وقتی نیروهای وابسته به علی عبدالله صالح در یمن از انصارالله علیه منصور هادی عبدربه معاون پیشین صالح حمایت کردند، پیچیدگی شرایط در کشورهایی که با موج بیداری اسلامی در سال‌های 2010 تا 2011 مواجه شدند، آشکار شد. حالا ادعا می‌شود رخداد مشابهی در لیبی افتاده است.

گروه بین‌الملل مشرق- وابستگان نظامی قذافی در لیبی برای پیوستن به ائتلاف غربی علیه داعش آماده می‌شوند، در حالی که ظاهراً داعش پس از کشتن دو سرباز در پست بازرسی ابوقراین، در تلاش برای تصرف آن ناحیه و حرکت به سمت مزراته است. پیش‌تر گفته می‌شد حضور نیروهای داعش در لیبی به دعوت وفاداران رژیم پیشین صورت می‌گیرد.


انتشار این تصویر از سوی برخی پایگاه‌ها که ادعا می‌شود نشان‌دهنده تصرف ابوقراین و حرکت داعش به سمت مزراته است، نیروهای انقلابی را مجبور به ائتلاف با وابستگان قذافی کرده است

به گزارش دیلی‌تلگراف، نیروهای اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا چندین ماه است که فعالیت‌های داعش در سیرت و اطراف آن را زیر نظر دارند، زیرا ممکن است از سواحل آفریقا عملیات نظامی یا تروریستی در سواحل اروپا برنامه‌ریزی شود. وجود جنگ داخلی در لیبی طی دو سال اخیر که به تشکیل دولت جدید در ماه گذشته انجامید، امکان رشد تدریجی نیروهای وابسته به داعش را فراهم ساخت.

زمانی بود که درگیری میان انقلابیان و نیروهای قذافی بود. اما مهاجرت هرروزه نیروهای داعش به لیبی و قراردادن سیرت به عنوان پایتخت آفریقایی این گروهک تکفیری، شرایط جدیدی را در این کشور ایجاد کرده که دو گروه پیشین را در یک جبهه قرار داده و امکان بازگشت وابستگان قذافی را به عرصه سیاسی لیبی باز کرده است.

قطعاً بازپس‌گیری سیرت از داعش اگر از سوی نیروهای وابسته به قذافی هر چند با پشتیبانی اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا صورت گیرد، حضور این نیروها را در عرصه سیاسی لیبی وارد فاز جدیدی کرده و مبارزه مجدد برای حذف آنها از سوی افکار عمومی به تضعیف امنیت لیبی تعبیر می‌شود.



گفته می‌شود قرار است نیروها از دو سو به پایتخت آفریقاییِ داعش
حمله کنند که دست‌کم 6 هزار نیروی مسلح در برابر بازپس‌گیریِ آن مقاومت می‌کنند

دولت لیبی برای هماهنگی میان قوای متنوع در بازپس‌گیری سیرت، یک ستاد ملی فرماندهی تأسیس کرده است. ژنرال باسابقه لیبیایی، خلیفه بلقاسم حفتر که در سال 2011 فرماندهی ارتش انقلابیون علیه قذافی را بر عهده داشت اما در سال 2014 میلادی به دلایلی علیه شورای ملی که جایگزین قذافی شده بود اعلام جنگ کرد، در ائتلاف جدید علیه داعش حضور دارد.

با وجود اینکه رخداد جدید می‌تواند فرصتی برای آشتی مجدد نیروهای مختلف در لیبی باشد، اما برخی ناظران سیاسی از آشفته‌ترشدن اوضاع سخن می‌گویند. شاهد این وضعیت به نقل از مصاحبه دیلی‌تلگراف با ماتیا توالدو از پژوهشگران مرکز شورای روابط خارجی اروپا، بازگشت ژنرال علی کانا است که پس از سقوط طرابلس به نیجر پناه برده بود، اما حالا در اردوگاه ژنرال حفتر آماده مبارزه با داعش می‌شود.

گر چه هنوز مشخص نیست نیروهای وابسته به قذافی و حتی انقلابیان در مبارزه با داعش پایدار باشند و هر لحظه ممکن است انقلابیان را به داعش بفروشند، اما در هر صورت جنگی خونین در پیش است. فقط در سیرت، دست‌کم 6 هزار نیروی مسلح داعشی حضور دارند.

منبع: