کد خبر 574494
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۱

آیت‌الله بهجت در پاسخ به این سؤال که افراد برای رفع فشار مشکلات چه کنند، گفت: تا می‌تواند استغفرالله بگوید،‌ اتوب الی الله بگوید، صلوات بفرستد. سلاحی که بدست ما داده شده است همین‌ها است.

به گزارش مشرق، محمدتقی بهجت فومنی متولد، دوم شهریور 1295 در فومن از عرفای به‌نام و از مراجع تقلید شیعه بود که در ۹۲ سالگی به علت ایست قلبی در بیمارستان ولی‌عصر قم درگذشت و در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸ در حرم حضرت معصومه به خاک سپرده شد. به مناسبت سالروز درگذشت عارف بالله آیت‌الله بهجت بخشی از پرسش و پاسخ‌های منتشر نشده صورت گرفته مردم با ایشان را در ذیل ارائه می‌کنیم:

*جوانی هست که هر چه برای ازدواج می‌روند، درست نمی‌شود.

جواب: نماز حضرت جعفر(ع) را به ترتیب و با دعایی که در کتاب زادالمعاد آمده بخواند.

*خواستگاری برای دخترمان پیدا نمی‌شود، چه‌کار کنیم؟

جواب: نماز جعفر بخواند به ترتیب زادالمعاد. دعای زادالمعاد را هم بخواند. اگر بعد از نماز جعفر به سجده برود و در سجده این حاجت خودش را بخواهد یک مقداری هم چشمش را، پلکش را تر بکند ان‌شاءالله جهاتی از برای سرعت اجابت در این کار هست.

*چه کار کنیم محیط خانواده گرم و باصفا باشد؟

جواب: موافقت اخلاقی بین مرد و زن در محیط خانواده به صورت صد در صد برای غیر انبیاء و اولیاء(ع) غیر ممکن است لذا ما اگر بخواهیم محیط خانه، گرم و باصفا و صمیمی باشد فقط باید صبر و استقامت و گذشت و  رأفت را پیشه خود کنیم تا محیط خانه گرم و نورانی باشد و اگر این‌ها نباشد اصطحکاک و برخورد پیش خواهد آمد. و همه اختلافات خانوادگی از همین جا ناشی می‌شود.

*زوجه علاقه ندارد، محبت ندارد. این دارد باعث جدایی‌ ایشان می‌شود. این راهی دارد؟ طلاق اینجا چطور است؟

جواب: صلوات زیاد بفرستد، استغفار زیاد بکند؛ طلاق ندهد، درست می‌شود.

*پسر ما را دعا می‌فرمایید؟ سنش نزدیک بلوغ است و کمی نااهلی می‌کند.

جواب: آب زمزم و تربت را به همان نیت‌هایی که دارید، به خوراکش بدهید.

*چند سال است که در کارهایم دچار مشکل می‌شوم که راه‌ها به رویم بسته می‌شود، از جمله در زمینه اشتغال و ازدواج، و هرچه از خدا طلب یاری می‌کنم، راه مساعدی گشوده نمی‌شود؟

جواب: زیاد از روی اعتقاد کامل بگویید: «أستغفرالله»، هیچ چیز شما را منصرف نکند غیر از ضروریات و واجبات تا کلیه ابتلائات رفع شود، بلکه بعد از رفع آنها هم بگویید، برای اینکه امثال آنها پیش نیاید. و اگر دیدید رفع نشد، بدانید یا ادامه نداده‌اید، یا آنکه با اعتقاد کامل نگفته‌اید. والله العالم.

*یک خانواده‌ای زیاد دچار مرگ ناگهانی می‌شوند، این‌ها در عرض یک سال چند نفر از نزدیکان‌شان مردند.

جواب: زیاد بگویند همه: استغفرالله.

*کسی‌که خیلی مشکلات به او فشار می‌آورد چه‌کار کند؟

جواب: تا می‌تواند استغفرالله بگوید،‌ اتوب الی الله بگوید، صلوات بفرستد. سلاحی که بدست ما داده شده است همین‌ها است.

*اگر ممکن است این جانب را در جهت انتخاب شغل راهنمایی فرمایید.

جواب: شغلی را اختیار کنید که رضای خداوند عظیم‌الشأن در آن باشد، و اگر چند شغل مرضی خداست، آنکه ارضی از آن است با تمکن اختیار کنید. نافع برای ایمان و مؤمنین باشید. علم شرافتش معلوم، و مقدمیتش برای عمل معلوم است، با تمکن ترجیح بدهید آن را. در اصول و فروع با تمکن رعایت ترتیب نمایید و هر شغلی تحصیل ملکه‌اش در جوانی میسور است، و اگر عمل محقق باشد هدایت ممکن است از این جهت ملاحظه شغل بنمایید.

*کسی کاسبی‌اش به هم خورده است، یک ذکری بگویید که کاسبی‌اش خوب بشود.

-زیاد بگوید استغفرالله، از روی اعتقاد کامل. خسته نشود.

*دستوری برای ادای قرض می‌فرمایید؟

جواب: استغفرالله زیاد بگوید.

*یک نوجوان 16ـ17 ساله تومور مغزی داشته، عمل کرده و چشم‌هایش نابینا شده است، چه‌کار کند؟

جواب: خداوند قادر است، آب زمزم و تربت را قاطی کند و هر روز یک قاشق چای‌خوری بخورد به همین نیت‌ها، الی ماشا‌ء‌الله، میل کند.

*خواهرم سرطان دارد، از راه دور آمده‌ام، دعا بفرمایید.

جواب: آب زمزم و تربت را فراموش نکنید. یک قاشق چای‌خوری هر روز به او بدهید، به این نیت و همچنین صدقه به افراد متعدد بدهید به نیت شفای ایشان.

*فردی به‌خاطر مشکلاتی که داشتند، الآن روحیه درس خواندن ندارند. چه‌کار بکنند؟

‌ جواب: مسافرت بکنند، یک جا نمانند. یا بین‌الطلوعین (اذان صبح تا طلوع آفتاب) در خیابان راه بروند تا حالشان خوب بشود؛ بعد درس. درس مال آدم سالم است.

*ما از اصفهان آمدیم،‌ یک ذکر یا دعا یادمان بدهید.

جواب: اصفهان یا مازندران یا خراسان، فرق نمی‌کند. بالاترین ذکر، همین ذکری است که عرض می‌کنم: که نیت بکند که خدا اگر صد سال به او عمر داد، یک دفعه عالماً عامداً مختاراً معصیت خدا را نکند. این بالاترین ذکر است. ذکر عملی است! اگر همه ما این ذکر را داشته باشیم، همه ما، با فضل خدا اهل بهشتیم. اگر این ذکرمان دوام داشته باشد. دوامش هم [به این است که]، اگر حدوث داشته باشد، دوام دارد. چرا؟ به‌جهت این‌که خدا لطفش بیشتر است؛ «من تقرب الیّ شبراً تقربتُ الیه باعاً». خدا بیشتر می‌خواهد که بنده نزدیک او برود تا این‌که بنده بخواهد دوست داشته باشد نزدیک خدا برود، که نمی‌داند نزدیک خدا چه می‌شود، چه هست، چه می‌بیند. بهشت می‌بیند همیشه!

*این جانب به وسواس مبتلا هستم، لطفاً جهت برطرف شدن آن مرا راهنمایی فرمایید؟

جواب: زیاد گفتن لااله‌الا‌الله علاج وسواس است.

*کسی که زیاد عصبانی می‌شود و زود از کوره در می‌رود چه باید بکند؟

جواب: زیاد صلوات بفرستد قبل از این‍که عصبانی بشود تا عود نکند این حالات.


منبع: فارس