گروه سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

******
 
کیهان
 
معرفی 900 غارتگر پیشکش!شما همان 90 نفر را معرفی کنید

رئیس اصلاح‌‌طلب کمیسیون برنامه و بودجه می‌گوید غارتگران بیت‌المال حدود 90 نفر بودند و نباید به 900 مدیر این عنوان را اطلاق کرد.

تاجگردون با انتقاد از ادبیات یکی از مسئولین که 900 مدیر کشور را دزد و غارتگر خطاب کرده بود گفت: طبق‌ گزارش‌های دیوان محاسبات 8 نفر بالای 40 میلیون تومان و 80 نفر بالای 30 میلیون تومان دریافت کرده‌اند لذا نباید این عبارت را برای 900 مدیر به  کار برد. این در حالی است که داود محمدی رئیس اصلاح‌طلب کمیسیون اصل 90 مجلس در گفت‌وگو با شبکه 2 سیما تصریح کرد: دیوان محاسبات 950 مدیر دولتی با حقوق‌های کلان را شناسایی کرده که گزارش آن را به رئیس مجلس ارائه کرد. کف حقوق این افراد 15 تا 50 میلیون تومان است.

صرف‌نظر از این که سخنان رئیس کمیسیون اصل 90 نقض سخنان آقای تاجگردون است، باید از ایشان پرسید حتی اگر به ادعای شما 88 نفر از مدیران مصداق دزدی و غارتگری بیت‌المال هستند، چرا تنها 7-8 نفر استعفا دادند و نه دولت حاضر است 80 نفر بقیه را اخراج کند و ضمن بازپس‌گیری بیت‌المال آنها را به دست محاکمه و مجازات بسپارد و نه امثال آقای تاجگردون شهامت دارند همین افراد را معرفی و رسوا نمایند.

فیش جعل می‌کنند تا رسوایی فیش‌های نجومی را بپوشانند

رسوایی جدید جنجال‌سازان علیه مدیرمسئول کیهان با واکنش قابل تأمل در میان مخاطبان رسانه‌ها مواجه شده است.

پس از جعل ناشیانه فیش حقوقی برای حسین شریعتمداری - که در جهت ایجاد حاشیه‌ و مانع برای افشای برخی ویژه‌خواری‌ها صورت گرفت - کیهان پاسخ روشن و مبسوطی به این اقدام جاعلانه داد و رسانه‌های گاف دهنده مجبور به پس گرفتن ادعای خود شدند.

این موضوع دستمایه کامنت‌های مخاطبان حتی در برخی سایت‌های حامی دولت شده است چنان که در کامنت‌های سایت فرارو می‌خوانیم:  این پاسدار عزیز را با تهمت نمی‌توان از میدان بدر کرد  او برای ما عزیز بوده و هست و این وصله‌ها به او نمی‌چسبد.

- احسنت واقعیت این است که کسی که بخواهد روبه‌روی جریان اشرافی  بایستد باید آماده هر تخریبی از جانب این جریان غوغاسالار باشد.

- حاج‌حسین بدجور پته بخوربخورای اینا رو بالای آب انداخته فکر کردن با تهمت‌های واهی و مسخره میتونن چهرشو مخدوش کنن. آقایون بنفش متالیک این دست و پایی که تو مرداب خود ساختتون دارین میزنین عنقریب غرق همیشگیتونو در پی داره. درود بر شریعتمداری با خدمتی که به بیت‌المال کرد.

- پروژه جنگ روانی کلید خورده است؛  انتشار فیش‌های جعلی متعدد و تکذیبیه‌های متعاقب آن برای زدودن  حساسیت جامعه از ماجرای «فیش گیت».

-شریعتمداری درود بر اون شرفت. اگه تو این افشاگری به موقع رو نمی‌کردی اینا تا دقیقه نود هر چی پول مردمه تحت عنوان حقوق از ریشه درآورده بودن.  جالب اونجاست  قبل از برملا شدن فضاحت بی‌سابقه چنان قیافه‌های مظلومی می‌گرفتن که دل آدم کباب میشد.

- هر کس مقابل این قوم بنفش و سبز و ... دست به افشاگری بزنه به کثیف‌ترین شکل از اون انتقام میگیرن.  البته اینا نمیدونن که هر چقدر دست و پا بزنن  بیشتر تو باتلاق فرو میرن. انشاءالله که دیگه آخرای عمرشونه.

- جالبه برای کسی که این پشت پرده‌ها را رو کرد حاشیه درست کردند!

کیهان، مچکریم که مردم رو بیدار کردی.

- از همان اول معلوم بود که یک سناریو برای مظلوم‌نمایی شریعتمداری طراحی کرده‌اند. تهیه فیش حقوق جعلی و انتشارش در شبکه‌های اجتماعی کار خودشون بود تا از این فضا مثلا کسب محبوبیت کنند]!![

آقای زیباکلام! مشکل از شیفتگی و نفرت عقل‌سوز است

صادق زیباکلام در ادامه دفاع نابجای خود از مفسدانی چون شهرام جزایری، مه‌آفرید خسروی و مدیران دریافت‌کننده حقوق‌های نجومی می‌گوید آنها اگر در آمریکا و غرب بودند استیو جابز می‌شدند!

وی ضمن مطلب مفصلی در روزنامه کارگزارانی شرق به دفاع از موضع قبلی خود در استیو جابز معرفی کردن امثال جزایری و خسروی و مدیران نجومی ادامه می‌دهد و خطاب به کیهان می‌نویسد: این بار هم پای مرحوم استیو جابز به میان آمده؛ اینکه بنده امثال مه‌آفرید امیرخسروی یا شهرام جزایری به زعم شما «مفسد» را هم‌وزن استیو جابز می‌پندارم.
 
اتفاقاً این یک فقره را درست فرموده‌اید. بنده معتقدم اگر مه‌آفرید امیرخسروی در آمریکا زندگی می‌کرد امروز دست‌کمی از استیو جابز نمی‌داشت. ایضاً اگر شهرام جزایری هم در هر کشور غربی دیگری از جمله آمریکا اقامت می‌داشت الان یک میلیاردر و یک چهره موفق اقتصادی شده بود نه اینکه سال‌ها پشت میله‌های زندان به سر برد. متقابلاً اگر استیو جابز در ایران می‌بود ای‌بسا قبل از آنکه سرطان او را از پای درمی‌آورد، اتهامات او را از پای درمی‌آورد. چون او هم به احتمال زیاد مجبور می‌شد همچون مه‌آفرید امیرخسروی یا شهرام جزایری برای پیشرفت کارش، یا گرفتن وام یا اخذ مجوز، وارد رویه‌های غیرقانونی شود. چرا استیو جابزها در کشورهای دیگر در شرایطی قرار نمی‌گیرند که مجبور به پرداخت رشوه شده و به قول فرمایش جنابعالی «مدیران دولتی را فاسد نمایند»، اما مه‌آفریدها و شهرام جزایری‌ها در ایران مجبور می‌شوند برای پیشرفت کاری‌شان رشوه دهند؟

وی می‌افزاید: چرا با وجود این همه گرفتن و زدن و بستن با وجود این همه دقت روی گزینش مدیران اجرائی نظام و اصرار روی سبقه دینداری‌شان، و با وجود این همه دستگاه‌های عریض و طویل نظارتی، بازرسی، حراستی، حفاظتی، اطلاعاتی، تعزیراتی و کنترلی معذالک یکی از رکورددارهای فساد در دنیا هستیم؟ چرا سرنوشت کارآفرینان و استیو جابزها در ایران این گونه است؟ پاسخ به این پرسش کلیدی را آدام اسمیت دو قرن پیش داده است. کارآفرینان در ایران به این خاطر به قول جنابعالی «به ورطه فساد» می‌افتند چون همه چیز از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در ایران در دست دولت است.

زیباکلام همچنین نوشت: جناب شریعتمداری عزیز 200 سال پیش آدام اسمیت دولت‌ها را از مداخله در امور بازار و کسب و کار برحذر داشت و استدلال کرد که «دست غیبی بازار» به نحو مطلوبی قیمت‌ها و عرضه و تقاضا را کنترل می‌کند و نیاز به دخالت دولت نیست.

درباره این اظهارات به اجمال باید گفت: 1- با سفسطه آقای زیباکلام هر مفسد و خائنی و هر جنایتکاری می‌تواند هنگامی که به دام افتاد، از خود سلب مسئولیت کند و بگوید من استیو جابزی بودم که در ایران خلافکار شدم! 2- و با همین سفسطه نباید گانگسترها و مافیاهای بزرگ و اعجوبه‌هایی مانند برلوسکونی در غرب پیدا شود! 3- براساس مغالطه آقای زیباکلام، مدیران اشرافی که حقوق‌های چند ده تا چند صد میلیون تومانی گرفتند، «مجبور بودند»؟! چرا آقای زیباکلام وکیل مدافع مفسدان است؟ آیا نمی‌شود به زعم خودشان هم نگاه ریشه‌ای(!) داشته باشند و هم مجرمان را تبرئه نکنند؟! 4- زمین‌خواری و اختلاس و آلوده‌سازی مدیران و دریافت وام‌های کلان و پرکردن اقساط آن با انواع فریبکاری‌ها، کجایش غم و غصه تولید و رونق اقتصادی است که آقای زیباکلام به امثال مه‌آفرید خسروی و شهرام جزایری نسبت می‌دهد؟ 5- انبوه مدیران دولتی یا اقتصادی غیردولتی که با پاکدستی و عرق جبین و زحمت طاقت‌فرسا خدمت می‌کنند خیانت نمی‌کنند، آیا به اندازه آقای زیباکلام نمی‌فهمند که «مجبورند»(!؟) رشوه بدهند و بگیرند؟! 6- آقای زیباکلام نقش امثال خود به عنوان میرزابنویس سرمایه‌داری زالوصفت در روزنامه‌های زنجیره‌ای و اجاره‌ای را با زیرکی پنهان می‌کنند. مگر همین روزنامه شرق نبود که درباره مدیران دریافت کننده حقوق‌های نجومی نوشت این پول‌ها حق آنهاست و دولت باید از این حقوق ]بعضاً چند صد میلیونی و پاداش‌های میلیاردی[ دفاع کند؟! مگر غیر از این است که هرگاه دستگاه قضایی سراغ مفسدان رفت انبوهی از همین نشریات و شبه روشنفکران اجاره‌ای برای دفاع از مجرم به صف شدند؛ از ماجرای کرباسچی و بسیج دولت اصلاحات و وزارت کشور برای حمایت از این متهم بگیرید تا دفاع از نمایندگان و مدیران اصلاح‌طلب آلوده به رشوه‌های شهرام جزایری و سپس اعطای لوح یادبود به کسانی چون بابک زنجانی و خاوری و...

7- درست است که بخشی از تخلفات به اعتبار سیطره دولت بر اقتصاد است اما این گونه هم نیست که در غرب، اقتصاد را به توصیه آدام اسمیت رها کرده باشند تا یا دست غیبی آن(!) همه چیز به تعادل برسد. در همین بحران اقتصادی 7-8 سال پیش آمریکا، هم دولت بوش و هم دولت اوباما ارقام 700-800 میلیارد دلاری را از حلقوم مردم زدند و به شرکت‌ها و کارتل‌های بزرگ اقتصادی متبوع اختصاص دادند با این بهانه که اقتصاد رونق بگیرد. آیا این، دخالت دولت آن هم از جیب مردم در سیستم سرمایه‌داری هست یا نیست؟ و از سوی دیگر آیا فساد کوچکی است راه‌اندازی چندین جنگ و تحمیل کسری بودجه و بدهکاری 19 هزار میلیارد دلاری به مردم بیچاره آمریکا؟! 8- امروز در آمریکا قریب 50 میلیون نفر کارتن خواب و فقیر نیازمند کوپن برای هر وعده غذا زندگی می‌کنند؛ که اگر اقتصاد کاپیتالیستی آش دهان‌سوزی بود و ویژه‌خواری و تبعیض‌های عظیم نبود این شکاف عمیق فقر و غنا پدید نمی‌آمد؛ ما هم اگر دچار عوارضی در این زمینه شدیم، به اعتبار الگو گرفتن از همان منطق غلط در برخی مقاطع تاریخی بود.
 
هم‌اکنون نیز برخی از کشورهای غربی نظیر فرانسه و ایتالیا و اسپانیا در بحران عمیق اقتصادی و اعتراض رو به گسترش حاشیه -که در حال تبدیل شدن به متن است- سر می‌کنند؛ منتها چون جماعت غربزده در حسرت تغییرنام و به تعبیر زیباکلام تبدیل شدن به «آلفرد جانسون»! می‌سوزند و می‌سازند، عیب‌های غرب را نیز حسن می‌بینند و در این سو، مفسدان را کارآفرین خیراندیش ترسیم می‌کنند؛ مشکل در لجاجت و شیفتگی و نفرت عقل کور کن است.

نجومی‌های بانکی استعفا دادند تا با نجومی‌های دیگر جایگزین شوند؟!

برخی از مدیرانی که جایگزین مدیران مستعفی شدند، خودشان حقوق‌های 40 میلیونی می‌گرفتند. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در مصاحبه با آریا گفت: برخی از افراد منصوب شده به جای مدیرعاملان میلیونی بانک‌ها، خودشان حقوق‌های 30 و 40 میلیون تومانی دریافت می‌کرده‌اند و از وام‌های 390 میلیونی و همچنین 297 میلیونی استفاده کرده‌اند.
حسینعلی حاجی دلیگانی با اشاره به انتصاب مدیرانی با سابقه دریافت حقوق‌های کلان و وام‌های چند 100 میلیونی به جایگزینی مدیرعامل بانک‌های رفاه و مهر ایرانیان گفت: چنانچه در روند انتصاب افراد جایگزین در مدیرعاملی بانک‌ها درست عمل نشود کل کار انجام شده برای برخورد با تخلفات صورت گرفته را دچار اخلال می‌کند.

این نماینده مجلس افزود: عدم دقت در انتخاب افراد جایگزین در مدیرعاملی بانکها و انتصاب افرادی که سابقه روشنی در مسائل مالی ندارند اعتماد مردم نسبت به مسئولین را با مشکل مواجه می‌کند که این امر به مصلحت نیست.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: برخورد با موضوع دریافت حقوق‌های غیرمتعارف دو مرحله دارد؛ ابتدا عزل مدیران متخلف و برخورد قضایی با آنها و استرداد مبالغ برداشت شده به بیت‌المال و سپس انتخاب جایگزینانی که سوابق سوئی در دریافت حقوق و مزایایشان نداشته‌اند.

حاجی دلیگانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر افرادی با سابقه سوء دریافت سود و مزایا به مدیرعاملی بانکها منصوب شوند روند را دچار مشکل می‌کند و تنها سر و صدایی انجام شده و هدف کنار گذاشتن افراد متخلف از گردونه مدیریتی کشور بوده محقق نخواهد شد و کار ابتری انجام شده است.

فراکسیون امید 40 روزه به ته خط رسید /فراکسیون اصلاح‌طلبان تشکیل می‌شود

عضو حزب‌ منحله مشارکت گفت، فراکسیون امید باید پالایش و یک فراکسیون جدید به اسم اصلاح‌طلبان تشکیل شود.

علی تاجرنیا عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم به ایلنا گفت: اعضای فراکسیون امید 100 تا 120 نفر هستند. باید در آینده این مجموعه پالایش شود و نهایتا بتواند با انسجام بیشتری جلو برود.

تاجرنیا تاکید کرد: این فراکسیون باید یک سری چارچوب‌های اصلاح‌طلبی را تعریف کرده و افراد را به آن متعهد کند حتی ممکن است این عدد از 100 نفر هم کمتر باشد.

او با بیان اینکه این روالی که ما هر کسی که در لیست بوده یا مشی اعتدالی داشته یا اصولگرای معتدلی که ما از او حمایت کردیم را بخواهیم در قالب فراکسیون به شمار بیاوریم موجب عدم انسجام می‌شود، اظهار داشت: ما باید فراکسیونی تحت عنوان اصلاح‌طلبان داشته باشیم.

وی اضافه کرد: وقتی از فراکسیون امید صحبت می‌کنیم، یعنی همه کسانی که با حمایت لیست امید به مجلس راه پیدا کرده‌اند، از این رو خیلی از چهره‌های میانه‌رو و مستقل را نیز شامل می‌شود،  اما اگر فراکسیون خاص اصلاح‌طلبی داشته باشیم مسئله شفاف‌تر می‌شود.

تاجرنیا با تاکید بر اینکه انتظار از لاریجانی برای رفتارهای اصلاح‌طلبانه با این توجیه که او مورد حمایت لیست امید بوده است، ناشی از کم‌تجربگی اعضای فراکسیون است، گفت: «چنین انتظاری از لاریجانی توقع بیجایی است. لاریجانی یک چهره‌ سیاسی با سوابق اصولگرایی روشن است که در حوزه برجام به دولت کمک‌هایی کرده و یک مقدار خط خود را با نیروهای تندرو اصولگرا از جمله جبهه پایداری مشخص کرده که این امر قابل تقدیر است. اما اینکه انتظار داشته باشیم لاریجانی به کمک لیست امید و اصلاح‌طلبان بیاید،  اتفاق نمی‌افتد.»

یادآور می‌شود مجلس دهم از 7 خردادماه آغاز به کار کرده و بیش از 40 روز از تشکیل فراکسیون امید نمی‌گذرد. این فراکسیون در انتخابات ریاست مجلس و ریاست کمیسیون با ناکامی مطلق عمل کرد.

هیئت‌مدیره پتروشیمی بوعلی 350 میلیون در سال 94 پاداش گرفت

«با توجه به احتمال سوءمدیریت در بروز آتش‌سوزی خسارت‌بار در پتروشیمی بوعلی، پاداش 350 میلیونی و حق جلسه 650  هزار تومانی برای حضور در هر جلسه هیئت‌مدیره آن، در نوع خود جالب است.»

مشرق با درج این خبر نوشت: اگر پروژه‌ نوسازی تجهیزات پتروشیمی بوعلی به داخلی‌ها واگذار می‌شد، شاید معایب این کارخانه رفع شده و هیچ‌گاه آتش‌سوزی  بی‌سابقه رخ نمی‌داد و بنا بر اعلام بیمه ایران، 60  میلیون یورو خسارت به صنعت پتروشیمی کشور نمی‌زد. عامل مهم دیگر در وقوع آتش‌سوزی در پتروشیمی بوعلی، عدم نصب سیستم اطفاء حریق اتوماتیک در این کارخانه است. بنا بر اعلام سایت رسمی پتروشیمی بوعلی، آخرین پروژه در دست اقدام این شرکت، پروژه اطفاء  حریق اتوماتیک است که بعد از یازده سال هنوز اجرایی نشده است.

لازم به ذکر است 70 درصد شرکت پتروشیمی بوعلی در اختیار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس و 30 درصد آن در اختیار سهام عدالت است. بدین ترتیب، این شرکت به طور غیرمستقیم همچنان یک شرکت دولتی محسوب می‌شود.

پتروشیمی بوعلی برای سال 94 بالغ بر 350 میلیون تومان پاداش میان اعضای هیئت‌مدیره تقسیم کرد. اعضای هیئت مدیره این شرکت بابت هر جلسه 650 هزار تومان حق جلسه دریافت می‌کنند.
 
 
 خراسان

دستور دولت برای 3 برابر شدن زمان  اعتبار ویزای ایران

در حالی که بر اساس ابلاغیه سال گذشته دولت، مقرر شده بود وزارت امور خارجه با استقرار نمایندگان خود در برخی فرودگاه ها، برای ورود جهانگردان، تجار و کارشناسان خارجی که فاقد روادید هستند، نسبت به صدور روادید جهانگردی، زیارتی، تجارتی و درمانی 30 روزه اقدام کند، بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به محمد جواد ظریف، مدت زمان اعتبار ویزای ایران به 90 روز افزایش یافته است.
 
مجوز روحانی برای فروش استخر دولتی در تهران

بر اساس پیشنهاد وزرای عضو کمیسیون لوایح دولت که طی روزهای اخیر مورد تایید حجت الاسلام روحانی رییس جمهور کشورمان قرار گرفته، مقرر شده وزارت ورزش و جوانان نسبت به فروش یک استخر سرپوشیده متعلق به دولت در شهر تهران روبروی هتل هما به مساحت 1470 متر مربع، طبق قوانین و مقررات اقدام و وجوه حاصل از فروش را به حساب خزانه داری واریز و معادل آن را در شهرستان یاد شده هزینه کند.
 
 
  جمهوری اسلامی
 
 سفر دسته‌جمعی کارکنان شرکت آبفا به سنگاپور
 
* به گفته برخی از کارکنان شرکت آب و فاضلاب در چند استان، مسئولان روابط عمومی شرکت‌های آبفا در استان‌های کشور با هزینه گزاف و از محل بودجه دولتی به سفر سنگاپور اعزام شده‌اند.
 
با توجه به دستور رهبری و هیئت دولت مبنی بر رعایت اقتصاد مقاومتی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها، معلوم نیست این افراد برای چه هدفی و برای آموختن چه مطالبی به این کشور برده شده‌اند که در داخل ایران امکان دسترسی به این مطالب فراهم نیست؟!
 
وابستگان دولت قبل مقصر آتش‌سوزی پتروشیمی

* «زبانه آتش بی‌تدبیری در صنایع پتروشیمی از سال 89 تاکنون گریبان این صنعت حساس و مهم را گرفته است. انتصاب افراد فاقد توانایی لازم و مدیران پروازی و غیربومی سفارشی با حقوق‌های کلان که بسیاری از آنها از وابستگان دولت قبلی نیز هستند عامل اصلی فاجعه آتش‌سوزی پتروشیمی بندر امام خمینی بوده است.
 
نکته تاسف‌بار اینکه اکثر مدیران پتروشیمی در بندر امام‌ خمینی هنگام بروز حادثه یا در سفر خارج و یا در خارج از استان بسر می‌بردند و با تاخیر بسیار زیاد در محل کار حاضر شدند.» این مطلب خلاصه دیدگاه اکثر کارشناسان در منطقه ویژه اقتصادی است که با خبرنگار ما در بندر ماهشهر در میان گذاشته‌اند.
 
 آنها همچنین اظهار داشتند دلیل این مشکل این بود که متخصصین بر سر کار نیستند و اعتقادی به لزوم ایمنی در صنعت وجود ندارند. آنها با تاکید براینکه نمی‌توان با مدیران پروازی، پتروشیمی‌ها را اداره کرد، گفت: در خوزستان بسیاری از مدیران پروازی هستند در حالی که برای اداره مکان‌های عملیاتی نیازمند مدیران عملیاتی هستیم. مدیران باید از دل صنعت بیرون آمده باشند نه اینکه با سفارشات و رابطه‌بازی و... روی کار بیایند.
 
 برگزاری المپیک داعش در عراق

* منابع محلی در عراق از برگزاری بازی‌های شبه المپیک توسط تروریست‌های داعش برای کودکان و نوجوانان عراقی خبر دادند. به نوشته روزنامه اکسپرس، تصاویر گرفته شده از شهر "تل‌عفر" در شمال موصل در عراق نشان می‌دهد شبه‌نظامیان داعش کودکان و نوجوانان را تشویق می‌کنند در بازی‌ها و رقابت‌هایی شبیه به بازی‌های المپیک شرکت کنند. کودکان شرکت‌کننده که برخی پنج سال سن داشتند و در صندلی‌بازی و طناب‌کشی شرکت کردند و در پایان به برندگان کیسه‌هایی حاوی آبنبات داده شد.
 
 شبه‌نظامیان داعش که با سربریدن مردم در ملاءعام و انتشار فیلم‌های ویدئویی وحشتناک باعث ایجاد رعب و وحشت در عراق شدند، این اقدامات، نشان‌دهنده نرم‌تر شدن موضع آنهاست. یکی از نیروهای مخالف داعش نیز گفته است که این گروه مردم را تهدید و آنها را مجبور کردند فرزندانشان را در این بازی‌ها شرکت دهند. مخالفان داعش معتقدند این بازی‌ها "احمقانه" است و کسی جرات ندارد بگوید در آن شرکت نمی‌کند.
 
 گوشت گراز، هرکیلو 80 هزار تومان

* شکار گراز که بیشتر به ‌عنوان یک تخلف زیست‌محیطی از آن یاد می‌شود این روزها ابعاد اجتماعی به خود گرفته است به‌ طوری ‌که گوشت این حیوان به‌رغم ممنوعیت، با قیمت 80 هزار تومان به فروش می‌رسد. به گزارش مهر، مهرداد فتحی بیرانوند، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان در این باره گفت: ما در سازمان حفاظت محیط‌زیست مجوز شکار گراز را فقط برای اقلیت‌های دینی مانند کلیمی، مسیحی و ارامنه صادر می‌کنیم و برای همه فرق اسلامی طبق قانون اساسی که براساس قرآن کریم وضع‌شده ممنوع و حرام می‌دانیم.
 
این سخنان در حالی مطرح می‌شود که پرونده‌هایی نیز در این زمینه موجود بوده که گراز به‌ عنوان سبد غذایی خانواده‌ها استفاده می‌شود. وی افزود محیط‌زیست لرستان تا جایی که توانسته با این معضل مبارزه کرده اما محیط‌زیست به‌تنهایی و با توجه به تبدیل‌شدن آن به یک معضل اجتماعی نمی‌تواند آن را ریشه‌کن کند. وی افزود: در این خصوص از علما و مسئولان قضایی، انتظامی، ستاد مبارزه با قاچاق، گمرک، اداره راه و دیگر دستگاه‌ها درخواست کردیم هر چه زودتر با این پدیده زشت و غیردینی مبارزه کنند.
 
 پیرمرد عراقی نوۀ داعشی خود را کشت

* یک جوان 18 ساله در شهر شرقاط استان صلاح الدین که مادرش را به علت ناسزا گفتن به ابوبکر البغدادی سرکرده داعش به شدت مجروح کرده بود، به ضرب گلوله پدربزرگ مادریش کشته شد. جبار المعموری، یکی از فرماندهان بسیج مردمی عراق روز یکشنبه به شبکه السومریه گفت: علت ناسزا گفتن مادر به البغدادی، جرایم و جنایات شنیع داعش در شهر شرقاط بود. وی افزود: داعش در مناطق تحت تصرف خود در استان صلاح‌الدین به جذب نوجوانان و جوانان و شستشوی مغزی آنها می‌پردازد تا اهداف خود را به دست آنان اجرایی کند. به گفته المعموری پیرمردی که نوه داعشی خود را کشته بود، توانست با اعضای خانواده‌اش از شهر شرقاط فرار کند.
 
 الظواهری از ابوبکر البغدادی انتقاد کرد

* ایمن الظواهری با افشای دستورش برای ربودن دیپلمات‌های ایرانی؛ از ابوبکر البغدادی انتقاد کرد و گفت البغدادی به الوحیشی دستور داده بود دیپلمات‌های آمریکایی و ایرانی را برباید. الظواهری فاش کرد که چند بار نامه‌هایی را در همین باره برای ابوبکر البغدادی، سرکرده داعش ارسال کرده اما وی هیچ پاسخی به این نامه‌ها نداده بود. الظواهری گفت: البغدادی با این اقدامات صلیبی‌ها، سکولارها و مرتدین را خوشحال و سنت نبی اکرم(ص) را نقض کرد. 
 
 
 آرمان
 
حواشي فيش حقوقي شريعتمداري


شنیده شد که عضو شوراي سردبيري روزنامه كيهان با بيان اينكه حسين شريعتمداري كادر رسمي سپاه است گفت: مدير مسئول روزنامه كيهان هيچ نوع دريافتي از اين موسسه ندارد و سازمان پرداخت حقوق وي همان سپاه است. فرارو نوشت؛ حسين شمسيان با اشاره به شايعه پراكني‌هاي اخير پيرامون فيش حقوقي حسين شريعتمداري در فضاي مجازي اظهار كرد: بر خلاف دروغ پراكني‌هاي اخير، حسين شريعتمداري تنها حقوق يك سردار سپاه را دريافت مي‌كند و به عنوان مديرمسئول كيهان، از اين موسسه مطبوعاتي حقوقي دريافت نمي‌كند.

توضيح درباره ۱۰۰ سكه!

شنیده شد که وزير سابق وزارت آموزش و پرورش در رابطه با هدايای احمدي‌نژاد به وزرايش گفت: بنده هم مشمول پاداش ۱۰۰ سكه از طرف احمدي‌نژاد شدم و تنها اين هديه مختص به من نبود. ميزان نوشت؛ حميد رضا حاجي بابايي درباره دريافت حقوق‌هاي غير متعارف در دولت‌هاي نهم، ‌دهم و يازدهم اظهار كرد: به‌طور حتم اگر مسئولان واقعا مي‌خواهند كه به حقيقت ماجرا در موضوع پرداخت حقوق‌هاي غيرمتعارف پي ببرند و عدالت اجرايي شود بايد بدون هيچگونه واهمه‌ای در اين راستا اقدامات لازم را انجام دهند.

محسن آرمين عزادار شد

شنیده شد که همسر محسن آرمين به دليل بيماري سرطان درگذشت. مهناز شريعتي همسر محسن آرمين به دليل عوارض ناشي از بيماري درگذشت. مهناز شريعتي از جمله فعالان سياسي بود كه براي حضور در مجلس دهم رد صلاحيت شده بود.

عزم قوا براي تعيين تكليف موسسه ثامن‌الحجج

شنیده شد که عضو كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از جمع‌آوري امضا براي طرح سوال از وزير كشور درباره وضعيت موسسه مالي ثامن‌الحجج(ع) خبر داد. شهباز حسن پور بيگلري با اشاره به حساسيت قوای قضائيه، مجريه و مقننه براي برخورد با تخلفات مالي گفت: همه قوا براي تعيين تكليف وضعيت موسسه مالي ثامن‌الحجج(ع) و همچنين كارمندان و سپرده گذاران آن بسيج شده‌اند.
 
 
ایران
 
بازداشت یکی دیگر از متهمان پرونده ارزی

«لقمان روز چنگ» یکی از متهمان پرونده اخلال ارزی که با قرار وثیقه آزاد بود پس از ابلاغ رأی از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، بازداشت شد. به گزارش تسنیم، زمستان سال 90 بود که به دنبال بحران ارزی به وجود آمده در بازار، نیروهای اطلاعاتی و امنیتی برخی افراد را بازداشت کردند که در نهایت برای هشت نفر به اتهام اخلال در بازار ارز، پرونده تشکیل و کیفرخواست صادر شد که سه تن از آنها برادران «روز چنگ» بودند. حکم دادگاه به «لقمان»برادر سوم «روز چنگ‌ها» نیز ابلاغ شد و دادگاه پس از ابلاغ 20 سال حبس به نامبرده، قرار وثیقه او را به قرار بازداشت تبدیل کرد تا «لقمان» نیز به دو برادرش در زندان بپیوندد.
 
 حاجی‌بابایی: 100 سکه گرفتم بین همکاران توزیع کردم

نماینده همدان در مجلس درباره دریافت 100 سکه از رئیس جمهوری وقت در زمان حضور در وزارت آموزش و پرورش گفت: در دولت دهم به عنوان نشان پاداش به برخی از وزیران هدایایی اهدا شد که بنده نیز مشمول پاداش 100 سکه شدم که تنها این هدیه مختص به من نبود.
حمید رضا حاجی بابایی در گفت‌و‌گو با «میزان» افزود: بنده این 100 سکه را به نیم سکه تبدیل و در بین همکاران خود تقسیم کردم.
 
  ایران دیپلمات‌های امریکایی را فریب داد

«نیوت گینگریچ» رئیس پیشین مجلس نمایندگان امریکا که گفته می‌شود قرار است به عنوان معاون اول ترامپ انتخاب شود، در نشست اخیر گروهک منافقین در پاریس ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت باراک اوباما در قبال ایران، مدعی شد واشنگتن به دولتی پول می‌دهد که اصلی‌ترین حامی تروریسم است. به گزارش تابناک به نقل از نشریه «اینترنشنال بیزنس تایمز» گینگریچ مدعی شده ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای، با فریب دیپلمات‌های امریکایی، واشنگتن را واداشته که برای حمایت از نظام ایران و همچنین ادامه پشتیبانی از تروریسم، به ایران پول پرداخت کند.
 
 دادگاه سروش فرهادیان، روزنامه‌نگار برگزار شد

دادگاه رسیدگی به اتهامات سروش فرهادیان، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب در دادگاه انقلاب برگزار شد. به گزارش «عطر یاس»، روزنامه محلی اراک، سعید میرمحمدی یکی از وکلای سروش فرهادیان با اشاره به روند برگزاری دادگاه گفت: دادگاه به صورت غیرعلنی برگزار شد. من و آقای فرهادیان دفاع کردیم و لایحه دفاعیه هم تقدیم دادگاه شد. وی با اشاره به اتهامات مطرح شده علیه فرهادیان گفت: اقدام علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به شورای نگهبان و نشر اکاذیب از اتهامات مطرح شده علیه موکلم بود که درخصوص توهین به شورای نگهبان، نشر اکاذیب و اقدام علیه امنیت ملی در مرحله بازپرسی قرار منع تعقیب صادر شده است. وی افزود: اما در مورد فعالیت تبلیغی علیه نظام، براساس موضوع 500 قانون مجازات اسلامی، برای موکل من قرار مجرمیت صادر و پرونده به دادگاه انقلاب فرستاده شد.