یک مسؤل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه افزایش جمعیت براساس منویات رهبر معظم انقلاب در یک فاصله ۲۰ ساله باید محقق شود، گفت: مسئولان تشویق‌های جمعیتی دولتمردان آلمان و روسیه را ببینند مثلاً پوتین به خانواده‌های پرجمعیت مدال می‌دهد.

به گزارش مشرق، محمد اسلامی - معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت با پرداختن به مباحث مختلف جمعیتی اظهار داشت: سیاست‌های ابلاغی جمعیت از طرف رهبر معظم انقلاب براساس دیدگاه‌ ایشان باید در یک مسیر 10 تا 20 ساله پیگیری شود از طرفی هم باید سیاست‌های تشویقی برای فرزندآوری مردم افزایش یابد.
 
وی با تاکید بر افزایش سیاست‌های تشویقی برای فرزندآوری گفت: مسئولان کشورمان بیایند و سیاستهای تشویقی کشورهایی مانند آلمان، اسپانیا، فرانسه و روسیه را مشاهده کنند به طوری که پوتین به خانواده‌های پرجمعیت مدال می‌دهد ولی با این وجود هنوز مردم آنان به سرعت به فرزند‌آوری اقدام نمی‌کنند.
 
اسلامی در ادامه با به نقد کشیدن آمارهای سقط جنین در ایران گفت: بررسی آمار سقط در دو فاصله 18 ساله و با متولوژی متفاوتی صورت پذیرفته است.
 
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه عنوان کرد: هیچ زمانی آمار ثبت احوال نمی‌تواند آمار نهایی جمعیت کشور باشد. زیرا مثلا در مشهد طی بررسی که صورت پذیرفت مشاهده شد که افراد باسواد نیز به سمت فرزندآوری روی آورده‌اند و این برخلاف اظهارنظرهای منتقدین است.
 
اسلامی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا وزارت بهداشت به گفته کارشناسان جمعیتیِ همین وزارتخانه، وسایل پیشگیری از بارداری را در مناطق کم برخوردار به دلیل فشارها و انتقادات منتقدین به طور کامل حذف کرده است در حالی که این کار می‌تواند تولدهای دچار معلولیت را افزایش دهد پاسخ داد: اتفاقا ما حذف نکردیم که این همه به ما ا نتقاد می‌شود بنابر این طبق سیاستهای جمعیتی برای مادرانی که دچار بارداری‌های خطرناک هستند این وسایل به صورت رایگان در اختیارشان قرار می‌گیرد.
 
* سیاست‌های جمعیت 14 بند دارد که 6 بند آن مربوط به وزارت بهداشت است
 
در ادامه این نشست خبری محمد اسماعیل مطلق - مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت عنوان کرد: سیاست‌های جمعیتی رهبر معظم انقلاب 14 بند دارد که 6 بند آن مربوط به وزارت بهداشت است که بسیاری از این بندها نیز وزارت بهداشت به صورت مشترک همکاری می‌کند و بندهای دیگر را باید نهادها و وزارتخانه‌هایدیگر انجام دهند.
 
مطلق در توضیح 6 بندی که برعهده وزارت بهداشت است گفت: مثلا میزان باروری کلی از 1.8 به 2.1 افزایش یابد و یا سلامت مادر و سلامت کودک و دیگر بندها نیز به صورت مشترک با دیگر نهادها همکاری می‌کنیم.
 
* وظیفه وزارت بهداشت افزایش جمعیت نیست، تضمین سلامت جمعیت است
 
در ادامه این نشست ایرج حریرچی - سخنگوی وزارت بهداشت در تکمیل صحبت‌های مسؤلان جمعیتی وزارت بهداشت به چالش‌های جمعیتی کشورمان پرداخت و گفت: چالش جمعیتی ایران فقط به افزایش آن محدود نمی‌شود بلکه به ترکیب آن نیز مربوط است زیرا از لحاظ سنی از سن جوانی به سمت سن پیری می‌‌رود که در همین ارتباط اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و اکنون ما با جمعیت میانسال و با بیماریهای مربوط به آن مواجه هستیم.
 
وی با پرداختن به مشکلات جمعیتی کشورهای اروپایی و آمریکایی که اکنون مجبور به گرفتن مهاجر از کشورهای جهان سوم و یا ارائه سیاست‌های تشویقی شدند، گفت: وظیفه وزارت بهداشت افزایش جمعیت نیست کما اینکه در دهه 60 نیز که اشکالاتی در حوزه جمعیت به وجود آمد وزارت بهداشت نه مورد تشویق و نه مورد خطاب قرار گرفت زیرا اصلاً افزایش جمعیت ربطی به وزارت بهداشت ندارد چون وزارت بهداشت پاسخگوی سلامت جمعیت‌ها است و تصمیم‌گیری برای افزایش جمعیت برعهده خانواده‌ها است که ما نقش مهمی نداریم زیرا تغییر سن ازدواج و یا مباحث طلاق خارج از سیستم حوزه سلامت است کما اینکه تبعات آن به ما مربوط می‌شود.
منبع: تسنیم