یکی از فعالان شبکه‌های فمینیستی که دارای تابعیت ایرانی- ایرلندی و کانادایی است، توسط ضابطین قضایی دستگیر شد. هما هودفر در پوشش علمی و آکادمیک طی سال‌ها به ایران رفت و آمد داشته است.

به گزارش مشرق، یک منبع مطلع در گفتگو با خبرنگار مشرق گفت: خانم هما هودفر عضو هیات مدیره و از بنیانگذاران موسسه برانداز «ولوم» که در دفتر مرکزی لندن فعالیت می کند، به اتهام فعالیت‌های ضدامنیتی توسط ضابطین قضایی بازداشت شده است.


بنیاد ولوم(WLUML) به همراه دیگر بنیاد هلندی «هیفوس» که زیر نظر وزارت خارجه هلند فعالیت می‌کند، در پوشش «همکاری‌های به ظاهر انسان‌دوستانه» و «توانمندسازی» و تحت عناوین بنیادها و سازمان‌هایی نظیر شبکه امیدیار، بنیاد فورد، گروه آتیه‌، دانشگاه سواز لندن و ... برنامه‌های خود را در حوزه‌های زنان، پیش می‌برد.

در سیاست های این بنیاد هلندی تاکید شده است که برنامه ها و کمپین های آن باید مبتنی بر قداست‌زدایی از دین و قوانین مذهبی، تأکید بر تسلط و اختیار زنان بر بدن و جنسیت خود برای برگزیدن تجرد، حفظ برابری جنسیتی و تلاش برای تغییر قوانین دینی بر همین مبنا باشد.

به گزارش مشرق، ازبنیانگذاران اصلی این بنیاد، «مریم هلی لوکاس» الجزایری وهما هودفر» ایرانی-کانادایی-ایرلندی» هستند. در بین زنان ایرانی همکار ولوم می‌توان از شادی صدر نیز نام برد که با وساطت و معرفی هما هودفر به ولوم پیوست تا کمک‌های مالی بیشتری در راستای برنامه‌های (هتاکی‌ها) خود دریافت کند.

مریم نمازی هم از دیگر همکاران بنیاد ولوم در هلند و انگلستان است. نمازی کمیته‌ای را به نام «کمیته مسلمانان سابق» در هلند و با حمایت مالی وزارت خارجه هلند تشکیل داده است که البته در سطحی بسیار مستهجن و مبتذل اقدام به فعالیت‌های ضداسلامی می‌کند. یکی از آخرین اقدامات مریم نمازی،‌ برهنه شدن وی در پاریس و در محوطه موزه لوور در اعتراض به نقض حقوق زنان بود!


نفر اول از سمت چپ مریم نمازی - نفر دوم از سمت راست مریم هلی لوکاس

همانند شبکه‌سازی صورت گرفته در حوزه رسانه‌ای که با حمایت‌های خارجی (بنیاد هیفوس و وزارت خارجه هلند و شبکه‌هایی نظیر بی‌بی‌سی و روزآنلاین) به همراه برخی سفارتخانه‌ها و رسانه‌های داخلی انجام شده بود، در حوزه زنان نیز همین شبکه‌سازی با همکاری بنیادهای مذکور و ارتباط از طریق چهره‌های علمی-مدنی در داخل کشور نیز اجرا شده است که سرنخ‌های این شبکه را در برخی از سازمان‌ها و دانشگاه‌ها نیز می‌توان مشاهده کرد

.
سفارتخانه‌های خارجی در این زمینه به همچنان نقشی فعال در حوزه اطلاعاتی و راهبری را بر عهده دارند و شبکه‌ای منسجم از زنان دانشگاهی، سیاسی و حتی وابستگان مسؤولان دولتی را تشکیل داده‌اند.

به گزارش مشرق، بنیادهای ولوم و هیفوس به عنوان اصلی‌ترین منبع تغذیه و سازمان‌دهی این شبکه (که تعدادی ازاعضای شاخص آن در داخل با اقدام به موقع دستگاه امنیتی بازداشت شده اند) که مستقیما از طرف وزارت خارجه هلند مأمور اجرای برنامه‌هایشان در جامعه ایران هستند، در نهایت همه یک هدف را دنبال می‌کنندو آن برهم زدن آرامش و نظم حاکم بر جامعه و در ادامه آن بسترسازی برای تغییرات فرهنگی – اجتماعی است که می‌تواند زمینه‌ساز گذار سیاسی شود؛ گذاری که در نهایت آن، همان مدل براندازی نرم خواهد بود که این بار نه از طریق آشوب و لشکرکشی خیابانی، بلکه از راه‌های پیچیده‌تری چون نفوذ در فضای فرهنگی و اجتماعی، استحاله فرهنگی-دینی، کادرسازی و تشکیل جنبش‌های اعتراضی محدودتر در پوشش مطالبه حقوق شهروندی است.

خبرگزاری فرانسه، دویچه له آلمان و شبکه های بی بی سی، الجزیره و العربیه از جمله رسانه هایی بودند که اخبار و تحلیل های متعددی را درباره علت بازداشت هماهودفر منعکس کردند.

شبکه تلویزیونی بی بی سی در واکنش به این دستگیری گفت: خانم هودفر، ۶۵ ساله، به "همکاری با یک دولت خارجی علیه جمهوری اسلامی ایران" متهم شده است. اتهامات او هنوز رسما اعلام نشده است. استفان دیون وزیر امور خارجه کانادا روز سه شنبه گفته که دولت رسیدگی به وضعیت خانم هودفر را "یک اولویت" می داند.او گفت:‌ "ما سرگرم همکاری نزدیک با متحدان همفکر خود هستیم تا بهترین راه کمک به دکتر هودفر را پیدا کنیم."

بی بی سی افزود: خانواده خانم هودفر در بیانیه خود نوشته که او از اوایل اسفند ماه برای دیدار خانواده و پژوهش درباره حضور زنان در انتخابات مجلس ایران به این کشور سفر کرده بود.

براساس این بیانیه ماموران حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران روز ۱۹ اسفند، دو روز قبل از تاریخ بازگشت از ایران، به خانه هودفر رفته و وسایل شخصی از جمله لپ‌تاپ، گذرنامه، مدارک شناسایی، کتاب ها، جزوه‌های پژوهشی و تلفن او را توقیف کردند. همان ماموران به او گفتند که ممنوع الخروج شده است.

همچنین وزارت امور خارجۀ کانادا اعلام کرده است که دولت این کشور فعالانه پیگیر مسئلۀ دستگیری خانم هودفر است و به دلیل قطع روابط دیپلماتیکش با ایران می کوشد از طریق نمایندگی های سیاسی کشورهای دوست در تهران از وضعیت و سرنوشت وی اطلاع کسب کند. خود وزیر امور خارجۀ کانادا "استفن دیون" پیش از ملاقات اش با نمایندۀ سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا، فدریکا موگرینی، در "اوتاوا" نسبت به دستگیری خانم هما هودفر "ابراز نگرانی شدید" کرده است.

خبرگزاری فرانسه هم از بازداشت هما هودفر استاد بازنشسته دانشکده مردم‌شناسی دانشگاه کونکوردیای شهر مونترال کانادا در روز ۱۷ خرداد در تهران خبر داد و نوشت: خانواده خانم هودفر می گویندکه او پنج روز پیشتر احضاریه ای برای رفتن به دادسرای اوین در روز ۱۷ خرداد دریافت کرده بود و همانجا بود که دستگیر شد و به اوین انتقال یافت.

در این راستا یک منبع آگاه بیان داشت سرشبکه جریان فمینیستی در ایران و محور برنامه های موسسات برانداز در حوزه زنان دستگیر گردید که این هجمه رسانه ای و تاکید بر مظلوم نمایی سناریوی تکراری رسانه های معاند در برخورد با قضایایی مشابه این می باشد.

این مقام امنیتی بیان داشت هما هودفر که در پوشش علمی و آکادمیک طی سالهای متمادی به ایران رفت و آمد داشته است، از موسسین اولیه و فعالیت شبکه فمینیستی زنان تحت قوانین مسلمانان می باشد که مجری شبکه سازی فمینیسم در ایران و محور اجرای برنامه های تغییر نرم در حوزه زنان در کشورهای اسلامی به ویژه ایران می باشد.