کد خبر 569343
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۶

مرتضی امیری اسفندقه همزمان با انتشار اثر جدید فاضل نظری، یادداشتی درباره این «کتاب» در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است.

به گزارش مشرق، فاضل نظری پنجمین کتاب خود را منتشر کرد. این اثر که با عنوان «کتاب» از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار کتاب شده است، دربردارنده 39 غزل با مضامین عاشقانه و عارفانه و اجتماعی است. به گفته او، این اثر ادامه دیگر مجموعه‌های قبلی اوست.

نظری خود درباره نام انتخاب شده بر این اثر می‌گوید: کتاب» پیش از هر چیز نام معجزه پیامبر عزیزمان است و من با این نام گذاری در صدد بودم تا اهمیت این معجزه را یادآوری کرده باشم. از سویی دیگر انتخاب این نام تلاشی است برای نشان دادن اهمیت کتاب و خواندن.

این برای نخستین‌بار است که مجموعه شعر جدید نظری در بیست و نهمین دوره نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود و به گفته انتشارات سوره مهر از همان روز نخست با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه بوده است. اما یادداشتی شفاهی مرتضی امیری اسفندقه، شاعر و پژوهشگر شعر:

به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه بر نگذرد

دوستِ خوبِ عزیز ارجمند قدیمی، فاضل نظری تازه‌ترین مجموعه‌اش با عنوان «کتاب» را به تازگی از چاپ درآورده است. گفت:

«دو یار زیرک و از باده کهن دو منی
فراغتی و کتابی و گوشه چمنی

من این مقام به دنیا و آخرت ندهم
اگرچه در پی‌ام افتند هر دم انجمنی»

و باز گفت:

«حالیا مصلحت وقت در آن می‌بینم
که کشم رخت به میخانه و خوش بنشینم

جز صراحی و کتابم نبود یار و ندیم
تا حریفان دغا را به جهان کم بینم»

نخست به او، برای انتخاب این اسم خوب تبریک می‌گویم. کتاب یک منزلت و مقامی در فکر و فرهنگ دارد. دو دیگر، برای او آرزوی موفقیت دارم؛ زیرا صاحب آواز است و آوازه هم دارد؛ او و شعرش را دوست دارند، سروده‌هایش را می‌خوانند و در حافظه دارند. او هم قدردان این موقعیت است. سه دیگر آنکه، آروزمند هستم که مثل همه شاعران خوب زبان پارسی_ که حتماً هم همینطور است_ روی در کمال و کمال و کمال داشته باشد. و فاضل_ همانطور که می‌داند_ انسان به طور کلی و هنرمند به طور ویژه، تا وقتی که زنده است، همه اتفاقات برایش می‌افتد، اما وقتی که مرد، اتفاقات برمی‌خیزند.

فاضل نظری در قالبی خشت می‌زند که در این قالب شاعران بزرگ خشت زدند و برای اینکه خشتش با خشت شاعران دیگر متفاوت باشد و پرند و پیکره تازه‌ای داشته باشد، باید مضامین تازه‌ای در این قالب به رخ بکشد. امیدوارم در این مسیر دشوار موفق باشد؛ چرا که شاعر بودن و شدن در سرزمین حافظ و بیدل و صائب و مولوی و نظامی و نیما و فروغ و پروین و اخوان و سرشک و قیصر و ... آسان نیست. گفت:

غره مشو که مرکب مردان مرد را
در سنگلاخ بادیه پی‌ها بریده‌اند

نومید هم مباش که رندان جرعه‌نوش
گاهی به یک پیاله به منزل رسیده‌اند»

با درود و دعا مرتضی امیری اسفندقه


منبع: تسنیم