کد خبر 589275
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۰

محققان دریافتند رژیم غذایی شبه روزه‌داری موجب بازسازی میلین می‌شود؛ غلاف میلین یک لایه لیپوپروتئینی است که روی بسیاری از دندریت‌های بلند و اکسون‌ها، تشکیل می‌شود که از نوارهای عصبی موجود در نخاع و مغز در مقابل آسیب‌های ناشی از بیماری خود ایمنی محافظت می‌کند.

گروه فرهنگ و هنر مشرق- به اعتقاد محققان رژیم شبه روزه‌داری و کنترل کالری‌های دریافتی روزانه می‌وقتی  بیماری «ام اس» در مقابل «روزه» عقب نشینی می‌کندن تولید شده و در نتیجه کشته شدن سلول‌های خود ایمنی آغاز می‌شود. در نتیجه این فرآیند، سلول‌های سالم جدیدی تولید می‌َشود»

در اولین بخش مطالعه،‌ محققان گروهی از موش‌های مبتلا به بیماری خود ایمنی را در رژیم غذایی شبه روزه‌داری قرار دادند. نتایج نشان داد این رژیم غذایی موجب کاهش علائم بیماری در تمام موش‌ها و موجب بهبود کامل 20 درصد از حیوانات شد. محققان دریافتند کاهش علائم بیماری مرتبط با بهبود افزایش سطح هورمون استروئیدی کورتیکوسترون بود. آنها همچنین شاهد کاهش سیتوکین‌های عامل التهاب نیز بودند. همچنین سلول‌های T‌ سفید خون هم که مسئول سیستم ایمنی هستند، روند بهبود مشاهده شد.

در نهایت محققان دریافتند رژیم غذایی شبه روزه‌داری موجب بازسازی میلین می‌شود؛ غلاف میلین یک لایه لیپوپروتئینی است که روی بسیاری از دندریت‌های بلند و اکسون‌ها، تشکیل می‌شود که از نوارهای عصبی موجود در نخاع  و مغز در مقابل آسیب‌های ناشی از بیماری خود ایمنی محافظت می‌کند. محققان همچنین ایمنی و کار آمدی احتمالی رژیم غذایی بر افراد مبتلا به ام‌اس را نیز از طریق یک تست آزمایشی با 60 شرکت کننده به سرپرستی ماکوس باک در دانشگاه چریتی برلین انجام دادند.

طبق یافته‌های این مطالعه، افراد دریافت کننده رژیم غذایی شبه روزه‌داری شاهد بهبود کیفیت زندگی، بهبود سلامت، از جمله سلامت جسمی و روانی بودند. رژیم غذایی شبه روزه‌داری که در تحقیقات مورد استفاده قرار می‌گیرد شامل 5 روز مصرف محدود کالری در ماه است. در روز اول مصرف کننده 1090 کالری مصرف می‌کند که شامل 10 درصد پروتئین،‌ 56 درصد چربی و 34 درصد کربوهیدرات است. در چهار روز بعد،‌ رژیم غذایی شامل مصرف 725 کالری با وجود 9 درصد پروتئین،  44 درصد چربی و 47 درصد کربوهیدرات است. در این گونه مطالعات، مواد خوراکی مصرفی شامل سوپ سبزیجات، کلم پیچ و چای بابونه است.