مهمترین محورهای که امروز روزنامههای زنجیرهای اصلاحات به آن پرداختند، عبارتاند از:
1. تهدید اعضای لیست امید؛ «تهدید» آغاز ناامیدکننده ی برای لیست امید از سوی افراد بیرون بهارستان است؛ این تهدیدهای «پنهانی» برای منتخبان مردم در انتخابات مجلس دهم، با نزدیک شدن به روز انتخابات ریاست مجلس «آشکار» شده است و حالا منتخبان لیست امید باید میان رای به اصلح و تهدید رای به عارف یکی را انتخاب کنند. پیرموذن از فعالان سیاسی اصلاحات در گفت وگو با روزنامه وقایع اتفاقیه اظهار داشت «امیدوارم انسان شخصیت خودش را با بدعهدی زیر سؤال نبرد. انسانهای بزرگ کسانی هستند که دوشخصیتی عمل نکنند و هرروز به سمتی که منافعشان ایجاب میکند، نچرخند. امیدوارم این افراد {منتخبان لیست امید}دو شخصیتی عمل نکنند و هواشناس نباشند و به هر سمتی که باد میوزد جهت نگیرند و بدانند رفتارشان از سوی مردم رصد میشود. این رفتار موجب دلسردی مردم میشود و عمر سیاسی آنها را شروع نشده به پایان میرساند، چراکه مردم تمایلی به افراد رنگارنگ و دو شخصیتی ندارند.»
2
« انتخاب رياست مجلس، يك انتخاب ساده بر عهده نمايندگان است. حال اگر اين مورد را به موضوع حيثيتي تبديل كنيم، پسنديده نيست. با تمام بحثها و اختلافنظرهايي كه طي روزهاي گذشته بر سر كرسي رياست در گرفته است، يك واقعيت را نبايد فراموش كرد و آن اينكه در عالم سياست هيچگاه يك نفر بهطور مطلق عالي و يك نفر بهطور مطلق بد نيست. پس نبايد كاري كرد كه منجر به كدورت شود. ما در اين زمان حساس نيازمند اين هستيم كه وحدت اصلاحطلبان و اعتدالگرايان آسيب نبيند. اگر اين قضيه براي همه چهرههاي سياسي مهم باشد و با تكيه بر آن، در مسير سياسي كشور حركت شود، ميتواند يك سال روشني را پيش روي روابط دولت و مجلس رقم بزند.»
3
4. جبهه یکتا اسب تروا در میان اصولگرایان؛ روزنامههای اصلاحات جبهه یکتا را یاران جداشده از احمدینژاد قلمداد نمیکند بلکه آنان را نیروهای سیاسی پنهان رییسجمهوری سابق در میان اصولگرایان میداند. در همین راستا روزنامه مردمسالاری نوشت: «سوالبرانگيزترين جبهه در ميان حاضران در ائتلاف اصولگرايان بود. جبههاي متشکل از 25 نفر از وزرا و معاونان رئيس دولت نهم و دهم. اما اين گروه براي اينکه بتوانند در دل اصولگرايان نفوذ کنند، با شعار پرطمطراق «جداشدگان از محمود احمدينژاد» جلو آمدند. اما شعار دوري از احمدينژاد، به نظر ميرسد تنها پوستهاي زيبا و تاکتيکي گولزننده براي اعلام موجوديت اين جبهه بوده است. چون با اخباري که از ميان جلساتشان درز ميکند، سوداي بازگشت به دامن احمدينژاد را دارند.»
5
6. گونهشناسی عافیتطلبان اصلاحات؛ محمدرضا تاجیک در یادداشت روزنامه اعتماد از عافیت طلبان اصلاحات در دوران انتخابات ریاست مجلس شورای اسلامی نوشت: «از يك منظر ريختشناختي (تيپولوژيك) عافيتطلبان سياسي امروزِ جريان اصلاحطلبي بر چند نوعند: نخست، آناني كه در هر شرايطي از اين استعداد و امكان برخوردارند كه اصلاحطلبي را در پاي قدرتطلبي خود ذبح كنند.
7. احمدی نژاد یک دهاتی است؛ تقی آزاد ارمکی در روزنامه قانون در تحلیل رفتارسیاسی محمود احمدینژاد در عرصه سیاست کشور اظهارداشت: « احمدی نژاد را نماد یک فرد دهاتی با گفتمان دهاتی با دغدغههای دهاتی در مقابل دغدغههای شهری و مدرن ميدانيم نه به معنای اینکه او اصولگراست. احمدی نژاد اصلا اصولگرا نیست. احمدی نژاد یک پدیده کاملا روستایی - دهاتی است که در مقابل تمام عناصر و مولفههای شهری مقاومت ميکند و نظام شهری را بههم ميریزد. طرحها را از بین ميبرد و بوروکراسی را دچار فروپاشی ميکند. با طبقه متوسط که محل زیست شهری است نزاع ميکند و با دموکراسی برخورد ميکند.باتماميالمانهای شهری مانند هنر، فرهنگ، اقتصاد و دموکراسی به نزاع بر ميخیزد.»
هاشمی رفسنجانی خواهان شکست مجدد برای کسب کرسی ریاست مجلس خبرگان رهبری نیست؛ حامیان او از حضور نماینده وی در رقابت برای ریاست مجلس خبرگان رهبری نام میبرند تا همچنان نقش تصمیمساز برای وی نسبت به سرنوشت خبرگان قائل باشند. اما روزنامه اعتماد از تردید عدم حضور هاشمی رفسنجانی خبر داد و در همین راستا نوشت: «شبيه به دورههاي سابق خبرگان نيست كه يا تنها يك كانديدا باشد يا دو كانديدا. اينبار اسم زياد است اما نه اسامي كه انتظارشان ميرفته. نيامدن هاشمي تا اينجاي كار قطعي بود. همانطور كه خبر از نيامدن احمد جنتي هم ميآمد. با در نظر گرفتن عدم تغيير در اين روند به نظر ميرسيد آيتالله جنتي و آيتالله هاشمي گزينههاي مورد حمايتشان را براي رياست مجلس كانديدا ميكردند. اما در ساعات پاياني روز گذشته خبر آمد كه نيامدن جنتي به عرصه رياست مجلس تكذيب ميشود. موضوعي كه اگر تغيير نكند احتمال آمدن آيتالله هاشمي به عرصه رقابت رياست را زياد ميكند.»
در این میان روزنامه وقایع اتفاقیه از اختلاف میان هاشمی رفسنجانی و آیتالله هاشمی شاهرودی خبر داد و در همین راستا نوشت: «در مقابل، کاندیداهای احتمالی جریان اعتدالی برای ریاست مجلس، از گزینههایی مانند مؤمن، هاشمیشاهرودی و موحدیکرمانی هم یاد میشود که البته از میان آنها، هاشمیرفسنجانی در زمان انتخابات، موحدیکرمانی را در فهرست انتخاباتی خودش قرار داده بود و موحدیکرمانی هم به صورت متقابل نام هاشمی را در فهرست مورد حمایت جامعه روحانیت مبارز قرار داد اما هاشمیشاهرودی که در گذشته رابطه خوبی با هاشمیرفسنجانی داشت، اینبار در میان فهرست انتخاباتی هاشمیرفسنجانی جایی نداشت و این قرارنگرفتن در فهرست مورد حمایت هاشمیرفسنجانی، زمانی انجام شد که خبرهایی مبنیبر ایفای نقش هاشمیشاهرودی در رد صلاحیت سیدحسن خمینی منتشر شد.»