کد خبر 588577
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴

وی اولین جلد کتاب تاریخ یهود ایران را در سال ۱۹۵۶ در تهران منتشر نمود و دو جلد دیگر را در سال ۱۹۶۰ به چاپ رسانید. این کتب ضمن اینکه مبادرت به معرفی تاریخ قوم بنی اسرائیل می نماید و در خصوص یهودیان ایران نیز تاریخ نگاری می کند مملو از تحریفاتی است که لوی با تر دستی خاص و هنرمندانه آن را در کتاب خود آورده است.

به گزارش گروه تاریخ مشرق؛ حبیب لوی که مقاله حاضر مستند به آثار و تحقیقات وی می‌باشد در ۱۲۷۵ ش در تهران به دنیا آمد و در سال ۱۹۸۴م در آمریکا فوت نموده و بنا به وصیتش در فلسطین اشغالی دفن گردید. پدرش استاد زرگر دربار مظفرالدین شاه و جد مادری‌اش حکیم یحزقل طبیب دربار ناصرالدین شاه بود. پدر بزرگ مادری او که عزرا یعقوب نام داشت ثروتمندترین فرد یهودی ایران به شمار می رفت.

حبیب لوی مدرک پزشکی خود را از پاریس گرفته و سپس به عنوان اولین افسر یهودی وارد ارتش شده و دندان پزشک مخصوص رضاخان گردید. وی در سال ۱۹۱۹ به انجمن صیونیست ایران پیوست و از اعضای فعال آن گردید که در همین ارتباط در همکاری تنگاتنگ با آژانس جهانی یهود نقش موثری در کوچاندن یهودیان ایران، افغانستان و بخارا به سرزمین فلسطین ایفا نمود.



این صهیونیست دو آتیشه از سال ۱۹۳۳ به بعد بارها به فلسطین سفر نموده و اقدام به خرید زمین و احداث خانه برای خانواده خود نمود. همچنین با تشویق بن صبی(صوی) که بعدها رئیس جمهور رژیم صهیونیستی گردید و با همکاری دکتر گلدبرگ فعالیت جدی در خصوص راه اندازی آژانس یهود ایران نمود. لوی همچنین به درخواست بن گوریون اولین نخست وزیر صهیونیست‌ها مبادرت به ساخت یک هتل در بیت المقدس نمود که در سال ۱۹۸۱ افتتاح شد.

صیون فرزند لوی نیز ادامه دهنده راه پدر صهیونیست خود بوده و با ورود با گروه تروریستی هاگانا فعالانه در کشتار مردم بی گناه فلسطین و اشغال آن سرزمین مشارکت داشت.



حبیب لوی در کنار موشه دایان

حبیب لوی اولین جلد کتاب تاریخ یهود ایران را در سال ۱۹۵۶ در تهران منتشر نمود و دو جلد دیگر را در سال ۱۹۶۰ به چاپ رسانید. این کتب ضمن اینکه مبادرت به معرفی تاریخ قوم بنی اسرائیل می نماید و در خصوص یهودیان ایران نیز تاریخ نگاری می کند مملو از تحریفاتی است که لوی با تر دستی خاص و هنرمندانه آن را در کتاب خود آورده تا برای خواننده غیر مسلمان نیز قابل پذیرش باشد

منابع :
- سایت دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران
- سازمانهای یهودی و صهیونیستی در ایران، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، بهار 1384، ص 57 تا 60