کد خبر 585907
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۴

رئیس هیأت مدیره سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت با بیان این که طرح‌هایی که دولت برای رفع رکود انتخاب می‌کند ایراد دارد، گفت: دیدگاه اقتصادی دولت همان نسخه تعدیل اقتصادی صندوق بین‌المللی پول است.

به گزارش مشرق، احمد توکلی در پاسخ به این سوال که عملکرد دولت را در مقابله با رکود و  رفع مشکل بیکاری چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: دولت از ابتدا تلاش کرده که برای رفع مشکلات اقتصادی به شکل برنامه‌ای عمل کند، نقشه بکشد، طراحی کند و بعد مسیر را ادامه دهد.

رئیس هیئت مدیره سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه اشکال کار دولت در داشتن یا نداشتن برنامه برای رفع موانع و مشکلات اقتصادی نیست، افزود: دولت طرح‌هایی را که انتخاب می‌کند، اشکال دارد و در عمل موفق نمی‌شود تا خدماتی را که می‌خواهد به مردم برساند و نتیجه بگیرد. 

این کارشناس اقتصادی با اشاره به بسته خروج از رکود دولت در تیرماه 93 اظهار داشت: یک سال پس از ارائه بسته اول خروج از رکود، در سال 94 بسته‌ای دیگری بدون ارزیابی بسته اول توسط دولت ارائه شد، در حالی که قبل از تصمیم‌گیری برای آینده باید نتایج اجرای بسته اول خروج از رکود و اینکه چه نتایجی از آن حاصل شده بود را اعلام می‌کرد.

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دیدگاهی که بر دولت حاکم است سیاست‌های تعدیل صندوق بین‌المللی پول است (IMF) است  که از زمان هاشمی بعد از جنگ شروع شد و تمام دولت‌ها بلا استثنا بعد از جنگ تحمیلی همین  کار را کردند و حتی احمدی‌نژاد که از نظر رویکرد تبلیغاتی طور دیگری رفتار می‌کرد، اما در عمل همان مدل‌ها را جسته و گریخته و کم و زیاد اجرا کرد.

وی با بیان اینکه  دولت فعلی متاسفانه همان سیاست‌های صندوق بین‌المللی  پول را اجرا می‌کند، افزود: این در حالی است که اقتصاد مقاومتی نقطه مقابل سیاست‌های صندوق بین‌المللی پول است و به اقتضائات ملی، شرایط موجود، مبانی دینی و استقلال طلبی توجه دارد. 

توکلی با بیان اینکه اجرای کارهای عاقلانه راحت نیست، گفت: اگرچه ممکن است برخی مسئولان تمایل به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی داشته باشند، اما به صورت جدی آن را پیگیری نمی‌کنند و این موضوع می‌تواند به دلیل دیدگاه آنها نسبت به سیاست‌های صندوق بین المللی پول و همچنین به دلیل ضعف‌های اجرایی باشد.

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی بیان داشت: وقتی دولتی ها اذعان می‌کنند که اقتصاد مقاومتی لازم است، باید از این پذیرش استقبال کنیم و دولت را کمک کنیم تا واقع‌بینانه و بطور مبنایی با مسئله اقتصاد و معیشت مردم روبرو شود و راه‌حل‌های متناسب با اقتصاد ملی و مبانی اعتقادی قانون اساسی، ارائه شود.

این کارشناس اقتصادی در مورد اقدامات دولت برای رفع مشکل اشتغال تصریح  کرد: اقدامات دولت در این زمینه توفیق نداشته است.

توکلی  با بیان اینکه حدود 6 سال است که قیمت تمام کالاها در بازار جهانی سیرنزولی دارد و  همین موضوع در پایین آمدن نرخ تورم به دولت کمک کرده، گفت:  نرخ تورم جهانی 3.3 و نرخ تورم منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا 6.5 است .

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کاهش قیمت‌های جهانی کالاها و مواد اولیه در پایین آمدن نرخ تورم به دولت کمک کرده و پایین آمدن نرخ تورم در کشور را نمی‌توان کاملا به حساب تدبیر گذاشت، اگرچه جهت‌گیری در این مورد خوب بوده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هدف دولت باید نقطه‌ای بهینه‌ای بین تورم و رکود باشد، گفت: دولت برای مقابله با رکود تورمی تنها نباید به طرف تورم توجه داشته باشد، بلکه باید به دنبال نقطه بهینه که هر دو را هدف بگیرد، باید باشد.

وی افزود: اگر رکود ادامه یابد به دلیل فقرمردم تورم پایین می‌آید که این موضوعی مطلوب نیست و این اتفاق همراه با تشدید بیکاری و اضافه شدن نابرابری معیشتی است.

توکلی بیان داشت: دولت اگر بخواهد تورم را فقط از طرف کاهش تقاضا کم کند رکود ادامه می‌یابد، بنابراین دولت باید به دنبال کاهش هزینه تمام شده تولید باشد که هم قیمت محصولات کاهش یابد و در نتیجه آن هم تقاضای مؤثر افزایش یابد و هم بیکاری کاهش یابد.

توکلی گفت: این موضوع به افزایش یهره‌وری و کاهش هزینه تولید که یکی از عوامل مهم آن نرخ سود بانکی است، احتیاج دارد.

وی افزود: اگر فساد به همین شدت ادامه یابد و بی‌عدالتی در توزیع درآمد همچنان پیش رود، مطمئنا رکود شکننده‌تر خواهد شد.


منبع: فارس