایران در افکار عمومی جهانی را به دنبال داشته است.
5 - طرف آمریکایی در پسابرجام و هم اینک ، با گروکشی تحریم ها ، خواستار همراهی بیشتر ایران (بخوانید تغییر رفتار ایران) با آمریکا در سایر حوزه ها نظیر موشکی ، عدم حمایت از حزب الله و سایر نهضت های اسلامی ، سایبری ، حقوق بشر ، عدم حمایت از انقلابیون یمن ، صلح خاورمیانه و... و گفتگو در این باره شده است.
6 - بنا به اعتراف مسئولین امر در دستگاه دیپلماسی کشور (آقای عراقچی و...) آمریکایی ها در موارد متعدد با وضع تحریم های جدید و تصویب قوانین فاقد وجاهت علمی و حقوقی (نظیر قانون ویزا) و احکام ظالمانه قضائی (نظیر برداشت مبالغ نجومی از پولهای بلوکه شده ایران بابت کشته های 11 سپتامبر!) و... برجام را نقض کرده اند اما هنوز پاسخ روشن و صریحی از سوی ایران به پیمان شکنی و گستاخی آمریکایی ها داده نشده ، بلکه در مواردی رفتار گستاخانه و خلاف برجام آمریکایی ها از مسئولین ایرانی توجیه هم شده است که در نوع خود جای درنگ دارد.
7 - در چنین حالتی به جای مشاهده یک اقدام انقلابی و قاطعانه از سوی دولتمردان ، در نهایت تعجب و ناباوری ، پس از برجام مسیر و شیوه کلام رئیس جمهور کشورمان تغییر کرده و برخلاف وعده های پیشین خود ، با صراحت از ضرورت مذاکره با شیطان بزرگ در سایر حوزه ها و برجام های 2 و 3 و...سخن گفته و اعلام می دارد که با برجام یک فقط تحریم های هسته ای برطرف شد (بخوانید ان شاءالله برطرف خواهد شد) و برای حل مشکلات معیشتی مردم و اقتصادی جامعه باید در سایر حوزه ها نیز مانند تجربه برجام یک گفتگو کنیم!
8 - جمع بندی واقع بینانه از نتایج حاصل از 1000 روز مذاکرات هستهای ، مبیّن این حقیقت است که اولاً گره زدن حل همه مشکلات کشور به لغو تحریم ها از طریق مذاکره با آمریکا کاری ناپخته و بیهوده بوده است .
ثانیاً هیچ یک از مشکلات کشور برطرف نشده؛ بلکه بر مشکلات افزوده هم شده است.
ثالثاً ورود ما در مذاکره مستقیم با شیطان بزرگ (به عنوان بخشی از استراتژی جدید آمریکایی ها) از اساس و پایه اشتباه بوده و سبب
طمع ورزی بیشتر آنان و پیگیری پروژه جامع نفوذ از طریق دو قطبی سازی در ایران شده است
و رابعاً طی این مدت فرصت های طلایی برای استفاده از ظرفیت های داخلی و توسعه اقتصاد مقاومتی و درون زا و برون نگر از دست رفته است و تقریباً عمر دولت جناب آقای روحانی به پایان خود نزدیک و عملاً وارد بازیهای انتخاباتی سال 96 شده اند.
با فرض پذیرفتن خواسته جدید رئیس جمهور و با عبور از خطوط قرمز نظام و بازی در میدان آمریکا و تن دادن به دوگانه های جعلی و دومینوی خود کنترلی و...چه کسی تضمین خواهد داد که با برجام بعدی، شیطان بزرگ دست از شیطنت ، توطئه ، خدعه ، نیرنگ ، بدعهدی و پیمان شکنی برداشته و در نتیجه مشکلات کشور حل خواهد شد.
چه کسی با قاطعیت می تواند بگوید حد یقف و نقطه پایانی دومینوی برجام ها کجا خواهد بود.
آیا رئیس جمهور نسبت به عدم تحقق وعده های خود و خسارات وارده به کشور و فرصت های طلایی سوخته در برجام بعدی پاسخگو خواهد بود؟
مشکل اصلی کشور این است که هیچ ضابطه و ضمانت اجرایی و حقوقی برای وعده ها و شعارهای تبلیغاتی که نامزدها در انتخابات مختلف با هدف جلب آرای مردم می دهند وجود ندارد.
معلوم نیست در صورتی که وعده های داده شده محقق نشد ، چه کسی باید نسبت به فرصت سوزی ها و خسارات مادی و معنوی وارده و بی اعتمادی و لطمات جبران ناپذیری که به باورها و ایمان مردم خواهد خورد پاسخگو باشد؟!
بر این اساس با قاطعیت می توان گفت کوتاه ترین ، کم
هزینه ترین ، مطمئن ترین و بی حاشیه ترین راه فراروی دولتمردان و مسئولان اجرایی کشور این است که در راستای از بین بردن یا بی اثر کردن تهدیدات دشمنان با پرهیز از شعارهای غیر واقعی و بدون پشتوانه ، با استفاده از ظرفیت های داخلی و حمایت با نشاط مردم اقدامات عملی را در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی در دستور کار خود قرار دهند.
سید عبدالله متولیان